Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.02.2012 15:29 - Побърканият закон АСТА проект към Новия Световен Ред
Автор: ernest Категория: Политика   
Прочетен: 2064 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 11.03.2012 10:16

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Откаченият закон (тайно споразумение за момента) АСТА защитаващ корпоративния тоталитаризъм е в ущърб на почти всеки обикновен човек. Въпреки че предимно се говори за защитаването на авторските права, този закон е груба намеса не само в интернет пространството, но и повод да могат да влизат по къщите на хората и да ровят колкото си искат из тях.
 В музикален аспект само около 20-25% от всички съществуващи групи и индивидуални изпълнители по земята имат сключени договори с музикални къщи, които издават музиката им. В закона обаче се казва, че групите нямат право да разпространяват със свободен даунлоуд музиката си, което е вече проява на тоталитарен терор.
 В някои музикални стилове групите сами записват албумите си и идеологията им е тя да не се продава, а да се раздава безплатно. Така например в интернет пространството има над един милион пънк групи, които безплатно раздават техните записи. Това важи и за всички нойзкор и грайндкор изпълнители, а също и за повечето хардкор групи. Огромен брой изпълнители в най-различни стилове правят албуми, които не се продават и не са обект на авторски права и дори са повече в сравнение с целия останал музикален бизнес.
  Докато една група, като Deep Purple или Dеf Leppard примерно, която издава албумите си по договори и понякога може да направи изключително слаб албум, просто защото има договор да издаде албум за определен срок от време, а музикантите нямат събрани достатъчно идеи, то тези групи, които записват албуми когато на тях им се иска и сами си ги разпространяват нямат този проблем. Освен това съвсем не малко групи и изпълнители някога преди години са издали сингли или албуми, които не са преиздадени и няма възможност да се намерят. Започвайки от 60-те и стигайки до края на 80-те години е пълно с такива групи и албуми. За някои от тях е изключително трудно дори, ако някой иска да вземе авторски права и да ги преиздаде да направи това, тъй като фирмата, която ги е издала не съществува от 20-30-40 години, а също и групите не съществуват почти от същия период от време. Понякога дори създателите на тези фирми дори не са живи и практически не съществува начин един такъв продукт да се издаде официално отново.
Но когато някой го пусне в интернет според АСТА вече е престъпник. НЕ само това, след като музикантите вече няма да имат право да разпространяват музиката си безплатно всеки, който запише някаква песен и я даде безплатно на някой от своите приятели - ще бъде виновен и в състояние да бъде съден. Така вече вие все още имате право да се запишете как свирите или пеете (независимо дали можете или не, и доколко сте музикант), но трябва да си пазите записите само за себе си. Повече от 40 години музикантите сами си правят демонстрационни записи, които да представят на звукозаписните фирми и се раздават на феновете. Много от тези записи могат да се намерят в интернет, но ако случайно АСТА влезе в сила и тях ще ги изтриват от интернет.
 Дори когато събирате оригинални дискове вие първо трябва да чуете и да харесате албума, за да имате желание да го купите. В интернет пространството по-голямата част от музиката е с по-ниско качество в МР3 и човек има възможността да чуе определения албум и да си прецени. Обикновено това не може да се направи в магазина. Веднъж преди около 15 години в един голям магазин на WOM (Word of Music) бях взел за прослушване 20 албума и ми пуснаха по малко от първата песен само на 10 от тях, а за останалите направо ми отказаха. Ако ми бяха харесали бих могъл да си купя всичките - тогава имах достатъчно пари, но те не го направиха. Не си спомням купих ли нещо от този магазин, но никога повече няма да отида в подобен магазин да се редя и да ми пускат по 30-40 секунди и то не от всичките албуми, които искам. Аз си имам достатъчно оригинални дискове, а мога и въобще да не слушам музика, ако поискам.   
  От друга страна много от големите фирми гиганти са изключително големи измамници и мамят както своите изпълнители, така и законите. Така например някои от тях се възползват от разликите в цените при новите продукти между европейския и американския пазар и правят фалшиви отчети. Докато цените на новите албуми в САЩ обикновено са 12 $, то същите тези албуми в Европа струват 18-20 евро и така се отчитат повече продадени албуми в САЩ, докато те са продадени в Европа. Преди известно време една от водещите фирми, сега заставащи зад АСТА беше заловена с подобна измама. Друг дребен трик е, че се печатат повече дискове и се отчитат по-малки продажби. Понякога матриците за производство на дискове срещу заплащане се отстъпват в трети страни, които ги произвеждат и това не винаги се отчита. В страни като България се правят измами с официалната продукция. Така например представителите на някоя голяма фирма получават примерно 2000 оригинални диска на Metallica на преферентни цени, доста по-ниски от останалите и тъй като в България няма кой да ги купи всичките тези дискове, повече от половината от тях се изнасят полулегално в други страни и се продават на едро с около 50% печалба. 
  Освен, че не се знае дали купувайки оригинален продукт никак не е ясно дали музикантите ще си получат парите (освен ако не го купите директно от музикантите) друг въпрос е, че групите обикновено получават съвсем малки проценти от фирмите. Така повечето от изпълнителите получават по 30-40 сента на диск и само малка част имат договори за по-големи суми. Производството на дисковете при големи тиражи струва около 35-40 цента на диск и като се сметнат всички данъци и такси и включени права дискът струва на производителя доста под 2 долара, но се продава на 6-10 пъти по-висока цена. Ако големите производители не бяха толкова алчни и продаваха от самото начало на по-ниски цени хората биха купували повече от тяхната стока. Ако оригиналните дискове струваха по 5-6 долара (или евро), включително и новите албуми и нямаше по-скъпи то почти всички хора биха си ги купували. Още от самото начало на появата на малките компакт дискове в сравнение с грамофонните плочи те вдигат максимално цените. Така например в края на 80-те години в Западна Германия средната цена за нова плоча е около 20 марки, докато цената за същия диск е 30 марки, въпреки че за направата му се използва много по-малко материал.
Музикалните мейджър гиганти изцяло манипулират музикалния бизнес. Когато те кажат на някоя група: "Няма да свирите това - ще издадете аблум в друг стил!" музикантите се оказват в безизходица или правят каквото им кажат или се разпадат. Понякога музикантите отиват в някоя фирма и те просто им казват: "Вашата музика не е модерна" и въпросът приключва. По този начин в края на 1992 г. мейджър фирмите започнаха да премахват AOR изпълнителите - това е музиката, която аз харесвам и е първото нещо, което ми направи впечатление като манипулация над обществото. Но в същото време може да се види, че фирмите гиганти рекламират единствено определени продукти. Така например когато излезе нов албум на блудницата окултистка с прякор "Мадона" (Мадона на италиански е Дева Мария и това е умишлена подигравка с християнството) то по MTV неин клип се показва от 25 до 50 пъти на ден, което е направо промиване на мозъци. В същото време други изпълнители от същата фирма издетел не получават подобни възможности. 
Освен всичко това корпорациите чрез АСТА ще могат да преследват и за щети нанесени за авторски права в минало време. Но това е в пълна несъвместимост с бившите социалистически страни където държавите в миналото издаваха западна музика на грамофонни плочи и касетки и съвсем официално ги продаваха в магазините. След хипотетичното влизане на подобно формулиран закон държавата ще трябва да плати поне няколко милиона долара за тази  си дейност, освен това всички поданици на страната автоматично ще бъдат нарушители - тоест те трябва да платят или да влязат в затвора. Абсолютно всички дискотеки по времето на социализма са пускали музика на западни изпълнители от касетки (а не от оригинални плочи както е било на запад), това важи и за всички останали заведения и, ако корпорациите поискат държавата ще трябва да плати за нанесени щети на изпълнителите в минало време.
По времето на социализма в Чехословакия бяха направили копие на китарите Gibson под името Йолана и Gibson искаха да съдят чехите за права, но понеже държавните системи бяха различни нищо не можаха да направят, но сега вече ще могат.
И като се започне с авторските права на западните фирми и корпорации всичко може да достигне до тотална лудост. Ако примерно по времето на Социализма някоя фабрика в България е произвела тениска с надпис Адидас - то сега фирмата Адидас спокойно ще може да съди държавата за авторски права. На всичкото отгоре, ако на задника си носите дънки с емблема примерно Ливайс, но не са оригинални не само ще ви свалят гащите от вас, но и ще трябва да заплатите солидна глоба. 
  Докато само около 20-25% от музиката се издава лицензно и е обект на авторски права, то във филмовата индустрия около 80% от филмите са обект на права. Но има много филми, които не са достъпни за купуване. Няма ги на DVD носител. Преди известно време Дисни издадоха в ограничен тираж от 500 или 1000 копия филма Dr. Syn от 60-те години и един брой DVD струваше 200 долара в амазон ком. Единствено за клубните членове на Дисни цената е била 30 долара. И колко души са в състояние да си купят този филм???
Трябва да се има предвид, че има изключително много документални филми, които са направени за да се разпространяват безплатно. Много телевизионни предавания също могат да бъдат намерени в интернет пространството, които не са обект на някакви права. 
 При филмите в интернет пространството по-голямата част са в DVX и това е много по-лошо качество в сравнение с оригинала. При положение, че не сте гледали един филм неминуемо възниква въпроса: "Защо ви е да го купувате като не знаете дали ще ви хареса?".

Добре е да се има предвид, че Майкрософт са направили операционната система Windows, така че да им изпраща информация всекидневно какво правите на вашия компютър, освен ако не спрете тази функция. Следят и чрез така наречените "бисквитки". Също така има уиндоуска функция, която им позволява, дори да не сте включени в интернет от Майкрософт да барникат във вашия компютър. Докато при най-добиря до момента Windows XP всички тези неща могат да бъдат спирани, то с всяка по-нова версия нещата стават все по-зле. Така например при Windows 7 е напревено автоматично да се изпраща информацията, а при предстоящата Windows 8 вие вече няма да можете да спрете функцията да могат да ви барникат Майкрософт от разстояние и да изтриват каквото си пожелаят. При новите компютри (лаптопи), които се продават, които имат инсталирани Windows 7 дори, ако се опитате да деинсталирате Windows 7 и да искате да си сложите Windows XP вече не можете да го направите по стандартния начин и единствено това може да стане под Dos.

Дотук с музиката, филмите и компютрите. Лицензите предвиждат отнемане правото на обикновения човек да си засажда насаждения и да притежава семена. Всеки, който бъде заловен да притежава семена ще бъде наказван като престъпник. Това важи за генномодифицираните зърнени семена вече от доста години. Единствено корпорациите, които имат лиценз за тази дейност вече ще може да вършат това. С една дума корпорациите ще имат пълен контрол над живота на обикновения човек. И светът, който познаваме, ако влезе в сила АСТА вече няма да бъде същия. Освен, че ще се опитват да тровят хората с генномодифицирани храни, от които се развиват различни болести и умишлено се отслабва имунната система целта на всичко това е пълната зависимост на всеки човек от системата. Да не може никой да се измъкне и хората да бъдат превърнати в роби на една шепа мултимилиардери. Няма съмнение, че при съставянето на проекта АСТА малко или много има пръст полу-тайната организация трилатерална комисия създатена от Бжежински и Рокфелер.

  Следващата стъпка при установяването на Новия Световен Ред е да се представи един единствен начин за разплащане по безкасов път и да принудят хората да си сложат на ръката или на челото инплантиран чип, като по този начин приемат Антихриста. След като те ще притежават единствения начин на доставяне на храни на хората - робите ще бъдат принудени, ако искат да имат разпращателен метод, да си купят храна да си инплантират чипа. Но хората, които си поставят чип вече няма да имат свободна воля, а ще бъдат подвластни на това, което им се изпраща като програма и заповед към чипа от свръхкомпютъра към който са включени и никой няма да може да спаси душата си и да отиде при Бог. В Библията чипът е наречен "белег на Антихриста". Всички, които си поставят такъв чип ще бъдат омразни на Бог:

 "Ако някой се поклони на звяра и на неговия образ и приеме белег на челото си или на ръката си, той също ще пие от виното на Божията ярост, което е приготвено чисто в чашата на гнева Му, и ще бъде мъчен с огън и сяра пред светите ангели и пред Агнето. И димът от тяхното мъчение ще се издига за вечни векове; и онези, които се покланят на звяра и образа му, няма да имат покой ни денем, ни нощем, нито който и да е друг, който приема белега на името му." (Откровение 14:9-11) 

Разбира се те никога няма да изпълнят всичките си замисли. Никога всички хора от цялата земя няма да си поставят чиповете и да се поклонят на Антихриста. В Библията е казано, че при Второто пришествие на Исус Христос, когато Той дойде за Страшния съд да бъдат съдени хората, тези които са живи и са опазили Божиите заповеди и свидетелството за Исус ще бъдат грабнати в миг на око. Това са хората, които няма да умрат, но телата им ще бъдат видоизменени:

"после ние, които сме останали живи, ще бъдем грабнати заедно с тях в облаците да посрещнем Господа във въздуха; и така ще бъдем всякога с Господа." (1 Солунци 4:17) 

Кажете: "Не!" на глупоста АСТА и на IPRED .        

PS:

Въпреки че вече стана ясно, че АСТА няма да влиза в сила в България създаденият от глобалистичната организация Европейски съюз проект IPRED също е в ущърб на правото на свободно слово и достъпа до интернет.



Тагове:   АСТА,   глупави закони,


Гласувай:
3


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ernest
Категория: История
Прочетен: 2678282
Постинги: 576
Коментари: 1166
Гласове: 1228
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930