Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.07.2010 19:50 - Какъв е бил планът за прехода и разграбването на държавните предприятия в Полша през 1989 г.
Автор: ernest Категория: Политика   
Прочетен: 1675 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 17.07.2010 17:50


Наскоро в Полша се сътояха избори. Причина за това бе, че през април се разби самолет с полския президент и предполагаемите общо 132 души на борда, което не беше случайност. В разговора с руснаците "странно" последните думи на пилота са, че на борда има четирима души. Свидетеля на катастрофата, който е успял да заснеме самолета преди падането и пуска записите по интернет в които се чуват изстрели е убит малко след разпространението им. Едва ли има някакво съмнение, че става въпрос за поредната манипулация и задкулисни игри на илюминатите на които става жертва цялото полско правителство. Полша е фактор и играе важна роля в Европа и с нея са свързани различни интереси. Дори банката на кукловодите Ротшилд си има клон във Варшава. В този постинг ще използвам цитат от книгата "Тайните общества " на Ян Ван Хелзинг от 1995 г. добре разкриващ манипулациите около организирането на предпоставките за разграбването на държавните печеливши предприятия в страната в които е замесен унгарския евреин-спекулант Джордж Сорос:

"В края на 1989 г. Сорос организира тайна среща между комунистическото правителство на Мечислав Раковски с ръководителя на по онова време нелегалната опозиционна организация "Солидарност". Неговият "план", който разпространява сред двете страни, е:

.Комунистите трябва да позволят "Солидарност" да поеме властта, за да спечелят доверието на народа.
. След това чрез собствените си индустриални и селскостопански мероприятия и астрономически лихви държавата умишлено да се доведе до банкрут, да се лиши от необходимите й кредити и фирмите да се натоварят с неизплатими дългове.
. После Сорос щял да доведе своите богати бизнес-приятели в Полша като купувачи на държавните предприятия.

 Най-пресният пример е стоманодобивният завод "Хута Варшава", който по мнението на експерти, ако беше изграден от западни фирми, щеше да струва 3-4 милиарда. Полското правителство даде съгласието си да поеме дълговете предприятието и да продаде комплекса за $ 30 милиона на миланската фирма Lucchini. Сорос наложи плана си чрез своя млад приятел - полско-еврейския икономически съветник Джефри Сакс, който нямаше как веднага да стане съветник на Полша, защото имаше опит само с Боливия. Вследствие на това Сорос създава една от многобройните си фондации - "Стефан Батори", която всъщност официално предлага Сакс да стане икономически съветник на Полша (1989/90 г.).
  Сорос добавя, че още отпреди е знаел, че "шоковата терапия" в Полша ще доведе до тежка безработица, сливане на фабрики и социално напрежение. По тази причина той настоявал управлението да се поеме от "Солидарност". Чрез фондацията си той достига до най-важните медийни фактори за формиране на общественото мнение като например Адам Михник. Съвместната му работа с американското посолство във Варшава му дава възможност да възложи на медиите цензура, която да представя "шоковата терапия" едностранчиво и да опровергава всякаква критика.
  Не е ли това старата Талмуда-Илюминати-стратегия?"

На стр. 145 и 146 още дълго преди Полша да влезе в организацията на Новия Световен Ред наречена Европейски Съюз, Ван Хелзинг пише:

  "Семейство Браганза, чиито корени също са Венеция, е замесено в дестабилизирането на Полша, както и йезуитите посредством кардинал Хофнър и монсеньор Утц. "Проектът Полша" е опит да се разруши стабилната национална държава, както днес Браганза прави опит да разруши щатите на централна и Южна Америка. Хабсбургите искат обединени Полша, Австрия и Унгария, искат обединена Европа и СССР обещава да им помогне. Д-р. Джон Колеман ни информира, че династията ТУРН И Таксис също е дълбоко замесена в "солидарния заговор": да се събори полското правителство и да се замести от марионетен съветски режим. Ние вече добре знаем кой управляваше СССР (тогава и днес). По думите на Колеман освен Хабсбургите и Хохенцолерн в "Проекта Полша" са замесени и фамилиите Вителсбах и Витгенщайн. 
  Всички тези династии се коренят в родовете на "Черната аристокрация" от Венеция и Генуа. Ролята на йезуитите в този сценарий не е много ясна. Те обаче поддържат близки контакти с КГБ до момента, в който генерал Ярузелски отстранява Каниа - човека за свръзка." 
 
   За да се изчерпи вече казаното от автора Jan Udo Holey,  подвизаващ се под псевдонима Ян Ван Хелзинг още ще добавя:
  Ръководителят на "Солидарност" Лех Валенса е бил доносник на полската Държавна Сигурност, а по-късно става масон и участва на богохулни икуменични служби.
  Сред корпоративните членове на Съвета за международни отношения (CFR) - една от организациите създадена в САЩ за постигането на Новия Световен Ред е Михал Мачлейд собственик на полската банка PKO Bank Polski, където се намира и полската стокова борса във Варшава.
  Типични представители на "черно брагородство" в Полша са Потоцки и са разпространители на масонството. Последния Полско-Латвийски крал Станислав II Понятовски е бил окултист масон, розенкройцер и на всичкото отгоре и илюминат.    




Гласувай:
3


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ernest
Категория: История
Прочетен: 2673958
Постинги: 576
Коментари: 1166
Гласове: 1228
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930