Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.12.2012 11:16 - Времето на най-многото лъжи и измама
Автор: ernest Категория: История   
Прочетен: 3853 Коментари: 1 Гласове:
9

Последна промяна: 03.01.2013 17:50

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Замисляли ли сте се кога е времето на най-многото лъжи и измама? Това е именно времето в България известно като Коледа или "Рождество Христово", когато над 4 милиарда души лъжат и биват лъгани. Основните лъжи са две. Да започнем с първата:
Поне около милиард деца всяка година биват лъгани с идването на някакъв старец, който им носи подаръци наричан Дядо Мраз, Дядо Коледа, Санта Клаус, Папа Ноел, св. Никола и тн., който не съществува и популярността му по време на "коледните празници" измества на места дори тази на Исус Христос. Преди 115 години едно малко момиченце дори е излъгано публично и с това става известно и най-странното е, че не се намира някой, който да се противопостави на лъжата. Ще използвам цитат от книгата ми "Измамата за Коледата":  

"По време на „Коледа” в много страни по света се дават два, три или пет пъти повече филми за Santa Claus, отколкото за Исус Христос и това направо промива мозъците на децата. Santa Claus се превръща в идол, своеобразна икона и култ за децата. Първият известен случай на официално манипулиране и нагла лъжа е от 1897 г., когато осем годишното момиченце Virginia O’Hanlon написва писмо до вестника New York Sun и пита дали наистина съществува Santa Claus с думите:

„Драги редакторе. Аз съм на осем години..
 Някои от моите малки приятели казват, че Santa Claus не съществува.
Татко ми казва: Ако го видиш в THE SUN значи е така.
Моля кажете ми истината: има ли Santa Claus?”

След което на 21 септември 1897 г. издателят Francis Pharcellus Church отговаря с манипулативно писмо във вестника, като до 1949 г. всяка година по време на „Коледа” е отпечатвано отново. Част от текста гласи:

„ВИРДЖИНИЯ, твоите малки приятели не са прави. Те са повлияни от скептицизма на една скептична възраст. Те не вярват, ако не видят. Те мислят, че нещо не съществува, ако не го възприемат техните малки умове. Всеки ум, Вирджиния, и на големите хора, и на децата, е малък. В огромната ни вселена човекът е същинско насекомо, мравка по своя интелект, в сравнение с безкрайния свят над него, ако се мери възможността му да овладее цялата истина и всички знания.   
Да, ВИРДЖИНИЯ, има Santa Claus.”

Писмото завършва с думите:

„Нямало Santa Claus? Благодарим ти, Господи, той е жив и ще живее винаги. След хиляди години, Вирджиния, нещо повече, след 10 пъти по 10 000 години, той ще продължи да носи радост на детското сърце.”

 Да припомня само, че лъжата е нарушаване на една от Божиите заповеди и всички родители, независимо от това дали си мислят, че са християни или не, които залъгват децата си със Santa Claus съгрешават спрямо Бог и нямат дял с Христа. Ето какво пише в Библията за лъжците:

„Който говори лъжа няма да устои пред очите ми.” (Псалми 101:7)

„Безбожните са отстъпили още от майчината утроба; още щом се родят, се отклоняват тези, които говорят лъжи.” (Псалми 58:3)

„А колкото за страхливите, невярващите, нечистите, убийците, блудниците, чародеите, идолопоклонниците и всичките лъжци, техният дял ще бъде в езерото, което гори с огън и сяра. Това е втората смърт.” (Откровение 21:8)


Библията ни съобщава, че дяволът е баща на лъжата:

„Вие сте от баща дявола, и желаете да вършите похотите на баща си. Той беше открай човекоубиец, и не устоя в истината; защото в него няма истина. Когато изговаря лъжа, от своите си говори, защото е лъжец, и на лъжата баща.” (Йоан 8:44)

Исус Христос казва на своите последователи, че ако не станат като децата няма да влязат в Божието царство:

 „Истина ви казвам: ако не се обърнете и не станете като дечицата, никак няма да влезете в небесното царство” (Матея 18:3)

„Нека децата идват при мен, не ги спирайте, защото Божието царство принадлежи на такива като тях. Истина ви казвам: който не приеме Божието царство така, както го приема едно дете, никога няма да влезе в него.” (Марка 10:14-15)


Но какво става, когато малките деца са измамени от възрастните с идол, който заменя Спасителя? – Целият свят, малки и големи са мамени от дявола:

„древната змия, наричан дявол и Сатана, който мами целия свят” (Откровение 12:9)"
image Много от хората използват коледните празници просто като повод да се напият, което важи и за играещите ролята на Санта Клаус
 
image

image
Всеки може да облече костюм на Санта Клаус и дори да го поразсъблече, а това може да направи и Снежанка, на която нищо не й пречи да си заработва и по други начини 
Втората лъжа е честването на така нареченото "Рождество Христово", което в България е известно още като Коледа. Първо в Библията не намираме никъде, макар и малко споменаване или намек за честването на раждането на Исус Христос. Повечето хора не са много умни и разсъдливи и карат с традициите и наложените от години стандарти и не си задават въпроси. Но нека да попитаме: Къде в Библията пише, че Божия Син е роден на 25 декември - ден специално почитан от езическите народи, когато те извършвали своите жертвоприношения? Ами колкото и да се мъдрите - никъде! А първите християни чествали ли са "Рождества Христово"? Оказва се, че проверявайки раннохристиянските източници се оказва, че никой дори не е чувал за подобно нещо. Кога започва да се прави подобен празник - през късното Средновековие. Най-интересното е, че в Библията дори не е посочена точната дата на раждането на Исус Христос. Никой не се е интересувал от това. Единствено е споменато, че това е било през топлия сезон и овчарите са спели на открито:

„И на същото място имаше овчари, които живееха в полето, и пазеха нощна стража около стадото си.” (Евангелие от Лука 2:8)

Обичаят бил през последната седмица на октомври или първата на ноември да се прибират стадата за зимния период и от това разбираме, че със сигурност Исус не е роден дори през ноември, но някъде по-рано през топлото време на годината. Приблизителното време на годината вече се знае и аз съм го изчислил. Можете да прочетете това в постинга ми с цитат от предстоящата ми книга "Езическите празници и чествания в християнството":

http://ernest.blog.bg/history/2012/12/03/ot-kyde-proizliza-koleda-rojdestvo-hristovo-i-kakvo-naistina.1027037
 
И така много хора считайки се за християни на 24-25 декември отбелязват честването на "Рождество Христово" с езически традиции - време, когато не се е родил Исус и се залъгват с това, други пък биват мамени или те лъжат децата си с някакъв измислен дядо. Но в крайна сметка малцина спазват Божиите заповеди и заръки в Библията.

image


Тагове:   коледа,


Гласувай:
9



1. zaw12929 - Най голямата лъжа е дето уж празн...
02.01.2013 12:44
Най голямата лъжа е дето уж празнуваме рождество Христово, а в същност- се кланяме на Бога- пазар- рожденика - няма да има подарък
Ние пък си празнуваме оня, до покръстването празник, защотоп не сме вярващи и лъжем децата
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ernest
Категория: История
Прочетен: 2665736
Постинги: 576
Коментари: 1166
Гласове: 1228
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031