Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.09.2017 16:24 - Пасторите предатели и доносници
Автор: ernest Категория: История   
Прочетен: 1860 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 28.10.2017 09:21

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  По времето на соц епохата е развита култура на доносници и предатели с поставянето на идеала на Павлик Морозов, който предал баща си. Така в повечето от социалистическите страни са правени опити да се развива агентура към органите на властта в почти всички среди. Включително и в религиозните среди. През 1972 г. (ако не се лъжа за точността на годината) служителите в православната църква са задължени да дават данни за посещаващите църквите хора и повечето (около 80-90%) са водени и на служба към Държавна Сигурност. В протестантските среди, както излиза на яве от документацията в няколкото излезли книги показващи копия от документи става ясно, че 80% от пасторите по онези времена (които продължават да пастируват и да заемат позиции в църквите) са били агенти на държавна сигурност. Те са предавали както църквата, така и вярващите, но и когато са имали информация за вкарваните нелегално в страната Библии (Библията е била забранена) са предавали това на Държавна сигурност, за да ги хванат. Тези хора след падането на социализма нагло продължават да бъдат пастори ни лук яли, ни лук мирисали. Често тези предатели подкрепят и разпространението на фалшиви доктрини в християнството или докарването на лъжепроповедници от чужбина.
Да припомня само един от случаите в лагерите в Белене от 50-те или началото на 60-те години. Един човек бил затворен в Белене само заради това, че е имал кръстче и са го убили. Тук мога да изясня, че в някои други социалистически страни по същото време, въпреки че властите също са се опитвали да налагат атеизма, хората спокойно са си ходели на църква... и по-специално в Полша.

image

Снимка от 1979 г. в Полша на събрани около или над 1 милион души вярващи!


image

Снимка от 2 юни 1979 г. на Площада на Независимостта


Различните части на градовете са били зорко следени от поставени в тях хора наричани квартални, които са следили в техните райони, кой какво прави и как живее. В училищата са изучавали такива предмети, като "Основи на Комунизма" и др. Така в повечето социалистически страни възниква поколение от хора с промити мозъци от гледна точка на религия и вярващо в "директивите" на Комунистическата партия и едва след 1990 г. постепенно хората започват да имат свободен избор и не са манипулирани в тази насока. Децата в България от съвсем малки са били принудени да влизат в създадена от комунистическата партия организация и са наричани "чавдарчета" (мисля, че още от първи клас) и са били принуждавани, като ходят на училище да носят униформи (подобно на войници) и задължителни сини връзки, които показват членството им в чавдарската организация. Момчетата са били принуждавани да носят задължителни къси коси и насилствено са били подстригвани, ако косата е над 4-5-6 см. В това отношение България и СССР са най-зле в целия соц блок. В Полша, Унгария и Чехословакия не е имало ограничения с косата.
Често пред входните врати на училищата в България са стоели и са проверявали за тези неща и са връщали учениците, ако нещо не е наред. На места учителите са биели учениците, ако нещо според тях не отговаря на изискванията.
Към 4-5-ти клас децата са били принуждавани да станат членове на пионерската политическа организация и са им давани червени вратовръзки - символ на червената, комунистическа партия. С такава униформа включваща червените вратовръзки са били длъжни да ходят на училище. По-късно към 8-9 клас промиването на мозъци продължава, като са били вкарвани в комсомолската организация и дори са ги карали да учат разни комунистически неща и са държали изпит за влизане. Комсомола е комунистическа младежка организация. Създадена в СССР, където се нарича Всесъюзен ленински младежки комунистически съюз, а в България - Димитровски Комунистически Младежки Съюз (ДКМС). Доколкото съм в течение единствено в СССР и България е имало комсомолци, но от Уикипедия научх, че и в други държави е имало пионери, но не се знае дали са ги карали да ходят униформени в училище. Примерно в Източна Германия (ГДР) е била политическата детска организация Pionerorganisation Ernst Thalmann. Тя се разделяла на млади пионери (Jungpionere) от 6 до 9 г. със сини връзки (подобно на българските чавдарчета) и пионери телмановци от 10 до 14 г. Имали са и заповеди на пионера напечатани на картите им за членство.

image
Заповедите на немските телмановци за промиване на мозъци

image
Консомолска карта от СССР

image

Българска делегатска комсомолска карта от 1959 г.

В същото време пък в училищата, за да може да е по-сигурно промиването на мозъци и изкореняването на християнството са правели и различни задължителни кръжоци, сред които и кръжок по атеизъм. За да имат успех и напредък в професията на останалите са им предлагали да стават членове на комунистическата партия. Дори децата на партийните ръководители и различни началници в соц епохата в България са били облагодетелствани в училище. Оценките им са били завишени и са имали възможност за изяви и подтиквани от учителите. 
   

image

Снимка на последното поколение чавдарчета приети през март 1990 г.

Пастор Ангел Пилев публикува книгата "Пастори агенти на ДС", където с документи показва истинското положение на нещата. Всеки, който желае да бъде наясно с въпроса е достатъчно да види досиетата на пасторите доносници и изнесената литература по този въпрос. Много от хората в църквите са били принуждавани да доносничат и да пишат доноси против познатите и близките си. Включително жените са доносничели против мъжете си, мъжете против жените си, гаджетата против приятелите или приятелките (годенците и годениците) си с които ходят. (Отврат!) Известен е случаят с пастор Стефан Банков (който бяга в чужбина) и жена му, която докато спял пишела доноси против него. Това е един от известните случаи, но при почти всички пастори и заемащи позиция в църквите е било така, до 80%. Абсолютно всички християни от малки до големи са били под специално наблюдение и са имали досиета.
Сравнително подобно е било положението, както в християнските среди, така и другаде, а на места дори е било още по-зле.  Във всички соц държави е било зле, но на места по-зле. Примерно в ГДР (Източна Германия наричана Германска Демократична Република) от 16 и половина милиона жители около 9-10 милиона мъже и жени са доносничели ежедневно в немската служба на Държавна Сигурност наричана Щази. Мъжете против жените, жените против мъжете и децата си или родителите си. Когато Германия се обединява и в началото на 90-те разсекретяват досиетата около половин или един милион германци се развеждат, след което закриват достъпа на досиетата, за да не се изпоразведе и изпобие цяла Източна Германия.  
 Георги Жеков, който е малко краен в изказванията си и е на мнение, че 70-80% от бабите и дядовците и около половината от останалите (членували в ком партията и предателите доносници), които са живели по ония времена в социализма трябва да бъдат разстреляни или вкарани в затвора все пак разкрива невероятни уличаващи данни и факти за различни личности и въпроси от епохата на "строежа на Социализма". В неговото предаване Безкомпромисно от февруари 2014 г. с гост пастор Ангел Пилев е показано истинското състояние в църквата. Включил съм линк към това предаване.  




Тагове:   доносници,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ernest
Категория: История
Прочетен: 2672908
Постинги: 576
Коментари: 1166
Гласове: 1228
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930