Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.04.2012 12:21 - Измамите в християнската телевизия
Автор: ernest Категория: Новини   
Прочетен: 4109 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 12.03.2014 13:02


Както е добре известно през последните близо 30 години в телевизия TBN има голям брой секс1 и гей скандали на замесени служители, които в крайна сметка си признават за извършените мерзости, включително и собственикът създател Пол Кроуч, който ни лук ял, ни мирисал, след като публично бе уличен в гей връзка пак продължава да проповядва по телевизията, без дори да се е покаял.
   Двадесет и шест годишната Brittany Koper - внучка на Пол и Ян Кроуч, която работи за кратко като финансов директор в TBN през март 2012 г. отправи обвинение към баба си и дядо си във финансови измами и започна съдебен процес срещу тях. През септември 2011 г. след откриването на схемата за нелегални финансови измами, по която са източвани десетки милиони долари от парите получавани като дарения тя е уволнена от длъжността си в TBN. Британи съобщава, че дядо й Пол Кроуч с пари от служението си купува самолет за 50 милиона долара, като в същото време съпругата му ползва самолет Hawker, който струва 8 милиона долара. Сто хиляди долара са използвани за мобилна кучешка колиба за домашните любимци на Янис Кроуч. Тринадесет огромни жилища, като замъци разположени във Флорида, Тенеси,Тексас и Калифорния са отбелязани в разходите на служението като „благотворителни активи”.  Тези 13 собствености са отчитани, още като „къщи за гости” и „църковни пасторски домове”, които са луксозно обзаведени и поддържани с персонал. Директорите на тези „църковни пасторски домове” получават от по 300 000 до 500 000 долара годишно за разходи за храна. Във вид на „благотворителни активи” от служението според Британи Копер на директорите са раздадени над 50 милиона долара. В обвинението Британи Копер също включва и факта, че пари от служението се използват за покриването на секс скандали. За 2010 г. телевизия TBN е получила 92 милиона долара от дарители и реализира 175 милиона освободени от данъци.  

 

image

Британи Копер по време на сватбата си с Майкъл по средата, а от двете им страни са дядо и баба й създатели на "християнската телевизия"

Внучката на създателите на християнската телевизия попълва съдебно обвинение и срещу адвокатите на TBN Douglass S. Davert и David C. Loe, които й казали да си затваря устата за нещата, които е открила в качеството си на финансов служител. Със свалянето й от длъжността в TBN адвокатите поискали да върне нещата, които получила допълнително докато работела в телевизията, като къщата, обзавеждането, колата, бижута и застраховката за живот, която имала. За да я принудят нея и съпруга й Майкъл, който също работел в TBN адвокатите повдигнали фалшиво обвинение за злоупотреба с пари през октомври 2011 г. Майкъл е обвинен в предоставянето на ефирно време. Когато тя върнала всичко на TBN обвинението е отмахнато. Освен нея по време на шантажа адвокатите обвинили и чичото на съпруга й Joseph McVeigh, че получил хиляди долари без да е оторизиран за това. Когато Британи Копер върнала всичко обвиненията срещу Joseph McVeigh са оттеглени. През същия месец бащата на Копер - Пол Кроуч Джунийр напуска ръководната длъжност началник на персонала, която заема в TBN и мястото си в борда на директорите на телевизията. Между другото Пол Кроуч Младши след любовна афера през 2007 г. се развежда, а през 2010 г. е обвинен за сексуален тормоз в телевизията.
Не е зле да се спомене, че по-малката сестра на Британи Копер - Carra също предявява обвинение към TBN в това, че е когато е била на 13 години през 2006 г. са я напили и е изнасилена от 30-годишен мъж работещ в телевизията, но семейството й предпочело да прикрие случилото се заради авторитета на телевизията на дядо й и баба й. След като казала на баба си тя още описала случая на бротовчед си Джон Касория работещ към телевизията, който не й повярвал. Първоначално обвинението е представено от Майкъл Копер. 
 

image

Кара и сестра й Британи 

 

image

Пол Кроуч Младши

image

Пол Кроуч по средата, а от двете му страни синовете му Мат и Пол Кроуч Младши


В телевизия TBN създадена през 1973 г. и е най-голямата християнска телевизия  разпостранявана с 76 сателита по цял свят. Не на последно място трябва да се уточни, че в тази телевизия се разпространяват и поддържат голям брой лъжедоктрини. Шестима от проповедниците в тази телевизия поради големия брой оплаквания от християни са подложени на сенатско разследване в измами в особено голям размер започнало през ноември 2007 г. Шестимата разследвани са: Бени Хин, Кенет Копланд, Паула Уайт, Крефло Долар, Еди Лонг и Джойс Мейер. Освен измамите с неправомерното прибиране на средства получени от дарители противно на ученията и думите на Исус Христос те (както и много други проповедници) живеят в извратен лукс с парите взети от дарители с претекста, че "ще ги използват за Божието дело". 
 

image

Централата на телевизия TBN приличаща на дворец построена за 6 милиона долара с пари от дарители

image 

TBN отпред. Както отвън, така и отвътре централата е пълна със статуи и изображения, които обаче са забранени от Бог
 

Във връзка със секс скандала на Пол Кроуч ще включа и част от книгата ми "Кой е Бени Хин" :

"Пол Франклин Кроуч (р. 1934 г.) попада в сериозен гей скандал, след като е разкрит в хомосексуална връзка с Enoch Lonnie Ford негов служител от TBN. През септември 2004 г. бившия наркоман Енох Форд заявил пред Los Angeles Times, че правил секс с Пол Кроуч през 1996 г. в Lake Arrowhead собственост на TBN и получил 425 000 долара, за да си мълчи. Първоначално много от християните считали, че става въпрос за поръчково оклеветяване, но по-късно се доказало, че двамата наистина са имали няколко хомосексуални сношения. Показана била и видеокасета със запис. Според изнесените данни в медиите Енох Форд е нает да работи от Кроуч към TBN през 1992 г. който междувременно през 1994 г. попада за половин година в затвора за правенето на секс със 17-годишно момче в Сан Бернардино, и въпреки това след излежаването на присъдата си е върнат на работа към телевизията. През 1995 г. Енох е заловен с кокаин в Орендж Каунти и прекарва около месец в затвора, след което разбира се отново продължава да работи в TBN. Енох Форд написал биографична книга, която разкривала тяхната хомосексуална връзка и твърдял, че бил изнудван от Кроуч да прави секс с него, за да не загуби работата си. Енох Форд още пише, че двамата с Кроуч посещавали различни скъпи нощни заведения в района на Лос Анжелис и прекарали две вечери в Regent Wilshire Hotel в Беверли Хилс. Адвокатът на Форд предложил на Кроуч срещу 10 милиона долара книгата да не бъде издадена, докато адвоката представител на TBN попитал дали няма да се съгласи и на 1 милион. Скандалът, свързан с теле-евангелизатора хомосексуалист Пол Кроуч е поместен първо в Los Angeles Times, а по-късно се разчуло по цял свят с такива издания като английския вестник The Scotsman, и дори новината достигнала до Русия с вестник Правда.
      Според данни представени от журналиста William Lobdell, репортер на L.A. Time, когато Мат Кроуч (малкия син на Пол Кроуч) научил за хомосексуалните наклонности на баща си казал на адвоката на TBN Дейвид Мидълбрук: „Аз съм опропастен. Аз се сблъсквам лице в лице с факта, че моят баща е хомосексуален.” През октомври 2004 г. съдията Robert J. O"Neill осъдил Пол Кроуч да заплати 136 000 долара на Енох Форд. И да не забравяме, че това разбира се са пари, които са получени от дарители за телевизията. Пол Кроуч заедно със съпругата си Jan Crouch продължават да си живеят като царски деца в къща за 5 милиона долара в Нюпорт бийч. А Пол Кроуч ни лук ял, ни мирисал не престава да отправя молби за пари по телевизия TBN." (Кой е Бени Хин, стр. 70-71)


Относно другите секс скандали в телевизията, включително и в CBN (TBN е техен клон) и изнасилването на Джесика Хан от единия от основателите й (той си признава, че е бил с нея и още един извратен проповедник в книгата си написана докато е в затвора за измами) можете да намерите информация в книгата "Кой е Бени Хин".

 В продължение на повече от 40 години абсолютно всички големи телеевангелисти са били двулични измамници живеещи двойнствен живот и (или) проповядващи фалшиви доктрини, но от десетина или повече години има и малки служения по кабелни и малки независими телевизии в които се проповядва чисто, без изкривявания, но това е капка в морето.

"и не участвувайте в безплодните дела на тъмнината, а по-добре ги изобличавайте; защото това, което скришом вършат непокорните, срамно е и да се говори. А всичко, което се изобличава, става явно чрез светлината; понеже всяко нещо, което става явно е осветлено." (Ефесяни 5:11-13)

"Оставих те в Крит по тая причина, да туриш в ред недовършеното и да поставиш презвитери във всеки град, както аз ти поръчах; ако е някой непорочен, на една жена мъж, и има вярващи деца, които не са обвинени в разпуснат живот или непокорство.Защото епископът трябва да бъде непорочен, като Божий настойник, не своеволен, нито гневлив, нито навикнал на пияни разправии, нито побойник, нито да е лаком за гнусна печалба; а гостолюбив, да обича доброто, разбран, праведен, благочестив, самообладан; който да държи вярното слово според както е било научено, за да може и да увещава със здравото учение, и да опровергава ония, които противоречат. Защото има мнозина непокорни човеци, празнословци и измамници
" (Тит 1:5-10)


-------------------------------------------------------------------------


1 Не е ясно колко секс скандала е имало в "християнската телевизия" TBN. Oколо десет са известните, но дори бабата Джанис Кроуч също е залавяна за връзка с член на Holy Land Experience.




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ernest
Категория: История
Прочетен: 2673832
Постинги: 576
Коментари: 1166
Гласове: 1228
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930