Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.06.2014 19:09 - Контролът на данни за всеки човек
Автор: ernest Категория: Технологии   
Прочетен: 1894 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 23.07.2014 22:21

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

През април 2014 г. се разрази скандал, че разговорите на над 300 световни политици и големи бизнесмени се подслушват и записват от американските тайни служби. Миналата година Едуард Сноудън  - бивш сътрудник на ЦРУ разкри пред пресата, че за всеки човек всички телефонни и интернет разговори се записват1 от Програмата Prism.

image

Едуард Сноудън

Едуард Сноудън казва пред вестник The Guardian, че ако му дадат и-мейл може да влезе в данните на всеки човек, включително и върховния съдия или президента и неговата банкова сметка (ако иска може да пазарува с нея). За разгласяването на всичко това (този човек е герой) американското правителство иска, ако успее да го хване (най-вероятно никога няма да успее) да го вкара за 20-30 години в затвора. Повече за Сноудън можете да прочетете в статията:

http://www.stuff.co.nz/world/europe/8776259/NSA-whistleblower-outs-himself

или Уикипедия:

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%95%D0%B4%D1%83%D0%B0%D1%80%D0%B4_%D0%A1%D0%BD%D0%BE%D1%83%D0%B4%D1%8A%D0%BD

При съвременните смартфони не само, че се записва всичко във видео картина и звук, но се знае във всеки момент притежателя на апарата къде се намира. Също така има специално разработена технология чиято цел е да запамети притежателя на дадения смартфон по неговата походка. Всеки човек има своя уникална походка, която сравняват като отпечатъците на пръстите и дори когато вече някой е вкаран в база данни и си смени смартфона именно по походката докато смартфона е в джоба на притежателя веднага е разпознат кой точно е човека. За какво им е на създателите на тази технология всичко това? - Тоталният контрол. Да не може да се скрие никой и всичко да се следи. Така са направени електронни бази, в които се съхраняват данни за всеки човек. Преди няколко години в САЩ започват изграждането на огромен комплекс чиято цел е там да се съхраняват данни за всеки човек и дори когато някой умре да продължават да се пазят разговорите му и всяка информация свързана с него. Администрацията на Обама заявява, че програмите на NSA и на специалните служби, които следят разговорите на жителите на САЩ не следят самите разговори, но само данни за тероризъм. Така създаденият въображаем проблем с тероризма (включително и с организирания от правителствени среди удар на кулите близнаци в Ню Йорк) се използва за ограничаване на правата на хората и тяхното по-зорко следене. Идеята на свръхбогатите световни контрольори е да превърнат нашата планета в нещо като огромен затвор, в който всеки и всичко зорко се следи.
Разбира се много от президентите и най-богатите хора на планетата никога не използват смартфони, не използват съвременни телевизори и модерни съвременни автомобили, но ползват старите модели2, чрез които не могат да бъдат следени и контролирани хората и да има достъп до тях. (Най-богатите бизнесмени в света въобще не използват мобилни телефони. Те използват старите ретро телефони, като във филмите от 40-те, 50-те, 60-те, 70-те и 80-те години.) Не съществува начин, по който да ме накарат дори и да ми подаряват такива уреди да използвам смартфон, съвременен телевизор или пък автомобил с джи пи ес системи, вграден компютър и тн. Повечето от смартфоните дори и да са изключени пак продължават да записват всичко наоколо и да изпращат тази информация. По тази причина много от бизнесмените на средно ниво, които използват джи ес еми или смартфони, когато отиват на сериозни бизнес срещи или оставят тези уреди някъде или махат, разкачат батериите от тях. Добре е да се знае, че батериите на джи ес емите и смартфоните не показват истинските данни на батериите. Батериите имат допълнителен капацитет, който се отключва при определена комбинация. Всички мобилни телефони имат скрит резервен заряд в батериите си. Скритите резерви активират когато се набере *3370# и това дава до 50 % допълнителен заряд. Когато след това телефона се постави да се зарежда, този резерв ще се зареди автоматично.

По принцип човек трябва или въобще да не е наясно какво наистина са смартфоните или да е много глупав за да си купи Smartfone. Дори самото име е подигравка с хората, които купуват смартфони, като думата "Smart" на английски означава "умен", но който е умен никога не купува смартфон! Най-богатите хора никога нито те, нито техните деца не използват смартфони! Когато измислил модела на смартфоните питали Стийв Джобс защо са толкова скъпи, а той направо започнал да се будалка и подиграва с бъдещите си клиенти.

През 2011 г. се разразява скандал, след като системният администратор Тревор Екхард от САЩ разкрива, че телефоните използващи системата андроид имат вградена шпионска програма, която събира данни за ползвателите. Той е създателят на тази програма. Тази програма е вградена на около 150 милиона смартфона. Програмата за следенето на смартфоните носи името Carrier IQ и се съдържа в устройства произведени от различни фирми. Разбира се освен тази програма, която, въпреки че леко стресна някои потребители на смартфони трябва да се знае, че с това не се свършват "приложенията" на смартфоните, но всички разговори и всичко, което е в обхвата на камерата се записва и съхранява.    

 

 Повече по въпроса можете да прочетете на:

http://www.capital.bg/biznes/tehnologii_i_nauka/2011/12/06/1342873_mobilniiat_softueren_shpionin/

Много хора не са наясно, че интернет всъщност е притежание на някой. Стийв Крокер с неговата компания ICANN притежава всички ай пи адреси на хората ползващи интернет...

image

Стийв Крокер

Друго нещо, което повечето ползватели на интернет не знаят е, че дори и да се опитат да премахнат всякакви техни данни от интернет, те повече не могат да го направят. Дори най-известният пример - фейсбук3.

По света има кампания против държавите, в които хората нямат свободен достъп до интернет. Защо ли? Само да не си помислите, че това се прави за доброто на човечеството, не целта е по-голям достъп до данни за хората.

Още един мой постинг с подобна тематика:

http://ernest.blog.bg/technology/2014/04/07/maikrosoft-obiaviavat-che-na-8-april-prekratiavat-poddryjkat.1254759

----------------------------------------

1 Като знае човек всичко това може направо да ги прави луди тези, които подслушват и архивират разговорите - те никога не могат да разберат какво е истина и какво не!

2 Зукерберг, който създава Фейсбук притежава състояние от 25 милиарда долара, докато за съпоставка Рокфелер притежават 300 милиарда долара. Но Зукерберг използва автомобил Фолцваген без електроника и заявява, че не вярва на такава техника. Това важи за всички милиардери, които сякаш са се наговорили и никой не използва съвременни автомобили с бордов компютър или електронни системи за контрол. 
 

image

Ето такъв стар фолцваген ползва Зукерберг

image

Един от най-богатите хора във Великоритания е 90 годишният брокер милиардер Ханс Раусинг


image

Автомобилът на милиардера Ханс Раусинг, който има над 13 милиарда долара

image

Ингвар Кампрад е шведски мебелен бизнесмен, чието състояние възлиза на 60 милиарда долара

image

Ингвар Кампрад пътува на автомобил произведен в началото на 70-те години


3 Социалната мрежа Фейсбук е създадена от Марк Зукерберг, Едуардо Саверин, Дъстин Московиц, които са евреи, а четвъртият им съквартирант от Харвард Крис Хюс е още и гей. Всички са от еврейски произход и членове на младежкото еврейско полу-тайно общество от масонски тип в Харвард Alpha Epsilon Pi. Както е добре известно собственикът на Фейсбук има присъда за продажба на лични данни на потребителите на Фейсбук. След възникването на Фейсбук тази социална мрежа направо заменя всички видове програми на ЦРУ като Операция Фейсбук се ръководи от Марк Зукерберг. Още преди години от екипа на администрацията на Джордж Буш влиза човек в борда на Фейсбук. Във Фейсбук има платени от американските служби хора, които пускат различни касаещи тяхната политика неща. Те примерно се опитват да създават обществено мнение по дадени теми или да подклаждат революции в различни страни. 




Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ernest
Категория: История
Прочетен: 2678056
Постинги: 576
Коментари: 1166
Гласове: 1228
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930