Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.12.2013 13:01 - Измамите за Коледа и Нова година
Автор: ernest Категория: История   
Прочетен: 2498 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 13.12.2014 20:20



Когато настъпи декември започва истински празник за търговците. Повечето хора като обезумели пазаруват кой каквото му падне. В някои държави купувачите направо пощуряват и са обхванати от треска за пазруване. Поводът е подаръци за Коледа, а самата Коледа се предполага, че би трябвало да е Рождесто Христово, само дето Исус Христос не е роден по времето на зимното слънцестоене, когато много от езическите народи са извършвали човешки жертвоприношения (включително и римляните). Миналата година побликувах постинг озаглавен "Времето на най-многото лъжи и измама":

http://ernest.blog.bg/history/2012/12/25/vremeto-na-nai-mnogoto-lyji-i-izmama.1035069

и още:

http://ernest.blog.bg/history/2012/12/13/kakvo-shte-stava-na-21-dekemvri.1030833

а в следния постинг обяснявам кога е истинското време за раждането на Исус Христос:

http://ernest.blog.bg/history/2012/12/03/ot-kyde-proizliza-koleda-rojdestvo-hristovo-i-kakvo-naistina.1027037

В Библията никъде не пише Исус да е роден през декември и въобще в зимата, напротив пише, че когато се родил овчарите са спяли на полето, а практиката в Израел била към края на октомври или първата седмица на ноември да се прибира всичкия селскостопански добитък за през зимния (дъждовния период).

„И на същото място имаше овчари, които живееха в полето, и пазеха нощна стража около стадото си.” (Евангелие от Лука 2:8)

Освен измамата със Санта Клаус, ако се поразровим и проучим обстойно нещата се оказва, че всичко свързано с коледата произлиза от езичеството и в този "празник" няма нищо християнско. Цялото това раздаване на подаръци произлиза от ритуал посветен на езическа богиня тачена в Рим много векове преди раждането на Исус Христос. Елхата пък е от култа към Ваал и Тамуз, пред която блудствали и правели оргии. "Звездата", която най-често поставят на елхите всъщност е магьосническа пентаграма използвана за призоваване на демони в магията. Дори българската баница с късмети е с магьоскическо наричане и е на езически принцип, както и всички гадания. Всичко това е омразно пред Бог. За повече информация по темата прочетете книгата "Измамата за Коледата".

"и да не разпитваш за боговете им, като казваш: Как служат тези народи на боговете си, за да направя и аз така? Да не постъпваш така спрямо Господа твоя Бог; защото те са извършили за боговете си всяка мерзост, която Господ мрази" (Второзаконие 12:30-31) 

image
  Езическата елха с магьосническа пентаграма на върха и украшения топки олицетворяващи езическото божество слънце, в чиято чест правели човешки жертвоприношения, а под дръвчето подаръците произлизащи от култ към езическа богиня

image

Зa сравнение включвам корицата на богохулната библия на Сатаната написана от сатаниста Антон ЛаВей


image


Мгьосническа пентаграма както е изобразена в книгата "Догма и ритуал на висшата магия" ("Dogme et Rituel de la Haute Magie") на Елифас Леви от XIX век

Хората са манипулирани както с измисления от тайните поклонници на Луцифер - Санта Клаус, така и по всевъзможни други начини oт всевъзможни мошеници, като най-често срещания е да направите дарение на някого. Примерно да помогнете на някое дете за Коледа, като изпратите SMS. Първо никак не е ясно къде ще отидат тези пари, ако някой е достатъчно наивен и изпрати SMS и второ, ако детето има нужда от помощ, то няма нужда от помощ само за някакво годишно време наричано на български "Коледа", но постоянно и просто използват повода на годишното време да поизточат малко пари от хората. Обикновенно, ако поканата за изпращането не е фалшива, то част от парите наистина могат да отидат по направление, но най-често някой все пак преди това се облажва с колкото може да дръпне. Всички, които са добре информирани знаят, че примерно в България се крадат много пари от червения кръст или от подобни организации. А добре известни са съществуването на финансови злоупотреби в домовете за сираци и проституция. По повод проституцията в тези домове примерно прединяколко години бяха направили документалния филм Баклава. Така че когато се прави добро съвсем не е достатъчно да изпратите един SMS и да си успокоите съвестта, без действително да знаете къде отиват парите, но трябва наистина да се направи добро.  

През декември започват да се представят манипулативни детски филми със Санта Клаус (Дядо Коледа). Ще дам и един конкретен пример с филма The Santa Clause 2, където на събрание на приказните герои са: Майката природа - езическа богиня, Великденския заек - от култа към богинята Еостре (европейски вариянт на богинята Астарта), Купидон - езичски бог от римските култове, приближен на богинята Венера. Те не само, че не са герои, но са омразни на Бог:

В първата (от 10-те) заповед на плочите на завета е записано:

"Да нямаш други богове освен Мен!" (Изход 20:3)

"Не си прави кумир и никакво изображение на онова, що е горе на небето, що е долу на земята, и що е във водата под земята; не им се кланяй и не им служи, защото Аз съм Господ, Бог твой, Бог ревнител, Който за греха на бащи наказвам до трета и четвърта рода децата, които Ме мразят, и Който показва милост до хилядно коляно към ония, които Ме обичат и пазят Моите заповеди." (Изход 20:4-6)  

"Аз съм Господ; това е Моето име; и не искам да дам славата Си на друг, нито хвалението Си - на изваяните идоли." (Исая 42:8)
 
 
image

Майката Природа и Отец Време

Исус Христос предупреждава:

"и никого на земята недейте нарича свой отец, защото един е вашият Отец, Който е на небесата" (Евангелие от Матeя 23:9)



image

Езическото божество Купидон, което във филма е наречено манипулативно "приказен герой", но странно не присъства в приказките

Така с вкарването на езическите божества в детските филми се опитват да развалят децата с езичество и да ги манипулират.

По време на "коледните празници" се говори доста за Исус Христос, което е добре да се прави през цялата година. Пеят се много рождествени песни, които наистина са хубави, но те могат да се пеят по всяко време през годината. Много лицемерни хора стават временно религиозни, но на Господ са му противни такива хора. Християнството е сериозен живот с Господа и неговите повеления за цял живот! Ако ще правите нещо правете го наистина!
   
Много от хората просто използват повода да се съберат, да заколят прасе (това произлиза от култа към Ваал), да ядат до пръсване и да пият без да има кой да им каже нещо - нали е празник (това се отнася предимно за пияниците и за кандидат пияниците, но и за много други мъже, които пият само когато има повод).

"нито крадците, нито сребролюбците, нито пияниците, нито хулителите, нито грабителите ще наследят Божието царство." (1Коринтяни 6:10)

image

Някои представители на отвратителния Клаус си почиват между глътките

image

image

image

С такива хора лъжат децата

image

Голи пияни сантовци у ряката

image

А този Санта хич не си поплюва
 
Преди Коледата пък някои църкви обявяват пост - неядене на месо през определен преиод от време. В християнството обаче няма такива постения. Както вече споменах Исус не се е родил през зимата, но постът в християнството е пълно въздържане от храна, а може и от вода. Това с храненето с вегетарианска храна не е пост. Има хора цял живот не ядат месо и какво постят ли? Не те са вегетарианци, а тези които временно не ядат месо са на диета, а диетата може да бъде полезна, но не е пост пред Господа! Никъде в Библията не пише подобни щуротии, но трябва да се знае, че фалшивия пост с неяденето на месо произлиза от езичеството и е имало задължителен такъв пост в култа към Тамуз - за повече информация по темата четете книгата ми "Езическите празници и чествания в християнството".

Почти всички традиции свързани с така наречената Коледа, както и Нова година са езически еретизми. Как се определя какво е еретизъм и какво е правилно да се прави или празнува? Много просто - чете се Библията и това какво са правели в началото на възникването на християнството. Ако нещо не се споменава в Библията и не са правили ранните християни, то не е християнство, а добре прикрито езичество. Стана много интересно... Така виждаме, че през първи век на никого от ранните християни и на ум не му е идвало да чества нещо такова като ден на раждането на Исус, известен като "Рождество Христово", на английски наричан Christmas. Интригуващото е, че дори този английски израз означава не раждането на Исус1, но меса в негова чест. Самият израз за първи път се появява в исторически източници около XI век по наименованието на меса в чест на Христос - Christ - mas.

На Господ са му противни всякакви смесвания с езичеството и сигурно вече се досещате, че това води до духовно проклятие. Бъдете благословени и като решите да бъдете християни и да живеете християнски живот бъдете истински. 

Относно кога е времето за честване на Нова Година - това го пише в Библията и не е нито през декември, нито през януари или февруари. Кога е ще научите ако четете внимателно Библията или за по лесно прочетете последната глава на книгата ми "Измамата за Коледата".

    Желаещите да научат повече по темите могат да прочетат изследващите ми книги "Измама за коледата" и "Езическите празници и чествания в християнството", които се продават на символични цени 5-6 лв. За поръчки можете да се обърнете на e.h.books@abv.bg

"Не се оставяй да те побеждава злото, но ти побеждавай злото чрез доброто."

Аз от около 8 години не приемам нито Коледа (Рождество), нито Нова година на 31 декември срещу 1 януари. На времето просто ходех на гости на баща ми понеже тогава ме канеха, но това си е тяхна работа, че те честват нещо или не. През първите един-два века на християнството никой истински християнин не е чествал нито Рождество Христово, нито Нова година на 31 декември.

image

image

-------------------------

 1 Според Библията (Еремия 20:14–15) има проклятие за дните на раждане и до XVI век не имало чествания на рождени дни в християнските страни. В истинското християнство няма рождени дни, но единствено дати, на които са се родили дадените хора. Никой от библейските личности споменати в Библията не е чествал рожден ден. Нито Авраам, нито Яков, нито Йосиф, нито Моисей, нито Йов, нито Еремия, нито Осия, нито Исая, нито Исус Христос, нито Йоан Кръстител, нито апостол Петър, нито апостол Павел, нито Йоан, нито кой да е ученик на Исус не е чествал рождени дни, нито пък кой да е християнски апологет от първите векове на християнството.
  Скоро ще станат 5 години откакто не чествам рождени дни, от това време аз не си правя рождени дни. Понякога се случва да присъствам, но на никого не честитя рожден ден. Примерно съм на църква и на излизане някой решил да почерпи с бонбони. Ами те и да няма рожден ден понякога някой си е решил просто така да почерпи и взел една-две кутии шоколадови бонбони. Ако се молят в църквата за някой специално заради рождения му ден, аз обаче не участвам в такива окултни молитви - тези пожелания за рождените дни произлизат от магията. Или пък съм на гости при някой приятел и точно тогава се случи някой да има рожден ден, те моите хора знаят, че не чествам рождени дни и не им честитя, а ние и без никакъв повод може да се съберем и да направим маса. По този начин съм го решил този въпрос.

  




Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ernest
Категория: История
Прочетен: 2678626
Постинги: 576
Коментари: 1166
Гласове: 1228
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930