Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.02.2014 13:01 - Кадри назад от миналото, назад във времето - възможно ли е това?
Автор: ernest Категория: Технологии   
Прочетен: 1960 Коментари: 0 Гласове:
8

Последна промяна: 11.03.2014 10:34

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


Въпреки че се пише и говори за пътешествия във времето, странностите при проекта Филаделфия или различните форми на регресивна или прогресивна във времето проекция1, както и на различните доказани аномални случаи на пътешествия във времето, повечето хора не пътешестват във времето и пространството, но пък вече лесно могат да се заснимат някои кадри от информационното поле от миналото. 

По време на една геологическа експедиция през 1992 г. през почивките физикът Генрих Силанов направил снимки и успял да стигне до смайващо откритие. Генрих2 Михайлович Силанов, който е геолог и председател на Воронежкия комитет по аномалните явления сменил обикновеното стъкло на обектива на стар апарат за снимки с кварцово. Като идеята била, че с кварцовата оптиката ще могат да се уловят повече неща от невидимия спектър за човешкото око.
 

image

Старият апарат пригоден за снимки от Силанов

Силанов заснел пространството около поляната, където бил паркиран техния автомобил Москвич. Всички били шокирани, когато видели на направена снимка близо до техния автомобил - втори автомобил фантом, какъвто всъщност нямало. Колкото снимки правели автомобилът фантом пак бил там.

 

image

Автомобилът на експедицията ограден с червено, а отдясно автомобила фантом

Когато Силанов заснел празната поляна пред тях на снимките си видели силуетите на двама души. Когато едно момиче си събирало палатката и той й направил снимка тя била във всичко пози, както спяла в палатката. Така той стигнал до заключението, че неговото изобретение хваща част от невидимия спектър от електромагнитното поле на земята, което Силанов нарича "феномен на паметта на полето". Направените по-късно снимки доказват, че човек или предмет оставя свой отпечатък в електромангнитното поле на земята в утравиолетовия и инфрачервен диапазонен спектър.
 

image

Силанов и негов другар разглеждат странностите по снимките

image


Снимка на дърво, част от което явно е било счупено по време на буря, но като силует на снимката се е отбелязала формата му както изглеждало по-рано
 

След своето откритие Силанов събрал ентусиасти и заедно се отправили на експедиция по река Хопер, където продължили опитите. На една снимка се появил силует на войник с каска. По-късно се установило, че това е чешка каска. Интригуващото е, че по тези места през 1943 г. се формирала чехословашката дивизия на Людвиг Свобода.  
 

image

Силует на войник

image

Каската се оказала чешка

Въпреки че Силанов е откривател на този феномен на информационното поле подобно нещо се случило години преди това и с обикновен фотоапарат на Леонид Семенович Прицкер в Ермитажа, когато снимал една от тронните зали на руските царе. Когато проявявал филма и снимките се показал образа на руския цар Петър I, който някога стоял на този негов трон. Подобен феномен се е срещал и при някои огледала на определени личности пазени в музеи

------------------------

1 Доктор Алексей Геннадьевич Гущин по преме на хипноза на негов пациент го изпращал в минало и в бъдеще и по едно време просто да го пробва го попитал за неговата бъдеща жена. Пациентът по време на хипноза му описал жена му. След няколко месеца докторът срещнал жена, която точно отговаряла на описанията. Разбира се тя е неговата съпруга. А пациентът казал дори името й. Това е една от формите на прогресивна проекция. Но има и различни други методи на такива проекции. Примерно проекция в съня. 

2 На руски "Х" в повечето случаи преминава в "Г" и така руската версия на Хенрих е Генрих.




Гласувай:
8



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ernest
Категория: История
Прочетен: 2665796
Постинги: 576
Коментари: 1166
Гласове: 1228
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031