Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.08.2016 12:19 - Има ли вечна любов? 6 Част
Автор: ernest Категория: Тя и той   
Прочетен: 2723 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 14.04.2017 20:46

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

В предните два постинга от поредицата писах повече за видовете хора и споменавах повече мръсотия, но в този постинг ще отделя внимание на истинските неща и красотата в любовта, която е приоритет единствено на почтените и морални хора.
Както пиша още в първия постинг от поредицата  http://ernest.blog.bg/tq-i-toi/2013/07/19/ima-li-vechna-liubov.1131334 въпреки че от свръхбогатите се лансират музикални стилове в които се пее за непристойни неща, в много от филмите се насажда насилие и нечестив, неморален начин на живот, все пак по света има милиарди хора, които искат истинска любов за цял живот. А някои дори
имат щастието да я изживяват.
Вечната любов или по-точно любовта за цял живот съществува и е възможна. Случва се при определени условия и зависимости. Главното е хората да са морални и почтени и да спазват основните правила в живота. При неморалните, които си ги сменят - няма любов, но други неща (за тях има съответните мръсни думи) и при тях всичко е временно, независимо дали им се иска или не любов. Основното правило е да се следва първото влюбване и това по-специално важи за момичетата (жените). Въпреки че за по-голямата част при влюбчивия тип мъже е възможна голяма истинска любов за цял живот и при някое следващо влюбване, все пак е необходимо да се спазва морал.
Всички сме чували затрогващата история на Ромео и Жулиета. Тяхната велика любов може и да има трагичен край, но е поучителна. Преди Ромео да срещне Жулиета вече е бил силно влюбен в момиче на име Розалина, но след това среща Жулиета и забравя Розалина, която престава да съществува за него. В същото време този номер не се получава при жените. Те винаги помнят първото си влюбване за цял живот. За тях единствено първото влюбване е истинско. При това в биополето им се пази памет за първото влюбване и ако случайно не са с първата си любов, тя винаги може отново да се върне (случва се до някаква нормална възраст 24-25 или 30 г.). За да може да се получи подобно нещо при момичетата трябва да е била влюбена с първо влюбване поне 90 дни, въпреки че има и случаи, когато и само един миг е достатъчен, но това е изключително рядко явление и е един от феномените в любовта. А в случаите, когато е била влюбена повече от 3 г. или 4 г. - това е признак че този мъж е за нея и с него е възможна истинска голяма любов за цял живот (но всеки случай е индивидуален) и любовта й, ако случайно не е с него лесно може да се върне независимо от обстоятелствата. За жените единствено първото влюбване е истинско. Най-щастливи в любовта са жените, които са се омъжили по любов за първата си любов, за първото си влюбване (разбира се това важи само, когато мъжете са морални). Най-правилно е жените да са с първата си любов. Тъй като в България жените са забелязали, че само първата любов, първото влюбване е истинско и после за жените няма любов те са пуснали един лаф: "Любовта е като пин код..."

Доста от момичетата (жените) след това не могат да се влюбват, особено що се отнася до тези, които са били влюбени продължително време или като минат 22 г. При тези, които все пак се влюбват (курвенско влюбване) е за кратко. Най-често, както установяват учените от една-две седмици до три месеца. В по-редки случаи до 1-2 или 3 г. и след това усещането за влюбване изчезва (престава да се произвежда окситоцин в мозъка и понеже любовта (фалшивата любов) не е, както е при първо влюбване със закодиране за цял живот в биополето на енергийно ниво - изчезва). И по тази причина те си ги сменят (и стават блудници). Единствено при първо влюбване жените могат да обичат истински за цял живот! Правени са достатъчно много изследвания и проучвания - няма случаи на такива, които са си ги сменяли да обичат дълго (то ако можеше така и проститутките щяха да се влюбват истински и да са добри жени, ама - не са).

Понякога учените в опита си да обяснят влюбването, което в крайна сметка си остава необясним феномен споменават и отделянето на различни вещества, като феромони и т.н.
 При влюбване се активизират важни части на главния мозък като таламус, хипоталамус и хипокампус - участъци отговарящи за емоциите на човека. Въпреки че веществата, които се отделят са вторичен признак, все пак си заслужава да спомена, че има някои зависимости, при които се отделят спомагателни вещества и могат условно да се приемат за своеобразен помощен фактор за любовта. Eдна от съставките оказващи влияние при способността за влюбване е допаминът. Нивото на допамин се повишава, когато човек гледа филм (особено, ако е романтичен, любовен), чете книга или слуша песни за любов. http://ernest.blog.bg/drugi/2012/07/31/edin-ot-nai-hubavite-romantichno-prikliuchenski-filmi.984460
И така хората, които не четат книги, ако слушат музика, в която не се пее за любов са малко по-осакатени. А хората, на които им харесва да четат книги, да гледат романтични филми и да слушат песни за любов са по-отворени за истинската любов. Те са така да се каже настроени на тема любов и ако отговарят на изискванията, когато това се получава може да изживеят такава любов за цял живот. Това се отнася съответно и вече до споменатите в други постинги по темата типове (видове) хора.
Друга странност оказваща влияние за любвеобилност и влюбване (мисля, че се отнася предимно за мъжете, но не съм 100% сигурен) е яденето на сурови миди. Учените са установили, че има вещество в мидите, които не са минали термична обработка, което влияе върху това.
Kогато човек изпитва чувства към определена качествена личност, като вижда добри качества още повече се вдъхновява и това допълнително подклажда любовта.
Човешкото тяло има както биополе, в което се запазва информация за дадения индивид, така и енергийни центрове отговарящи за определени неща. Биополето се състои от микро частици с маса 7,2 х 1040 г. нарични микролептони и има седем пласта, които отговарят за различни неща. В два от пластовете се запазва информация, това са втори и шести пласт, където се пази споменатата информация. А има и енергиен център, който отговаря за чувствата. 
  
В по-ранните постинги от поредицата съм включил различни примери на хора изживели истинска любов:
http://ernest.blog.bg/tq-i-toi/2013/07/19/ima-li-vechna-liubov.1131334
http://ernest.blog.bg/tq-i-toi/2014/05/02/ima-li-vechna-liubov-3-chast.1261552
http://ernest.blog.bg/tq-i-toi/2015/06/25/ima-li-vechna-liubov-4-chast.1371598

Истинската любов и доброто семейство в съгласие са така да се каже украса пред Господа:

 "С три неща се украсих и станах хубава пред Господа и пред човеците: единомислие между братя и любов между ближни, и жена и мъж, които живеят съгласно помежду си." (Исус Сирахов 25:1-2)

Случаите на големи истински любови са по-често срещани в страните, където има повече морални и религиозни хора. 
Така например желанието на сериозният и истински християнин е единствено към неговата съпруга или годеница - възлюбена.
„…всеки, който погледне жена и я пожелае, вече е прелюбодействал с нея в сърцето си“ (Матея 5:27-28)
И християните са хора, и те могат да си харесат някое момиче, да се влюбят и да изпитват привличане. Така се създават поне около половината християнски семейства (в България не повече от 20%). Сериозните християни, като си харесат или се влюбят в някого създават семейства и са заедно цял живот. При по-романтичните се обичат за цял живот. Такава любов е вечна - тя има стойност за пред Господа и вечността и тъй като обещанието за праведните е вечен живот и съответно любовта им е вечна. При Господ нещата са вечни. Той самият е възлюбил неговите с вечна любов:

 "ГОСПОД ми се яви отдалеч и каза: Да, с вечна любов те възлюбих и те привлякох с милост." (Eремия 31:3)

В Новия завет апостол Павел нарежда мъжете да обичат съпругите си с безпрекословна любов:

"Мъже, любете жените си както и Христос възлюби църквата и предаде Себе Си за нея" (Ефесяни 5:25)

Една подробност, която си заслужава да се спомене и изясни. В началото, когато още християнството не е било изопачено и деформирано мъж е можел да се ожени на всякаква възраст, но изискването е жената да е в плодовита2 възраст, което означава до около 20 или 21-22 г., но жените не са се омъжвали над 20-годишни и такъв е бил обичаят.  Жената трябвало да може да роди децата си до около 30-32 г. Когато Елисавета ражда Йоан Кръстител преди да е станала на 40 г. (вероятно на около 38-39 г.) възраст вече се е считала за "жена в напреднала възраст" (Лука 1:7) и тя дори се е срамувала, че на такава възраст е забременяла. Била е омъжена поне от 20-23 г.
Ранните християни не са се женели за разведени (което е грях) и вдовици (и сега е така при истинските християни) и не са се женели за жени над 20-годишна възраст. Въпреки че повечето съвременни християни въобще не ги мислят тези неща, в наше време вече те са дори по-актуални от преди и умният християнин не си взима съпруга над 21-22 г. Дори да се абстрахираме от християнството най-правилно (е лично за мен), когато мъжът е голям, знае какво иска и целта му е любов и сериозна връзка за семейство, момичето да е от около 16-17 до 19 г. и за нея той да е първо влюбване.
В миналото хората най-често са се женели или по договаряне с родителите или по първа любов и почти всички са били наясно, че не е правилно някоя да си сменя годенците. Сред покланящите се на Господ не е имало такова нещо, като ходене и смяна на "приятелите" и "приятелките", както постъпва развалената и пропаднала морално част от обществото - всеки е бил наясно, че подобно нещо е грях пред Господа и е неморално. Съвсем неслучайно в Новия завет, макар и в друг контекст пише:

"Но имам това против тебе, че си оставил първата си любов." (Откровение 2:4)

Има безброй песни посветени на първата любов. Включвам линк към песен посветена на първата любов. В песента се пее за момиче и т.н. и излизайки от контекста на песента в нея се казва една много голяма истина, че за едно момиче няма такава любов, като първата любов:

There"s no Love Like the Love of Your First Love Няма любов, като любовта на първата любов
It"s so true, it"s It"s for You as You are  Тя е толкова истинска, тя е за теб такава, каквато си
https://www.youtube.com/watch?v=H6bZQdx9H3M
 
Ето и още една песен посветена на първата любов:
https://www.youtube.com/watch?v=BfgoiYu9EUE

Линк към много хубав индиански филм за първата и единствена любов: 
http://ernest.blog.bg/drugi/2015/07/11/hodeshtiiat-po-viatyra.1375428

Основният принцип, който се следва в Библията е, че булката трябва да бъде девствена. Мъжът, който си взима жена да е първият и единствен мъж, който да бъде с нея.
"И той да вземе за жена девица; вдовица, или напусната, или осквернена, или блудница да не взема; но девица от людете си да вземе за жена. И тъй, да не осквернява потомството си между людете си; защото Аз съм Господ, Който го освещавам." (Левит 21:13-15)
По времето на спазването на Стария завет, ако не е девствена и е опозорена - трябва да се убие както мъжа, който е извършил това, така и момичето.
"...и момата не бъде намерена девица, то нека доведат момата при вратата на бащината й къща, и градските жители да я пребият с камъни до смърт" (Второзаконие 22:21)
В Стария Завет в Библията направо е забранено на деца или наследници на блудници (деца на жени, които са били с повече от един мъж в живота си и деца на двойки, които не са девствени, когато са създали семейство, а са били с някого другиго преди това, както и такива, които не са сключили брак пред Господа - не в църква, а пред Господ) да влизат в Божие събрание и да му се покланят - те са проклети от Бог до десет поколения:
"Никой незаконнороден да не влиза в Господното събрание; никой и от потомците му до десетото поколение да не влиза в Господното събрание." (Второзаконие 3:2)

При владетелските родове в региона на Израел се практикувало следното. За да се подсигурят с наследник имало разпространена практика, която не е библейска, но на мен лично ми харесва и я одобрявам. Първо се правел годеж. Годеникът пробвал бъдещата съпруга да зачене. Ако заченела и докажела, че не е ялова след една година следвала официална сватба, а ако не - я отпращали. В наше време е още по-актуална от преди поради ГМО храните с които са хранени по време на половото си съзряване и ваксините. Висок % в много страни младежите вече са стерилни и не могат да имат деца - 30% в Русия, 44 в Бразилия, 40% в САЩ и 50% в Канада. 
Обикновено по църквите3 се говори, че християни могат да се женят само за християни, но в действителност това е само препоръчително и съвсем не е задължително. В страните, където е разпространено християнството има много хора, които не са някакви много наясно с всичко в християнството, но са симпатизанти и също влизат в графата че стават. Като дойдат християнски празници и те ги честват, по-специално имам предвид Великден, на който празник дори се изповядва: "Христос воскресе" и това е началният етап в християнството - "Защото, ако изповядаш с устата си, че Иисус е Господ, и повярваш в сърцето си, че Бог Го е възкресил от мъртвите, ще се спасиш" (Римляни 10:9)
Най-важното е любовта. Господ определя кой с кого да бъде. В Новия завет още за такива е писано, че не се знае дали заради християните няма да повярват техните половинки, а също и че те се освещават чрез вярващите си съпруги или съпрузи:

"Всеки трябва да живее така, както Господ е определил за него и както Бог го е призовал." (1 Коринтяни 7:16)

"И ако някоя жена има невярващ мъж и той е съгласен да живее с нея, тя не трябва да се развежда с него, защото невярващият мъж се освещава чрез връзката си с вярващата жена и невярващата жена се освещава чрез връзката си с вярващия брат. Ако не беше така, децата ви щяха да бъдат нечисти, а сега са осветени." (1 Коринтяни 7:12-14)

 "Защото откъде знаеш, жено, дали няма да спасиш своя мъж? Или откъде знаеш, мъжо, дали няма да спасиш своята жена?| (1 Коринтяни 7:16)

В Библията се казва, че добрата съпруга е благословение от Господа:

"Сърцето на мъжа й уповава на нея; и не ще му липсва печалба. Тя ще му донася добро, а не зло, през всичките дни на живота си." (Притчи 31:11-12)

"Честит е мъжът на добра жена, и броят на дните му е двоен. Добродетелна жена радва мъжа си и ще изпълни с мир годините му, добра жена е честит дял: тя се дава дял на ония, които се боят от Господа; с нея у богат и у сиромах е доволно сърцето, и лицето във всяко време е весело" (Иисус син Сир. 26:1, неканонична книга включена единствено в Православната Библия)

В Библията се споменава и такова нещо, като "време за любов"4, като това се отнася до момичетата. Ще използвам цитат, макар и в друг контекст, където се споменава за време за любов:

"...ти порасна, стана голяма и достигна превъзходна красота: твоите гърди се надигнаха, и косата ти порасна; но ти беше гола и непокрита. И минавах Аз покрай тебе и те видях, и ето, това беше времето ти, време за любов" (Езекил 16:7-8)

Teзи, които приемат съществуването на Бог могат да се помолят Той да им даде пpавилната половинка с истинска любов за цял живот, понеже е обещано Господ да даде добрите неща на тези, които го търсят (Maтей 7:7-11).

При мъжете, както сигурно е ясно без много обяснения за повечето читатели - няма такова нещо, като конкретна възраст за любов. След като те пораснат - все е време за любов. Докато за момичетата не е така. Те имат възраст до около която могат да се влюбват истински. Жените имат възраст, до която могат да раждат, а мъжете са без ограничения в това отношение (и могат да направят5 дете на млада жена, като са на всяка възраст). И като изключим редките случаи на влюбване от детска възраст, най-честите случаи на влюбване с голяма любов за цял живот, са когато момичетата са от 12 до 14 г. А истинско влюбване (при първо влюбване) при жените е възможно до около 20-21-22 г. Тук трябва да се спомене и че при случаите на влюбване от ранна възраст е необходимо да се чакат. За истинската любов нито времето, нито разстоянието не оказват влияние.

Различните хора се чакат различно. Някои 1-2 г., други 4-5 г., а има случаи и на 6-7, но се срещат и много редки случаи да се стигне и до 10 г. Твърди се, че откакто Едгар Кейси срещнал за първи път бъдещата си съпруга (казват, че била някаква негова съседка) докато се оженят са минали 10 г. А откакто са се сгодили около 6 години.
Ако погледнем историята с принц Джахан и Мумтаз Махал - те са се срещнали и са се влюбили и са се чакали 5 години. Принцът е бил принуден да се ожени за две жени (харемите са били нещо обичайно в неговата страна и дори задължително, като за владетел), но щом влиза във владение и възможност сам да определя живота си се жени за своята любима и другите две жени престават да съществуват за него и никога повече не пожелава да ги види.
Има родове, в които сравнително по-често явление са големите любови. Така например току-що описаният Шах Джахан е наследник на Чингис Хан, който има голяма любов с Бьорте, а междувременно и при дядо му има невероятна любовна история с индийска принцеса, когато монголите влизат в Индия и се установява могулската династия с принц Акбар и принцеса Мириам Уз Замани отразерна във филма Jodhaa Akbar (2008) (даваха го по телевизията на Нова Година 2013-2014).
Има и родове основани с истинска голяма любов:
 http://ernest.blog.bg/history/2013/08/22/istoriiata-na-gerba-rava.1141730
Аз мога да обясня това явление. Това е на принципите на така наречената от учените изследователи епигенетична линия или епигенетичен маркер(епигенетиката е все още слабоизучена материя). Чрез биополето на нашите предци в нас има закодирано състояние на техните емоции, които се предават чрез майката с пъпната връв. Бебето и майката са едно цяло за в продължение на девет месеца и през този период биополетата им са свързани в едно. Когато някои от нашите предци баби, дядовци, пра, пра, пра и т.н. пpеди много поколения се е случвало да изживеят истинска голяма любов в нас се пази епигенетичен маркер, памет за тази любов. При определени условия те се отключват и в потомството. По тази причина в определени родове е по-често срещано явлението истинска голяма любов за цял живот.

Mного важна подробност е, че не можете да вземете просто двама души и да се получи голяма любов. Има си хора, които са си един за друг. В една от крайните секти лъжепастора Мун, който се е обявил за месия и "второто въплъщение на Христос" извършва бракосъчетания на по 20 000 - 40 000 души, които не се познават и не са се виждали. http://ernest.blog.bg/drugi/2013/12/27/hristiianstvo-za-prodan-konchinata-na-syzdatelia-na-hristiia.1222853
Това, че някой има семейство съвсем не означава, че има любов. Някои хора наистина се обичат цял живот, а други не. Любовта е дар от Господа даден на хората, за да се влюбят, да създадат семейство и да имат набожно потомство. Когато някой не е с правилната си половинка голяма любов не се получава - не можете да вземете произволно двама души и да се получи голяма любов, но единствено връзка или дори семейство, но без истинска любов. Има си хора, които са си един за друг, а други просто са съвместими и толкова или дори несъвместими (могат да са добри познати, но не и двойка).

 image

 Масови сватби в сектата на Мун на хора, които никога не са се виждали и не се познават. Познайте дали се обичат?

  image

Едно от чудесата на света символ на любовта, считан за 8-то чудо на света, както и паметник на любовта е построяването на Тадж Махал в Агра, Индия от Шах Джахан за неговата любима Мумтаз Махал. Тадж Махал, който прилича на разкошен дворец е гробница за любимата на Шах Джахан, която умира при раждането на 14-тото им дете. Днес историята на любовта им и този храм посещаван годишно от десетки милиони хора са се превърнали в място за преклонение към истинската любов.

Oбекти на преклонение пред истинската любов са се превърнали и Къщите на Ромео и на Жулиета във Верона, Италия, които са посещавани от няколко милиона души годишно.

В миналото мъжете са ходели на война. В повечето случаи войните са траели по няколко години и жените се налагало да ги чакат. Тези, които са ги обичали истински и са били морални са ги чакали, колкото е необходимо, понякога 4-5-6 г.

В Полша има случай на двойка - Якуб и Елжбиета от морския град Гдиня, които са живеели разделени "найсетина години", както се разказва. Съпругът заминал за 11 или 12 г. в чужбина, за да припечели пари и жена му вярно го чакала. Когато се върнал през целия си живот продължили да се обичат. Любовта им се е превърнала в достоен пример за подражание и в града им са им издигнали паметник.
 

image

Паметникът - дърворезба в Гдиня. Точно срещу къщата, където са живели. Жената на име Елжбиета толкова много обичала съпруга си, че с нетърпение го чакала всеки път, когато бил в морето и постоянно поглеждала от прозореца на най-горната стая на къщата. И във връзка с това на дърворезбата от джоба на мъжа са направили да се подава изображение на парче хартия, на което пише: "Якуб, ако ми направиш на последния етаж стаичка, ще виждам, когато се връщаш от морето - Елжбиета"


Дори в полигамните общества, където мъжете имат повече от една жена мъжете винаги си имат любима жена. Примерно любимата съпруга на Чингис Хан била Бьорте. Когато врагове нападат клана Конкират и взимат хората с тях и между другото там се намирала и малката Бьорте бъдещият Чингис Хан е чакал да порасне, да дойде времето да може да оглави неговия клан, да ги нападне, да отмъсти за убийството на баща си и да си вземе неговата Бьорте, която го е чакала. Това е и причината да се превърне във велик войн и обединител на монголите. Но по-късно, когато вече Бьорте става над някаква възраст6 (вероятно над 33-35 г.) той си взима и още жени, но за легитимни негови наследници признава единствено децата на Бьорте. Обикновено при народите, където се практикува полигамия с многоженство първата съпруга е най-стара и с по-специален статут, а другите са по-млади и първата съпруга играе ролята на управителка и обучава по-младите жени и разпределя повинностите в къщата, за да може всяка една да си знае мястото и да не се изпокарат. Жените в полигамните общества понякога имат различен статут в семейството. Така някои са официални жени, а други имат статут на второстепенни наричани конкубини. В някои от културите, като примерно Китай децата на конкубините били третирани на равно с другите деца на официалните съпруги и унаследявали всичко, както тях. При североамериканските индианци обикновено войните се женели над 32-33 г,. когато вече са се доказали като ловци и, че могат да поддържат семейство. Някои от тях си взимали повече от една жена. При индианците всички жени в полигамните семейства били третирани, като равни.

В Библията7 се споменава, че Ровоам (син на крал Соломон) е имал осемнайсет жени и още шейсет наложници (второстепенни съпруги с по-нисък статут), но една е обичал повече от всички:

 "Ровоам обичаше Мааха, Авесаломовата дъщеря, повече от всичките си жени и наложници, защото той имаше осемнайсет жени и шейсет наложници" (2 Паралипоменон 11:21)

И в тези случаи любимата жена може да е всяка (а не първата).
Във връзка с многоженството могат да се изяснят две важни подробности. Първо, че от 15-20 години в доста от развитите страни се раждат повече момичета и за всичките няма достатъчно мъже (в България жените са с около милион повече от мъжете). Второ - някои (по-силни) мъже твърдят, че една жена не им стига, но това е само опит за оправдание. Tези неща могат да се контролират и самоконтролират, ако някой иска (примерно при прасетата се дава сода и те се кротват, при хората химичното вещество е друго). В интерес на истината някои мъже действително са по-силни полово, а има и тайни йогийски техники за тези неща, но това е друга тема.

В любовта има различни феномени, които са трудно обясними и не подлежат на обяснение от съвременната наука. Ще се спра на част от феномените. Някои хора просто са си родени един за друг и когато съдбите им се пресекат започват да се случват невероятни неща, случва се да се проявяват и признаци. Понякога преминаващи над времето и пространството.

Един мъж отишъл в едно фото. Направил си снимка. Фотографът си правил и за него копия от снимките и след година забелязал нещо невероятно - на снимката до мъжа започнал да се появява образа на младо момиче. Тя толкова силно го обичала, че от невероятната сила на любовта й (даваща отражение) в биополето (при първо влюбване при момичетата) нейният образ започнал да се появява на снимката направена по-рано, преди те да се видят.

Константин Коротков създава серия от уреди за изследване на биополето и изследване и диагностика на енергийните центрове. По време на своята работа той изследва различни хора, включително и биополетата на двойки и влюбени двойки. При изследванията си разкрива, че когато мъжете и жените не са влюбени (той не се е сетил да провери за много важния фактор - първо влюбване при момичетата) и правят секс жената поема мъжката енергия, докато мъжът единствено отдава. По този начин мъжете губят и се самопрецакват. Покрай това аз мога да обясня много лесно и едно явление, което никой по-рано не е можел напълно да обясни. Мъжете са по-силни от жените, но повече от половината от мъжете умират доста по-рано от жените. Причините за подобно явление са няколко. Най-видимите са, че повечето от мъжете пият алкохол, голям % пушат (до преди 100 г. жените почти не са пушели, само проститутките, някои леки жени и част от благородничките, които са били под влияние на движението за еманципация), имат тежка работа. Докато жените много често правят диети, в наше време се интересуват много повече от мъжете (с изключение на спортуващите) от здравословно хранене и чисти храни. Но това не е достатъчен отговор. Една от причините е, когато те не създадат семейство по любов, а просто хванат там някой и после (като се изследва с уред енергийно) се оказва, че мъжът постоянно губи енергия при връзката си и това по-бързо го кара да остарява и да отива в гроба.
Има случай споменат в книгата Why grow old: Live to be 180 (Защо да остаряваме: Живеене до 180 години) на шотландския изследовател J.C. Glass, където мъжът и жената са живели дълго и са имали 147 годишен щастлив брак и когато били на около 150 години хората казвали, че на външен вид изглеждали, като около 50 годишни. Аз мога да посоча по-точни данни за същия случай. През 1741 г. починал John Rowin на 172 г., а неговата съпруга Sarah Deffen починала същата година на 164 г. Те имали щастлив брак 146 години (зависи от начина на отброяване вероятно може и да се приемат за верни и 147). Разказват, че когато били по на около 150 години изглеждали като 50-годишни. Те имали двама сина и две дъщери. По-малкият им син бил на 116 г.
Когато хората се обичат живеят по-дълго. В наше време вече това е установено научно, като докторът по биология Andreas Bartels изказва заключението, че хората (семействата), които се обичат живеят по-дълго.
 В същото време може да се спомене фактът, че китайските императори в миналото често се женели за жени от определен род, които умеели специална техника на отдаване на енергия и спомагали те да имат успешен и добър живот. Известно е, че в Индия в миналото е имало случаи на влюбени двойки, които са си един за друг и са живели по 200-300 г., като за това освен специалните техники допринасяла и силата на любовта им. (Само при първо влюбване на жените може да се получи подобно нещо.)

Коротков прави изследване на биополето с неговите уреди на влюбени двойки, при което се показват сини елипсовидни кръгове. Един на жената и втори на мъжа. Той установява, че дори самата мисъл за възлюбления предизвиква по-интензивно излъчване на изследваното поле. Но веднъж ученият бил шокиран - направо не можел да повярва. Биополетата на една двойка се свързвали и ставали едно. Според стандартната физика се счита, че подобно нещо е невъзможно. Той казва: "От гледна точка на физиката това не би трябвало да бъде."
Трябва ли отново да припомня, че си има хора, които са си един за друг и само при тях може да се получи подобен феномен? Подобно нещо може да се случи единствено при първо влюбване за момата.

Друг феномен са романтичните стихове. Това може да се отнася, както до поезия, така и до текстове за песни. В стиховете се закодира определено емоционално състояние и копнеж (по любов) и в някои случаи, когато авторът ги напише те, като че ли предизвикват отваряне на някаква способност за въздействие. Това е трудно да се обясни, но фактите говорят. При слушащите музикалния стил AOR, където текстовете са изключително само за любов има голям брой бракове по любов. А в САЩ изключително голям брой хора се женят на песента Love of a Lifetime (Любовта на живота) на AOR групата FireHouse:     

 http://ernest.blog.bg/muzika/2015/08/09/liubovta-na-jivota.1382693

Трябва да се спомене, че понякога се случва романтични стихове написани отдавна и при различни обстоятелства и поводи да започнат да се превръщат в реалност и да въздействат на някого, който (по-точно която) не е родена по време на писането на текста. Примерно написва се стихотворение, къде по фантазия, къде под леко въздействие на някакви допълнителни фактори и след години при някакво момиче нещата започват да се превръщат в реалност, сякаш са написани специално за нея и настъпва време за прекрасна любов.  
Заслужава си да се обърне внимание на невероятната любовна история на певеца Джо Лин Търнър с неговата млада съпруга. Самият Търнър никъде в интервюта не разказва историята (съпругата му я разказва на едно място), но постоянно по време на концерти споменава преди изпълнението на песента Street of Dreams (Улица на мечтите) за това, че вярва в съществуването на друг свят и идването на неща от него преди те реално да са се случили, както и това, че на него му се е случвало подобно нещо. Песента е включена в албума Bent out of Shape излязъл през 1983 г. Джо Лин Търнър разказва, че той е написал част от текста на песента, заспал е, събудил се пак, написал нещо и после пак се събудил. През това време, на сън или на яве е имал видение и видял лицето й. Но по време на написването на песента тя дори не е родена - неговата голяма любов се ражда 2-3 години след написването на песента.

Част от текста на песента, където директно пее, че е видял лицето й:

I"ve seen this place before Виждал съм това място преди
You were standing by my side ти стоеше до мен
I"ve seen your face before tonight Аз видях твоето лице преди тази вечер
Maybe I just see what I want it to be Може би аз просто
виждам това, което искам да бъде

А при нея положението е следното.
През 1997 г. бъдещата голяма и съдбовна любов била на 12 г. и тя още тогава казала, че ще се омъжи за него. Баща й, който бил рокаджия през споменатата 1997 г. й подарил касетка с песни в които пеел Джо Ли Търнър и й казал да слуша и да се развива. Още същия ден тя чула касетката в която била и песента Steet of Dreams тя се влюбила и казала, че ще се омъжи за него. След 10 г. тя се запознала с него и се омъжва по истинска любов с него и има изключително положителен ефект в живота му. (а между другото разликата във възрастта им е 34 г., но това няма никакво значение, има случаи по истинска любов с по-голяма разлика) Тези хора са си един за друг и просто свише им е дадено (предопределено) да са заедно. Жената просто е родена, за да бъде с него и да го обича!

image

Джо Линн Търнър и съпругата му

Подобно нещо може и да се случи и с картини. Понякога някой нарисува по фантазия някоя мома и след време се появява подобна, която оказва съдбоносно положително влияние в живота на този човек (примерно Рьорих, който нарисувал жена си преди да я срещне). Но също може да се случи и на някой, който просто отнякъде е взел дадената картина или рисунка и в живота му се появява невероятна любов с подобна на външен вид мома.
  
Особен феномен е и влюбването в детска, предпубертетна възраст (9-10-11 г.). В такива редки случаи на детски влюбвания учените не могат да обяснят нещата с феромони и тем подобни неща, тъй като те са още деца и влюбванията са на съвсем друг принцип от този, който се опитват да нагодят, като теория. В подобни случаи по някакъв начин момичетата като, че ли усещат с кого могат да изживеят истинска любов. Учените са доказали, че до 12-13 годишна възраст момичетата имат по-добра интуиция и при първото си влюбване (примернo нa 12-13 г.)
те се влюбват в който трябва (нa такава възраст 12-13 се развиват и свръхспособностите при момичетата). В такива случаи любовта не е нагласена, а е истинска. Често те сами избират на такава възраст за кого да се омъжат и това за тях е съдбоносно. Примерно, когато Бьорте избира Темюджин (бъдещият Чингис Кхан) тя е на 11 г. Покахонтас, която спасява заселниците се влюбва на 12 г. (Джон Ролф е на 26 г.), а след това става и християнка. Нефертари любимата съпруга на Рамзес II e нa 13 г. Жулиета е на 13 г., когато се влюбва в Ромео. При влюбванията в по-голям мъж единствено е въпрос да уцелят, кога е подходящото време да се обяснят в любов на дадения мъж и да могат да започнат връзка. Има различни филми, където са отразени подобни любови. Така например в първата версия на класическия приключенски слашбуклер (жанр шпаги) Le Bossu (адаптация по роман на Пол Февал) момиченцето от някаква ранна възраст е влюбено и като порасва (в едната от филмовите версии тя е на 15, а в друга на 16 г.) казва: "Вече не съм дете" и се обяснява в любов на Лагардере, който е доста години по-възрастен от нея (при истинската любов тези неща нямат значение). Преди 5-6 години по телевизията даваха един испански сериал от 23 часа и в една от сериите има един китарист и едно момиченце около 11 годишно се влюбва и пощурява по него.

image 

Храмовете в Абу Симбел, представляващи своеобразен древен символ на любовта. Левият е на Рамзес II, а десният, който e по-малък е на Нефертари. В цялата египетска история няма аналог на подобно нещо.

image
 Храмът на Нефертари, при входа на който има издигнати няколко статуи с еднакъв ръст (33 метра) на Нефертари и Рамзес II

Известен пример за голяма любов спомената в Библията е тази на Яков и Рахил описана в книгата Битие. Яков е бил някъде около 50 годишен, вероятно около 45-48 годишен, когато среща Рахил, която е в някаква ранна тийнейджърска възраст, около 13-14 (момичетата най-често са се омъжвали от 13 до 20-годишна възраст). Той се влюбва в нея и я иска за жена (тя също го е обичала и искала) и баща й се договаря с него Яков да му работи за нея 7 години и тогава да му я даде. Той толкова силно я е обичал, че не е забелязал кога са изминали седемте години:
"И Яков, понеже обикна Рахил, рече: Ще ти работя седем години за по-малката ти дъщеря, Рахил." (Битие 29:18)

"И тъй, Яков работи за Рахил седем години; но, поради любовта му към нея, те му се видяха като няколко дни." (Битие 29:20)

Особен феномен е и любовта от пръв поглед. Въпреки че съществува израза "любов от пръв поглед" малцина са наясно с този феномен. Реално съществуват два варианта, когато се използва израза.
Феноменът на любовта от пръв поглед е изключително рядко явление. При класическите случаи на любов от пръв поглед се случва следното. Двама души, които са чисти (или никой от тях никога още не се е влюбвал или ходел с някого, или да е само мъжът, но трябва да е минало много време, за да се е изчистил) се погледнат в очите по случайност и се случва някакво преминаване, обмен на биоенергия между тях и се разгаря някаква невероятна любов. Това се случва само при хора, които не се познават.
Понякога същият израз "любов от пръв поглед" се използва и при случаи, когато някой, като види някого от първия миг много силно го (я) харесва и силно въздейства или привлича или просто по някакъв начин импонира на другата личност. Но това е любов от първо виждане, а не любов от пръв поглед. При този случай може да бъде и комбинация с още друг вид влюбване. 

Изключителен феномен е, когато някой специално е определен и запазен от Господа за някого. Може да звучи невероятно, но подобно нещо наистина съществува. Не само, че някой може да бъде роден за някого - за да бъде с точно определена личност, но и да не може да бъде с друг, независимо от обстоятелствата. (А има случаи с друг феномен, когато пък от силата на любовта обстоятелствата започват да се променят, което е рядко явление и се случва при първо влюбване на момичетата, когато са силно влюбени. Именно любовта на момичетата променя обстоятелствата, при мъжете номерът не става, те са обекти на любовта, но не предизвикват свръх явленията.)
В една от книгите включена в православната Библия е поместен разказ. Мома, която специално е била запазена за определен мъж от Господа. Каквото и да прави нищо не става, след като не е настъпил подходящия момент. А в същото време се чуди какво става...

 Товита е една от неканоничните старозаветни библейски книги, която е включена в православната Библия. В нея се разказва за красива девица на име Сара, която седем пъти се омъжвала и всеки път мъжете й умирали в брачната стая преди някой от тях да може да бъде с нея поради действието на демон:
"В тоя същи ден се случило и на Сара, Рагуилова дъщеря, в Екбатана Мадийска, да търпи укори от бащините си слугини, задето я давали на седем мъжа, но злият дух Асмодей ги умъртвявал, преди да бъдат с нея като с жена. " (Товита 3:7)

Тя не е знаела че съдбата й е предопределена свише и дори за момент се е замислила да се самоубива, но е била специално запазена по този необичаен начин за точно определен мъж, когато им дойде времето:
 
"В тоя същи ден се случило и на Сара, Рагуилова дъщеря, в Екбатана Мадийска, да търпи укори от бащините си слугини, задето я давали на седем мъжа, но злият дух Асмодей ги умъртвявал, преди да бъдат с нея като с жена. Те й думали: нима не ти е съвестно, че си удушила мъжете си? Седмина има вече ти, а не се нарече с името ни на едного от тях! Защо нас да бият за тях? Те умряха: иди и ти след тях, да не виждаме твой син или дъщеря вовеки! Като чула това, тя твърде много се нажалила, тъй че решила да се лиши от живота, но размислила: аз съм една на баща си; ако направя това, ще бъде за него безчестие, и ще сваля старостта му с печал в преизподнята." (Товита 3:7-10)

В книгата Товита се изяснява, че тя е запазена за Товия - синът на Товита. Ангелът Рафаил разкрива на Товия, че тя и нейното наследство са предназначени за него и че ще имат деца:
"Не бой се, защото тя ти е предназначена отвека, и ти ще я спасиш; тя ще дойде с тебе, и аз зная, че ти ще имаш от нея деца. Като изслуша това Товия, обикна я, и душата му се крепко прилепи към нея." (Товита 6:18)

Освен че си има хора, които са си един за друг (независимо от това дали го знаят или не или само едната половинка първоначално е наясно с това) и че само при определени хора се получава - не можете просто да вземете двама души и хоп голяма любов, но все пак могат да се обобщят някои простички правила в любовта. Изисквания, условия при които се случва истинската любов, при мъжете и жените са различни, но общите и за двата пола са: почтеност, морал и чест.
   При жените:
Като цяло момичетата са тези, които се влюбват повече и по-силно. Единствено при първо влюбване. (Деградиралите морално (проститутко-курвенски тип), които си ги сменят и карат с различни - не могат да обичат (ако можеха да обичат истински не биха си ги сменяли, а биха били с първият си, първата си любов, първoтo си влюбване, романтика за жените има единствено при първо влюбване, после думичката е друга! жените имат половинки единствено при първо влюбване, първа любов, после стават общи и временни: шестинки, осминки и т.н., ако някоя иска да си има половинка в живота трябва да е с първият си, първата си любов) такива са нещастни на тема любов и никога не изживяват истинска любов.) Момичетата, които могат да обичат се омъжват за първата си любов. Когато някоя се влюби за първи път трябва да държи на любовта си до край. Ако всичко върви по мед и масло - добре, но ако има пречки или недоразумения да не се отказва, а да държи.
Истинските качествени жени обичат за цял живот и държат на първата си любов. Първото влюбване или развитието на първата любов може да се случи на различна възраст, не по-късно от 21-22 г. Няма случаи на големи любови, когато жената да е над 22 г. Жената трябва да е симпатична, хубава, красива и да отговаря на стандартите за красота за дадения мъж (лично на него да му харесва). Жената трябва да притежава определени качества, с които да се хареса на дадения мъж.
Освен това при големите любови на някои момичета (жени), както се казва им е писано да обичат някого с цялото си сърце и душа.

   При мъжете:
Не е задължително да е първо влюбване, но мъжете трябва да са морални. При влюбчивия тип мъже, ако веднъж вече някой се е влюбвал силно, това е доказателство, че може да обича силно и може отново да се влюби силно и е възможна голяма любов. Доказано е от изследванията, че жените се влюбват истински само веднъж в живота, докато мъжете няколко пъти и дори немски учени са разработили лекарство специално за мъже, с което като се влюбят мъжете и го вземат да не могат повече да се влюбват.  Възрастта на мъжа в любовта няма значение. Не е задължително, но е добре жената да е по-малка. В 75-80 % от случаите жените са по-малки. При големи разлики във възрастта - това е доказателство за голяма любов.
-----------------------------

 1 На жените, които не са раждали на 40-годишна възраст им се срастват сухожилията на таза и не могат да раждат.  А здрави деца се счита, че се раждат до 32 г. възраст. Дори жените, които си замразяват яйцеклетките, за да имат свои деца по-късно, условието е да са до 32 г. Но от петнайсетина години сред голяма част от жените в цивилизованите страни от различни вредни вещества в дамската козметика, храните и течностите, които освен това са опаковани в пластмаси раждат в наши дни здрави деца в повечето случаи до 28 г.

2 Не е разрешено от Бог да се създават семейства, ако жените по някаква причина не могат да раждат или не са в плодовита възраст.

3 Християните не са еднакви, но различни. Има много различни видове християни и видове църкви. В доста от видовете църкви дори не приемат да се женят за хора от други църкви (което е някаква форма на сектантство*), а в света има над 36 000 вида "християнски" църкви. Така например в римокатолическата църква не позволяват бракосъчетания на католици с хора, които не са католици.
А между другото съвременните считани за "християнски" бракосъчетания в църквите са езически и нямат нищо общо с ранното християнство. Aкo някой иска да разбере и да научи повече за сватбите ще трябва да прочете книгата "Лъжата за св. Валентин. Поглед назад към брачните церемонии и сватбените тържества".
* Секта е всяко отклонение от първоначалното учение. Относно християнството - отклонение от първоначалното учение на Исус Христос oт това, което е било в ранното християнство. Всички съществуващи съвременни църкви малко или много се отличават от първоначалното християнство, а на места има и изродени неща, които са в пълна противоположност с христовото учение.

4 В южните държави момичетата по-рано узряват и порасват отколкото при северните. Днес от различните вещества в голяма част от храните съдържащи хормони малко по-рано узряват полово. Времето най-общо казано е, след като на момичетата им дойде мензиса, но трябва да мине още известно време, за да се развият млечните жлези и да й пораснат гърдите и да се оформи тялото, за да може да бъде пълноценна майка, което при различните момичета е по различно време. В Израел от три хиляди години има обичай на 12-годишна възраст да се прави бат митцва и от тази възраст се считат за пълнолетни, отговорни пред Бог и започвали да изучават Тората (Петокнижието от Библията) и е било разрешено да се женят, но имайки предвид вече казаното, почти никой не се женел на 12 г., а обикновено от 14-15. Просто след 12-годишна възраст са можели да се сгодяват и от 1 до 5-7 г. по-късно да се омъжат (Яков се жени за Рахил след 7 г. чакане, което е най-дългото чакане). Дори Дева Мария според неканоничните писания се е сгодила на 14 г., а ражда Исус Христос на 15 г. От 1983 г. в Израел е вкарано законово ограничение да могат да сключват бракове навършилите 16 години. Получава се парадокс, тъй като пълнолетни са на 12-13 години, а не могат да сключват бракове преди да навършат 16.
Различните момичета порасват по различно време. Някоя може да е пораснала на 15, а друга на 17, а някои на 18. В наше време в цивилизованите страни от началото на ХХ век възрастта за сватбите умишлено е вдигната от контрольорите от 18 г., на места от 16, а се срещат и такива, където е 21 г. Въпреки това има страни и места, където могат да се омъжват от по-ранна възраст, както си е било преди. В САЩ в някои южни щати браковете са разрешени от 14-годишна възраст, като Мисисипи, а в страната за пълнолетни се считат навършилите 21 години. В Самоа и Узбекистан пълнолетни стават на 14 години. В Иран на 15.
А в някои страни умишлено е вдигнато времето на обучение в училище до 19 г. Целта е да накарат, ако може да наложат разврат и да въвлекат част от тях да съгрешават и по този начин да изгубят душите си и да станат негодни и грешни пред Бог (тъй като в света се води невидима духовна битка). Така, ако не са възпитани в традиционните християнски ценности, след като създадат връзка някои могат да започнат сексуален живот (без да са сгодени и да са си обещали пред Бог да бъдат цял живот заедно) и след известно време, тъй като не са създали семейство връзката им може да се разпадне, след което започват да си сменят партньорите, което е смъртен грях (отиват в ада). Особено що се отнася до различните начини, с които се опитват да въздействат на младежите, като някои филми, някои музикални стилове, където се пее или показва на екрана разврат. Като част от този план е, че преди 3 г. обявиха любовта за "болест" - тоест хората не трябва да се обичат, а да карат на ред и да си ги сменят, кой с който му падне, а другите, които не правят така и могат да обичат за цял живот са "болни". Обръщане на ценностната система. Тоест всички, които са се обичали са "болни". 
Линк към пост обясняващ тази глупост:
http://ernest.blog.bg/drugi/2011/10/25/liubovta-klasificirana-ot-uchenite-kato-quot-bolest-quot.841395

5 Примерно Мик Джагър през 2016 г. на 73 г. има дете от 29 г. жена. А при дълголетниците в почти всички случаи е така, независимо от това дали става въпрос за мъже знаещи начини за подмладяване и дълголетие или за обикновени дълголетници (има два вида възраст - календарна и биологическа, като при някои хора те не отговарят, случва се някои хора да не остаряват, както другите и да имат забавени процеси 2-3-4-5 пъти по бавно от обикновените хора или напълно да спрат тези процеси, а също така има и ефективни йога методи за подмладяване и възвръщане на младостта http://ernest.blog.bg/drugi/2015/12/05/na-30-noemvri-ioginyt-babadji-koito-e-jiv-navyrshi-1812-g.1412446 
http://ernest.blog.bg/drugi/2014/03/02/podmladiavaneto-i-dylgoletieto-mit-ili-realnost-4-chast-hora.1243784).
А има и билки и древни изпитани билкови комбинации имащи подобни свойства и хората, които ги знаят живеят по над 200-250 г. и са винаги млади.
При Ли Чун Юнг 14-тата му жена е над 200 г. по-малка от него, а когато им се раждат децата им той е над 220-230 годишен. Нали ви е ясно, че при над 220 г. той не си е взел жена на 35 г., а млада.
Библейският патриарх Аврам живее 175 г. Когато умира жена му Сара на 127 г. и той е на над 130 г. си взима млада жена на име Хетура, която му ражда шестима сина:

"А Авраам взе и друга жена, на име Хетура. Тя му роди Земран и Йоксан, Мадан и Мадиам, Есвок и Шуах" (Битие 25:1-2)
В Бергер, Норвегия през 1797 г. на 159 годишна възраст починал норвежецът Йонас Сурингтон, оставяйки млада вдовица и множество деца от многократни бракове. Големият му син бил на 103 години, а най-малкия на 9 г.
 Известният английски дълголетник Тhomas Parr от Winnington, Shropshire умира през 1635 г. на 152 г. Той се оженил за първи път на 88 години и имал две деца от нея, които умрели в ранна възраст. На 100 г. младата му жена, с която се залюбил му родила дете и след като умряла (първата му съпруга), на 122 години Пар се оженил за друга млада жена, с която живял 12 години и има син.

 На 30 март 1958 г. в Монтериа, Колумбия починал колумбийския индианец от племето зену Javier Pereira на 169 г. Роден през 1789 г. Той имал пет жени в живота си и когато го открили през 1954 г. си търсел нова жена. Най-малкият му внук починал през 1941 г. на 85 г.
Интересен е случаят с един от известните руски лекари-билкари Петр Бадмаев. Той изготвил елексир на дълголетие с който може да се живee 200 г. от билката Иван чай. Тъй като лекувал царското семейство по време на Октомврийската революция бил задържан и дъщеря му на около 9 г. отишла да се застъпи за него, като казала, че вече е възрастен (те явно не са можели да преценят, изглеждал на около 55-60 г.) и е на 109 г. Тя казала, че когато се родила през 1907 г. той бил на 100 г.

image

Снимка на лекаря по тибетска медицина Бадм
аев на около 105-107 г.

6 Никой нормален мъж не харесва жени на по 35-40 г. Ако случайно обърнете внимание на конкурсите за красота няма дори и жени на по 25 г. (късно им е). Няма и такова нещо, като списания за мъже над 45-50 г. в които да има жени (лелко-баби) на по 45 г. - на никой няма да му е приятно да ги разглежда!
Имам двама познати. Единият си сменя жените през 10 г. Взима ги на 18 и на 28 ги разкарва, като му раждат по едно дете. Другият ги сменя през 5 г. Хваща ги между 16 (май само първата е била на толкова) и 20-22 и след 5 г. ги маха, от всички май има по едно дете. Колко са, не съм сигурен, но поне 5-6 или 7. Различни хора, различни идеали. Установено е, че причината за 98% от разводите в световен план са мъжете. А основната причина при около 80% от случаите е, когато между мъжете и жените има малка възрастова разлика (до 5-7 г.) и жените станат над 40-42 г. и вече не са атрактивни. На 42-45 г. около 90-95% от жените не могат да раждат (и не стават почти за нищо) и мъжете си намират някоя млада. В това отношение при полигамните общества е по-добре, понеже не изхвърлят жените на боклука, като станат на 45 г. (при разводите това е горе-долу същото, все едно, че ги изхвърлят, понеже никой не се интересува от такива), а заемат отговорна функция в управлението на дома с младите съпруги.

7 В Стария завет Господ позволява, ако някой иска да си има две жени едновременно и много от праведните хора споменати в Библията (преди идването на християнството) имат повече от една жена. 
"Ако си вземе още една жена, да не лиши онази от храната й, от дрехите й, и от съпружеско съжитие с нея." (Изход 21:10) 
Дори и в заповедите на Бог се споменава, че ако някой има две жени едната е любима и я обича повече от другата и по тази причина има и заповед за правилно отношение към децата им:

"Ако има някой две жени, едната любима и другата нелюбима, и му народят деца - любимата и нелюбимата, и ако първородният син е на нелюбимата, тогава в деня когато дели между синовете имота си, не бива да направи първороден сина на любимата наместо на нелюбимата, който е истинският първороден; но да признае за първороден сина на нелюбимата, и да му даде двоен дял от всичкия си имот; защото той е пръв плод на силата му; нему принадлежи правото на първородството." (Второзаконие 21:15-17)

Един от праведните мъже - Елкана има две жени. Едната Анна, а другата Фенина. Но Анна му е любимата жена и когато отивали да се поклонят на Господа, той й давал двоен дял. Tя по-късно ражда известния пророк на Господа - Самуил:
"И той имаше две жени; името на едната беше Анна, а името на другата - Фенина. Фенина имаше деца, а Анна нямаше деца." (1 Царе 1:2)
"И в деня, когато Елкана принасяше жертва, той даваше дялове на жена си Фенина и на всичките й синове и дъщери; а на Анна даваше двоен дял, защото обичаше Анна" (1 Царе 1:4-5)
Но не е разрешено да се взимат едновременно две сестри: "И да не вземеш жена заедно със сестра й, че да й стане съперница, като откриеш голотата й до нея, докато е жива." (Левит 18:18)
Когато Господ създава човека, след известно време прави за него и жената. - Не му прави пет жени, но една жена. Исус Христос говори за това, че мъжът и жената стават едно цяло - една плът:
"Затова ще остави човек баща си и майка си и ще се прилепи към жена си, и двамата ще бъдат една плът.“ Така че те не са вече двама, а една плът." (Матей 19:5-6)



Тагове:   любов,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ernest
Категория: История
Прочетен: 2672959
Постинги: 576
Коментари: 1166
Гласове: 1228
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930