Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.05.2013 14:09 - Открийте разликите, манипулациите на християнските (библейските) филми - 6 - Аврам
Автор: ernest Категория: История   
Прочетен: 3273 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 10.03.2014 23:52

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

От известно време се канех да гледам филма Аврам от 1994 г. и да видя с какви щуротии са напълнили филмовите ленти и най-после го направих. Резултат от това е този постинг.
Действието на историята на Аврам се развива преди около 4500 години. Разказът за Аврам започва с първото му споменаване от края на 11 глава на кигата Битие до Бите 25 глава.

Главната роля на Аврам се играе от ирландския артист Richard Harris, който е католик отгледан в йезуитско училище. Играл е роли и в антихристиянски филми, като първите две серии на глупостта наречена Хари Потър1.

Ролята на Сара се изпълнява от холивудската актриса от еврейски произход Barbara Hershey (с баща Arnold Nathan Herzstein). През 60-те години се изживявала, като хипарка и е имала репутацията на наркоманка сред продуцентите, въпреки че тя отрича да е взимала наркотици. Хипи философията се основава на източен мистицизъм и сексуален разврат, когато възниква сексуалната революция и моралното деградиране на обществото в Америка. - Тоест ролята на библейската Сара се играе от развратница. В личния си живот тя сменя и живее с различни мъже и има извънбрачен син на име Том от артиста David Carradine. През 1972 г. Barbara Hershey е правила секс снимки за списанието Плейбой.
Сред филмите в които тя играе е най-еретичният филм за Исус Христос - The Last Temptation of Christ от 1988 г. (Последното изкушение на Исус) на Скорсизи, където Исус е представен, като ходещ при проститутка. Разбира се тя играе във филма Мария Магдалена, където всичко е тотално преобърнато на опаки спрямо Библията. Снимала се е и във филм на ужасите (отврат). В религиозно отношение Barbara Hershey е окултистка занимаваща се със сиентология.

 Филмът започва когато многобройното племе на бащата на Аврам, което се намира и живее в Харан трябва да поднови договора с местния владетел за пребиваването си в тези земи. Но това е добавена измислица нямаща никакво покритие с Библейския разказ. Може и да е било подобно положението, както са го направили във филма, а може и да не е. Известно време след това във филма между бащата на Аврам и друг негов роднина се разисква бездетността на жена му Сара (Сарая)2. Така единия роднина (брат) завежда Авраам в малка барака, в която се съдържат семейните идоли и Аврам се ядосва и започва да ги чупи. След това излиза извън града и Господ му проговаря, като му казва да напусне отечеството си. Думите във филма са малко променени от тези, които са в Библията, като са изрязани няколко от първоначалните думи. Въпреки че е запазен смисъла, не редното да се променя нещо от Библията! Във филма се казва:

"Аврааме, Авраме. Излез из бащиния си дом. Иди в земята, която ще ти покажа. И аз ще произведа от тебе голям народ. Ще благословя ония, които те благославят, а ще прокълна ония, които те злословят. И в теб ще бъдат благословени всички земни племена."

В Библията пише:

"Излез от отечеството си, измежду рода си и из бащиния си дом, та иди в земята, която ще ти покажа. Ще те направя голям народ; ще те благословя, и ще прославя името ти, и ще бъдеш за благословение. Ще благословя ония, които те благославят, а ще прокълна всеки, който те кълне; и в тебе ще се благославят всички земни племена." (Битие 12:1-3)

Следва разговор в къщи, където според измислиците във филма не му вярват и баща му Тара го пита:

"Освен теб Аврам, кой друг е познал този Бог?"

Аврам отговаря: "Не зная татко, може би мнозина са го познали със сърцата си."

Друг човек, който присъства и е представен за негов брат казва присмехулно: "А разбирам това е бог, на който трябва да се покланяш в неведение."

Аврам: "Не е така братко. Просто аз съм невеж. Не Го познавам още, но след време, след време."

Братът на Аврам: "Чудесно, чудесно. След време, но Той ти казва сега да събереш всичката си покъщнина и хора и да тръгнеш неизвестно на къде. Не. Това е лудост. Отказвам да следвам брат си и неговите гласове. Работихме твърде много. Платихме твърде висока цена за това, което постигнахме. Той иска да изоставим всичко и защо?"

След като Тара остава насаме с Авраам, още разговарят и той му казва:

"Аврам. Ти си мой син и ми дължиш послушание. Вместо това ти слушаш този непознат Бог, който шепне в ухото ти и ти заповядва да напуснеш бащиния дом и да съкрушиш нашите сърца. Що за Бог е това?"

Аврам: "Не зная татко. Но чух гласът. Той ми говори, говори сред мълчанието на всички останали богове."  

Тара: "Ти презря боговете, които ни защитават и ни направиха богати. Които сториха тъй, че децата ни и стадата ни да растат здрави и силни. Нима се отричаш от всички тях защото си намерил нов бог? Кажи?"

Това е изключително манипулативен разговор вкаран за промиването на мозъците на наивниците, които гледат филма и не си познават библиите. Но истината е, че според Библията Бог говори на Аврам едва след смъртта на баща му, който умира на 205 години. А също се предполага, че дори и всички потомци на Сим3 да са нямали водителство от Бог, то поне са били наясно със своя произход и история на рода. В 11 глава на книгата Битие ненапразно е включено родословието на Сим от 10 стих до края. Така Тара е осмо поколение след Сим и девето след Ной. Те много добре са знаели историята за Ной специално избран от Господ да се спаси от потопа. Така чрез този разговор се цели да се представи, че всички наследници на Ной от Сим са станали езичници и са забравили и изоставили Бог, което не е вярно.

"И дните на Тара станаха двеста и пет години; и Тара умря в Харан. Тогава Господ каза на Аврама: Излез от отечеството си..." (Битие 11:32-12:1)

image

   Разговорът

Няма да се спирам на измислените малки истории включени във филма, които не са съществени, както и на дребните разминавания с Библията.
 
Във втората част на филма Аврам казва на Елеазар - човек, който среща по пътя и го спасява и го откупува от робсто според добавените измислиците, че тъй като няма наследник ще му остави цалото наследство. Но това е измислица. Според Библията Елеазар би трябвало да е негов родственик, който живее в Дамаск:

"След тия събития, дойде Господното слово на Аврама във видение и каза: Не бой се, Авраме; Аз съм твой щит, наградата ти е извънредно голяма. А Аврам рече: Господи Иеова, какво ще ми дадеш, като аз си отивам бездетен и тоя Елиезер от Дамаск ще притежава дома ми? Аврам рече още: Ето Ти не ми даде чадо; и, ето, един роден в дома ми ще ми стане наследник. Но, ето, дойде Господното слово и му каза: Тоя човек няма да ти стане наследник; но оня, който ще излезе от твоите чресла, ще ти бъде наследник. Тогава, като го изведе вън, каза: Погледни сега на небето и изброй звездите, ако можеш ги изброи. И рече му: Толкова ще бъде твоето потомство. И Аврам повярва в Господа; и Той му го вмени за правда." (Битие 15:1-6)

image

  Аврам докато говори с бившия роб Елеазар и го кара да му даде дума, че ще стане негов наследник прави сатанинския знак

Според Библията по време на битката между няколко васални крале срещу гоморския, содомския, валския и адманския крал победителите прибират цялото имущество на Содом и Гомор, цялата им храна и си тръгват, като взимат със себе си Аврамовия племенник Лот. Във филма Аврам успява да ги настигне. Кралят държи опрян в гърлото на Лот меч и преимуществото е на негова страна, но Аврам с дипломация успява да го придума и да го накара  не само да пусне племенника му, но дори да върне взетата плячка по време битките. Така всичко приключва без да има битка, но според Библията нещата са малко по-различни. Аврам заедно с неговите хора ги гони, напада и ги надвива:

"А като чу Аврам, че брат му бил пленен, изведе своите триста и осемнадесет обучени мъже, родени в неговия дом и гони неприятелите до Дан. И през нощта, той и слугите му, като се разделиха против тях, поразиха ги и ги гониха до Хова, която е от ляво на Дамаск. И възвърна всичкия имот, върна и брата си Лота с имота му, както и жените и людете." (Битие 14:14-16)

image

  Кралят държи Лот

 


-----------------------------------------------

1 Книгите за Хари Потър са силно повлияни от неоезическото окултно-магьосническо движение wicca (уика – от английската дума wicce свързана с по-древен произход означаваща "правя магия") и са написани с цел да се манипулира съзнанието на най-малките. Целта е да бъдат измамени и отвърнати от християнството и да бъдат въвеждени в магията и езичеството. А авторката Джоан Катлин Роулинг е повече от вероятно, че се занимава с магия. Още по тази тема можете да прочете:
http://ernest.blog.bg/history/2012/10/31/shto-e-to-takova-neshto-kato-halouin-ili-helouin.1015378

2 Сарая (Сара) според Талмуда (Санхедрин 69Б) и Йосиф Флавий е племенница на Аврам, дъщеря от брат му Аран и сестра на Лот. Но в Битие 20:12 се споменава, като сестра на Авраам: "А при това, тя наистина ми е сестра, дъщеря на баща ми, но не и дъщеря на майка ми; и ми стана жена." По това време все още не е имало Божии закони и много от хората не са можели да различават какво е правилно и какво не. Спорад законите във Вавилон подобно нещо се е считало за правилно. Но това противоречи на природните закони. Както е добре известно при подобни кръвосмесителни бракове (особено, ако са чести) хората се израждат, а също се разболяват от хемофилия. До ден днишен в езическа Индия, ако някои далечни братовчеди се оженят ги убиват, по древната традиция, за да се избягнат изражданията.  
По-късно в Божиите закони дадени по времето на Моисей, които са включени в Библията в книгите Изход и Второзаконие е забранено някой да се жени за своя близка родственица. В момента в някои страни в Европа освен узаконяването на хомосексуализма и хомосексуалните бракове (забранени от Бог) има опити за превръщането в легитимно съжителство на практикуващите инцест. Така например тази година парламента в Швейцария обсъжда узаконяването на кръвосмешението, а от няколко години това се опитват да се направят и в други страни. През 2010 г. депутатката Моника Грьон от социал-демократическата партия в шведския парламент (Риксдага) обявява, че счита, че майка и син, баща и дъщеря, братя и сестри, дядовци, баби и внуци трябва да имат законното право да правят секс помежду си и това им право трябва да бъде недвусмислено узаконено по юридически път. През 2012 г. в Дания политикът Перниле Шкипер издига глас кръвосмешението да бъде признато за "джендърна норма" узаконена от закона. От друга страна преди повче от година обявиха любовта за болест:. http://ernest.blog.bg/drugi/2011/10/25/liubovta-klasificirana-ot-uchenite-kato-quot-bolest-quot.841395
Всичко това се прави умишлено за да се деморализира обществото и да бъдат нарушавани Божиите закони. Но до края християните и християнските семейства ще си останат чисти, ще има и истинска любов. Просто ще има голямо разграничение между хората, както казват пророчествата. 

3 Сим е единия от синовете на Ной, от който произхожда Аврам. Наследниците на Сим са наречени семити.



Тагове:   Авраам,


Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ernest
Категория: История
Прочетен: 2676683
Постинги: 576
Коментари: 1166
Гласове: 1228
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930