Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.12.2014 12:37 - Taйни и загадки. Пътуване във времето - образи и звуци от миналото
Автор: ernest Категория: История   
Прочетен: 2761 Коментари: 0 Гласове:
1



Римокатолическият бенедиктински монах Marcello Pellegrino Ernetti, който е известен екзорцист и физик твърди, че през 50-те години на ХХ век създал машина за гледане във времето наречена Chronovisor. По неговите обяснения в околната среда се запазва енергия от звуци и образи от миналото, като хроновизьора възстановявал от енергията образи и звуци на конкретни събития от миналото.

Според твърденията на Ернетти той работел заедно с отец Agostino Gemelli и се опитвали да възстановят звученето на грегориански песнопения, когато чули гласът на бащата на Гемели. Ернетти твърди, че с помоща на неговото устройсъво успял да присъства нап редставлението на изгубената трагедия Thyestes в Рим през 169 г. пр. Хр. чийто автор е Quintus Ennius. Също Ернетти заявява, че присъствал на разпъването на кръста на Исус Христос.

Френският римокатолически свещеник Франсоа Бруне (Francois Brune), на когото Ернетти разказал за машината счита, че това е измама, въпреки изповедтта на Ернетти.  

През 1997 г. Peter Krassa публикува на немски книгата Dein Schicksal ist vorherbestimmt: Pater Ernettis Zeitmaschine und das Geheimnis der Akasha-Chronik, по-късно излязла на английски като
Father Ernetti"s Chronovisor: The Creation and Disappearance of the World"s First Time Machine - Хроновизьорън на отец Ернетти: Създаването и изчезването на първата машина на времето в света.

Абсолютно незвисимо от римокатолическия монах Ернетти през 1992 г. физикът Генрих Силанов в Русия по време на една геологическа експедиция прави снимки преправяйки обикновеното стъкло на обектива на стар апарат за снимки с кварцово и успява да заснеме кадри от невидимия спектър от миналото.

image

На тази снимка може да се видят отляво автомобилът на експедицията, а отдясно автомобил, който някога по-рано е бил спрян наблизо.


Оказва се, че наистина нищо не се губи в природата. Около нас има информационно поле, така наречената "памет на полето" и при определени условия може да се видят кадри на определени събития от миналото.

Линк към мой постинг за Силанов от миналата година:

http://ernest.blog.bg/technology/2014/02/07/kadri-nazad-ot-minaloto-nazad-vyv-vremeto-vyzmojno-li-e-tova.1236259

За виждане във времето още в древни времена се използвали кристали, а през ХХ век Козерев прави неговите експерименти с огледала. Използвайки древните знания прилагайки ги в наши дни инжинерът Александр Садков е направил фотоапарат наречен фотохронос, с който може да се снимат както минали, но също и бъдещи събития. Подобно на Силанов той прибавил кристал, който взел от Карелия към обектива на обикновен фотоапарат. В края на ХХ век Садков след като започнал да експериментира с неговото изобретение направил снимки на Ню Йорк. Той посетил Ню Йорк по покана на Конгрес по алтернативни изобретения, но на конгреса американците не били впечатлени. Снимките показвали съвременен Ню Йорк, но на две от снимките кулите близнаци ги нямало и американските специалисти определи снимките за фалшификати, но си спомнили за тях на 11 септември. 
 

image

Александр Садков

Към вече казаното мога да добавя, че в различни части на света могат да бъдат наблюдавани отражения на картини или събития в небето или направо на земята. Появяват се цели градове. Така например през 1887 г. знаменитият първооткривател Уилоуби заснел в небето над Аляска неизвестен град. Снимките излезли доста успешни, а техният автор обявили за измамник, тъй като на тях можел да се разпознае английския град Бристол преди няколко десетилетия, намиращ се на хиляди километри.
След няколко години видението се повторило, а местните индианци обяснили, че в него няма нищо странно, тъй като призрачният град често бил наблюдаван и преди в периода от 21 юни до 10 юли, още преди пристигането на белите заселници в Аляска.

Преди няколко години през май 2011 г. в китайския град Хайко беше наблюдаван един такъв неизвестен призрачен град над реката, какъвто за момента няма на земята и това вероятно е мираж от бъдещето. Включвам клип с кратък запис на града.

image
 

Снимка на част от хрономиража на града






Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ernest
Категория: История
Прочетен: 2673044
Постинги: 576
Коментари: 1166
Гласове: 1228
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930