Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.02.2011 12:23 - За любовта, брака и сватбите
Автор: ernest Категория: История   
Прочетен: 3180 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 10.02.2011 08:28


  Едно от най-хубавите неща на земята е любовта. Любовта е движещ фактор в много страни на живота, както в различните форми на изкуството (поезия, литература, живопис, скулптура, музика, театър, кино), така и в индивидуален план при почти всеки човек. От дълбока древност, от както свят светува хората се влюбват, намират си партньори в живота и създават семейства. Когато това стане в абсолютно всички култури те правят сватби. С течение на време около бракосъчетанията и сватбите са изградени различни традиции. Днес някои от тях светски, други остатъци от езичеството и оформят съвременния модел на поведение.  
  Въпреки всичко малцина са наясно какви са били сватбите и бракосъчетанията на християните през първите няколко века на християнството преди да бъде тотално изопачено. Над 99% от християните живеят според изградени традиции в тази област. Над 99% да не кажа направо 100% от християните се бракосъчетават по еретичен начин, нямащ нищо общо с ранното християнство, а с езичеството. Доколкото ми е известно за момента няма християнска църква в която да се отстояват раннохристиянските правила на бракосъчетание. Не познавам, не съм срещал и не съм чувал за нито едно съвремено християнско семейство, което да е сключило брак според раннохристиянските правила и вероятно за момента няма нито едно такова. Когато на мен ми дойде времето ще го направя по раннохристиянски модел.
   Темата е доста обширна за да бъде описана в няколко постинга. Ще спомена само, че съвременните бракосъчетания, разпространени във всички църкви са на принципите установени от римокатолическата църква от събора в Уестминстър през XI век и Трентския вселенски събор (1545-1563). Трябва да се има предвид, че основната цел за организирането на Трентския събор била римокатолиците да се противопоставят на протестанството. 

   През Средновековието римокатолическата църква до такава степен се намесила в контрола на живота на хората, че на места католическите свещеници присъствали дори когато мъжа и жената си лягали в брачното ложе.

    image

            Католически свещеник благославя брачното ложе - илюстрация от шеснайсети век от Германия     


  Повече подробности по темите за любовта, брака, сватбените традиции, семейството, мястото на жената в семейството, манипулациите в тази област, различните видове бракове с различни статути, които са се практикували в миналото, ренесанса и др. ще намерите в книгата ми "Лъжата за св. Валентин. Поглед назад към произхода на брачните церемонии и сватбените тържества" от поредицата "Световните манипулации". Книгата е препоръчителна не само за всяка жена християнка, но за всеки християнин търсещ истината. Препоръчителна е и за църковните библиотеки. 

   Ако сте християни (независимо от кое изповедание) и ви предстои сватба не правете грешката да сключите брак преди да сте прочели тази книга. 

image
 




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ernest
Категория: История
Прочетен: 2672517
Постинги: 576
Коментари: 1166
Гласове: 1228
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930