Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.06.2012 12:22 - За ходенето бос през лятото
Автор: ernest Категория: Забавление   
Прочетен: 2114 Коментари: 0 Гласове:
1



Когато се постопли времето хората сменят и облеклото си. В някои институции направо нечовешки изискват хората през лятото да носят определено облекло, като обувки, дълги панталони и ризи и ги мъчат. Според такива хора сухари това е престижно обличане. От друга страна, макар и рядко можете да видите по улиците някоя млада жена жертва на модата с високи ботуши. Направо се чудя на тези хора какво им има. Веднъж преди около две седмици видях как една млада жена около 24-25-годишна на вид в големия пек при около 31 градуса с ботуши, а покрай нея мина един човек с боси крака без никакви обувки или чехли. Пълна комедия. Онази май беше тръгнала за северния полюс.
  Част от хората през лятото ходят напълно боси, други през част от времето, а останалите предимно с чехли и джапанки. Когато хората отидат на плажа щат не щат си свалят сандалите, джапанките или чехлите, които носят и тръгват на бос крак.
  Според китайската източна медицина, която често дава много по-добри резултати от съвременната западна медицина на краката би трябвало да се намират точки отговарящи на различни центрове и органи на тялото и при масажиране на дадена зона от ходилото се подобрява дейността на съответния орган. От това следва, че ходенето на бос крак е полезно. Всъщност това никой не го отрича. Единствено въпросът е на кой му е приятно. Когато бях 8-9-10 клас през летните ваканции често ходех на бос крак. Понякога слагах нещо на краката, но част от времето си ходех напълно бос. Веднъж дори си бях забравил чехлите за две седмици в един приятел. Отишъл съм с чехли и съм се върнал бос и дори не ми е направило някакво впечатление цели две седмици, докато майка му не ме попита мои ли са "тези чехли". Моят приятел разбира се също ходеше предимно на бос крак. Понякога ми се е случвало да видя англичани на плажа изтегнати на някой шезлонг, обути с чорапи и маратонки или чехли. Всеки луд с номера си. 
 Ако случайно погледнете през лятото ще видите, че повечето от хората, които бягат сутрин на плажа са боси. Наистина не може да се сравни бягането с маратонки и на бос крак на бреговата ивица.
 Разбира се има и чалнати окултисти, които отиват сутрин на тревата докато още има роса и "ходят по тревата", като си мислят, че така събират някаква специална  енергия. При всички положения при изгревслънце на брега около морето има полезни йодени изпарения, което е доказано научно, но по тревата нито сутрин, нито вечер има нещо по-различно от останалото време. 



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ernest
Категория: История
Прочетен: 2672522
Постинги: 576
Коментари: 1166
Гласове: 1228
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930