Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.06.2011 12:40 - Предстояща годишна среща на клуба Билдерберг
Автор: ernest Категория: Политика   
Прочетен: 2761 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 01.06.2011 19:29


От 9 до 12 юни в Grand Hotel Kempinski в куротния град St. Moritz в Швейцария ще се състои поредната закрита среща на полу-тайната организация, станала известна като Клуба Билдерберг. На ежегодните срещи на Клуба Билдерберг на които присъства елита от най-богатите и политиците се решават съдбите на света. Веземат се решения за създаванего на войни, кризи и всевъзможни манипулации. Подобни срещи е имало още преди Втората световна война, но първа подобна среща е засечена от разследващите журналисти на 29-31 май 1954 г. в хотел "Билдерберг" в Остербек близо до Анхерм в Холандия. За да не бъдат проследени години наред тайната организация не е имала свое име, но след разкриването й постепенно се налага името Клуба Билдерберг. Споменатата среща в хотел "Билдерберг" била направена по инициатива на полския емигрант и политически съветник Йозеф Йероним Рецингер с подкрепата на холандския принц Бернард, който е бивш офицер на СС и служител на I. G. Farben в Париж, след женитбата му за принцеса Юлиана от Холандия и става основен акционер на Дъч Шел Ойл заедно с лорд Виктор Ротшилд от Великобритания.
 

image

 
 Канадският разследващ журналист от руски произход Даниел Естулин пише в публикуваната от него книга през 2005 г. The Real Story of the Bilderberg Group (в България излязла под името "Истината за клуба "Билдерберг"):

"Ако някъде по света се стигне до смяна на политическия режим-независимо дали защото този режим се е оказал нестабилен или за да се дестабилизира движението на капиталите - това ще се случи само ако подобен въпрос се включи в дневния ред на срещите на клуба "Билдерберг" и ако предложението получи солидна подкрепа" и още по този въпрос "Клубът "Билдерберг" решава кога да започват войните. (Да припомня, читателю, че членовете на този клуб печелят много пари от войните, независимо дали са локални или мащабни. Те не са придирчиви в това отношение.) Пак те решават до кога да продължават войните. (Никсън и Джерълд Форд бяха изхвърлени от белия Дом, защото прекалено рано прекратиха войната във Виетнам. Според първоначалния замисъл на клуба "Билдерберг" тази война трябваше да привърши някъде към 1978 г.). И пак те определят как трябва да приключват войните и кой да седне край масата за преговори. Постигат се споразумения за евентуали корекции на границите като резултат от прекратяването на поредната война; уговаря се кой ще предоставя заеми за поддържането на военните доставки; фиксира се как ще се възстановяват засегнатите държави през следвоенните периоди. Членовете на клуба "притежават" централните банки и затова са в състояние да диктуват отстъпките в цените, показателите за монетарните механизми, лихвените проценти, цените на златото и да посочат кои държави ще получат заеми. Като манипулират паричното обръщение, билдербергите трупат милиарди долари за себе си. Идеология, изцяло продиктувана от стремежа към трупане на пари и ненаситна жажда за власт!"

 Някои от разследващите журналисти твърдят, че на тазгодишната среща се очаква да се планира увеличаването на икономическия хаос и въвеждането на допълнителни данъци.




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ernest
Категория: История
Прочетен: 2672641
Постинги: 576
Коментари: 1166
Гласове: 1228
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930