Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.02.2010 12:35 - Окултният характер на Обединените Нации
Автор: ernest Категория: Политика   
Прочетен: 2415 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 11.02.2010 09:24


Окултният характер на Обединените Нации
от Алън Морисън

 Много често се говори, че ОН са една организация в която са инфилтрирани множество окултисти и разпространители на т.нар. “Нова духовност” /New age/. В своята книга “Заговорът на Водолея” /преведена на български като “Съзаклятието Водолей”/ от Мерелин Фергасън, един от Ню-Ейдж изследователите отбелязва, че водещо влияние в духовното разбуждане е изиграл Пиер Тейар де Шарден. В същото време окултистът и добре известният медиум и специалист по “ченалинг” доктор Робърт Мюлер, който до неотдавна бе помощник генерален секретар в ОН, пише в една от своите книги: “Тейар Де Шарден винаги е гледал на ОН като на прогресивна институция, намираща се в съзвучие с неговата философия /Робърт Мюлер, “Желанието да бъдеш човек: глобално изследване на човешките перспективи в епохата на преход”, изд. Миранана, 1983 г./Тейар де Шарден строго прилага монистка еволюционна философия при разглеждането на световната политическа ситуация и в този дух защитата, която прави на “Новата Духовност” го води неизбежно до визията за някакъв вид Единно световно правителство. В своята книга “Бъдещето на човека” /Харпър – Роу, 1955 г./ той пише: “Въпреки, че все още не може ясно да се очертае формата, човечеството е на път да се разбуди за един пан-организиран свят”.
 ОН от дълго време играят ролята на предвестници на тази “Нова Духовност”, както и на един бъдещ “Нов Световен Ред”, изграден върху древните окултни и франкмасонски принципи. Седем години след раждането на ОН бе публикувана книга от теософката и основателка на Луцис Тръст, Алис Бейли, твърдяща че: “Очевидният ръст на човешкия интелект явяващ се подготовка за т.нар. Ню-Ейдж, може да бъде видян в планирането на различните нации, както и в усилията на ОН да изградят световно правителство…от самото начало, три окултни фактори са оказвали влияние върху тези планове.” /Алис Бейли, “Ученичество в новата епоха”, Луцис Прес, 1955 г./
 Въпреки че тя не формулира ясно тези три окултни фактора, всъщност тя разкрива пред своите ученици, че: “В ОН лежи кълнът и семето на великата международна интелектуална и медитативна група от мислещи и информирани мъже и жени в чиито ръце сега лежи съдбата на човечеството. Разбира се това образование е под контрола на множество наставници, чиито гледна точка представлява медитативен фокус на интуитивният или логически план /ниво или равнище/ на света под чиято йерархическа дейност се намира всичко.”
  В наши дни Луцис Тръст /по-рано известен като Луцифер Тръст/, под водачеството на Фостър и Алис Бейли, започва организирането на групи – т.нар. световни служители. Това е една официална неправителствена организация, създадена в рамките на ОН. Целта на тези групи е да извърши коопериране на света и подготовка за новата поява на Христос /Една Земя, списание на Фондация Финдхорн, октомври-ноември 1986г., бр.6/. Читателите би трябвало да знаят, че “новата поява на Христос” известна като концепция в нео-гностичната литература, не бива да бъде смесвано с библейската концепция за Второто идване на Христос, но се отнася към т.нар. направление за “Мировия Учител”, който се очаква да поведе човечеството към предстоящата златна епоха на Земята.
  Езотеричната работа вътре в ОН съвсем не се ограничава само с подобни окултни групи. Главният акцент бива поставен върху работата на двамата Генерални Секретари на ОН: Дак Хемършоуд 1953-1961 и Ю Тант 1961-1971, както и работата на помощник генералния секретар д-р Робърт Мюлер. В книгата, написана за да се направи известна философията на Тейар Де Шарден и издадена от Робърт Мюлер се казва, че: “Дак Хемършоуд, рационалистично настроеният нордически икономист накрая се превръща в мистик. Той самият в края на своя живот подържа твърдението, че духовността се явява крайна цел в нашата земна съдба /”Желанието да бъдеш човек“ от Робърт Мюлер/.
В случая читателят би могъл да се учуди за какъв вид духовност пледира Дак Хемършоуд. Може би за духовност от типа на Медитативна стая под ръководството на мистър Хемършоуд, представляваща нещо като олтар в сградата на ОН, посветен на бог комуто хората се кланят под най-различни имена в различни форми. /”Култът на всевиждащото око” от Р. К. Спенсър/
Ще си запазим правото по-нататък да проясним как това синкретично понятие се явява фундаментално за развитието на Новата Духовност, Новия Световен Ред и Възраждането на Окултният Милениум тук на земята. През 1973г. ген. секретар на ОН Ю Тант, който е в същото време мистик, създава организацията “Граждани на планетата” с помощта на Ню-Ейдж активиста Доналд Кис. И така това се явява друга неправителствена организация под покрива на ОН посветена на разпространението на Новия Гностицизъм. В последствие това ще прерасне в глобална организация, имаща за задача подготовката на идването на Новата Култура. Доналд Кис по-късно бива въвлечен в Ню-Ейдж общността Финдхорн от Шотландия. Става активен дописник в списание Една Земя. В началото на 1980г. той пише: “Ню-Ейдж групите подготвят влизането във фокуса на новия единен свят. Те все повече узряват, за да бъдат способни да носят товара на човечеството…Разпространението на Ню-Ейдж ценностите се явява като основен ингредиент за успешното проявление на бъдещата организация.” /Една Земя, Финдхорн Фондация бр.1, февруари-март 1980г./
В същата статия Доналд Кис поставя въпроса: “В каква степен Ню-Ейдж енергиите и ценностите участват върху човешката сцена на 80-те години?”
А ето и отговорът му: “Без съмнение това има огромно въздействие за целия свят, върху начина на управление, както и върху начина на живот.”

image

 А сега нека поговорим за Новия Световен Ред и за настоящия президент на най-влиятелната страна на света, един от най-симпатичните представители на новия гностицизъм, който може да бъде забелязан в Белия Дом. Алберт Гор е изцяло в съзвучие с амбициите на Новата Духовност. От особено значение е и факта, че Хавиер Перес Де Куелер, генерален секретар на ОН в периода 1982-1992г станал известен с това, че е бил отвлечен от извънземни на 30 ноември 1989г. /Индипендант, 02.01.1994г/. Перес Де Куелер упорито отказва да говори за случилото се. Все пак в отговор на едно запитване от страна на принца на Лихтенщайн той не отрича, че това се е случило. Но дали се е случило или не това събитие това очевидно няма значение относно публичната му изява пред международните медии, целяща да подготви хората за идеята относно сътрудничеството между извънземните от една страна и световните политически лидери от друга.
  Нека се завърнем в т.нар. “Стая за Медитация” под покрива на ОН. В главната квартира в Ню Йорк би могло да се забележат признаците на антихристова атмосфера в лицето на духовната философия, отдавна вече овладяла същата тази организация. Стаята с изграденият в нея олтар, стенописите на Пикасо, вероятно символизиращи изпразненото от съдържание сърце посредством безбройните изотерични религиозни култове. Човек не би се учудил когато разбере, че инструкторът по медитация в самата сграда на ОН е индиец, Шри Чинмой, който провежда два пъти седмично медитативни сеанси със служителите на сградата и чиято специалност са музикалните сеанси. Всеки един от гостите би могъл да получи специални инструкции по медитативна техника от самият Шри Чинмой.
Д-р Робърт Мюлер хвърля известна светлина върху взаимоотношенията между ОН и “Новата Духовност”. Той се опитва да имитира написването на библейската книга “Битие”, описвайки зараждащите се процеси в рамките на ОН. Подзаглавието “Новото Битие” ето какво се вижда написано: “И Бог видя, че всички нации на земята, бели и черни, бедни и богати, от север до юг, от изток до запад, от всякакви верски системи бяха изпратили свои емисари във високата стъклена сграда /това е сградата на главната квартира на ОН/ на брега на реката на изгряващото слънце върху остров Манхатън, да се срещнат заедно по между си, да мислят заедно и да се погрижат заедно за света и своите народи. И тогава Бог каза: “Това е добро”. И това бе първия ден на новата епоха върху земята” /Робърт Мюлер “Желанието да бъдеш човек”/
В друга своя книга “Решението да бъдеш”, д-р Мюлер вижда Ню-Ейдж философията като бързо утвърждаваща се. В един от пасажите от книгата се поставя главното ударение върху ОН: “Реши се да отвориш очи към бог, към света, към всички твои братя и сестри, към твоя вътрешен аз, към потенциала на човешката раса, и тогава ти ще станеш светът…ти ще се превърнеш в безкрайност, ще станеш едно безкрайно божествено аз”./Робърт Мюлер “Решението да бъдеш”/
  В средата на 80-те се забелязваше една повишена активност в рамките на ОН от страна на Новата Духовност. Това пролича в поредицата от начинания “Медитация за мир”, дни спонсорирани от ОН в които участват различни знаменитости в подножието на главната квартира в Ню Йорк. Първата медитация за мир бе наречена “Зов за мир за 1млн минути”, докато втората бе именована “Миг на световно коопериране”.
Въпреки че бяха прикрити от широката общественост тези илюзорни събрания бяха направлявани от цяла една плеяда международни изотерични организации, работещи в съзвучие с ОН, чиито аспирации и принципи на работа изцяло отговарят на изискванията на Новата Духовност. За да се проведат тези събития естествено в основата им стоеше групата от четирма окултисти. Първо, Джон Рандолф Прайс, автор на множество нео-гностични книги, основател на Фондация в Тексас. Други които участваха в тази вътрешна четворка бяха Барбара Маркс Хабърт, станала известна с книгата “Откровението: книга за съзиданието”. Третият бе Дейвид Гершам от Ню Йорк и четвъртият Йозеф Голдън. Поне двама от изброените четирма са активни участници в медиумични сеанси с духове. И за да продължим очертаването на палитрата на това окултно събрание нека представим и различните му спонсори между които бяха поддръжниците на “Ново планетарно съзнание”: Далай Лама, Джеймс Калахан, Йяхуди Менухин, Ричард Леки, Тери Лайт, Доктор Линус Полинг, Майка Тереза, Доктор Робърт Мюлер, композиторът Филип Глас, комедианта Дъдли Мур, актьора Бен Кинксли, Пол Маккартни, Булотър Скот, Световен Духовен Университет Брама Кумарис, Фондация Ганди, Институт за човешко единство, Граждани на планетата.
  Една от главните причини, поради която ОН станаха средоточие на толкова организации и индивиди, обединени под флага на един свят на политическо антихристиянство и религиозна съзнателност, това бе факта, че ОН имат изградена широка мрежа от множество инфилтрирани легални и нелегални служители. Още повече, че по този начин се осъществяваше подготвителния стадии за въвеждането на Новия Световен Ред. Първоначалната работа на ОН бе да се подготви населението за идеята на единно световно управление. Ето защо ОН започнаха да играят тази роля на главен полицай върху планетата в периода на 80-те 90-те години. Всичко това разбира се не означаваше, че ОН и Съвета за взаимопомощ в тях непременно ще бъдат в ролята на Световно правителство. Напротив, всичко това беше само предварителен стадии и ОН трябваше да бъдат като един предвестник. В този процес на обединяване множество допълнителни фактори бяха намесени, вкл. внимателно контролираната ерозия върху концепцията за националната идентичност и суверенитет. И в края на този внимателно режисиран процес “желязната завеса” трябваше да бъде смъкната под звуците на една оркестрирана пиеса в която играеха различни правителства в сянка. Нека отбележим, че падането на “желязната завеса” беше пряко свързано със серия от независими спонтанни народни революции, режисирани на базата на наивност у хората. Събитията понастоящем доказват, че политическите структури в бившия СССР, както и неговите сателити в лицето на Източна Германия, Полша, Унгария, Румъния, Чехословакия систематично биваха демонтирани от същата тази тайна власт, която ги бе първоначално изградила. Бившият президент на Съветския Съюз Михаил Горбачов и понастоящем президент на международния Зелен кръст бе инструктиран и грижливо подготвен от своя предшественик Юрий Андропов. И като едно генерално доказателство за определящото влияние на окултистите в ОН нека прочетем един доклад относно визитата на една група от сподвижници на Новата Духовност, наричащи себе си “работници за светлината”, пребиваващи във Виена и играещи ролята на постоянни медиуми, участници в т.нар. ченалинг. Групата е основен източник на послания, идващи от сеансите на ченалинг. Настоящата статия “Работници на светлината в ОН”, аргументирано показва какво представляват: Стив Ротър и групата към ОН във Виена, занимаваща се с ченалинг, 20 май 1999 г.
Стив и Барбара Ротър представят живо представяне на “ченалинг” на едно събрание на работници на светлината на ОН във Виена. Следва статия на журналист, описващ една изотерична група, занимаваща се с т.нар. високи вибрации на нашата планета, една от многото групи, претендиращи, че поддържат контакт с представители на вселената посредством т.нар. ченалинг. В статията се прокарват внушения за бъдещото устройство на нашата планета под флага на групата от служители на организацията на ОН.

за незапознатите ще изясня, че споменатият термин channeling в този материал на Алън Морисън e окултна практика на канализиране когато някой попадне под действието на дух, като примерно както Карлос Сантана си прави повечето музика или са написани книгите на Алис Анн Бейли.
  Между другото дори емблемата ОН е направена на окултен принцип
 



Тагове:   ООН,


Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ernest
Категория: История
Прочетен: 2665224
Постинги: 576
Коментари: 1166
Гласове: 1228
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031