Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.06.2016 09:13 - Любовна история, като приказка
Автор: ernest Категория: Тя и той   
Прочетен: 3979 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 31.07.2017 10:12


 Джо Лин Търнър1 е идвал много пъти в България, но така се е случвало, че до сега не бях ходил на негов концерт.
 
image

Съвременна снимка на Джо Лин Търнър
Малко преди няколкото негови предстоящи участия научих историята на любовта на Джо Ли Търнър и съпругата му. Тя е невероятна, като приказка.

image

image

Джо Лин Търнър и съпругата му

Концертът с участието на група Еридан включваха добре познати на нашата публика песни на Rainbow и Deep Purple. Oще от началото на концерта Джо Лин Търнър показа чувство за хумор, а преди изпълнението на една от песните на Рони Джеймс Дио се прекръсти (не е атеист, вярващ е). Две-три песни след започването на концерта за около 10-15 минути около мен имаше двама души и единият чух да казва: "Изпълни ми се мечтата в живота". 
Някои споменават, че новият му клип (трети включен по-долу) от тази година е сниман в България. 

image

Съвременна снимка на Джо Лин Търнър
Преди концерта успях да се видя с него за кратко.
Той беше облечен както си е на повечето от снимките с ластични дънки. На ръст е около 162-163 см. и е много готин човек. Взех няколко автографа и му подарих от книгата ми за рок музиката. Той каза: "Надявам се да съм вътре".
Всъщност ще бъде вътре в следващото издание и това, което подготвям за преводи във втора глава с неговата история с жена му.

image
През 1997 . бъдещата му голяма и съдбовна любов била на 12 г. 2 Тя още тогава казала, че ще се омъжи за него. А той докато пишел песента Street of Dreams (Улица на мечтите) видял лицето й като във видение, както тя разказва. Както Джо Ли Търнър каза преди изпълнението на песента на сцената - той вярва в съществуването на друг свят и виждането на неща преди те да се появят, като има предвид тази невероятна любов3.
 Бащата на неговата любима, който бил рокаджия през споменатата 1997 г. й подарил касетка с песни в които пеел Джо Ли Търнър4 и й казал да слуша и да се развива. Когато тя чула касетката в която била и песента Steet of Dreams тя казала, че ще се омъжи за него. След 10 г. тя се запознала с него и се омъжила по истинска любов с него.

image
 

Песента е включена в албума Bent out of Shape излязъл през 1983 г. През това време тя дори не е родена - тя се ражда 2-3 години след написването на песента (между другото разликата във възраста им е 34 г., но това няма никакво значение при истинската любов). Да понякога се случва някои стихове или текстове, части от текстове на романтични песни или стихотворения да оживеят за някого и да оказват влияние в живота и съдбата, дори да са написани преди раждането на някого, за когото се оказват свързани, въздействащи и съдбоносни. Както Джо Лин Търнър каза той е написал част от текста на песента, заспал е, събудил се пак, написал нещо и после пак се събудил (като през това време е имал видение и видял лицето й).
Включвам част от текста на песента:

I"ve seen this place before Виждал съм това място преди 
You were standing by my side ти стоеше до мен
I"ve seen your face before tonight Аз видях твоето лице преди тази вечер
Maybe I just see what I want it to be Може би аз просто виждам това, което искам да бъде 

Някои хора като че ли са създадени един за друг и тяхната любов е над времето и пространството. Малкото момиченце започнало да търси албуми и всякакви записи с участието на Джо Ли Търнър. Съпругата му, която живеела в Минск, република Беларус5 и никога не била излизала от града си разказва, че когато той отишъл да пее в Москва тя заминала за концерта. След концерта успяла да се срещне с Джо Ли Търнър, но не му дала нито е-мейл, нито скайп. През лятото дошла в България и когато той участвал в Каварна отишла там и започнала романтичната история. По нейните думи когато тя го срещнала той бил нещастен и тя му повлиява изключително благотворно в живота. Той променя някои от рокаджийските си навици и престава на пие6 (повече от допустимото), започва да ходи на фитнес, сваля ненужните няколко килограма и си влиза във форма (той не е спортувал). Докато по-раншните предишни жени на Търнър, които са американки не са му готвели, тя му готви здравословна храна. С една дума тя е негова истинска опора в живота. Както пише в Библията за добрата жена: "Тя ще му донася добро, а не зло, През всичките дни на живота си." (Притчи 31:12) Някои хора следват мечтите си и ги изживяват.
Ние всички можем да се възхищаваме от нея и нейната безпрекословна любов!   

------------------------------------------------
1 Joe Lynn Turner e известен с участието си в групите Rainbow, Deep Purple, Yngwie Malmsteen* (албума Odyssey, който според мен е най-добрия му албум), AOR проекта Sunstorm и др. В соловата си кариера той изпълнява смесица между хард рок и ЕйОуАр.
* Малмстийн въвежда арпежната цигулкова техника на свирене на китара и в много от албумите си прекалява със свиренето. Албумът Odyssey е изключително добре балансиран с добро пеене от страна на Джо Лин Търнър и няма прекалявания от страна на Малмстийн.

2 От около няколко години в постингите си свързани с любовта споменавам за случаите на ранни влюбвания при момичетата до около 13 г. възраст, че при тях е по-развита интуицията и те се влюбват в правилния за тях човек с когото могат да изживеят истинска любов.
http://ernest.blog.bg/tq-i-toi/2015/06/25/ima-li-vechna-liubov-4-chast.1371598

3 Нали ви е ясно, че нормален мъж (независимо от това дали е на 50-60 г.)  с нормални критерии за красиво и грозно не може да хареса и да се влюби в жена на 30 г. (дето отдавна й е минало* времето за любов, а и за раждане на здраво поколение, в наше време вече има жени с ранна менопауза на 28 г. и не могат да раждат, познавам хора които се развеждат като станат жените им на 30 и си взимат нови на 18-20 г.) или някоя грозновата или дебела или ако си ги е сменяла и да се получи голяма любов - не става. Жената трябва да отговаря на стандартите му за красота, да не е била с други и т.н. Трябва да е млада, хубава, симпатична, красива и да притежава качества, с които да се хареса на съответния мъж.
(Дебелите ги харесват в Африка или хора без критерии за красиво и грозно, повечето хора не ги харесваме, случва се някои да ги подиграват, песен подигравка с дебелите момичета и жени:
https://www.youtube.com/watch?v=x67jtMPfdTw)
Дори първата жена на Джо Линн Търнър е била красавица. Тя е актрисата Тереза Лин.

image

Тереза Лин

Неслучайно статистиката на разводите в световен план говори сама за себе си. Над 90% от разводите по света стават, когато мъжете са над 42-50 г. и са се оженили за жени с близка до тяхната възраст, но не по истинска голяма любов (по първо влюбване на момата) и когато съпругите им станат по на 40 и отгоре си намират някоя млада. 
* Няма случаи на големи любови с влюбвания над 22 г. възраст при жените! - На 23-24 г. жените вече не могат да се влюбват истински за цял живот, дори и да е първо влюбване, повечето въобще не могат да се влюбват, а тези, които се влюбват е само временно, най-често до 3 месеца, по-рядко до 1-2 г. Човек трябва да е с греховна житейска философия и да не е наясно с нещата и зависимостите в живота, за да прояви интерес към 24-25 г. жена или да е баш курвар към 28-33 годишна.
http://ernest.blog.bg/tq-i-toi/2016/08/16/ima-li-vechna-liubov-6-chast.1470915

4  Много хора сме започнали с Rainbow и Deep Purple. Моите първи записи бяха с тези групи и предполагам, че като съм бил на този концерт се е изпълнила и някаква моя мечта. Сега сред любимите ми нови групи са Reckless Love (въпреки че последният им албум не е от най-добрите). Последно много слушам една нова AOR група - Houston с много красиви мелодии и хубаво пеене.

5 Недейте да гледате националността. За първокачествените жени няма националност. Във всички нации има качествени жени.
Но да изясня - Беларус e държава, която по времето на соц епохата е била част от СССР, а по-рано повече от 200 г. от Полша и Полско-литевското княжество (уния), като територията й се е наричала Litwa Wschodnia (Източна Литва). Дори най-известният полски поет Адам Мицкиевич е роден в Заосие или Новгород, провинция Литва (сегашна Беларус). И едно от най-известните негови стихотворения (които сме учили в Полша) е Litwo ojcizno moja - Литво родино моя.
Джеф Скот Сото (с когото се познавам) пък жена му е българка.

image

image

Карта на Княжество (провинция) Литва от 13-15 век, към която влизат Литва, Беларус, части от западна Русия и по-голямата част от Украйна, а по-късно още Латвия и Естония (провинция Инфланти), а за кратък период и Унгария (по времето когато полския крал Владислав Варненичик дошъл да освобождава България от турците)

image

Карта на Полша през XV век, когато Полша е най-голямата страна в Европа, около 1 милион квадратни километра и Унгария се е присъединила към нея, влизат още: Далмация, Хървация, Славония, Рашка, Ленчица, Шерадз, Куявия, части от България и др. 

6 Има и рокаджии, които не пият. Вероятно около 20%. Легендарният певец от AOR групата Journey не пие и не пуши. Сред феновете е същото. Аз не пия и не пуша. Старая се да живея здравословно, спортувам, правя пречиствания (включително пречистващи, здравословни гладувания).










Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ernest
Категория: История
Прочетен: 2665684
Постинги: 576
Коментари: 1166
Гласове: 1228
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031