Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.12.2021 15:30 - Ще има ли война между Китай и САЩ за Тайван и Русия и САЩ за Украйна?
Автор: ernest Категория: Други   
Прочетен: 1152 Коментари: 1 Гласове:
3

Последна промяна: 13.12.2021 22:52

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Китай си искат Тайван, но откакто след края на Втората световна война САЩ се превръщат в световен жандарм, разпръсват бази в голям брой страни и започват да се месят в политиката на различни страни и да вдигат или свалят правителства със скрити задкулисни игри и помощта на създадените от тях "икономически убийци" за пореден път се опитват да се намесват в политиката на Азиатския район. Като че ли забравят, какво им се случи във Виетнам и пропускат факта, че военно и икономическия свят вече е триполюсен - САЩ, Китай и Русия и че трактатът Изкуството на Войната не е написана от Джордж Вашингтон, а от Сун Дзь. Китай правят струпване в близост до Тайван, което е последвано от учение, а САЩ, Великобритания и Япония от НАТО учение с 15 хил души и 17 бойни кораба. Китай директно заявяват, че ще използват ракети с малък ядрен заряд (малка ядрена мощност), като превантивен ядрен удар. Назрявайки военен конфликт САЩ също се опитват да вкарат в играта (да набутат) още някоя и друга страна, тъй като предварително може да се каже, че поражението на САЩ е сигурно. Преди около месец Китай предупреди Австралия да не се месят, като им казаха, че иначе ще им направят Армагедон. Русия също заяви, че е на страната на Китай и ако трябва ще се включи.
В същото време САЩ отбелязват от месец или повече, че Русия струпва войски в района на Донбас (към днешния ден твърдят за 112 хил) и предоставят (продават) на Украйна нови партиди с оръжие. Те заявяват, че до този момент не приемат анексирането на Крим от Украйна, а в Черно море влизат американски бойни кораби от шести американски флот. Китай също заявиха, че ако американците започнат военни действия срещу Москва те ще се намесят на страната на Русия. А главният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заявява, че ако Русия атакува Украйна НАТО не се чувстват длъжни да се включат в конфликта. Някои анализатори заявяват, че военните действия вероятно ще започнат между януари и февруари. Швеция заявява, че ще се намеси на страната на Украйна и шведския военен министър Карл Петер Хултквист, колкото и да е смешно бълнува за блицкриг и смята да отвоюва Крим за 600 минути. Доста сериозен въпрос е, че Германия получава от САЩ разрешение да ползва разположеното в страната й ядрено оръжие.
Също така не трябва да забравяме, че Израел заплаши Иран с война и се подготвят за война. Израел са разработили дори план за нападение на Иран и са предоставили този план на САЩ и от Америка не са казали не на този план. А междувременно малко се говори за факта, че Афганистан нападна Иран, техните войски навлизат в Иран на няколко километра за около два дни и след това се изтеглят, което изглежда по-скоро, като тест дали Иран са в готовност за война. Да не забравяме, че САЩ "случайно" при изтеглянето си от Афганистан оставиха голям брой високотехнологично оръжие на талибаните.
Тъй като Иран имат ядрена програма и до няколко години ще имат ядрено оръжие повече от явно е, че това е и една от причините за бързането за война. Китай имат бизнес интереси с Иран и така или иначе ще защитават позицията на Иран, а САЩ независимо от това дали ще се месят, са на страната на Израел.
Назрява ли някаква малка полусветовна война с повече от 6-7 участника?
Включвам едно документално предаване, където на моменти са включени някои кратки анализи на евентуална война, като по-интересните започват след 27-та минута.    




Тагове:   Китай,   САЩ,   Русия,   Тайван,


Гласувай:
3



1. bojinkata - За Тайван не знам, но за украйна - не! ...
08.12.2021 14:28
За Тайван не знам, но за украйна - не! Багън каза - санкции! Краварите след Виетнам няма да си бият за никого! Синдромът е много силен! Пример - Афганистан!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ernest
Категория: История
Прочетен: 2673408
Постинги: 576
Коментари: 1166
Гласове: 1228
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930