Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.11.2014 10:11 - За любовта и още...
Автор: ernest Категория: Тя и той   
Прочетен: 2895 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 30.07.2015 08:46


Наскоро написах постинг озаглавен "Конспирацията за сексуалната революция и депопулацията". В него споменавам един случай с изказване, заради което реших да напиша този постинг. Веднъж като срещнах мой познат около пролетта (около март) той ми каза, че жена му, която е учителка в местното училище заявила, че половината от 15-годишните момичета в училището са проститутки. Някакъв негов приятeл още от София ли, от къде не съм сигурен още му се обадил и направо го питал да му уреди някоя за по 20 лв. Въпреки че не изключвам напълно възможността да има някоя и друга склонна на подобни неща, на мен лично цялата тази работа ми изглежда несериозна и преувеличена. Ако беше така целият град щеше да го знае. Но явно става въпрос за по-лоша година и повече лошо възпитани и неморални момичета и ако има и повече пушачки1е разбираемо изказването й. (В моя район като цяло момичетата са малко по-запазени.) От време на време има по една-две години когато момичетата са по-откачени, по-лошо възпитани, изтървани от родителите и проявяват проститутско-курвенски манталитет. Интересно, че не е казала за другите, примерно 17-годишните или 14-годишните, но за 15-годишните, които са зле (сега след 8 месеца повечето са станали на по 16 г. и ако са такива по-развалени вече повече от половината ще са зле). Така подобни по-глупави развалящи се момичета още от 14-15-16-годишна възраст масово започват да се срещат с момчета с цел да си хванат някого, а по-издуханите си сменят приятелите (гаджетата) и за тях идеята първа любов (първо влюбване) не означава нищо. Някои от такивата с по-развален манталитет, които нямат усещане за морал, чест и лично достойнство се присмиват на Ромео и Жулиета и ги смятат за луди, понеже те просто биха си сменили Ромео с някой друг като решат, че нещо не им отърва. По същия начин постъпват и с хората от любовната история за Таджмахал - те не биха чакали пет години, както са се чакали Принц Джахан и неговата принцеса Мумтаз Махал, но просто биха си хванали някакъв приятел - такива не могат да обичат истински. А да не говорим за описаната най-долу в постинга история в Полша, където са се чакали повече от десет или единайсет години (в историята се казва "найсетина години"). Има съществена и голяма разлика между добрите и лошите момичета. Не можете да наречете някое момиче добро, което си е сменило двама-трима, с които е ходела и на 14-15 години си реши, че й е време да си хване гадже, просто ей така и тръгва като разгонена кучка да търси момчета да види кой да хване. Най-често такива биват наричани от по-порядъчните хора - боклуци или уличници, но учителката е използвала по-различна дума.

Някои по-тъпички хора се опитват да си обясняват нещата по лъжетеориите на Фройд, но всичко е доста по-комплицирано както обяснявам в самия постинг.

Тези, които са се прецакали, ами прецакали са се, но пък постингът ще бъде полезен както за по-малките и тези, които не са се прецакали, така и за родителите.

В страната наистина има такива училища, където момичетата тук-таме на 15-16 или повече години проституират и това съвсем не е шега работа, но това е малък процент. Срещат се случаи на момичета, които проституират за по една цигара или нещо дребно. Има случаи на момичета, които, за да съберат пари за техния бал проституират известно време. Други с богати родители проституират просто, за да видят каква е тръпката. В домовете за сираци на места е доста масово и дори има заснет порно филм озаглавен "Баклава" с участието на такива деца, като случая нашумя преди около 4-5 години. Факт е, че България изнася голям брой проститутки и е една от първите в Европа, първа по процент на брой от населението. В България в момента има около или над 10 000 проститутки, още около или над 25 000 българки проститутки циркулират из кръстопътищата и свърталищата на Европа. Сред момичетата с курвенско-проститутски манталитет не е кой знае какво да станат проститутки. Те така или иначе си ги сменят... единствено разликата е дали получават пари. Все са блудници. Все са си изоставили първата любов или не са я дочакали. Това са хора с извратена ценностна система (разбира се липса на вяра в Бог и спазване на божии заповеди). В България жените от 15 до 40 годишна възраст наброяват около 2 милиона и 200-400 000. От тях около 60-70 000 са или бивши или действащи проститутки, около половината циганки, а освен това има и разни на собствена практика от време на време, чийто брой е трудно да бъде установен, но не са по-малко от 10 000. Така се получава, че една от 40 жени в тази група от 15 до 40 г. е проститутка (бивша или действаща), горе-долу една от 300 сред тези, които не са циганки. А ако броим и тези на свободна практика една от 35 или една от 270 сред белите. Материали по въпроса:

http://e-vestnik.bg/9010

http://neverojatno.wordpress.com/2010/05/19/kompanionki/

От известно време се говори също за скандалния учебник "Азбука за теб и за мен" срещу който е направена жалба. Учебното помагало е с цел развращаването на подрастващите и склоняване към секс, проституция и сексуални извращения.

На стр. 137 авторката Юлия Попова към текста на "Сесия "Изясняване на ценности" към тема "Моята личност", изисква от водещия учебното занятие да прочете на обучаваните от него деца "Приказката за момичето и корабния дърводелец".

В тази "приказка" може да се прочете:
Корабният дърводелец отговорил (на младото момиче): "Ще изпълня молбата ти, но искам преди това да преспиш с мен."

Накрая то решило да изпълни условието на корабния дърводелец.

Обучаваните с тази „приказка” се предвижда да бъдат ученици от 5 до 8 клас т.е. деца – предимно малолетни на възраст до 14 години и непълнолетни – тези измежду учениците, които евентуално ще са навършили 15 години към момента на "обучаването" им.

Между курва и проститутка разликата не е много голяма. Все са неморални и обречени. В Библията и за двете се използва една дума - блудница, като такива според Божието писание са грешници, които ще получат наказание и ще бъдат хвърлени в Ада. Самата проституция произлиза като поклонение към езическите божества (тоест на дявола). Първоначално проститутките проституирали в езическите храмове на определени божества и били посветени на тези божества и едва по-късно излезли по улиците и възникнали бордеите и е забранена от Бог:

"Да няма посветена блудница от израилевите дъщери, нито посветен блудник от израилевите синове."(Второзаконие 23:17)

"Или не знаете, че, който се съединява с блудница, става едно тяло с нея? Защото казано е: "ще бъдат двамата една плът". А който се съединява с Господа, един дух е с Него. Бягайте от блудството. Всеки друг грях, който прави човек, е вън от тялото, но който блудства, съгрешава против своето си тяло." (1 Коринтяни 6:16-18)

Има и специална заповед към родителите, които са отговорни за дъщерите си:

"Да не оскверниш дъщеря си, като й допуснеш да стане блудница, да не би земята да изпадне в блудодеяние, и земята да се напълни с беззаконие." (Левит 19:29)

В миналото направо са убивали блудстващите с камъни, ако се окаже, че някоя преди брака е блудствала (правела секс):

"Но ако е истинно това нещо, че не се е намерило девство у момата, тогава да изведат момата и да я поставят пред вратата на бащиния й дом, и мъжете от града й да я убият с камъни, за да умре; защото е сторила безчестие в Израиля, като е блудствала в бащиния си дом. Така да отмахнеш злото изсред себе си." (Второзаконие 22:20- 21)

Ако обаче свещеническа дъщеря (на някакъв служител на Господа) се опозори с блудство има заповед да бъде изгорена жива:

"Ако свещеническа дъщеря се оскверни с блудство, тя безчести баща си: с огън да бъде изгорена." (Левит 21:9)

Още е писано:

"законът не се налага за праведния, а за беззаконните и непокорните, за нечестивите и грешните, за неблагоговейните и скверните, за убийците на бащи и убийците на майки, за човекоубийците, за блудниците, мъжеложниците, търгуващите с роби, лъжците, кълнящите се на лъжа, и за всичко друго, що е противно на здравото учение" (Първо Тимотея 1:9-10)

Според Библията блудница е всяка жена, която през живота си е била с повече от един мъж. При ранното християнство в ранната църква никой не се е развеждал и после пак да сключва брак и вдовците и вдовиците не са сключвали следващи бракове, а ако все пак се случвало да има такива2, които да го направят не се е гледало на подобни с добро око, ако вдовица през живота си е била омъжена за повече от един мъж не са й давали (финансови) помощи. В Новия завет се казва:

"Женитбата нека бъде на почит у всички, и леглото неосквернено; защото Бог ще съди блудниците и прелюбодейците." (Послание към евреите 13:4)

Въпреки че със сигурност "половината от петнайсет годишните", както казва не са проститутки, то учителката е имала основателна причина да се изрази така (аз почти не я познавам, не съм сигурен дори дали съм разговарял с нея, май само 2-3 изречения) поради лошото им проститутско-курвенско поведение, което проявяват около половината занимаващи се с момчета и създаващи връзки в прекалено ранна възраст и като има такива, които да си ги сменят и тя ги вижда колко са зле и на какъв лош път са тръгнали е нормално да се изрази зле за тях. До голяма степен всичко се дължи на домашното възпитание или липста на такова и самото усещане за правилно и неправилно на подрастващите. Има деца и тийнейджъри, които от малки имат правилна позиция за живота и изявен характер, които ги ръководят към правилен живот.

Не е правилно момичетата на 14-15-16 г. да започват да се срещат с момчета с цел да създават връзки и добре възпитаните и проявяващи разум не постъпват така, но предимно развалените и тези, които са на път да се развалят. При тази част от циганките, които не ходят на училище и не са култивирани в обществото е нормално - те направо се женят на такава възраст. А когато някой ходи на училище до завършването, за да може да сключи брак има още 3-4-5 години, което е твърде много. Точно по тази причина умишлено е удължен периода на обучение (дори в някои страни има 12 клас) от световните контрольори, което обяснявам в следния постинг от миналата година:

http://ernest.blog.bg/drugi/2013/09/06/socialnoto-injenerstvo-za-razlojenieto-na-obshtestvoto.1146168

И така се получава, че те са жертви.

В същото време е нормално и допустимо тук-таме да има случаи на такива, които да се влюбят и да започнат връзка, но с тези неща не трябва да се бърза. А другите като ги гледат не трябва да тръгнат зорлян и те да се опитват да си хващат приятели, но да изчакат когато им дойде времето. Някои момичета с отклонения на 14-15-16 г. вече си въобразяват, че са жени и искат да правят неща като големи жени. Въпреки че има доста, които си мислят, че са големи, трябва да се знае, че да си голям не означава да започнеш да се срещаш с някого и да бързаш да създаваш връзка, но когато някой е пораснал носи отговорности и осъзнава това. За любовта няма граници (но има и закони с които пълнолетните трябва да се съобразяват3). По принцип (като изключим редките случаи на влюбване в по-ранна възраст) в наше време за тези, които ходят на училище е правилно да започнат да се срещат с момчета (без да си ги сменят) с цел създаване на сериозна връзка не по-рано от 17-184-19 г. Добре възпитаните християнки не се опитват на 15-16 години да създават връзки, но след поне още 1-2-5 години и то с една-единствена цел да се омъжат и да създадат семейство. За любовта няма граници, има случаи на по-ранно влюбване, но за да се реализира една любов си има и правилното време и с това не трябва да се бърза. Народната мъдрост гласи:

"Който много бърза, далеч не стига!"

На много момичета им се иска да изживеят любов и си въобразяват, че ако си хванат някого ще стане любов. Но истината е, че по този начин в около 85-90% от случаите става връзка, но почти никога не се превръща в истинска любов за цял живот, както при големите любовни истории. Да вземем принц Джахан и Мумтаз Махал от историята за Таджмахал - те не са тръгнали да си хващат някого, но просто в даден момент са се срещнали и са се влюбили - и на тях им се е налагало да изчакат 5 години докато дойде време да се реализира любовта им. В същото време не можете просто да вземете двама души и оп голяма любов - не става. Дори и принц Джахан като е бил принуден да се ожени и е имал две други жени, които също са били красиви да не би да ги е обичал - не, безразлични са му били. Разбира се по споменатия по-горе начин понякога може да има временно влюбване, временна любов, но подходът да гледат да си хванат нещо не е правилен и в повечето случаи се прецакват. Правилното е първо да има влюбване, а след това да се развие връзка. И трябва да не се избързва, за да може хората да са готови за сериозна връзка. Важно е също когато се влюбят с първо влюбване да запазят любовта си (тогава те са и най-щастливи, изключение е едиствено когато мъжете са пияници и ги бият, но това засяга грешниците, истинските християни не пият). В Библията се казва, че когато мъжът и жената създадат семейство те стават едно цяло ("една плът" - Битие 2:24), но когато примерно едно момиче си е оставило първата любов и е с някой друг те никога няма да са напълно едно цяло, все ще го има спомена за това, че някога е била влюбена, а при определени обстоятелства любовта пак може да се върне. Според Господ изоставянето на първата любов е грях. Относно значението на първата любов - в миналото хората много добре са го знаели и в Библията се споменава като нарицателно, където Господ казва:

"Но имам това против тебе, че си оставил първата си любов." (Откровение 2:4)

Исус Христос казва, че даже пожеланието е грях: "Но Аз ви казвам, че всеки, който гледа жена, за да я пожелае, вече е прелюбодействал с нея в сърцето си" (Матея 5:28) - това се отнася и до момичетата и жените към момчетата и мъжете. Така е абсолютно недопустимо някой да тръгне да се среща с различни хора примерно с цел да си хваща гадже или пък да си ги сменя. Според Христовото учение и истинското християнство, каквото е било в самото начало няма и втори бракове. Примерно мъж има право да се ожени единствено за жена, която е девствена и в репродуктивна възраст. Останалото е грях и поквара. Апостол Павел съветва да се дават помощи единствено на вдовици над 60 г., които са били омъжвани само за един мъж в живота си и са известни с добрите си дела:

"Да се записва само такава вдовица, която не е по-долу от шестдесет години, която е била на един мъж жена, известна по добрите си дела: ако е отхранила чада, ако е приемала странници, ако е умивала нозете на светии, ако е помагала на страдащи, ако се е предавала на всякакво добро дело. А по-младите вдовици не приемай, защото, когато страстите им ги отвърнат от Христа, искат да се омъжват, та падат под осъждане, защото са се пометнали от първото си убеждение." (Тимотея 5:9-12)

Някои от неправилно възпитаните и живеещи с грешни идеи смятат, че ако не си паснат може да се разделят и да си хващат нови партньори. Но това в повечето случаи говори, че не са сериозни, не са готови да изживеят истинска любов или са напълно пропаднали (ако правят секс). Развалените момичета, които си сменят приятелите или се срещат с различни момчета живеят в долнопробните си стремежи на принципа, че са общи. В продължение на хилядолетия подобно поведение се е считало за безчестие и позор, но тези които са с промити мозъци и не са възпитани правилно не различават добро от зло или чест от позор и безчестие.
Съществува и така наречената "курвенска любов". Това е състояние на зависимост на някои момичета, които са пропуснали или зарязали първата си любов и продължават за кратко да се влюбват. Като не са възпитани както трябва в зависимост от това, след колко време изчезва усещането (от няколко седмици до 1-2, рядко 3 години) на влюбването си сменят партньорите, за да се влюбят отново и да се отделят в мозъка им съответните вещества. Те са нещо като наркоманки, но и при тях по някое време този механизъм се износва и престават да се влюбват и остава навика на начина на живот, който са свикнали да живеят. Едва ли има смисъл да обяснявам, че такива блудници са жертви.
Някои момичета да го кажа на компютърен език по дефолд (по подразбиране) са предразположени към курвалъка и проституцията с курвенско-проститутския си начин на поведение и разсъждение. Не държат на първата си любов (първото влюбване), сменят си гаджетата за щяло и нещяло. Считат, че като си хванат някой друг нещата ще са по-добре, но дори и в началото да са по-добре се оказва, че след време любовта изчезва и тн. Те са по-зле от много видове животни, които са по-добре от тях. Животните просто си намират партньор (не се пробват да си хващат временни гаджета и да си ги сменят) и са за цял живот заедно. Вълчицата не си сменя вълка, но ако умре (ако го убият) никога не отива при друг вълк - вярна му е докато е жива! Същото важи и за вълка - той не си търси нова вълчица.

image
 

Десет процента от птиците са моногамни за цял живот и ако им умрат половинките никога повече не си търсят нови, а другите поне 80% също са моногамни, но ако им умрат партньорите си намират нови. Сред напълно моногамните за цял живот могат да се споменат: гълъба, лебеда, черния лешояд, гургулицата, белоглавия орел, албатроса, пойните птички, папагалите и гъските.
За интелигентността на някои птици може да се спомене, че в миналото гълъбите са били пощата и са носели вести, а в наше време гаргите в Япония се научили да слагат орехи и разни черупчести ядки на пътищата, за да може автомобилите да ги трошат и да могат да достигнат до съдържанието им. A папагалите жако не само запомнят и научават човешки думи, но отговарят логично на въпроси.

image

image


За да не се получават подобни неща с момичетата се иска добро възпитание и (или) правилен вътрешен мироглед, правилна позиция за живота и правилни добре възпитани приятелки, с които да другаруват. Тук-таме и сред невярващите има такива, но липсата на Бог в животите на младежите ги прави лесни жертви, за да се развалят. Живеем в началото на последните времена и е предречено, че така ще бъде сред невярващите и дори и по-зле ще стават. Относно любовта - най-добре е всеки да се моли Господ да даде правилната половинка в живота. Момичетата да се молят Бог да им даде истинска любов за цял живот с правилния съпруг.

В Библията е предсказано какви ще бъдат развалените, развратени невярващи хора от последните времена. Може да се види, че нещата, които са описани (освен глупостта да не вярват в Бог) се срещат по няколко или повече при много от хората. Сред тях дори е споменато "без семейна обич" - тоест, че просто ще си създават връзки без любов (решават да си хванат някой просто ей така да ходят, момичетата решават да си хванат приятел):

"И понеже отказаха да познаят Бога, Бог ги предаде на развратен ум да вършат това, което не е прилично, изпълнени с всякакъв вид неправда, нечестие, лакомство, омраза; пълни със завист, убийство, крамола, измама и злоба;  шепотници, клеветници, богоненавистници, нахални, горделиви, самохвалци, измислители на злини, непокорни на родителите си, безразсъдни, вероломни, без семейна обич, немилостиви; които, при все че знаят Божията справедлива присъда, че тия, които вършат такива работи, заслужават смърт, не само ги вършат, но и одобряват ония, които ги вършат." (Римляни 1:28-32)

"А това да знаеш, че в последните дни ще настанат усилни времена. Защото човеците ще бъдат себелюбиви, сребролюбиви, надменни, горделиви, хулители, непокорни на родителите, неблагодарни, нечестиви, без семейна обич, непримирими, клеветници, невъздържни, свирепи, неприятели на доброто, предатели, буйни, надути, повече сластолюбиви, а не боголюбиви, имащи вид на благочестие, но отречени от силата му; също от такива страни. Защото от тях са ония, които се вмъкват в домовете и подмамват обременени с грехове женища, водени от различни страсти" (2 тимотея 1-6)

Хората за разлика от животните могат да разсъждават и да взимат решения какво да правят и какво да не правят и по какъв начин да живеят. Точно по тази причина те носят отговорност пред Бог и ще бъдат съдени.

Ще разкажа един виц за две издухани курви.
Две 19-20 годишни курви си говорят. Едната: "Ти виждала ли си го (еди кой си), много е готин. Другата: "А, хич го няма, като се напие, спала съм с него два пъти." Първата: "Аз като бях в седми клас бях влюбена в (казва някакво име)." Другата: "Миналата година като се напих на един рожден ден се събудих с него, ама не си спомням как е бил." и продължава: "А бе ти да не би още да продължаваш да се влюбваш?" Тя отговаря: "А, не, ти луда ли си? Като бях на 16 последно бях влюбена, ходихме повече от половин година. Свали ме с няколко ЕсЕмЕса. Писа ми, че много ме обича." Другата й казва: "То и маймуна да ти беше пратила ЕсЕмЕс щеше да се вържеш." А по-тъпичката отговаря: "Ами исках да си имам приятел." и продължава: "Спала ли си с (казва име)?" Нейната приятелка отговаря: "Изчукахме се миналата вечер." Приятелката й отвръща: "Щото има трипер. Бях с него миналата седмица." Другата курва отговаря: "Е, щом няма спин..., ама аз да побързам да отивам на доктор, че да лекувам трипера навреме." Нейната приятелка добавя: "Ама ний и тест за СПИН не сме си правели".

Нечестивите и неморални хора, често получават своето наказание за живота, който водят, дори и не винаги това да се вижда веднага.

Преди около 12 години един приятел, който работеше в едно нощно заведение в тоалетната на заведението почина едно 19-годишно момиче. Като й направили изследване на кръвта се оказало, че има наркотици и СПИН. 

Любовта не е игра и ако някой не внимава и не постъпва по правилата и не е възпитан правилно може да се опари, а последствията са или тежки или непоправими!

В духовен аспект хората живеещи грешен неморален живот или с грешни мисли са или демонизирани или под въздействието на демони.

Установено е, че при влюбването се отделя хормона окситоцин (всички хора имат окситоцинни рециптори), но нещата около любовта не са много ясни на науката. Последно по този въпрос споменаха за новооткрит клас мозъчни клетки представляващи нова популация от неврони, активирани от окситоцина. Аз обаче мога да кажа, че има елементарни правила и закономерности в любовта, които ако се спазват може да се изживее истинска любов за цял живот. Миналата година през лятото написах постинга "Има ли вечна любов" и там пиша тези неща. Ще ги цитирам:

"За да може хората да изживеят такава голяма и истинска любов като цяло условията са: на първо място те да бъдат почтени и морални, да имат правилна позиция за живота, да са готови да изживеят нещо подобно, като имат вътрешната нагласа когато имат партньор в живота си да е за цял живот и да го обичат и когато се влюбят в някого да държат за цял живот, а не да се предават пред първата пречка. Тоест те да искат да живеят по този начин и да са готови за това докрай. При някои хора, като че ли им е вложено, вродено да могат да изпитват силни чувства и такава любов, но човек може и да си я доразвива тази способност. Да се донастройва към това. Също така тези, които са вярващи могат да молят Господ да им даде такава истинска любов докрай."

http://ernest.blog.bg/tq-i-toi/2013/07/19/ima-li-vechna-liubov.1131334

Към всичко това има и още някои основни правила и закономерности, които ако случайно се вгледаме в случаите на голяма и истинска любов за цял живот могат да бъдат открити. Това е, че са: първа любов, първо влюбване5 (това има особено важно значение за жените6). Aко има неща, които трябва да се преодолеят - не се отказват и да си хванат някой друг, но се стараят да ги преодолеят или да направят така, че да може нещата да станат (Покахонтас става християнка и е пълно с подобни примери), ако е необходимо време - те не изоставят любовта си, не си хващат някой друг, но държат безкомпромисно докато са живи. С калпави и неморални хора голяма любов за цял живот никога не се получава!

Има няколко феномена в любовта. Ще спомена два от тях. Това са любовта от първо виждане, понякога наричана "от пръв поглед" и детската любов (влюбване от детска възраст). А има и комбинация от двата феномена хем детска любов, хем любов от пръв поглед (първо виждане). При любовта от пръв поглед7 има два напълно различни варианта. Единият е когато двама души (които не се познават) по някаква случайност се погледнат в очите и става някакво невероятно влюбване, което е много, много рядко явление. Обикновено колкото и да се поглеждат различни хора нищо не се получава, но както казах има такъв рядък феномен (сред запазените хора). Другият вариант е много често срещан, когато някой види някого и от първия миг в който го види много го хареса и се влюби и му инпонира.
Детската любов (детското влюбване) е рядко явление и се среща предимно сред момиченцата. При детската любов също има два варианта. Единият, който като че ли е по-честият е когато момичето се влюби в по-голямо момче или мъж. Другият е когато са горе-долу на една възраст и там нещата са по-лесни. Обикновено в такива случаи когато пораснат момичетата следват любовта си. В редките случаи на такъв вид детско влюбване не е много ясно защо се случва това, но като че ли момичетата понякога интуитивно8 усещат, кой е подходящ за тях и могат да бъдат щастливи в любовта с него и да изживеят истинска любов. Понякога нещата вървят леко и гладко9, друг път има случаи, когато не им е леко, но любовта преодолява всичко - те не се отказват от любовта си. Но по-рядко има и случаи когато хората не са много правилно възпитани или се объркат нещо нещата. Ще разкажа един такъв леко завъртян (объркан случай), който показва какво може да се случи понякога. Едно момиче в шести клас (това вече е на ръба на състоянието "детска любов" и е по-скоро тийнейджърска любов и като че ли по-често срещано явление на такава възраст) в Поморие се влюбва в един мъж на 35 г. Когато тя била някъде в 8 клас той заминал за София за две години. През това време едно момче (мой човек, скоро стана на 25 г. и живее в Англия) се влюбва в нея и се опитва да направи нещо. В края на краищата мъжът се връща и тя разбира, че сърцето й си е към него. И след известно време те вдигат сватба и са щастливи, а моя човек е бил поканен на сватбата просто като добър приятел и съученик. Тук може да се спомене, че за много хора разстоянието и това, че не се виждат при подобна истинска любов не оказва кой знае какво значение. При това мога да посоча и един случай на истинска любов когато хората са били разделени дълги години и са си били верни и са се обичали независимо от разстоянието и времето. Издигнали са им паметник. Това се случва в полския град Гдиня. Гдиня се намира край Балтийско море и градът е свързан с още два града в така нареченото trojmiasto (триград) с Гданск и Сопот. На кашубския площад в Гдиня се намира дърворезба - паметник на вече възрастна двойка кашуби (название на местното население), които се държат за ръце. Мъжът Якуб Схейбе и съпругата му Елжбиета. Якуб заминал за "найсетина" години години (над десет, единайсет-дванайсет и тн.) до Америка и Елжбиета вярно го чакала и обичала. Когато той се върнал през 1928 г. вече разполагал с доста пари, за да построи голяма къща направена по проект на архитекта Виктор Лоренц. Когато той отивал за риба в морето Елжбиета стояла от най-високата част на къщата и гледала и чакала кога ще се върне. Толкова много го е обичала. Дърворезбата е направена от Адам Давчак-Денбицки и поставена на 30 септември 2006 г.

image 

Пръстът на Якуб Схеибе сочи към къщата, където продължават да живеят наследниците на рода Схеибе

Навсякъде по света може да се срещнат качествени, хубави и добри момичета, но в различни страни по света има и разлики. Има страни където моралът и нивото на качеството на момичетата са 100% - няма разводи, няма извънбрачен секс и много от хората се женят по любов. Това се отнася до над 1 милиард и половина от хората на нашата планета. Но като цяло за положението в света може да се каже, че е горе-долу 50 на 50. В моята родина - Полша примерно 80% от младежите сключват брак девствени. И в България се срещат запазени, красиви и свестни момичета (особено в църквите), но в Полша просто са много, много повече. Във всеки момент има поне 2-3 милиона такива на възраст от 17 до 21 г. и едва около 20-25% от момичетата на 17-19 г. си имат приятели (процентът на омъжените на 20 г. е горе-долу същият и се отнася единствено до момите, които имат връзка с по-големи мъже, тъй като в Полша бракосъчетанията на мъжете са позволени след 21 годишна възраст и момчетата не започват да ходят с момичета на по 17 г. (с редки изключения), но по-късно) и около 85% от момичетата ходят често на църква, а в училищата има вероучение.

 
---------------------

1 Тютюнопушенето много често е индикатор за лошо възпитание и неправилен живот на децата, които се хулиганеят с неправилни другарчета. В миналото до преди 100 години пушачки са били: проститутките, кабаретните актриси с лошо поведение и нисък морал, индианките и циганките, а около края на XIX век някои млади жени от аристокрацията започнали да пушат. За момичетата от аристокрацията в Европа имало училища, където те се учели на добри обноски и маниери, как да се държат със съпрузите си и как да им служат. Училищата носели наименования като "Училище за благородните девици на мадам... (и следвало името на дамата, която ръководи дадената школа). Тютюнопушенето сред благородничките е отклонение, което възникнало през втората половина на XIX век по времето на движението за опити за еманципация и права на жените сред тези, които не са учели в такива реномирани школи за благородни девици, но са учели в колежи или домашно обучение и са подражавали на мъжете и са искали да покажат, че могат да правят много неща като мъжете. Може да се обобщи, че освен, че тютюнопушенето е вредно, то се разпространява сред жените като отклонение или сред леките жени и проститутки или сред мъжкараните и еманципираните, които искат да изглеждат като мъже. Истинските добри жени с добро възпитание не са пушели, а и до сега е така - те не пушат.
 В България е достатъчно да минете през междучасията покрай 5 училища и ще видите, че на понe 3 или 4 отпред (с редки изключения), направо пред централните входове на училищата най-наглите и невъзпитани идиотчета невъзмутимо стоят и се тровят още от 14-15-16 годишни (по-нормалните се крият), а в същото време цигарите са забранени за под 18-годишни. Нещо им е сбъркано, като че ли са малоумни и не могат да разберат, че това е за тяхно добро. Това е невероятна гледка, каквато почти никъде в Европа (нито в родината ми Полша) и Северна Америка (с изключение на някои индиански резервати) няма да видите. Подобно нещо е немислимо. Луда работа. Като искат да са болни и да мрат, то си е тяхна работа, ама поне да не се афишират с арогантността и глупостта си. Те са нещастни. Като изключим факта, че много се отказват да пушат, останалите са като бавни самоубийки. (Всяко пето дете на 14 г. и всяко четвърто на 15 в България пуши, според статистиката 61% от учениците в 9-и клас пушат.) Според данни от Националния онкологичен център 3000 български пушачи умират от рак на белите дробове всяка година и още около 1100 българки умират годишно от рак на гърдата, основно причинени от тютюнопушене.

image

Майтапчийската обложка на албума Глупаците умират млади (което е препратка към тези, които пушат) от 2014 на полската хард рок (по-рано глем метъл) група Lessdress

Учените са единодушни, че пушачките, които са пушили достатъчно дълго не са подходящи за жени. Повечето раждат деца с вродени патологии (видими или не). Пушачките не са добри жени и по още една причина - те са склонни да оставят собствените си деца (ако имат такива) да започнат да пушат от малки. Има майки, които дори дават на бебетата си да пушат на година и половина-две: https://www.youtube.com/results?search_query=smoking+baby+two+year+old+smoker+and+drinker  За разлика от преди години, когато пушачите са живеели нормално дълго, сега във фирмените цигари се поставят различни вредни химикали, включително и пикня от животни, която има за цел да ги пристрасти. Жените (момичетата), които са пушели дълго, които пият алкохол, взимат наркотици или се хранят с нездравословни храни получават генетични изменения, които се предават на тяхното поколение (ако имат такова) и не са подходящи за съпруги (те са второ, трето или четвърто качество хора). В зависимот от града, училището или годината (дали са по-зле или по-добре) от 20 до 90% от съвременните пушачки тийнеджърки започват още да пият или да взимат наркотици.

2 В юдеизма се е случвало да има такива и през първите няколко десетилетия, но макар и рядко е имало отделни случаи, тъй като много от църквите са били основани сред еврейските диаспори и са включвали евреи и хора, които са били бивши езичници, които са станали християни. Това се вижда много ясно в писанията от Новия завет.

3  Oтносно законите: в България е разрешен сексът с момичета от 14 г., но едва от 16 г. имат право да се омъжват (под 16 с подписи на родителите), а в същото време стават пълнолетни на 18 г. В различните страни законите са различни. Момичетата порасват между 14 и 17 г., всяка различно. И има разлика между топлите южни страни и северните. По принцип е добре между мъжа и жената да има разлика във възраста (мъжа да е по-голям) и в някои страни им е ясно и е предвидено от закона. Така например в родината ми Полша момичетата имат право да се омъжват на 18 г., но мъжете едва от 21 г. имат право да се женят и момчетата не създават ранни връзки или това е много малък процент.

4 В миналото до вкарването на брачните закони с ограничения около началото на ХХ век момичетата са се омъжвали от 12 до 20 годишна възраст. Като на 12-13 е било по-рядко, а най-много от 16 до 18. Дори принцесата в приказката, която се убожда на вретеното и заспива това става на нейната 16 годишнина. Но тогава те не са ходели до 18-19 години на училище. След като среща своя принц тя се омъжва, а не продължава да ходи 2-3 г. докато завърши училище и после, ако случайно оцелее връзката й (което е рядкост при много от съвременните неморални хора) да се омъжи. Единственият смисъл някой да ходи с някого е след известно време да създаде семейство, останалото е грях пред Господ и курвалък.

5 Има разлика при мъжете и жените и влюбване с истинска любов при мъжете може понякога да се получи и по-късно, при втори, трети или някой пореден път (Рамзес II е имал около 100 жени и Нефертари не му е била първата, но той й е бил първи), докато при жените не става, само им се иска, ако са изтървали първото си влюбване. Няма нито един единствен случай! При момичетата (жените), които продължават да могат да се влюбват обикновено влюбването трае от няколко седмици до 1 г. и по-рядко до 2-3 години, ако привличането е взаимно. По тази причина страшно много връзки на младежи се разпадат след 2-3 години (особено, ако са създадени в по-ранна възраст, но вече са си сменяли партньорите или хората, в които са били влюбени) и това се е превърнало в скрит социален проблем в много страни по света, сред тази част от хората, които не са възпитани правилно, не живеят правилно и нямат добър морал. Към това може да се добави, че в повечето случаи оказва влияние и липсата на вяра в Бог и духовно възпитание. Дори в България има един лаф, който са го пуснали жените, които са забелязали, че след първото влюбване работата не става: "Любовта е като пинкод и като объркаш кода три пъти, си блокиран и никога повече не се получава". Истината е, че още след първия път са блокирани, поне наполовина понеже някои от тях продължават да се влюбват, но само временно и нещата не вървят.

Като известен пример при мъжете мога да посоча, че дори Ромео преди да се влюби в Жулиета е бил влюбен в друго момиче - Розалина *, но само до момента докато среща Жулиета (има прекрасен нов филм Ромео и Жулиета от 2013 г.). Принц Джахан пък е бил принуден да се ожени за две жени, но когато идва времето той да бъде самостоятелен се оженва за неговата любима, която нарича Възвишената в Двореца (Мумтаз Махал) и демонстративно се отказва от харема с другите две жени. Египетският фараон Рамзес II е имал близо сто жени, но само една е обичал истински за цял живот - Нефертари, която много го е обичала и подобно на принц Джахан й е имал пълно доверие във всичко.

image

Като символ на тяхната вечна любов фараонът поръчал да бъдат издигнати храмове на него и любимата му. Храмовете в Абу Симбел, които са своеобразен символ на тяхната любов. Левият е на Рамзес II, а десният, който e по-малък е на красавицата Нефертари.

В абсолютно всички случаи жените при тези големи любови са били девствени и за жените това е била първа любов, първо влюбване), иначе нямаше да се получи (при второ, трето и там поредно влюбване при жените никога не се получава голяма любов за цял живот, но единствено временна). Има си закономерности. Дори в посочения в Библията, в книга Естир случай с персийския владетел Асуир (Артаксеркс II Мнемон), когато неговата съпруга Астин не идва на приема, той се ядосва и решава да я махне от престола и да си вземе нова жена и сред многото, които се явяват пред него, след като вижда Естир се влюбва в нея, както никога по-рано, но изискването му е било да му доведат млади красиви девици - ако Естир не беше млада, ако не беше девствена и не беше красива - нямаше да се влюби в нея, нямаше да я хареса. В Библейския разказ в Битие 29-31 глава за Яков положението е подобно. Яков среща Рахил на около 45-48 г., която е тийнейджърка (вероятно около 14), влюбва се в нея и работи за нея на баща й 7 години. Ако Рахил не беше красива, не беше девствена, ако беше на 23-24 г., Яков нямаше да се влюби така и тази история нямаше да се случи.
* Цитирам Шекспир. Бeнволио казва на Ромео: "На този празник твойта Розалина ще бъде роза сред една градина"
Или когато брат Лоренцо пита Ромео: "
И, значи, в миг изстина безумният ти жар към Розалина?"

6 При определени условия живите организми си взаимодействат - така наречената алокалност. Нямам предвид единствено елементарната теория за Айнщайновата алокалност, но при първо влюбване на жената положението е още по-силно и по тази причина понякога при определени индивиди се случват различни необикновени неща и феномени, както обясненията в 8 подредие. Живите от неживите организми се различават по това, че живите организми имат биополе. Биополето има различни свойства. Ако едно момиче е било влюбено с първа любов достатъчно дълго време в някого в биополето й се запазва памет за любовта й докато е жива. По тази причина, ако някоя си е изтървала първата любов, дори след години, ако мъжът поиска почти винаги може да бъде с тази жена, тя лесно се поддава в повечето случаи (с изключение, ако е изпълнена със Светия Дух). Такава жена може и никога да не е била с някого другиго, освен с мъжа си, но спрямо първата си любов, ако наистина е била влюбена почти винаги се поддава. Дори в случаите когато са били жестоко скарани или ядосани след години това избледнява и ако мъжът иска може да я има.  

7 Доста от кандидат развалените или вече издухани момичета (без чест с проститутско-курвенски манталитет и наклонности), които или са си изоставили първата любов или направо са започнали да се срещат с различни момчета и са се самопрецакали, дори все още да са във фазата, в която могат да се влюбват кратковременно (споменатото по-горе кратковременно курвенско влюбване), преди напълно да изчезне, не вярват в такова нещо, като любов от пръв поглед, тъй като те повече не могат да обичат истински за цял живот, но винаги биха сменили, този с който са, ако нещо не им отърва. За тях любовта е нещо преходно, през което временно преминават. Не може някое момиче да си изостави първата любов или да не я дочака и да се среща и ходи с различни и да изживее истинска голяма любов за цял живот, то ако беше така проститутките щяха да са най-влюбените и любвеобилни жени, ама не е така. По тази причина много от жените и момичетата са като сакати, иска им се, ама не се получава и започват да разбират това, като сменят десетина-петнайсет души и виждат, че не става - вече са се прецакали и това оправяне няма. Сменянето на гаджета (приятелите) и излизането с различни не е любов, а курвалък. Както казах, ако можеха да обичат истински те не биха си изоставили или недоизчакали първата си любов - своя Ромео или принц Джахан. 

7 Интуицията при момичетата до 12 г. е по-развита. 

8 Има различни ситуации в любовта според различните условия, но макар и много рядко (при някои момичета) се среща и нещо такова като феномен на силата на любовта променящa условията. Тоест, когато някое момиче е много, много силно влюбено (случва се единствено при момичетата) и от силата на нейната любов реалността направо започва да се променя. Примерно някое друго момиче си пада по теб, но нещо й се случва, я по някаква причина се отказва от теб, я умира, я катастрофира, я заминава някъде за много години, но просто пречките за това друго много силно влюбено момиче изчезват, за да може да бъде с мъжа на любовта си. Има случай когато мъж се снимал в едно фото, след  година или повече фотографът, който имал копие на снимките забелязал, че направо на снимката до него се появил образът на момиче. Тя толкова силно го е обичала, че от енергийното й поле, от силата на любовта й направо започнали да се случват необясними неща. Разбира се става въпрос за първа любов, за нея това е било първо влюбване. Още един пример. Майка ми е имала нещо като първа любов, но е пропуснала момента. Мъжът е бил силно влюбен и когато са се срещали няколко пъти са се случвали невероятни неща - часовника му в момента е спирал. Не знам дали за него е било първо влюбване, но за нея е било първо влюбване. Но тя нещо не го е искала заради професия ли, не знам и го е зарязала и когато се омъжва (девствена) за баща ми има нещастен и несполучлив брак. Надявам се, че успяте да си направите изводите - не е трябвало да си изоставя първата любов. Друг документиран феномен е когато мъж и жена в Англия са се обичали толкова силно, че са живели щастливи заедно над 150 години (е вероятно са пиели и някакви билки, но основното е силата на любовта им) и когато били на по 150 г. хората казвали, че изглеждат на около 50 г. Нали ви е ясно, че ако жената е имала някого другиго преди това или просто е била влюбена по-рано това нямаше да бъде възможно? 



Тагове:   любовта,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ernest
Категория: История
Прочетен: 2665727
Постинги: 576
Коментари: 1166
Гласове: 1228
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031