Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.10.2013 16:04 - Обичам хеви метъла, Безразсъдна любов, върха на щастието, сватбата на китариста Пепе
Автор: ernest Категория: Музика   
Прочетен: 4134 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 26.11.2014 14:15


Току що научих с голяма радост, че любимата ми нова група RECKLESS LOVE (Безразсъдна любов), които свирят смесица от мелодичен Hair Metal, Glam Metal и на моменти AOR или както те сами се определят - Merry Metal1 (щастлив метъл, весел метъл, или още метъл за женене) вече са издали през септември нов албум озаглавен "Spirit".
Песните включени в албума са:

01. Night On Fire
02. Bad Lovin"
03. I Love Heavy Metal
04. Favorite Flavor
05. Edge Of Our Dreams
06. Sex, Drugs & Reckless Love
07. Dying To Live
08. Metal Ass
09. Runaway Love
10. So Happy I Could Die
11. Hot Rain
12. Die Hard
(bonus track за Великобритания, където са доста популярни в клубната сцена)

В песента I Love Heavy Metal (Обичам хеви метъла) се пее: "Обичам хеви метъла до деня, в който умра!"

image

image


В песента се използват изрази от хит песни на рок групи като Scorpions, Warrant, Winger, Kiss, Bon Jovi, Ratt, Van Halen W.A.S.P чиито албуми са продавани в милионни тиражи. Ще използвам цитати от песента:

Crazy Train2 to Cherry Pie3
Nothin" but the good time4
Rag Doll5 baby Rocket queen6
Pour some shugar on me
7


I Love Heavy Metal Обичам хеви метъла
can"t get enough8 Не мога да му се наситя
can"t get enough Не мога да му се наситя
I Love Heavy Metal-alright Обичам хеви метъла-добре


Lovin You it"s a dirty job
9 Да те обичам е мръсна работа
You give love a bad name10 Ти даваш лошо име на любовта
I was made for lovin You11 Роден съм за да те обичам
yeah Rock You like a hurricane12 Рокясвам те като ураган

После направо изрежда групите и изпълнителите, които харесва:

I like Def Leppard, Poison, Kiss and Alice Cooper Харесвам Деф Лепърд, Поизън, Кис и Елис Купър
 
Motley, Maiden and Van Halen with the David Lee Мотли, Мейдън и Вен Хейлън с Дейвид Ли13

В случая термина "хеви метъл" се използва по-скоро като някакъв вид обобщително, тъй като много от групите, които се цитират или изреждат в песента не са хеви метъл. (Аз лично не слушам хеви метъл, но слушам AOR, плюс малко Hair metal, Glam metal, госпъл и християнски хваления)

Под името Reckless Love излиза една от любовните романтични уестърн книги на авторката Elizabeth Lowell, която пише книгите си съвместно с помоща на съпруга си.  

Слийз рокерите Reckless Love са създадени през 2001 г. във Финландия и са рядко хубава група. Открих ги тази година през пролетта и не съм и предполагал, че може толкова много да ми харесат. Постоянно ги слушам. Поне 2 месеца, след като попаднах на тях нищо друго не исках да слушам. Направо ми е невъзможно да им се наситя, толкова много ми харесват. Още преди да излезе албума се появи сингъла Night On Fire (отново с влияния от 80-те на David Lee Roth и първия му солов албум Eat "em and smile) и отново трудно мога да се наситя. Понякога с часове. Вече се появи видеоклип на песента вероятно направен от фенове, в която са включени кадри от записи с различни хеви и глем метъл изпълнители, като Роб Халфорд от Judas Pries и Джани Лейн от Warrant, Def Leppard, Kiss, Alice Coper, Ratt, Motley Crue и дори Dave Lee Roth, който прави шпагат докато е скочил във въздуха:

http://www.youtube.com/watch?v=Ei4JAAS1aow

През последните седмици най-много и постоянно слушам AOR албума Only the Young на Rick Mathews и единственото друго, което мога в добавка да слушам е много, много любимата ми група Reckless Love (с радост чакам до няколко седмици да излезе новия албум на много любимата ми група Stryper, а другата ми супер любима AOR група H.E.A.T вече са в студиото и записват нов албум). Откакто си дръпнах новия албум на Reckless Love на МР3 започнах да го слушам (докато си го набавя на оригинален диск14). Докато в предните албуми имаше по едно диско-рок парче в този албум една от песните - Metal Ass е метъл и доста спидираща. Лично моето мнение е, че е излишна.  

Първият ми постинг за Reckless Love:

http://ernest.blog.bg/muzika/2013/05/19/bezrazsydna-liubov-rok-poeziia.1111766

Трябва да уточня, че в текстовете на групите (както във всяка съществуваща музика, включително оперната и народната музика), които не са християнски понякога се случва да пеят глупости и тепърва започвам да проверявам и този албум. Някои текстове на песни като например купонджийската So Happy I Could Die (Умирам от щастие) е средно тъпичък и просто човек не трябва да му обръща много внимание (почти всеки AOR текст за любов е доста по-добър, в блога имам прекрасни текстове на Airkraft и Danger Danger). Още от 60-те години е наложен отвратителния модел на: купони, секс, алкохол и наркотици и от тогава за няколко десетилетия поради този начин на живот са измрели милиони хора, като в добавка влизат и тютюнопушенето и неправилното хранене, от което малко по-бавно вече са измрели поне още толкова хора от болести. Ще спомена само няколко сред по-известните музиканти, които са починали от неправилния живот включващ купони, секс, алкохол и наркотици: Jimi Hendrix, Janis Joplin, Jim Morrison (The Doors), Keith Moon (The Who), John Entwistle (The Who), Elvis Presley, Brian Jones (the Rolling Stones), Sid Vicious (Sex Pistols), Layne Staley (Alice in Chains), Steve Clark (Def Leppard), Paul Gray (Slipknot), Dee Dee Ramone (Ramones), Bon Scott, Джани Лейн (Warrant), Gary Moore, Gary Thain (Uriah Heep), David Byron (Uriah Heep), Tommy Bolin (Deep Purple), John Lord (Deep Purple - от много пушене и неправилен живот развива рак), Allen Woody (The Allman Brothers), Mickey Finn (T. Rex), Howie Epstein (Tom Petty and the Heartbreakers), Ike Turner (Ike & Tina Turner), Gidget Gein (Marilyn Manson), Whitney Houston ... списъкът няма край. Добре е човек да живее дълго и качествено и да се наслаждава на добрите неща от живота. Сред лошите неща от живота са: дивите купони и компании, секса с повече от един патньор в живота, алкохола, наркотиците, пушенето и нездравословното хранене (ГМО храни и тн.). Аз мразя този начин на живот. Сред хубавите и добри неща в живота са: доброто здраве, спорта, здравословния начин на живот, честния, морален и добродетелен живот, любовта за цял живот. И аз харесвам, имам намерение да живея така и съм избрал да се радвам на тези неща (само още си чакам любовта).
Повечето хора не знаят елементарни неща като как да си поддържат здрави и млади организмите дълги години. Включвам линк към мой постинг във връзка със задравословния живот и здравословното хранене, които сa ключът към доброто здраве в добавка със спорт:

http://ernest.blog.bg/drugi/2013/06/12/zdravoslovnoto-hranene-i-zdravosloven-jivot.1119322

В различните неформални движения на музикална основа забелязваме и различни форми на масово срещано поведение. Така например при стандартния хеви метъл и траш метъл около 65-70% от феновете мразят наркотиците (но пък повечето пият, най-често бира) и специално при траш метъл сцената се е случвало на моменти трашъри да ходят и да бият наркомани. Когато възниква траша първоначално се появяват две направления - социален траш и сатанински траш. Поради сатанизма в голяма част от траша, подобно на блек метъла някои фенове имат склонност към занимаване със сатанизъм, но това е по-скоро специфична черта за блекметълите. При готик движението забелязваме занимаване с магия (плюс тук-таме сатанизъм), садо-мазохизъм и много от готиците си устройват оргии в закрити помещения. На някои места има и вампиризъм, както позьорски, така и истински на хора посветени посредством ритуали на дявола, които наистина пият кръв. При рап сцената характерното е сексуален разврат, никой на никого не е верен, смяната на гаджетата, изневярата, докато някой ходи с някого и ходенето по курви, плюс взимането на наркотици като, че ли са задължителни неща. Няма да срещнете рапър, който да не иска да бъде с много курви или рапърка, която да не е или да не стане курва. Наркотиците и разпространението на наркотици от такива хора са просто начин на живот и те се гордеят с това. За тези неща се пее в песните им и те такъв живот си избират да живеят. За рапърите характерните неща са наркотиците и склонноста към престъпност. Една специфична черта за част от рап изпълнителите е така наречено дисване - в песните си едни други се псуват и се нареждат. Освен търговията с наркотици рапарите се занимават с всевъзможни престъпни дейности като обири, проституция и тн., а в САЩ и с търговия с оръжие, убийства и се разпределят на банди и воюват с други банди, като се убиват едни други. Много рапъри умират от куршуми и нещо обикновено е рапър да влезе в изправителен дом или затвор. Eмотата са бисексуални. При емотата не се знае, кой в какъв момен ще вземе да започне да се самоубива, постоянно се самоубиват за щяло и нещяло. През последните осем години откак е на мода емото (вече започна да залязва) са се самоубили десетки хиляди тинейджъри и поне 1-2 милиона са преживели емоционални кризи, като са правили опити за самоубийства. Пънковете пък се наслаждават да ходят да бият емота. Трудно ще намерите глемър, на който мацките да не му се кефят. От всичките съществуващи форми на рок музиката единствено в AOR-а хората са по-нормални и примерно в AOR-а любовта е задължителна и най-често срещаната дума в AOR-a е "любов". По тази причина около 70% от почитателската аудитория са момичета, те дори да не знаят какво е това AOR, като чуят музиката им харесва.
Включвам малко по-подробен линк във връзка с музиката:

http://ernest.blog.bg/muzika/2012/07/19/kakvo-predstavliava-syvremennata-muzikalna-kultura-rok-metyl.980740

Приятно звучащата песен Runaway Love и една от по-хубавичките песни от албума Spirit на Reckless Love примерно е за двойка, момче и момиче, които се качват на мотора и прекарват вечерта карайки по пътя15 и завършва с целувка и в същото време е символ на тяхната любов, която дори смъртта не може да раздели. Ето и два цитата от песента

Jump into the back seat Скачайки на задната седалка
 
It`s you and me together tonight Ти и аз задно тази вечер
 
Wrap your arms around me
Обгърни ръцете си около мен
 
Let`s ride until we see the sunrise Да караме докато видим изгрева


We swore it to each other Ние се врекохме един на друг
 
And your name was tattooed over my heart
Твоето име беше татуирано (символично казано) над сърцето ми
 
We`re gonna ride forever together Ние ще караме завинаги заедно
 
Even death can never do us apart
Дори смъртта никога не може да ни раздели

Тази група ми харесва като звучене, музика и свирене. В по-ранните им записи се чувстват влияния от Van Halen от ерата с David Lee Roth, докато в новия албум при китариста16 отсъстват тези моменти. По принцип като текст на Reckless Love ми харесват само няколко песни от предните им записи, като Push и Fantasy. Човек може да слуша само тези песни, които му харесват. На мен Reckless Love много ми допадат по време на трениране (музикантите от Reckless Love също тренират, както си разказва в едно интервю вокалиста Оли, обикновено като имат време по три пъти седмично плюс бягане - джоггинг).


Китаристът на Reckless Love Пепе преди известно време се ожени. Включвам снимки от сватбата.
 

image

Пепе и съпругата му

image

 

image 

Групата Reckless Love за сега не се знае дали ще бъдат поканени да дойдат в Булгария, но на 5 май 2014 г. са свирили в родината ми Полша. Включвам клип от турнето в Полша:

http://www.bikermusic.net/music/video/reckless-love-i-love-heavy-metal-live-in-poland/i2ace2ho8sk

--------------------


1 Получава се игра на думи. Някои думи на английски понякога имат по няколко значения. В случая Merry означава както "щастлив", "весел", така и "сватба". Когато се оженят хората в англоезичните държави примерно поставят надписи отзад на колите си "Just Merried".  

2
Изразът "Crazy Train" е от едноименната песен на Ози Осбърн от дебютния му соло албум Blizzard of Ozz от 1980 г. в стил хеви метъл.

3 Изразът "Cherry Pie" е от песента и едноимемен албум от 1990 г. на глем групата Warrant.
 


image
4 Изразът "Nothin" but the good time" е име на песен от албума Open Up and Say... Ahh! от 1988 г. на глем рок групата Poison.

5 Изразът "Rag Doll" e от името на песен на групата Aerosmith от техния албум Permanent Vacation от 1987 г.

6 Изразът "Rocket queen" е от името на едноименната песен на групата Guns N" Roses включена в техния албум Appetite for Destruction.

7 Изразът "Pour some shugar on me" е на групата Def Leppard от техния AOR албум Hysteria от 1987 г., oт който продават над 20 милиона копия. На 18 октомври излезе новото им DVD oзаглавено Viva.

8 Изразът "can"t get enough" е от едноименната песен на глем метъл, хейр метъл групата Winger от техния втори албум In the Heart of the Young от 1990 г. Аз харесвам този албум и дори имам оригинална тениска от този албум.

9 Изразът "Lovin You it"s a dirty job" e име на песен и част от нея на глем метъл групата Ratt включена в техния албум Detonator от 1990 г. Аз често нося тениски на тази група, включително и от този албум. Aз харесвам предимно АОR плюс 10-20 групи глем метъл или хеир метъл и то само определени албуми примерно Poison албума Flesh and Bood. Понякога само избрани песни на дадена група, като да кажем Britny Fox. Едната от любимите ми групи в тези стилове е RATT.

10 Изразът "You give love a bad name" е име на световно известна и популярна в България песен на AOR групата Bon Jovi от албума Slippery When Wet от 1986 г.

11 Изразът "I was made for lovin You" e името и израз на дико-рок хит песен включен в песен на глем групата Kiss от албума Dynasty от 1980 г.

12 Изразът "Rock You like a hurricane" e от хитовата песен на хард н хеви групата Scorpions от албума Love at First Sting от 1984 г.

13 Тук има известна заигравка с феновете и само който разбира от музика може да я хване. Това, че музикантите от Reckless Love като мен са фенове на Van Halen с оригиналния им вокалист David Lee Roth е добре известно, както вече споменавам в предишната статия за групата. Но по принцип по въпроса: "С кой харесваш Вен Хейлън? Със Сейми Хейгър или с Дейвид Лии Рот?" се разпознава дали някой разбира от музика. Аз в продължение на години стаята ми беше пълна с плакати на Van Halen и имах само по един на Stryper и Winger (пазя си ги и винаги мога да си ги сложа, ако поискам).

14 С разпространението на интернет много труднодостъпни за намиране групи и албуми с малки и изчерпани тиражи, които струват скъпо1 сред някои от колекционерите вече могат да се намерят с няколко щтраквания на клавишите, но това се прави и с новите албуми. Така милиони хора слушат некачествено музика. Истинското качество е оригиналния диск. Аз с един производител на хай фай техника сме правили експеримент при пускане на оригинален диск и записан от него диск (CDR) в аудио, който не е преобразуван в МР3 и при пускане на качествени колони правя разлика, а какво да говорим за рaзликата между МР3 и оригинален диск.
--------------
       1 Цените на по-редките заглавия започват от 25-30-40 долара и най-често достигат до около 100 или малко над 100-150 долара, но по-рядко се срещат и такива, които са оценяни на 500, а понякога дори на 1000 долара за много рядък диск и рядко издание. Аз по едно време тази година ми трябваха бързо пари и си продадох един рядък сингъл за 50 долара. То понякога е по-добре от банка. Продаваш 50-100-150 диска от колекцията и хоп имаш един-два бона. Повечето от по-стандартните заглавия на AOR и Hair/Glam Metal се намират на цени от 6 до 10-12 долара, но когато мине известно време, ако някой има голяма колекция и по-нестандартни албуми на някои от тях им се вдигат цените и придобиват колекционерска стойност от по 20-30-40 $ или повече. Аз последните години поддържах излишни от колекцията ми по 100-130 диска за трейдване, а понякога и по повече. Понякога просто след известно време нещо придобива стойност. Преди концертитe на Iron Maiden в Полша през 1984 г. си купих плочите на групата от Западен Берлин. След концерта в Забже взех автографи. Още по онова време можех да продам плочите по 70-100 долара, но сега една плоча от тези първи издания струва поне 1000-2000 долара и по някое време ще ги продам. А иначе се предлагат много по-евтини плочи на Iron Maiden, но са по-късни издания и нямат голяма стойност сред колекционерите. Примерно новите 180 грамови издания на плочите им струват по 20-25 евро.

15 Много рокаджии имат и автомобили и хубави мотори, примерно Bon Jovi, Poison, Motley.
 
16 Eddie van Halen е един от най-добрите китаристи на нашето време с въвеждането на дабъл хенд техниката на свирене и всеки китарист, който се учи от него показва класа.






Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ernest
Категория: История
Прочетен: 2672630
Постинги: 576
Коментари: 1166
Гласове: 1228
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930