Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.02.2016 13:21 - Любовта на Рудолф Шенкер (Scorpions) и съпругата му
Автор: ernest Категория: Музика   
Прочетен: 3245 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 22.04.2016 22:02


Наскоро докато четях книгата на Рудолф Шенкер Rock Your Live бях изключително впечатлен от любовта им с неговата жена и ще включа частично описание (за повече четете книги1 ) с някои цитати и извадки. Рудолф е един от основателите на хард рок групата Scorpions. Майка му, която имала една приятелка, с която пеела в църковен хор го запознала със сина й, който имал рок група и репетирали в църквата или някакво мазе и така се родили Scorpions. Началото е сложено през 1965 г., но съставът приема истинския си вид, когато на нова година 1969-1970 г. към групата се включва и постоянен вокалист. По това време в Германия е разпространен, така нареченият краут рок - стил характерен единствено за Германия, но Scorpions се отличават, като се насочват към хард рока и започват да пеят на английски (до това време немските групи пеят само на немски). Част от албумите им от 80-те са били приемани и за хеви метъл, но поради мелодичността си днес всичко е считано за хард рок. Разбира се тук-таме имат и по някоя AOR песен, примерно Rhythm Of Love. Групата е станала световно известна с невероятно хубавите си балади. Oт десет техни песни в осем се пее за любов. Аз в няколко постинга обяснявам за влиянието и въздействието на музиката. В рок музиката има световна класика и Scorpions определено влизат в нея. Винаги по радиото могат да се чуят техни песни. Ще спомена една от станалите популярни сред над един милиард души песни, превърнала се в химн на обединена Германия. Това е Wind of Change, включена в техния албум Crazy World от 1990 г. отразяваща промяната в Източния блок. Песента е написана след действителни впечатления на музикантите посетили СССР през 1989 г. за концертен фестивал посетен в два дни от 260 000 души. Най-големият рок фестивал, на който те са участвали, като хедлайнери (водеща, основна група) е в Полша преди десетина години, на който е имало 850 000 (осемстотин и петдесет хиляди) души, което между другото споменава Рудолф Шенкер в книгата си.

image

Снимка на Scorpions от 80-те, Рудолф е отдясно с мустака 


По данни от преди 7 г. по време на издаването на книгата на Шенкер Scorpions са продали над 80 милиона броя от албумите си, а до момента вероятно вече около 90. От тогава те са издали още два албума, шест концерта и някои от най-добрите им албуми са преиздадени, което означава още няколко милиона. В книгата си Рудолф Шенкер дава няколко интересни мнения за любовта:

"Истинската любов е изначално състояние на всички живи същества и най-могъщата сила на Вселената - положение на безтегловност и безгранична свобода. Ако обичаш истински, няма да те е страх от нищо и ще спреш да се влияеш от обременения си разум, който непрекъснато иска нещо от теб и винаги е недоволен. Обичай от цялото си сърце, ще достигнеш до абсолютното блаженство, а за него не ти трябват нито пари, нито телевизия." (Rock Your Life, стр. 207)

"Гледай на любовта, на живота и на себе си, като на музикален инструмент. Ако струните на китарата не са идеално настроени, няма как да свириш хубаво на нея. Цялата сила идва отвътре. Това, което чувстваш, и всичко, което си, се излъчва от теб. Нима вярваш, че готиният рокерс дълга коса и коженото яке ще седне до теб на бара, ако изглеждаш нещастна, без настроение и изпълнена със самосъжаление." (Rock Your Life, стр. 207)

"Любовта не следва законите на логиката, а на сърцето. Ако една връзка е искрена и изградена около взаимни чувства и стремежа да не вредиш на партньора си, двамата влюбени бързо ще преживеят духовно израстване, немислимо при други обстоятелства. А най-хубавото е, че това израстване никога няма да спре. Бих могъл да го опиша, като едно безкрайно съвместно, пълно с приключения пътуване в земите на щастието." (Rock Your Life, стр. 246)

Китаристът Рудолф след 37 г. брак с Маргарет4 една вечер докато се намирал на турне в САЩ му се обадила по телефона и поискала да се разведат, понеже й щумнало, че иска да направи нещо в живота си. Той си намира една двайсетина годишна красавица, фотомодел и двамата наистина се обичат. В някои от немските списания взимат интервюта по този повод. В книгата си той разказва за това:

"Една жена пишеше, че не проумява защо лично не съм отишъл да взема Таня от Новосибирск. Ако наистина съм я обичал така, както твърдя, едва ли бих изпратил бедния си асистент в Сибир. Още по-силно бе раздразнението й от едно друго мое изказване в интервюто. Бях споделил, че не бих могъл да си представя отново да заживея с жена по-възрастна от 40 години2 . Вярно, под въпросното читателско писмо бе поместен коментар на редактора, който се бе опитал да обясни, че по онова време съм бил на турне в Америка и затова съм помолил Алекс да отиде в Русия, но явно доста читатели бяха останали с грешни представи за статията." (Rock Your Life, стр. 251)

"Две години по-късно отидохме на двуседмична почивка в санаториум с Аюрведа-терапия. Една сутрин рецепционистката дойде при нас и ни предаде писмо от пациентка. която току-що си заминала. С Таня се спогледахме и отворихме плика, като първоначално реших, че става дума за най-обикновена поща от фен на Scorpions, но след първите редове с изненада установих, че автор на бележката е същата жена, която навремето беше изпратила онова гневно читателско писмо до редакцията на "Бунте". Наблюдавала ни през последните дни и останала приятно изненадана от топлите ни и сърдечни отношения. Видяла с очите си и усетила, че между мен и Таня гори споделена, хармонична и истинска любов и сега, след като вече знаела как стоят нещата в действителност, се чувствала ужасно заради прибързаната реакция. Не била права да ме обвинява в каквото и да било и молеше за прошка, защото думите не били продиктувани от сърцето й, а от объркания й разум." (Rock Your Life, стр. 251-252)

Той разказва за невероятната им връзка и знаците, които им е показала съдбата и т.н.

image

Рудолф и съпругата му, с която са вече повече от eдинадесет години

image

Рудолф, когато е бил на около 53 г. и е с Маргарет

image

Съвременна снимка на Scorpions

image

Scorpions на 26 март 2015 г. в Берлин по време на музикалните награди Echo, в ляво Рудолф заедно с жена му, a до него вокалиста Клаус Майне със съпругата си

Включвам няколко клипа на хубави песнина Scorpions.

------------------------------
1 Хората, които не четат книги са полуграмотни. Ето един забавен истински случай, който показва до къде стигат някои от тези, които не четат книги. Пътуват в един автобус за чужбина, Западна Европа българи. Минават през Германия. Момиче на 21-22 и нейния приятел си говорят. Зад тях на седалката седят някакви познати на мои познати, които ги чуват и разказват случая. Момичето: "Много са прости тия чужденци, четат книги. Много са прости." (явно автобусът е спирал за почивка и са видели много хора да четат книги*) и по някое време докато говорят за страната към, която пътуват пак тя: "Ми аз смятам да стана проститутка" и приятеля й: "Хубаво".
* В много страни по света, включително и на Запад около парковете, фонтаните и паметниците по градовете много млади хора седят и четат книги. Особено често примерно около някой паметник и както има нещо, като стъпала или пиедестал може да се види по някое седнало момиче с отворена книга или на пейка край фонтан (момичетата, като че ли четат малко повече). А в Германия четат и по спирките и дори има неписана кампания "подари книга" и от време на време някой, като прочете някоя книга, която е интересна я оставя на пейката на метро или автобусана спирка, за да може да я прочете и някой друг. Също така по цял свят е станало модерно кафе с книги. Нещо като книжарница и кафе, където хората могат да си поръчат нещо, примерно сок и да вземат и да четат книга, колкото си искат, а ако решат могат и да си я купят. Има дори цяла верига в по-развитите страни и е много модерно. В София вече има няколко подобни кафе-книжарници, като примерно клуб Перото в НДК, където понякога се правят различни презентации или в магазина на Орендж на 3-тия етаж, който е нa 20-тина метра от пл. Славейков, където имат и щанд за рок книги на български и на английски.

2 Рудолф Шенкер не празнува рождени дни. Още като тийнейджър казал на баща си, че него не го интересуват такива неща, като рождени дни и години и, че той живее в друго време - в негово собствено време. Но на 54-тaта си година решил да отпразнува рождения си ден. На рождения ден Маргарет доста дълго разговаряла с един моделиер. Явно тогава е решила, че нищо значимо не е постигнала в живота си и вероятно и на нея й се е приискало да се заеме с моделиерстване или нещо друго (тъй като, като се разведе бабичка на 52-55 г. няма кой да я вземе и да се интересува от нея (и от дванадесет години си е сама), така или иначе тя иска да се реализира професионално и да постигне нещо в тази област). Тук може да се поясни, че през последните повече от 15 г. в Западна Европа има някаква глупост сред еманципираните жени, които си въобразяват, че са като мъжете. Те не искат да се омъжват и да създават семейства, а да се реализирват в професии или бизнес и сред този тип жени е станало дори често явление, като станат на по 32 г. да си замразяват яйцеклетки и да плащат на хладилна банка по 2 000 евро на година да им ги пазят, че, ако по-нататък все пак решат да се омъжат да могат да имат собствени деца от запазените яйцеклетки. 

3 Тъй като при преводите някои от нюансите се губят да уточня, че под "готиният рокер с дълга коса и коженото яке" се разбира рокаджия, човек, който слуша рок музика. На бълрарски под думата "рокер", която произлиза от "рок музика" понякога се разбира още и рокаджия моторист, който слуша рок музика, но в случая това не е задължително да е с мотор. Когато в рок песните се пее "I"m a Rocker", това означава "Аз съм рокаджия". Включвам линк към постинг на една от любимите ми групи, където по-долу съм включил текста на песента Runaway Love за рокаджия с мотор:
http://ernest.blog.bg/muzika/2013/10/12/obicham-hevi-metyla-bezrazsydna-liubov-vyrha-na-shtastieto-s.1191413 

4На някои лелко-бабички по на 40 и отгоре им е криво*, че мъжете не ги харесват и тази нещо е пощуряла и затова е написала тези неща в писмото до списанието. Рудолф пак добре се е изразил съобразявайки се казвайки 40. Повечето музиканти биха казали, че не ги интересуват над 30 г. А да не говорим за глемърите. Тъй като момичетата постоянно преследват глемърите понякога на концерти направо от сцената казват (предупреждават), че момичета трябва да са навършили 14 г. (както е според законите в повечето страни, но така или иначе те започват да създавт връзки с от 15-18 годишна възраст до около 20 и няколко г.). На един официален видео филм на Skid Row в някакъв момент музикантите започват пред камерата да отварят писма адресирани до тях. Един музикант започва да чете писмо написано до него от едно момиче, което му пише, че много го обича и му се обяснява в любов. Тя му пише: "На 18 г. съм. Девствена съм и се пазя само за теб."  Тук може да се изясни, че както при музикантите, така и сред обикновените рок фенове понякога има по някое момиче, която си харесва и си обича някого и се пази само за него и никой друг не я интересува. Също може да се каже, че фенки имат артисти, музиканти, поети, писатели и в миналото и художници, сега е много рядко сред художниците с извращаването на изобразителното изкуство.

* Около 50% от мъжете (които не са се оженили по истинска любов) в света, като станат по на 40 и няколко до 50 и няколко се развеждат, за да си вземат някоя млада и на някои жени им е криво това, че на жените им минава времето и че мъжете харесват млади. По тази причина има жени, които си крият годините, като минат 25 г.
Жените стават ненужни, като минат 40 (aкo не са се омъжили, като млади по любов). За какво му е на някой жена над 40-годишна възраст? Повечето влизат в менопауза между 42 и 45 и вече не могат да раждат (вече има ранна менопауза започваща около 28-30 г. и дори и да искат не могат да раждат, а за да дадат здраво поколение в наше време трябва да родят до 28 г., преди се е считало, че най-добре е до 32 г. и по тази причина е и споменатото явление да си замразяват яйцеклетките на 32 г.). Над 40 г. 98% от жените не са и красиви. Съвсем неслучайно в много народи, където се практикувала полигамията, като стане първата жена около или малко над 35 често се взима нова млада жена от 15 до около 18-19 г. (не се взимат жени над 20 г.) Кой индиански вожд ще си вземе втора жена на 34-35? - Да не е луд?

5Аз слушам малко по-различен стил - AOR и AOR смесен с глем (в текстовете се пее само за любов) с повечко нови групи и не съм много сигурен дали харесвам или не Scorpions, oтделни песни със сигурност. Едната песен включена по-долу е в стил AOR и ми хареса
.


image

Scorpions на корицата на AOR и мелодик рок списaнието Fireworks
 

 











Тагове:   Scorpions,


Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ernest
Категория: История
Прочетен: 2673303
Постинги: 576
Коментари: 1166
Гласове: 1228
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930