Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.09.2014 08:29 - Пророчества за бъдещето, какво е мястото на Русия? Ако има глобална война какво ще стане с Русия?
Автор: ernest Категория: История   
Прочетен: 5944 Коментари: 6 Гласове:
0

Последна промяна: 20.10.2015 11:19

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Какво представлява съдбата?

Като цяло ние сме свикнали с мисълта, че всичко зависи от нас, от всяко наше решение и действие и това наистина до голяма степен е така. Разбира се човек може да влияе на своята съдба. Има методи, с които човек може да си прибавя добри неща в съдбата си, но е трудно да се каже до каква степен, това е така или вече всичко това е предварително закодирано за съответния индивид. Има неща, които зависят от нас, а има и такива, които зависят от свръхсила наречена Бог. Докато отделната съдба на някого зависи както от начина на живот, постъпки, околни обстоятелства и някакви външни фактори, то има молитва, при която Бог променя обстоятелствата когато Той реши и благоволи. Така, ако човек не е с Бог, той е изложен на всевъзможни влияния. Някои хора водят съзнателен живот и знаят на къде отиват, докато други са като мухи без глави и на където ги духне вятъра натам отиват. Един от начините човек да влезе в правилния път на живота си е четенето на Библията (за да има отправна точка и да е наясно как е правилно да се живее) с ежедневна молитва.
Срещат се житейски ситуации, когато нещата зависят от решение и постъпка в дадения момент. Не може примерно да видите някой да падне на улицата и да има някакъв удар, или пък да стане катастрофа и спокойно да подминете и да си кажете: "Ако му е писано ще живее" - в такъв случай човек се обажда по телефона на бърза помощ, иначе е виновен за смъртта на съответния човек или хора в катастрофата, които ако се отреагира на време могат да бъдат спасени. Също така в живота има моменти, когато човек не трябва да стои със скръстени ръце, но да заеме позиция. 
Има Библейски пророчества. Има християнски пророчества под въздействието на Светия Дух. Но се срещат и нехристиянски пророчества и някои са удивителни. Не мога да твърдя, че ще се случат или няма да се случат пророчествата споменати в този постинг, но са интересни. 
Нека първо да изясня въпроса с пророчествата. Има различни видове пророчества. Дори когато говорим за християнски пророчества те пак са различни видове. Първо има Библейски пророчества и както са описани в Библията в Стария и Новия завет носителите им са били в изстъпление. Но за някакви малки неща в близко бъдеще, както примерно в Стария завет са се допитвали до Бог, не е било необходимо пророкът да е в изстъпление. Просто е имало пророк, или още както са го наричали "гледач" и са го питали и той им казвал, каквото в момента Бог му каже. Даниил прекарва 21 дни в пост и молитва преди да изпадне в изстъпление и Господ да му открие бъдещето до края. Сред първите християни също се срещала практиката на изпадане в изстъпление по време на молитва:

"И като се върнах в Ерусалим, когато се молех в храма дойдох в изстъпление, и видях Го да ми казва: Побързай да излезеш скоро из Ерусалим, защото няма да приемат твоето свидетелство за Мене" (Деяния 22:17-18)

"Аз бях на молитва в град Иопия, и в изстъпление видях видение: един съд като голяма плащаница слизаше, спускан чрез четирите ъгъла от небето, и дойде дори до мене." (Деяния 11:5)

 В Новозаветното християнство има дарба пророкуване и тя е свързана с хората кръстени със Светия Дух - тези, които говорят на езици и като се молят по този начин в Духа развиват духовните дарби.

"на друг вяра чрез същия Дух, а пък на друг изцелителни дарби чрез единия дух; на друг да върши велики дела, а на друг да пророкува; на друг да разпознава духовете; на друг да говори разни езици; а пък на друг да тълкува езици." (Коринтяни 12:10)

"И като имаме дарби, които се различават според дадената ни благодат, ако е пророчество, нека пророкуваме съразмерно с вярата" (Римляни 12:6)

Пророчествата свързани с говоренето на езици са няколко вида. Единият е когато някой говори на езици и идва пророчество на разбираем език, а другият е когато са двама души - единият говори на езици, а другият има дарба тълкуване на езици и тълкува, това което Светия Дух казва. Първата църква в Ерусалим когато наближава време да бъде разрушен града от легионите на Тит получава пророчество и християните по водителство от Светия Дух напускат града и отиват от другата страна на реката в пела и остават невредими. През пролетта на 1989 г. в бургаската петдесятна евангелска църква (това е църквата от където в началото на ХХ век се разпространява харизматизма в България) имало събрание и молитва и през това време докато някой се молел на езици имало някаква жена дошла от другаде, която имала дарбата тълкуване и тя казала, че през 1989 г. социалистическият режим ще падне (както пада на 10 ноември). Един мой приятел е бил там и ми разказа това.

Но тъй като в някои от църквите има и лъжливи духове или заблудителни духове, тъй като различни християни живеят в грях и не спазват дори елементарните Божии заповеди и разпространяват лъжедоктрини се срещат и лъжливи пророчества. В християнството има и такива пророчества, които не са дадени от говорене от Светия Дух, а чрез видения. А има и пророчески сънища, каквито срещаме на редица места в Стария завет, като Йосиф преди да замине за Египет или неговите разтълкувания на сънищата на фараона.
Още в Стария завет се казва, че в последните времена Господ ще даде Святия си Дух и старците ще имат сънища, а младите ще виждат видения:

"Ще излея Духа Си на всяка плът; и синовете ви и дъщерите ви ще пророкуват, Старците ви ще виждат сънища, Юношите ви ще виждат видения" (Йоил 2:28)

 В нехристиянските пророчества също се срещат подобни три вида пророчества от видения, демонично говорене на демон чрез медиуми и сънища. Така примерно в шаманизма има специални методи как да се изпадне в пророчески сън. А ацтеките преди да дойдат испанците са имали пророкувания от женски духове в нощта в Мексико, които направо проплаквали, за това, което ще се случи и част от хората вече били наплашени. При древногръцките и римски времена жрицата на Аполон наричана Пития изпадала в транс и говорела на демонични езици и пророкувала. Но съвсем не всичко е ставало така както казвала. При нехристиянските пророчества има още няколко варианта. Примерно магическо огледало, в което се вижда бъдещето, но всичко това се прави от ангели (паднали ангели - демони). Подобно ацтекско огледало е използвал Джон Ди създател на магически език.
 

image

Ацтекското огледало, което е използвал Джон Ди

При други варианти се използват всевъзможни методи за "отключване" на съзнанието към способността да вижда. Съществуват и някакви техники, които се срещат в будизма, а вероятно и при някои йоги, когато човек може да се научи да вижда малко напред. Примерно нещо от бъдещите 2-3 минути. Понякога това се случва при случайно налучкване, но си има закономерности и ако човек ги знае може винаги когато поиска да отиде малко напред и да види нещо. Проблемът при подобни случаи е това, че човек има някаква свръхсенсорност, дори и това да е само на моменти и понякога може да "види" нещо или под някакво въздействие да му се струва, че това е така, но да е в резултат от някакво лично състояние в момента, а това крие опасност да се повлияе на бъдещата картина, ако е негативно. Казано с други думи има начини да се влияе на някои неща (има два основни начина, за да се направи това - единият е молитва, а другият е самоконтрол на съзнанието и допълнителни свързани с това неща, на които няма да се спирам). В такива случаи е добре човек да се научи да влияе пожително на нещата и да се опитва да променя, това, което не е добро - по принцип когато нещо такова е дадено (от Господа) на някого да види в бъдещ план, което не е добро и малко или много е свързано с него или близките му е да може да има предвид какво може да се случи и да се постарае да го промени на по-добро или избегне, а не да остави нещата да се случат и после да каже: "Ами на, аз нали ви казах, че така ще стане". А когато видението е добро да си знае, че има нещо добро, което му е предопределено да му се случи.

При някои писатели и поети се среща да напишат нещо в произведенията си, което да се случи и да има предсказателен ефект. Това може да се срещне и при текстове на някои песни. По времето на Проекта Манхатън (на правенето на атомната бомба) открили книга на амеpикански автоp, в която пишело доста подробности по въпроса и имали намерение да подведат автора под отговорност за държавна измяна с издаването на секретни сведения, но се оказало, че книгата е написана и отпечатана години преди на някого да му дойде на ум да се прави подобно нещо. Друг писател Морган Робертсън описва в книгата си Futility, or the Wreck of the Titan (на български известна като "Потъването на Титан") през 1898 г. потъването на Титаник, който се блъска в айсберг много преди да започнат да строят този кораб. Титаник потъва 14 години по-късно. Съвпаденията са много големи. Той нарича кораба Титан.  Титан е дълъг 260 метра, а Титаник – 269 метра. И двата кораба имат по 4 комина и по 3 винта. Титан имал водоизместване 70 000 тона, а истинският 66 000 тона, Робъртсъновият кораб в книгата имал мощност 50 000 конски сили, а истинския Титаник 55 000 конски сили. Скоростите на двата парахода съвпадали – 25 възла. Двата лайнера пътували през април, в студено време, с пълна скорост, блъснали се в айсберг през нощта и потънали. На борда им се возели много хора от висшето общество и лодките не достигнали за над 2000-те им пътника.
 

image

Книгата на Робертсън

Като цяло учените са на мнение, че около земята има информационно поле и хората, които се докоснат до него получават информация за бъдещето или миналото.    

Срещат се различни предвидими ситуации и явления. Примерно като се видят идващи дъждовни облаци е ясно, че ще вали дъжд и за това не са нужни никакви предсказания. По същия начин има някои предвидими житейски ситуации. Ако някое дете примерно вместо да си учи уроците само обикаля по улиците и родителите му нямат достатъчен контрол над него има доста голяма вероятност да получава лоши оценки в училище и да стане хулиганче. Съществуват и теории за цикличност на исторически или природни събития, като се счита, че през периоди от 50 и 100 години много неща на земята се повтарят и до известна степен могат да се предвидят. Примерно природни бедствия, сушави години, глад и тн. Руският генерал участвал в Руско-турската война Валентин Мошков, който приключва земния си път в България, в София се занимавал още с етнография, но също създава теорията за цикличността и има негови предсказания за Русия. Той направо извежда формула, чрез която прави неговите предсказания за различни геоикономически събития и състояние на страната. Мошков описва неговата идея за цикличността в страните траещи по 400 години в книгата "Новая теория происхождения человека и его вырождения, составленная по данным зоологии, геологии, археологии, антропологии, этнографии, истории и статистики" публикувана през 1907-1910 г. във Варшава. Според него всеки цикъл се разделя на два периода от по 200 г., а тези периоди от своя страна на по 100 годишни, а те по на 50-годишни. За различните цикли руският генерал-етнограф е дал и названия. Според генерал Валентин Мошков различните слоеве от населението се намират в различни периоди. А състоянието на изразена цикличност в геоикономиката, за което той говори се отразява най-вече във висшите слоеве на обществото.
 

image

Генерал Валентин Мошков

Има различни обладани от духове хора, като примерно Ванга, които имат предсказателни духове. В Новия завет има описан интересен случай когато апостол Павел и неговите хора отиват във Филипи и там има една жена с пресказвателен дух и един ден на апостол Павел му писнало и й изгонил духа:

"И един ден, като отивахме на молитвеното място, срещна ни една мома, която имаше предсказателен дух и чрез прокобяването си докарваше голяма печалба на господарите си. Тя вървеше подир Павла и нас та викаше, казвайки: Тия човеци са слуги на Всевишния Бог, които ви проповядват път за спасение. Това тя правеше много дни наред. А понеже твърде дотегна на Павла, той се обърна и рече на духа: Заповядвам ти в името на Исуса Христа да излезеш от нея. И излезе в същия час." (Деяния 16:16-18)

Друга подробност е, че дори и да са много точни пророчествата, които не са от Господа в определен момент могат да съдържат измама с цел заблуда на хората, за да бъдат по някакъв начин отделени от Бог. Така не всяко пророчество е истина и дори и да има зрънце истина или прекалено много истина може да стигне до заблуда на дявола, която да е направена с конкретна цел. Дори в Библията са дадени примери за фалшиви пророчества в Стария завет, а в Новия завет за християнските пророчества се казва да не се презират пророчествата, но да се изпитват:

"Пророчества не презирайте. Всичко изпитвайте; дръжте доброто." (1 Солунци 5:20-21) 

Има и помощни видения, както вече споменах, които се дават на християните при нужда, примерно някой да се моли за нещо или за някого. Така например апостол Павел веднъж в Троада получава видение от един човек намиращ се в Македония, който се моли, за да отиде там:

"И яви се на Павла нощем видение: един македонец стоеше и му се молеше, казвайки: Ела в Македония и помогни ни. И като видя видението, веднага потърсихме случай да отидем в Македония, като дойдохме до заключение, че Бог ни призовава да проповядваме благовестието на тях." (Деяния 16:9-10)

При християните кръстени със Светия Дух, които практикуват духовните дабри има такова нещо като водителство от Светия Дух. И Светия Дух казва какво да прави човек - каква е волята на Бог (и какво наистина е добро за дадения човек). 
В случаите когато по време на молитва за някого (когато човека стои пред вас и се молите за него) Господ дава видение има два варианта. Единият е за да се изобличи съответният човек и да се покажат скритите му грехове и действителното му духовно състояние и да му се каже за какво трябва да се покае, да си промени и да се отрече, а вторият е за насърчение като знае каво му предстои или за какво трябва да се моли. Примерно Господ има предвидено служение или план за някого, а съответната личност хал хабер си няма за това и по време на молитва Господ показва какво трябва да се промени и да прави съответната личност за да влезе в това, за което Господ иска да направи със съответната личност. Господ винаги има добрия план за всекиго, но от хората зависи дали ще правят това, което Господ иска от тях!   

Ние повечето от християните виждаме признаците, по които си личи, че наближава краят, но колко точно време остава не знаем. Вероятно няколко десетки години. В посочените по-долу нехристиянски пророчества времето е разтеглено и се говори за още време, стотици и дори хиляди години, но едва ли има толкова време. 

 След всичко казано може вече да пристъпя към пророчествата, за които става въпрос.

Още преди 500 г. Парацелз (занимавал се с окултизъм и магия) пише в неговите пророчества, че след 400 г. ще се издигне голяма държава с червен цвят. Пророчеството е написано през 1520 г., а СССР възниква през 1922 г. Той заявява, че тази държава ще просъществува 100 г. и ще спаси света. СССР действително просъществува в тази си форма 70 години, а сега продължава като Руска Федерация.

Едно от пророчествата му свързани с Русия звучи така: 

"Народът, който Херодот нарича хиперборейци... сегашното му наименование е Московия... ще изпита ужасен упадък и невероятен разцвет. Не бива да ви смущава бедственото му положение... Хиперборейците ще преживеят 3 падения и 3 пъти ще бъдат възвисени... В тяхната земя... в тази страна на хиперборейците... ще възсияе Великият кръст, което трябва да се случи през 2041 г.! Този кръст ще видят всички жители на Земята. Тогава ще се върне Златният век."

В друго се казва:

"Московия ще се издигне над всички страни. Не ръка или душа, но ще спаси света."

Според Парацелз в края на 22 век на земята ще се случат страшни събития, което ние може да определим като ядрена война:

"Изтокът ще въстане срещу запада и стотици огнени стрели ще хвърлят на изток. Те ще паднат и ще се издигне огнен стълб от огън. Той ще изгаря всичко на своя път." 

image

Парацелз

За далечното бъдеще Парацелз пише:
 
"Хората ще се превърнат в кучета биещи се за оглозгана кост."

Парацелз казва, че избавлението ще дойде от Русия:

"В Московия, за която никой никога не е мислил, като за страна, в която може да произлезе нещо велико над унижените и отвержените ще възсияе велико благоденствие, те ще покорят слънцето." 
 
 А Едгар Кейси през ХХ век предсказва:

"Надеждите на света и неговото възраждане ще дойдат от Русия и няма да имат никаква връзка с онова, което днес се нарича комунизъм. Точно в Русия ще възникне истински и велик източник на свободата. Тогава всеки човек ще започне да живее заради ближния си... Това ще бъде съвсем друг начин на съществуване"

"Надеждата в света ще дойде от Русия. Не от комунистите, не от болшевиките, но от освободена Русия! Ще минат години, преди това да се случи. Ново религиозно развитие в тази страна ще даде на света последна надежда."



image
Едгар Кейси
 

Според Едгар Кейси голяма част от света ще бъде унищожена и ще потъне, но западен Сибир ще остане почти нерведим.

Предсказания на Ванга за Русия:

"И сега Русия е велика и винаги ще бъде велика. Помнете: републиките ще се върнат при Русия."

"Няма такава сила, която би могла да сломи Русия. Русия ще разтвори криле и ще се устреми нагоре. Русия ще си остане Велика Русия."

"Сега Русия се нарича Съюз, но ще се върне старата Русия и ще се нарича така, както при Свети Сергий Радонежки. Нейното духовно превъзходство ще бъде признато от всички, включително от Америка. Това ще се случи след 60 години. Преди него ще се сближат три държави - Китай, Индия и Русия."

Това дето Ванга казва "след 60" години вероятно го е казала още преди 30 години, а може и по-рано. А както виждаме вече Путин се договори с китайците и бразилците, като изключиха долара и търгуват с техните си валути.  

"Уважавайте Русия и не се доверявайте на американците - нищо добро не може да се очаква от тях. Помощ може да дойде само от Русия. Тя е наша майка. Тя ни е помагала и пак ще ни помага"

Подобно на Кейси и Парацелз и Ванга казва:

"България е душата, Русия - тялото. Те заедно ще спасят света"


През 1972 г. във францискански манастир в Болоня откриват тайник в стената и скрита книга с пророчества озаглавена "Вечна книга" написани през XIV-XV век от вероятно монах известен под псевдонима Ранио Неро (Raqno Nero, което се превежда като "Черен Паяк"). Той живял в Бавария в Регенсбург в продължение на три столетия, роден е през XIV век и умира през XVI век през 1541 г. (тоест живял е около 150-200 г.)

Той предсказва нещата директно по години. Някои от неговите пророчества са покъртителни. Така например относно немския християнски реформатор Мартин Лутер, той направо го назовава по име - Мартин. Пророчествата достигат до седмото хилядолетие, до 6323 г.

Негови пророчества са известни още от по-рано и Хитлер се е интересувл от тях. Така например за Втората световна война Черния Паяк казва:

"Ще има втора световна война и Германия първа ще премине към атака, но тя първа ще загуби битка през 1943 г., Берлин ще се превърне в гробище."

Действително при превземането на Берлин през 1945 г. този град направо се превръща в гробище поради многото убити.

Ето едно негово пророчество за СССР и Сталин, който пушел с лула:

"В ХХ век Татария ще се окаже под властта на човек, от чиято уста ще излиза дим. Това ще бъде жесток управник. Неговата сянка ще падне на една трета от човечеството. По негова вина в гръб ще бъдат убити хиляди хора."

Пророчествата на Неро не са християнски, но свързани и с други религии, някои от изследователите ги сравняват с индийските от Авеста.
Eто някои негови пророчества свързани с години и конкретни събития. Отляво годината и неговия начин на изразяване в кавички, а отдясно начина на нашето изразяване или разбиране за какво говори:

1789 г.: "Кървавият вихър" = френската революция
1821 г.: "Смъртта на надеждата" = смъртта на Наполеон
1914 г.: "Равнина от кръстове" = Първата световна война
1924 г.: "По стъпките на Цезар" = Мусолини идва на власт в Италия, fashio litorio
1946 г.: "Маслинена клонка" = край на Втората световна война
1963 г.  "Некролог на олтара" = смъртта на папа Иоан XXIII;
1980 г.  "Петър, който не е от Рим" = идването на папа, който не е италианец, но чужденец, полския папа Карл Войтила стана папа Йоан Павел II в края на 1978 г.

"Религията на сатаната ще възникне в 1925 г. Виждам победно шествие, виждам храм, но в него няма светлина. Всиичко е наопаки - само зурли се виждат.
(действително на 31 януари 1925 г. Алистър Кроули става ръководител на сатанинския орден ОТО получавайки подкрепата и на германския клон на ОТО и чрез официалното съществуване на тази организация се приема, че това води до началото на поклонението към сатаната)
В края на ХХ век целият свят ще се покланя на сатаната. Много бели хора ще са измамени от тази религия." 

Да виждаме, че в почти всички страни в Европа в наше време има сатанизъм, както отделни сатанисти, така и сатанински секти.

Неро пише за атомната бомба при Хирошима и Нагазаки:
 
"Взрив ще покрие цялата страна с огромна черна гъба. Това ще се случи в средата на ХХ век. Черните гъби ще скрият слънцето. "

Черният паяк пише още в пророчествата си, че в поречието на река Волга (Русия) ще се роди човекът, който ще унищожи сатанинската религия.

В писанията си Неро казва, че неговата задача е да покаже неправилните пътища на хората и те да могат да ги избегнат. Той вярва, че лошите неща могат да се избегнат и съдбата е променима към по-добро.

За разлика от различните нехристиянски пророчества в Библията се казва следното (само накратко ще опиша някои събития). Като наближи идването на Антихрист ще има войни, ще има природни бедствия, голям метеорит ще падне от небето, около 1/5 от хората ще остане жива, а останалите ще измрат. Известен брой години, но не е ясно колко време ще бъде звярът и неговия лъжепророк. По някое време ще дойде Второто пришествие и Исус Христос ще се върне и докато е още в облаците християните ще бъдат грабнати и телата им видоизменени. Ще дойде времето на Страшния съд и всеки ще бъде съден за това, каквото е правел на земята. Едни ще бъдат осъдени за вечни мъки, а други ще получат награда и ново име. Писано е, че след второто идване на Исус ще настъпи хилядагодишното царство, а след това сатана отново ще бъде пуснат за да изпита хората. Не е много ясен реда на нещата, дали първо ще бъде съда или едва по-късно, след хилядагодишното царство. Земята ще бъде унищожена и ще има нова земя и на нея няма да има море:

"И видях ново небе и нова земя; защото първото небе и първата земя преминаха; и море нямаше вече." (Откровение 21:1) 

Във фалшивите нехристиянски пророчества никъде не се говори за Антихрист и номера на звяра, но хората са заблуждавани. Също никъде не се споменава за второто пришествие на Исус Христос и настъпването на Страшния съд.
По-долу добавям линкове към две християнски пророчества публикувани преди две години.

Удивително пророчество на Нил от V век:

http://ernest.blog.bg/history/2012/11/16/prorchestvoto-na-nil-ot-v-vek-za-poslednite-dni.1020915

Видение от 1968 г. за Второто пришествие:

http://ernest.blog.bg/drugi/2012/11/30/.1026001

-----------------------------------------------------------------------

 Линкове към някои от руските оръжия, от които много се страхуват НАТО и американците, с които могат да ги победят:

https://www.youtube.com/watch?v=dWNaYjTQlCc

https://www.youtube.com/watch?v=ZWR_zjeEcjA

Плазмено оръжие - управляема кълбовидна мълния, плазмена ръкета създаваща плазмен облак, плазмена обвивка на по-старите технологично оръжия, които придобиват по-добри свойства и тн.:

https://www.youtube.com/watch?v=FBzCkyWdtbA

САЩ се подготвят за война срещу РУсия:

https://www.youtube.com/watch?v=LwpbXQKBiFA

Путин също счита, че ще има война със САЩ и тя вероятно е неизбежна:

https://www.youtube.com/watch?v=Y3Bl_dag3iA






Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. germantiger - Уважавам твоето мнение, но НЕ го споделям!
05.09.2014 09:40
Ден ката ден чувам или чета, как България, Россия или въобще някой друг некадърен лумпен от Изток ще спасява и води (?!) света... "аман" му е работата тогава (на света, не на мужика-алкохолика).

Упованието, нуждата от величие (когато си низък), от светло бъдеще (когато си паднал в днешния ден) е особена нужда - фундаментална, многовековна и традиционна за руснаци, българи и дори сърби (това е закономерно точно в тези народи).

Докато другите държави градят днес, споменатите по-горе се виждат бъдещи лидери (без да градят днес за утре).

...

P.S.

Примери с глупост, идиотия или просто грешни "предсказания" могат да се предложат титанично повече от нещо подобно на позналите такива.

Бол народ тук чака обезателно България с Русия да станат велики и да водят, буквално низпослан да е пред тях света и той да им е длъжен - ТОВА Е В МЕЧТИТЕ, В ЖИВОТА Е РАЗЛИЧНО.
цитирай
2. ernest - Аз не съм казал нищо
05.09.2014 10:42
Не мога да кажа нищо за небиблейските предсказания. Особено на баба ви Ванга. Един мой човек, който не вижда като бил малък родителите му два пъти го водели при баба Ванга и тя казала, че като стане на 16 г. ще започне да вижда. Сега е на 33 и какво - не вижда. Явно предсказателния дух нещо се е объркал или го е нямало в момента (той понякога се е оттеглял от нея) и не позна. А иначе и аз мисля, че по-добре с руснаците, отколкото с американците. Гадна им е политиката на американците - искат целия свят да е техен и те каквото кажат да става. А Рокфелер и други подобни гадове им дърпат конците.
цитирай
3. ernest - Според мен България нищо не може да води
05.09.2014 10:49
Поне на този етап. Толкова е зле, че всички други държави от бившата соц система си оправиха икономиките, а България е най-зле и при положение, че можеше с всички тези ресурси да е много добре. (Около 60% от хората в България са в сивата икономика) Разбира се в България има личности и големи капацитети в различни области, но това е друг въпрос.
цитирай
4. germantiger - Поздрави!
05.09.2014 22:03
Баба ИМ (не ви) Ванга.

Аз нито се вълнувам от Вангелия, нито съм убеден в глупостите на подобни нея.

Мисля, че съм бил неясен - моята позция НЕ е с москалите, не съм фен на американците, но житейския ми опит ме е научил да уважавам умението на американците пред неумнението на руснаците (иде реч за моята "специалност"). Една от причините България да е различна от Полша, Чехия, Словакия, Словения, Хърватия и Румъния дарои е именно руската подлога, каквато БГ е.

Всеки с мнението и предпочитанията си, разбира се, може и да греша.

...

P.S.
Този твой постинг ме изненада, обикновено съм попрочитал друго от теб, вярно с отношение към религиите подчертано и като фундаментална тема в поредица твой постинги, но това ме изненада.
цитирай
5. ernest - Държа на християнството
05.09.2014 22:43
germantiger написа:
Баба ИМ (не ви) Ванга.

Аз нито се вълнувам от Вангелия, нито съм убеден в глупостите на подобни нея.

Мисля, че съм бил неясен - моята позция НЕ е с москалите, не съм фен на американците, но житейския ми опит ме е научил да уважавам умението на американците пред неумнението на руснаците (иде реч за моята "специалност"). Една от причините България да е различна от Полша, Чехия, Словакия, Словения, Хърватия и Румъния дарои е именно руската подлога, каквато БГ е.

Всеки с мнението и предпочитанията си, разбира се, може и да греша.

...

P.S.
Този твой постинг ме изненада, обикновено съм попрочитал друго от теб, вярно с отношение към религиите подчертано и като фундаментална тема в поредица твой постинги, но това ме изненада.


Аз държа най-вече на ранно християнския начин на живот и практики, преди още да се е видоизменило християнството и превърнало в институция и пълна с ереси доктрина. За мен това е тематика, която разбирам добре и съм много наясно с нещата. В този постинг също обяснявам християнските пророчества. Но правех и добавки.
цитирай
6. ernest - Още да добавя по повод руснаците
13.09.2014 10:09
За всяка нация може да се каже нещо. Няма идеална нация. За българите примерно в повечето страни в Западна Европа много от хората мислят: българите са некадърни, мързеливи, слушат циганска музика (чалга), а българките, че или са проститутки или лесно си свалят гащите на който падне. Но това не е пълната истина за България, а важи едва за някакъв % от хората. Всеки човек си е индивидуален, въпреки че има доста общи национални черти. Аз за руснаците съм знаел твърде малко. Едва през последните 9-10 месеца изгледах около от 190 до 210 документални руски филма и имам по-ясно мнение и по-добро мнение за тях. Дори митът за пиенето на алкохол от руснаците, което в наши дни наистина е масово разпространено до 20-те години на ХХ век е било точно обратното. Русия е била на предпоследно място по пиене на алкохол в Европа. Когато правят СССР в новата страна е обявен сух режим (едва след това в Америка) и никой не е роптаел против това, понеже хората рядко са пиели алкохол.

http://grigorsimov.blog.bg/politika/2014/09/12/za-zapada-e-ujasno-tova-koeto-napravi-putin-ot-rusiia-avtor-.1296549

Аз им се кефя много на руснаците понеже застанаха против плановете на илюминатите за Новия Световен Ред и не клякат нито пред Евро-гейския съюз, нито пред Щатите. Искараха дори закон против рекламирането на хомосексуализма от западните посетители на страната, дето настъпват от Еврогейския съюз и Америка, въпреки че е имало социализъм не са успели да им промият мозъците и сега в Русия има силно връщане към религията (въпреки че са предимно православни) и повечето от руснаците са религиозни.
Рускините нямат добра репутация като цяло и нямам някакво конкретно отношение към тях, но ми прави добро впечатление, че повечето от младите момичета (тинейджърки) през лятото се обличат като жени с рокли (примерно на точки или цветчета) и не са много развалени от западната мода. Също като отида да бягам на морето има тук-таме по някоя българка, но рускините са 20 пъти повече (по-принцип момичетата и тук таме жените са 5-6 пъти повече от мъжете, които правят джогинг, същото правило е и при правещите йога гимнастики в западната култура извън Индия, момичетата и жените, които правят йога са 20 пъти повече от мъжете, на 5 мъже се падат 100 момичета и жени).
Наскоро пътувах в един микробус и вътре имаше разни възрастни рускини по около 55 г. и едната лелка беше със забрадка - в България ще видите ли българка със забратка? (Вероятно ще има и млади момичета със забрадки?) В моята родина по селата предимно можете да видите със забрадки. В България е рядкост. Ако гледате дори и американски филми от 50-те и 60-те години ще видите, че жените все още носят забрадки, така е било навсякъде. В християнството според Новия завет жените в църквите и когато се молят трябва да имат покривало на главата си (забрадка или молитвен шал-талит), но в съвременните църкви много, много рядко има такива и после защо имало фалшиви пророчества и я няма силата на Светия Дух, а дори не осъзнават, че дразнят Господ, който им е ядосан за покварения начин на обличане, без смирение.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ernest
Категория: История
Прочетен: 2665237
Постинги: 576
Коментари: 1166
Гласове: 1228
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031