Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.12.2019 14:44 - Рождество Христово. Има ли значение, кога е роден Исус Христос?
Автор: ernest Категория: История   
Прочетен: 1137 Коментари: 2 Гласове:
1

Последна промяна: 29.01.2020 16:01

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
В съвременната традиция в така наречените християнски страни в навечерието на 24 се отбелязва Рождество Христово или още наричано Коледа в България.

Раждането на Исус Христос бележи нов исторически период, нова култура с морално ценностна, духовна система, която се разпространява в много страни по света.
През VI век скитският монах Дионисий Малки по време на правенето на пасхални таблици предлага да се въведе ново летоброене – от раждането на Исус. И въпреки че не е изчислено точно от негова страна и до ден - днешен се използва това летоброене.

С това годишно време има разпространени голям брой традиции и практики, които обаче в над 98% нямат нищо общо с християнството, но точно обратното с езичеството и тези неща са забранени от Бог и са омразни Нему.

„и да не разпитваш за боговете им, като казваш: Как служат тези народи на боговете си, за да направя и аз така? Да не постъпваш така спрямо Господа твоя Бог; защото те са извършили за боговете си всяка мерзост, която Господ мрази" (Второзаконие 12:30-31)

От десет години всяка година пускам по един постинг свързан с Фалшивата Коледа и фалшивото време за рождество Христово. По темата съм издал и една книга достатъчно точно изясняваща въпроса. Забелязвам че дори един от постингите по темата озаглавен Защо няма да чествам Коледа е четен над 14 хиляди пъти. Най-интересното е, че когато напишете на Google Защо няма да празнувам Коледа - нищо не излиза, всевъзможни разни постове, но не и написаното, гугъл леко филтрират този постинг. Едва, когато се напише Защо няма да празнувам Коледа Ернест блог - се появява поста.

Ако се обърнем назад преди около 2000 г. забелязваме, че точно по това време се отбелязвали празниците на голям брой езически народи свързани със зимното слънцестоене и посветени на езическите демонични божества, на повечето от които се принасяли човешки жертвоприношения. В същото време няма нито едно доказателство, че Исус е роден именно по това време. Точно обратното – всички пасажи от Библията, Новия завет сочат, че е роден през друго годишно време. Най-малкото, че когато се ражда Божия помазаник е имало преброяване, но в Римската империя не са се правели преброявания през зимата. А също, че овчарите са спели на открито.

„И на същото място имаше овчари, които живееха в полето, и пазеха нощна стража около стадото си.” (Евангелие от Лука 2:8)

Добре е обаче да се има предвид, че обичаят в Израел бил през първата или втората седмица на ноември, когато падал така наречения „ранен дъжд” да прибират добитъка за през зимния период и да го изкарват отново през пролетта, едва след „късния дъжд”.

В Римската империя през декември се чествали дни на пълна разпуснатост наричани Сатурналия в чест на божеството Сатурн, които приключвали преди 24-25 декември и в края на празниците принасяли в жертва избраният за крал на веселбите човек. Това било времето на зимното слънцестоене, когато се чествал празникът – рожден ден на Sol Invictus (Непобедимото слънце). Във Вавилон пък на 24-25 декември се чествал рождения ден на Тамуз.

Няма нищо лошо за един - два или повече дни роднини от едно семейство да се съберат заедно, но е жалко, ако това правят единствено на фалшивия ден обявен през IVвек за времето на рождество.

Честването на Sol Invictus в Римската империя датира от времето на хомосексуалния император Елгабал (218-222), когато за първи път е въведен култа. По това време в чест на Sol Invictus се принасяли човешки жертвоприношения не само от плебса, но и от знатната каста на римските патриции. Седемдесет години по-късно култът повторно е въведен от император Авлериян, който на 25 декември 274 г. издига храм на божеството и се разпространява в империята. А император Константин Велики по времето на когото римския епископ (папата) обявява, че 25 декември трябва да се приема за деня на раждането на Исус Христос е бил върховен жрец на култа Sol Invictus и върховен жрец на жреческите колегии в Рим носещ титлата Pontifex maximus.

image

Сребърен диск на честваното на 24-25 декември с човешки жертвоприношения божество Sol Invictus

Съществуващите в наше време омразни на Бог традиции свързани с така наречената Коледа са се оформили постепенно през последните 700-800 г., но през последните 150 г. направо се опитват да заменят Иисус Христос с измислен герой – Санта Клаус с когото милиони родители лъжат децата си, че носел подаръци, а украсената ашера (елха), под която във Вавилония в древността правели оргии и принасяли в жертвоприношение три месечно дете се популяризирала през втората половина на XIX век и се превърнала в централно място в домовете на много неразумни хора. Включително и на така наречените В и К християни. (В и К - Великден и Коледа - хора, които се сещат за Бог за по няколко дни годишно и стават временно "християни" за по празниците)

                            image

Не е за вярване, че окултната пентаграма, която присъства на повечето "коледни елхи" може понякога да бъде видяна и в украсата на някои грешно наричани „християнски църкви”. Иисус и Бог говорят едно в Библията, а псевдо християните си правят каквото на тях им хрумне, без да се съобразяват, каква е Божията воля за тези неща и какво пише в Библията и попадат под проклятие от Бог. Както апостол Павел казва:

"Както сме го казвали и преди, казвам го и сега: Ако някой ви проповядва друго благовестие освен онова, което приехте, нека бъде проклет. Защото на човеци ли искам да угоднича или на Бога?" (Галатяни 1:8)


image

Магьосническа пентаграма за призоваване на демони от книга по ритуална магия от XIX век (в Стария завет Господ строго забранява практикуването на магия и е заповядано магьосниците да се убиват: "Магьосница жива да не оставиш." Второзаконие 22:18)

Още в началото на III век видният християнски апологет Квинтий Тертулиан е предупреждавал християните в „De Idololatria” да се пазят от езическите празници и свързаните с тях практики, представляващи богохулство, сред които споменава сатурналиите, новата година и рождените дни на идолите. Той пише за задължителните за езичниците празници:

„Минервалиите са на Минерва, както сатурналиите на Сатурн, които трябва задължително да се празнуват дори и от малките роби по време на Сатурналия. Подаръците за Нова година също така трябва да са включени, и Септимониума спазван...” (De Idololatria, раздел 10)

„Същото нещо става на рождения ден на идола; всяка пищност е посветена на дявола.” (De Idololatria, раздел 10)

„Всички грехове са обида към Бога, а всичко, което Го обижда, идва от демоните и злите духове, на които идолите са посветени. Затова изобщо не трябва да се съмняваме, че щом някой върши грях, извършва именно това престъпление – идолопоклонство. Това, което прави, принадлежи на господарите на идолите.

Веднага щом дяволът въведе в света производителите на статуи, картини и други изображения от всякакъв вид, това просташко дело, от което произлязоха всички човешки беди, прие форма и име, произлязло от идолите. От този момент всяко изкуство, което произвежда идоли, под една или друга форма, става извор на идолопоклонство. Няма значение дали един образ излиза от ръцете на гравьор, скулптор или фригийски майстор на бродерии. Безразлично е дали този образ е цветен и изработен от гипс, камък, сребро, бронз или плат. Тъй като идолопоклонството съществува дори без идоли, няма значение от какъв вид, от каква материя или форма е, щом веднъж се появи.” (Тeртулиан, ОТНОСНО ИДОЛОПОКЛОНСТВОТО)

„Кой ще отрече, че този, който не признава идолопоклонството за убийство, е изгубил душата си? Само така ще познаете, че е неверен и порочен. Всеки, който служи на фалшиви богове, без съмнение изопачава истината. Всяка промяна на истината е изневяра. По този начин се потапя в блудство. Кой може да се посвети на нечисти духове, без да се опетни и измърси? Още повече, Святото Писание си служи с думата „блудство” за да покаже идолопоклонството.” (Тeртулиан, ОТНОСНО
ИДОЛОПОКЛОНСТВОТО)

                                             image

               Книгата – наръчник по сатанизъм наречена Сатанинска Библия

Малка, но твърде съществена подробност е, че съвременното честване на рождени дни разпространено в масовата култура сред невярващите произлиза от сатанизма и окултни сатанински секти по времето на Ренесанса преди 500 г. В наръчника по сатанизъм наречен Сатанинска Библия пише:

„След собствения рожден ден, двата най-главни сатанински празника са Валпургиевата нощ и Халоуин (или нощта на Вси светии).” (The Satanic Bible)

Не може някой едновременно да прави неща от езичеството, които първоначално са посветени на демоните и в същото време да служи на Господа! Още в Библията е писано:

"Никой не може да слугува на двама господари, защото или ще намрази единия, а ще обикне другия, или ще се привърже към единия и ще презира другия. Не можете да служите на Бога и на Мамона." (Матея 6:24)

"Не можете да пиете Господната чаша и бесовската чаша, не можете да участвате в Господната трапеза и бесовската трапеза." (1 Коринтяни 10:21)


                            image

                                          image


    image

     image

А относно честването на Нова година вечерта на 31 декември срещу 1-ви януари - това е обичай въведен от изперкалия Юлий Цезар през 54 пр. Хр. посветен на божеството Янус. Цезар се обявил за божество и дори повлиял на Римския Сенат през 44 г. да го обяви официално за бог.
В миналото различните народи чествали своята Нова година по различно време, но след въвеждането на християнството в Римската империя и неговия официален статут през IV век в продължение на 1500 г. постепенно отчитането на годината от това време навлиза и в редица европейски народи. В Библията има посочено време кога да започва Новата година за тези, които се покланят на Бог и това съвсем не е през декември или януари или въобще през зимата.

Част от хората живеят със създадени стереотипи и традиции, като пуснати по течението, а други разсъждават с главите си и не робуват на тези неща. Едно от предизвикателствата на живота в духовен план пред Господ е когато човек научи истината да взима решения и да се променя. От вас драги читатели зависи какви да бъдете, как да живеете, какво да чествате и какво да не чествате.

"Не всеки, който Ми казва: Господи! Господи! - ще влезе в небесното царство, а който върши волята на Моя Отец, който е на небесата." (Матея 7:21)

"Не се оставяй да те побеждава злото, но ти побеждавай злото чрез доброто"

"На Онзи, който може да ви пази от препъване и да ви постави непорочни в радост пред Своята слава, на единствения Бог наш Спасител, чрез Исуса Христа нашия Господ, да бъде слава и величие, и преди всички векове, и сега, и до всички векове. Амин" (Юда 24-25)
                   

                         image

Все още не съм отпечатал второ допълнено с над сто страници издание, което почти е готово, но дори и от първото, така да се каже демонстрационно издание от 2009 г., 144 страници, което не e редактирано и съдържа 58 цветни илюстрации все още се намират остатъчни бройки. Тъй като книгата е самиздат позволих си да я разпространявам на смешно ниска цена - 7 лв. Желащите да си я поръчат може да се обърнат на следния е-mail: e.h.books@abv.bg , а също могат да получат и автограф.

image

А това е книгата ми в която се изследва и разобличава произходът и истинския характер на някои основни съвременни празници (включително и Коледата) разпространени в повечето от така наречените християнски страни, които са свързани с езичеството, вещерството и сатанизма - омразни на Бог. Можете да си закупите книгата само за 6 лв.

                      image

                                                        С книгите ми



Гласувай:
2



1. barin - Здравей, ernest. Мисля, че няма ...
19.12.2019 15:02
Здравей, ernest. Мисля, че няма голямо значение за хората кога е роден Исус Христос. Има значение за изследователите на историята или анализаторите на Библията за тълкуването. За широката маса от хора няма значение. Аз съм на друго мнение кога е роден- 18 март 4 г. пр. Хр.
Поздрави!
цитирай
2. ernest - В дадения случай
19.12.2019 15:18
barin написа:
Здравей, ernest. Мисля, че няма голямо значение за хората кога е роден Исус Христос. Има значение за изследователите на историята или анализаторите на Библията за тълкуването. За широката маса от хора няма значение. Аз съм на друго мнение кога е роден- 18 март 4 г. пр. Хр.
Поздрави!


Аз пък съм ги изчислил приблизително нещата, но в духовен аспект няма значение, кога е роден Исус именно по тази причина и през 2-3 век не са знаели времето на раждането. Не е било от голямо значение. Аз доста добре описвам нещата в книгите си.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ernest
Категория: История
Прочетен: 2666000
Постинги: 576
Коментари: 1166
Гласове: 1228
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031