Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.04.2021 01:36 - ФИНАЛ - ВИКОВЕ НА МЪЛЧАНИЕ
Автор: tournosol Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1964 Коментари: 2 Гласове:
2

Последна промяна: 27.04.2021 19:20

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
               image
В нашите географски ширини, когато някой ни предостави възможност за ИЗБОР, тогава ние привключваме на режима "Отбрана". И навлизаме веднага в зоната на Комфорт. Започва се: "Сега ли? Защо аз? Нека е друг!". Следват известните: Оправдания, Шикалкавения, Извинения... Безкрайните... 
          Признавам си, не беше никак добра Идея, да ви Питам, каквото и да е! Животът, в момента, е клипче в TIK TOK: Ефектно и Малотрайно. А действията ни са: Харесване, Копиране, Споделяне, Изтриване и после: ДАВАЙ, НАТАТЪК! Наистина, защо да се интересувам от личните ви Стахове? С какво право? Държавата ни се тресе от поредно Преустройство на Политическата Система, а пък аз да питам: "Кое е това, което ви кара да КРЕЩИТЕ!" Недопустимо е наистина! За това, ето ви, нещо друго от училищния ми фолклор. Казвам често на учиниците: "ПОМИСЛЕТЕ, мотивирайте Мнинието си! Дайте ми, примери и аз ще приемам всяко ваше Твърдение. Стига да е добре аргументирано! Кво? Не разбрах? Как какво? Използвайте, Втората Сигнална Система! Говоря за: ЕЗИК И МИСЛЕНЕ! Би ви помогала и занапред... Кво значи... Каквото е самото значение на глагола: "МИСЛЯ"? Опааа... Госпожата, е забравила е: "НАЙ - МРАЗИМ ДА МИСЛИМ?"
         УБИЙСТВЕН ОТГОВОР! На кого да се сърди Човек? Нашите мили, наследници не са спряли да ни копират. И преди още, да вървят, да говорят, те ни Наблюдават! Какво виждат? За никой не е Тайна, че: ние се Скатаваме, пестим си Усилия, маркираме си Дейности. И да, не обичаме да МИСЛИМ! Очакваме "ДА НИ ОПРАВЯТ": Дядо Иван, Ънкъл Бенс, Чичко Европейко!? Това е той, нашият Преход! А 32 години са огромен период за един Човешкия Живот! Не разбрахме, че е най-добре ние САМИ ДА СЕ ОПРАВИМ! Остарахме, а децата ни избягаха от нас, заминаха някъде по света. Все така се Лутаме. Страхуваме се да Мислим, а после: "ОПА, КВО СТАНА!?"
        Обещах ви да споделя няколко примера. В тези "ВИКОВЕ НА МЪЛЧАНИЕ" няма никаква хронологическа връзка. И това би се сторило на мнозина АБСУРДНО. А дори да е така, реших да ви ги прадставя, в следния порядак: 40 хил. години НАПРЕД, 40 хил. години НАЗАД и Края, СЕГАШНО ВРЕМЕ.
          Чували сте за програмата Вояджър. Е, на 5 септември 1977, е изтреляна в Космоса, т.нар. Златна плоча. Тя съдържа биометрични данни за Земята и за Човека, а това са: Особености, Вкусове, Истории, Обичайи, Музика. Има за онагледяване и звукови файлове, включващи индиянски припявания и родният "Излеал е Дельо хайдутин". Сетихте се? Става въпрос, за българската песен, която е изпята от Валя Балканска. Ето, го нашият, роден принос към Човечеството! Изпитвате ли, някаква Гордост?... Екипът на НАСА съобщи, през 2016 заяви, че сигналът от ВОЯДЖЪР е напуснал Галактика ни, а и би трябвало, след около 40 хил.години, да бъде засечен от съзведие Змиеносец. Човешкият мозък няма капацитета да осмисли такава периодика. Питам се, с какво право тогава, ние се смятаме за по - Важани? И откоя да е еднодневка, закоято - 1 година, е необозримата Вечност!? Ами за нас, не е ли същото, с - 1 светлинна година!? Да си дойдем в Настоящето! Пътуваме, значи вече към Вечността, чрез Капсулата на Времето! А когато "пристигнем"? Какво ще е има тук? Ще я има ли, планета Земя? Кой ще я населява: Хуманоидни роботи, Извънземен интелект? В какво ще сме се превърнали? Изберете си, е, нека да е някакво полезно изкопаемо: Въглища, Нефт, Диамант! А ще има ли: Паметници на културата, пустеещи Сгради, уръфани Пирамиди?! Едва ли друго, освен Космически прах! А защо не може ли археологични пластове, звукови вълни, които са записани на фонограми? Защо да ги няма и нашите "Виковете на Мълчание"? Защо те да не станат истинските Артефакти? На кой му Пука? Умовете на тези бъдещи Умници да си блъскат главите. Те да Разкодират, Дешифрират, Разчетат нашите Останки!
          Международна експедиция, с участие на проф. Цонева, откри наскоро в пещерата "Бачо Киро", добре запазени, три екземпляра скелети. Те доказват, че по нашите земи, е ЖИВЯЛ ПРАРОДИТЕЛЯТ НА ЕВРОПЕЙСКИЯ АРХИТИП ЧОВЕК! НАХОДКИТЕ са смесица от хомо сапиенс и неандерталец и са праобрази на Европейската раса. И какво стана? Оказа се, приди 40 хил.години, тук, в нашите земи, е била Люлката на Европа!? Тогава, когато континетът е слабозаселен, тук, е кипял  Живот!!! А нас ни приеха, в Обединена Европа, през януари 2007?! Артефактите, от пещерата "Бачо Киро", са два пъти по-стари, от тези в пещерата на Ласко, Франция. 
         Ехооо! Как се чувствате? Още ли сте ГОРДИ? А ОБИДЕНИ? МОЖЕ И ДВЕТЕ? Днес, в нашите земи, живеят също УДИВИТЕЛНИ ХОРА! Вярвам, дори не са нужни много примери. Имаме ги в "Малки истории", по БНТ, в "България търси Талант", по БТВ, виждаме ги в болниците и по улиците. Да, в реалния живот са! Наистина, те са някъде, тук са, около нас, тези: Тихи, Самоотвержено, Скромни Герои! Да, въпреки: Трудностите, Корупцията, Кризата и лошото Сегашното, въпреки непреодолимите Обстоятелствата... Има ги! И накъде без тях!? 
          И докато политическият цирк се опитва да прикове вниманието ни, ние сме се изгубили из Вселената на Инфопотока. Ето, открих там, една страхотна Новина! Не бих пропуснала да не ви я споделя. Американската, правителствена програма "Ферми", преди седмици, съобщи: Разполага със сериозни доказателства за Съществуванено на 5 СИЛА! Тя би редактирала основни ПОНЯТИЯ И ЗАКОНИ в съвременната Физика. Да си припомним, от учебниците: Познаваме 4 са фундаментални СИЛИ на Взаимодействие: 1.ГРАВИТАЦИОННО ВДАИМОДЕЙСТВИЕ  2.ЕЛЕКТРОМАГНИТНО ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ 3.СИЛНО ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ 4. СЛАБО ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ. Крис Поли е един от учените, който е включен в експеримента и каза: "Невероятно е, но ние живеем всред Океан от Непознати Частици! Те съществуват за части от 2 микросекундите, съдържат се в атома. Наречени са вече: МЮОНИ, а магнитното им въртене Променя и Диктува изцяло нови квантови Модели, предлагат съвсем ново - УПРАВЛЕНИЕ НА ПОЗНАНИЯ И ДЕЙСТВИЯ ЗА ВСЕЛЕНАТА?"...
            Както всъщнокт знаем? Не много! Е, поне ни е известно, че: Нищо в нея Нито Изчезва, Нито Умира, Нито се Губи, а само променя Формата си!.... За себе си пък, осъзнах, че не съм Атрактивна! Не използвам звукови и видио файлове, а те се харесват на повечето хора. Е, дори да е така, не се отказвам да споделям: Трудните, Дългите за преглъщане и смилане постове, с философски привкус. Вярмам, че дори и като Нелюбителка на Известността, ще има някой, който да прочете и Настоящето. Настоящето!? Знаете ли  КАКВО Е ТОЧНО НАСТОЯЩЕ? В САЩ, през 1915, между Двете Световни Войни, Айнщайн и неговият екип представят на Света: ТЕОРИЯТА НА ОТНОСИТЕЛНОСТТА? Дали тогава са я Разбрали? Анализирали са я, а и е била Отричана! Какво от това? Явно е, че ни е било ВРЕМЕТО! Днес, се знае и досега: ВСИЧКО Е ОТНОСИТЕЛНО: МИНАЛО, НАСТОЯЩЕ, БЪДЕЩЕ! НИЩО НЕ ИЗЧЕЗВА!... А в Черните Дупки има НЕЩО? САМО, ЧЕ НИЕ НЕ МОЖЕМ ДА ГО ПРОСЛЕДИМ И НЕ МОЖЕМ ДА КАЖЕМ КАКВО!? НЕ НИ ДОСТИГАТ ПОЗНАНИЯ... И сътворението от Човека обаче остава, появява се, тук - там, под една или друга, форма! 
            Реших да приключа като използвам, онова, с което започнах тази поредица, "Викове на Мълчание - 1"
           НАЧАЛО: " Животът се Активира в Мига, когато Часовниковият механизъм на ВремеПространството се завърта. Задейства се онова: Цък - цък, цък - цък, цък - цък... Хукват Секундите... Хукват Минутите... Хукват Часовете... Тръгват Дните... Тръгват Седмиците... Тръгват Годините... Трупат се Войните... Трупат се Вековете... Трупат се Ерите... И се преобръщат всички ВремеПространства..."
             КРАЙ: Това е        ФИНАЛ НА ВИКОВЕ НА МЪЛЧАНИЕ      

      

                                                    *Край*



Гласувай:
3


Вълнообразно


1. krumbelosvet - Съществува научно доказан
23.04.2021 06:24
синдром на придобита безпомощност.
След Освобождението, до, ДО, Д О серията НАЦИОНАЛНИ КАТАСТРОФИ, нашият народ има СЕРИЯ ОТ ВЕЛИКИ ПОСТИЖЕНИЯ. Тогава наистина сме имали избор. Сега имаме ограничен личен избор и НИКАКЪВ ИЗБОР като общество. Ние сме ПЛЕННИЦИ и в НАТО, и в ЕС.
цитирай
2. tournosol - Благодаря ви, за изразеното и мотивирано мнение!
27.04.2021 14:41
krumbelosvet, благодаря ви, за изразеното и мотивирано мнение! Трудно ми е, да разбера, налучквам, предполагам желанията, настроенията, интересите на анонимната аудитория. Имам чувството, че съм Безпомощна! Все едно, се намирам в заплетен Лабиринт! Търся Пътят към Изхода и нямам нито жалони, нито ориентири! Гадая, пухтя, губя енергия, налучквам... Отчайващо е! Благодаря ви, за Смелостта ДА МИСЛИТЕ И ДА ИЗРАЗИТЕ МНЕНИЕТО СИ! Надявам се, да продължите! Реших, за това да ви "подаря" намерението за нова рубрика: "Храна за из път, раница на спомени!" Надявам се, да ви бъде също приятно, когато я прочетете!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: tournosol
Категория: Лични дневници
Прочетен: 237764
Постинги: 175
Коментари: 66
Гласове: 199
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031