Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.02.2014 09:30 - Проклятието на мартениците
Автор: ernest Категория: История   
Прочетен: 3186 Коментари: 0 Гласове:
-1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Повечето хора са като дива паплач и не разсъждават много. Те правят различни неща, понеже и другите хора ги правят, приемат традициите независимо какви са те, без да се замислят. Когато някой е дете родителите му го учат на разни неща какво да прави, но когато започне да пораства и стане на 12-13 години вече започва да носи отговорност пред Господ за нещата, които върши. (Аз също съм бил дете и се е случвало да нося мартеници, докато разбрах истината.) Така някой може да живее живот на духовно благословение от Господа или на грях и проклятие. Всеки сам определя съдбата си.
  Повечето сериозни християни са наясно, че всички тези лъжливи празници, като "св. Валентин1", "Трифонзарезан2", "Първи март", "осми март 3", първи май4 или Хелоуин5 и тн. не са от Господа и християните не трябва да имат нищо общо с тях, понеже не са от Господа или са езически, но си заслужава да се отбележи, че честващите ги си нанасят духовно проклятие и са противни на Бог. Господ е дал в Библията определени празници и ако някой не е християнин може да прави, каквото му падне, но християните трябва да се съобразяват с изискванията на Бог.

Господ мрази езическите традиции и не иска неговите хора да имат нищо общо с тях. Няма как човек хем да върви с Господа, хем да върши езически мерзости. Човек или е с Господа или с дявола. Средно положение няма:

"Не можете да пиете Господната чаша и бесовската чаша; не можете да участвате в Господната трапеза и в бесовската трапеза." (1 Коринтяни 10:21)

Когато Господ дава десетте заповеди на Синайската планина, а след това и останалите напътствия и заповеди специално забранява на тези, които Го следват да правят неща както езичниците и да се учат на техните ритуали и традиции:

 "...внимавай на себе си да не се впримчиш след тях, след като бъдат изтребени пред теб, и да не разпитваш за боговете им, като казваш: Как служат тези народи на боговете си, за да направя и аз така? Да не постъпваш така спрямо ГОСПОДА, своя Бог; защото те са вършили за боговете си всяка мерзост, която ГОСПОД мрази; понеже дори синовете си и дъщерите си изгарят с огън за боговете си." (Второзаконие 12:30-31)

Много несмислени хора на първи март се поздравяват с думите „Честита баба Марта”, но повечето от тях въобще не са наясно какво точно си честитят и коя е тази „баба Марта”. Казват нещо, понеже такъв е обичаят и тъй като и другите го правят. Kажете ми само, че са умни - няма да ви повярвам. Според някои версии, верни или не Марта е жена магьосница направила първите мартеници. Но както и да е, мартеницата е форма на масово разпространена народна магия за протекция. Като целта е да донесе здраве и щастие през годината на хората. Тъй като в миналото повечето народи са отбелязвали тяхната Нова година в началото на пролетта вероятно и този обичай е свързан с това. Много хора си слагат мартеници, а някои не. Нали не сте толкова глупави да си мислите, че два конеца бял и червен могат да ви донесат щастие и здраве? Но сами можете да се убедите, че тези, които носят мартеници продължават да боледуват и не са по-щастливи от тези, които не носят. Но пък за сметка на това си нанасят и духовно проклятие с този езически архаизъм. Ако някой иска да бъде здрав и щастлив просто трябва да спазва някои елементарни правила. Не може примерно някой да живее нездравословен начин на живот и да иска да е здрав - това са две противоположности. А при християните начинът е молитвата, праведен живот и Божието благословение.

Една от легендите гласи, че Ахинора, съпругата на българския кхан Аспарух или Исперих е направила първата мартеница. Кхан Исперих бил преминал река Дунав в търсенето на земи за заселването на българите и докато Ахинора чакала своя любим, му изпратила два конеца – червен и бял, символизиращи прегърнати влюбени, за да предаде по този начин посланието си за любов на кхана. Според преданието тя ги завързала на крачето на лястовица. Разказва се, че Ахинора по езически обичай е била принесена ритуално в жертва за кхана и изгорена близо до нос Емине, но някои съвременни български историци подлагат под въпрос въобще нейното съществуване. Има и друга легенда, според която първата мартеница е направена от Хуба – сестрата на Исперих.


Вие сами избирате съдбата си да бъдете благословени или проклети. Всичко зависи от вас самите.

--------------------------------------------------------------

1 "св. Валентин" е древен ден на смъртта и канибалски празник, а по-късно на плодовитостта в Рим и вдигали оргии. Съответно денят на тези, които го честват е под действието на два демона. Този ден няма нищо общо с любовта!

2 Трифонзарезан е измислен персонаж, но произлиза от езическите Дионисиеви мистерии.

3 8 март е масонски празник и е по датата на създаването на първата женска масонска ложа във Франция.

4 Първи май е по деня на създаването на баварските илюминати, но е древен езически празничен ден, като остатък от това е така наречената майска кралица - демоничен остатък от тези времена. Понякога се принасяли човешки жертвоприношения.

5 Ако можем да степенуваме по най-лошо менте празниците, които споменавам. Най-зле е Хелоуин. Това е келтската Нова година с викането на демоните и човешки жертвоприношения и основен ден в изповядващите сатанинска религия.      

За повечето езически празници пребоядисани на "християнски" и истината около измамите около тях търсете и четете книгата "Езическите празници и чествания в християнството". За поръчки можете да се обърнете на e.h.books@abv.bg

 image



Тагове:   Първи март,


Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ernest
Категория: История
Прочетен: 2666085
Постинги: 576
Коментари: 1166
Гласове: 1228
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031