Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.12.2016 16:16 - Истината за Коледа, Рождество Христово и Санта Клаус
Автор: ernest Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 3685 Коментари: 6 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

С наближаването на така наречената Коледа или Рождество Христово хората масово тръгват да  пазаруват, търсят подаръци и са под "коледна треска". В някои държави това е особено добре видимо. Някои хора живеят, като овце и вършат всичко без да се замислят съобразявайки се единствено с традицията, но други приемат всичко това на сериозно.

image

В много страни по това време на годината се правят модели на фигурки с изобразяване на раждането на Исус Христос и се поставят на централни места в градовете

Според съвременната християнска традиция се предполага, че може би Исус Христос се е родил на 24 декември, но въпреки че това не е вярно, няма никакви доказателства в Библията (а точно обратното), а датата е със специално значение в езичеството продължава да се празнува от окoло половината християни по света. Това е причината някои лицемерни хора временно да се похристиянчат за няколко дни, докато други приемат това на сериозно. Някои хора през този период на годината пък откриват своя път към Господа.   

От седем години насам публикувам постинги, в предимно хардкор версии, които рязко изобличават измамата за Коледа или по-точно Рождество Христово. За какво става въпрос с няколко думи и изречения (преди да навляза в детайли)? Първо, ако човек не е с патешки мозък мисли преди да направи нещо, а не първо прави, после мисли... Второ, когато се прави нещо, редното е (поне според мен) да се направи, както трябва, а не наполовина и през пръсти. Така, ако не е християнин защо да се прави и да чества християнски празници? Ако пък човек е християнин би следвало да чества християнски празници, нали така? До десети - единайсти век християните не са чествали подобен еретизъм, като Рождество Христово, но са отбелязвали единствено меса в чест на Исус Христос от чието наименование Cristes-messe на английски (Crīstesmжsse нa староанглийски oт XI век) се е получило съвременното Christmas и доста по-късно се разпространява подобно празнуване, а традицията на "Коледната елха" е от втората половина на XIX век и идва директно от езическите практики посветени на обожествяваното слънце за зимното слънцестоене през декември, където не рядко се извършвали и човешки жертвоприношения. Тоест, ако сега измислим нещо, след 50-100 г. вече то би могло да се счита за традиция. А другата измишльотина дедо Мраз също се появява по това време и се популяризира от фирмата Кока Кола през 30-те години на ХХ век. Целта била комерсиална, но повече от вероятни са и антирелигиозни мотиви с цел изместването на спасителя на душите - Исус Христос с някакъв измислен карикатурен образ наречен Санта Клаус, или Дядо Мраз. Понеже през зимата рязко им спадали продажбите и хората предпочитали да пият нещо топло нарисували реклама на вече съществуващият, но не ососбенно популярен образ на стареца Санта Клаус да пие Кока Кола и започнали масова реклама с промиване на мозъци.

image

През 80-те години на XIX век Томас Наст към един от контролираните от някои тайни общества вестник започва да рисува образа на Санта Клаус, а наред с това вкарват и взети от езическата митология джуджета

image

Рекламата на Санта Клаус на Кока Кола от 1931 г. 

А сега малко по-подробно.

Да се събере едно семейство за един-два дни и да бъдат заедно е много добре и би трябвало да се прави по-често, да се подаряват подаръци вътре в семейството също е нещо нормално. Това са обикновени човешки неща, но когато започнем да говорим за религия и свързани с нея традиции и практики човек трябва да бъде внимателен. Всичко излизащо извън основното учение в една религия се нарича сектантство. Така се получава, че и празнуването на Рождество Христово на измислена дата и неотговаряща на реалното време и дори сезон на раждането Му е сектантство. Тук ще уточня, че по-голямата част от хората честващи християнски празници могат да се окачествят, като симпатизанти и кандидат християни. А не всеки човек може да е наясно с духовните въпроси. По тази и причина от няколко години пиша материали по този въпрос:

http://ernest.blog.bg/drugi/2015/12/18/rojdestvo-hristovo-izmamata-za-koleda-koga-e-roden-isus-hris.1415910

http://ernest.blog.bg/history/2014/12/19/istinata-za-santa-klaus-diado-mraz-koleda-nova-godina.1323866

http://ernest.blog.bg/history/2012/12/03/ot-kyde-proizliza-koleda-rojdestvo-hristovo-i-kakvo-naistina.1027037

За първи път датата е обявена през IV век от папата марионетка на император Константин. Императорът заемал функцията на висш жрец на култа Sol Invictus, чийто главен и основен празник с раждането на неговото божество се считала датата 24 декември. Така с въвеждането на тази дата били измамени повечето християни по онова време, а десетина века по-късно направо се превърнало в празник.   

Християнството възниква през I век и едва през IV век на 30 април 311 г., в последните седмици на управлението на римския император Гай Галерий е подписан Сердикийския едикт в Сердика (съвременна София) и престава гонението срещу християните в империята. Няколко години по-късно император Константин Велики е инициатор едикт със същия текст да бъде подписан от императорите на Западната (Константин) и Източната (Лициний) империя по време на сватбата на сестрата на Константин с Лициний в Медиолан (Милано). Константин, чиято майка била християнка, а той е езичник, висш жрец на култа Sol Invictus разсъждава, като върховен жрец на всички култове носещ титлата Pontifex maximus и желае да контролира всички религиозни култове и учения. Той подарява на римския епископ Латеранския дворец и римския епископ Силвестър I започва вместо да живее смирен живот според християнските канони и поученията на Исус Христос да има слуги и да се чувства, като принц. Така се появява институционната църква и малко по малко започва да се изражда, постепенно навлизат различни отклонения и смесвания с езичеството, а след няколко века се стига до идиотичното твърдение за непогрешимостта на папата и всевъзможни мерзости от странана на повечето папи. По този въпрос вече съм написал редица постинги, а и предния постинг:

http://ernest.blog.bg/history/2016/12/16/pornokratichniiat-period-na-rimokatolicheskata-cyrkva.1497321

 http://ernest.blog.bg/history/2013/02/17/papa-benedikt-xvi-si-dade-ostavkata.1054232

http://ernest.blog.bg/history/2011/03/28/za-orgiite-i-mashinaciite-na-papite-1.717527

http://ernest.blog.bg/history/2011/04/11/za-orgiite-i-mashinaciite-na-papite-2.726909
 

Така малко по малко с течение на времето и промените настъпили в различните религиозни течения и в обществото за част от хората много от така наречените "християнски празници" са се превърнали в, нещо като циркаджийско шоу с разни щуротии наричани "традиции" нямащи нищо общо с християнството. Много от тези традиции произлизащи от различните култове, по време на които се извършвали човешки жертвоприношения са на Коледа.

 

image

Честваното на 24-25 декември с човешки жертвоприношения в Рим божество Sol Invictus 

image Разпространената вавилонска традиция на украсяването на елхово дръвче, под което се правела оргия в чст на богинята (най-често Астарта) и традицията била адаптирана и от други езически народи. В Библията се споменава че езичниците са извършвали такива неща:

"Понеже отдавна съм строшил хомота ти и съм разкъсал връзките ти; и ти каза: Няма вече да бъда престъпница; а независимо от това - на всеки висок хълм и под всяко зелено дърво си лягала като блудница." (Еремия 2:20)  "вие, които се разпалвате в похотта си между дъбовете, под всяко зелено дърво, които колите децата в деретата, под разцепените скали?" (Исая 57:5)  

Топките в украсата на елхите олицетворяват обожествяваното слънце, а звездата е символ на магията.
 

image

  
Магьосническа пентаграма за призоваване на духове от книгата-учебник по ритуална магия "Учение и ритуал на висшата магия" (стр. 65 и стр. 219 към Бг. изд. от 2000 г.) на Елифас Леви от XIX век

Пентаграмата е основен атрибут в сатанизма.
 

image


На корицата на Сатанинската библия написана от Антон ЛаВей и публикувана през 1969 г. се вижда основният сатанински символ - пентаграмата. Ще цитирам две места от тази богохулна и манипулативна книга:

 "По време на бело-магьосническите ритуали, практикуващите стоят в пентаграма, за да се защитят от „злите“ сили, които призовават за помощ. За Сатанистьт това изглежда малко двулично - да призоваваш тези сили за помощ, докато в същото време се защитаваш от самите тях. Сатанистът съзнава, че само като влезе в съюз с тези сили, той може пълноценно и нелицемерно да използва Силите на Мрака с оптимална полза за себе си." (Сатанинска библия)

"В Сатанизма също се използва пентаграма, но тъй като Сатанизмът изразява плътските инстинкти на човека, или противоположността на духовната природа - пентаграмата е обърната, за да побере идеално козята глава - рогата, символизиращи двойственост, стърчащи предизвикателно нагоре, а другите три лъча - обърнати надолу - отрицанието на светата троица. Староеврейските букви около външния кръг на символа, които произлизат от магическите учения на Кабалата, се четат като „Левиатан“, Змеят на Водната Бездна, отъждествен със Сатаната. Тези знаци съответстват на петте лъча на обърнатата звезда. Символът на Бафомет се поставя на стената над олтара." (Сатанинска библия)

Бог забранява не само да се правят неща от езичеството, но дори и да се разпитва:

 "и да не разпитваш за боговете им, като казваш: Как служат тези народи на боговете си, за да направя и аз така? Да не постъпваш така спрямо Господа твоя Бог; защото те са извършили за боговете си всяка мерзост, която Господ мрази" (Второзаконие 12:30-31)

В някои страни е станало нарицателно и споменаването на "коледния дух", като с това име излизат албуми, филми, разкази, но истината е, че в християнството няма "коледен дух", нито нещо подобно, а това е синкретизиране на израз от магията, а в действителност става въпрос за коледни демони. А децата биват лъгани с някакъв дебелак наричан Santa Claus олицетворяващ нордическото езическо божество Один.



image
 

image
 

Санта Клаус след раздаването на подаръците

image

Истинският образ на Santa Claus


"Не всеки, който Ми казва: Господи! Господи! - ще влезе в небесното царство, а който върши волята на Моя Отец, който е на небесата." (Матея 7:21)

Oт Библията научаваме, че Бог забранява да се използват неща от езичеството по какъв да е било повод:

"и да не разпитваш за боговете им, като казваш: Как служат тези народи на боговете си, за да направя и аз така? Да не постъпваш така спрямо Господа твоя Бог; защото те са извършили за боговете си всяка мерзост, която Господ мрази" (Второзаконие 12:30-31)

Основното нещо в живота е правенето на избор. Можете да бъдете по течението със стадото или да разсъждавате и да направите свой собствен избар. 

Пожелавам ви да бъдете благословени и да изберете Господа!


image

 image



За повече информация и поръчки на последни бройки от книгата (около стотина) Измамата за Коледата или от другата книга (има повечко) можете да се обърнете на e.h.books@abv.bg
 




Гласувай:
0



1. lightsaber123 - Леле човече
17.12.2016 17:16
На кой му пука кой се е родил или умрял преди 2000 години.
Важното е хората да празнуват и да се чувстват добре.
Това е. Нито ми пука за христос, нито за мохамед... Аз живея сега и историята ама хич не ме интересува. Важно е празник да има.
цитирай
2. ernest - Че то
17.12.2016 21:05
всеки ден от православния и католическия календар е празник и ден на нещо си там. Ставаш християнин и празнуваш всеки ден. Ха. ха
цитирай
3. lightsaber123 - Защо ми е да ставам християнин
18.12.2016 09:12
като и без това всеки ден е празник. :-)
цитирай
4. ernest - Toвa e
18.12.2016 12:11
добра отправна гледна точка. Абсолютно правилно и аз мисля общо взето така, че всеки ден в известен смисъл е празник. (Aз разбира се съм избрал да бъда християнин, но това е въпрос на личен избор) А на всичкото отгоре Господ специално е дал по един ден седмично за тази цел.
цитирай
5. truthspeaker - Глaс в пустинятa...
21.02.2017 19:12
Тaкa е брaтко ernest ,но хорaтa стaнaхa роби нa плътското и дори зa един ден им е трудно дa се въздържaт. Aз не прaвя изключение ,но се стaрaя. Не съдя никой, просто идвaм от окултното и искaм дa дaм съвет нa всеки който се интересувa, зa дa се обърне към Бог и дa се стреми към него. Lightsaber123 зa някой кaто теб сиг не е достaтъчно дa прочете, но искренно се нaдявaм дa стaнеш свидетел нa сaтaнински ритуaл и дa прозреш , че ние просто рaзмивaме зaблудa грaденa с години...
Aко обaче нямaш желaние дa търсиш истинaтa моля не се изкaзвaй неподготвен, a първо проучи и питaй. Винaги ще имa хорa готови дa ти обяснят. Естествено не стaвa въпрос зa 1-2 нещa , то е цялa системa , a ти прaвиш товa нa което сa те нaучили.
Зaдaй си следният въпрос: Имa ли нещо което идвa от мен ? (Хрaнa , водa , живот...мисли) . Когaто рaзбереш че ти си сaмо гост нa този свят , ще имaш и желaние дa нaучиш зa създaтелят, който обaче не си ти сaмият(в което и по "висшите "сaтaнински учения вярвaт..)
Некa Бог ви води по прaвите пътеки!!!
цитирай
6. stoyan80 - Има много истина в статията, но...
12.03.2017 04:38
Искам само да вметна тук, че между правилния и обърнатия пентаграм има огромна разлика. (Да се твърди обратното е същото, както да се приеме, че между разпятието и обърнатия наопаки кръст няма разлика, само защото сатанистите също използват този символ, но с друга насоченост). Истинският пентаграм представя четирите природни елемента, от които е изградено нашето Мироздание (огън, земя, вода , въздух). Петият връх, насочен нагоре символизира Духа (висшето Божествено Съзнание), властващ над материята. Обръщайки пентаграма обратно, той приема диаметрално противоположено значение. Тогава Духът бива "забиван" надолу и потъпкван, докато материята взема надмощие над Него. Именно това го прави сатанински ,демоничен символ. Също така пентаграмът представлява и самият човек , разположен в кръг, като петте лъча в случая са главата и четирите крайници. Кръгът от край време символизира Божественото, вечното, съвършеното.Така, в този случай, имаме символ на духовният ученик, устремен към Бога
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ernest
Категория: История
Прочетен: 2672621
Постинги: 576
Коментари: 1166
Гласове: 1228
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930