Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.12.2020 20:06 - Коледата, Сатан Клаус и езическите коледни традиции
Автор: ernest Категория: Други   
Прочетен: 2230 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 11.01.2021 15:21

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Около началото или средата на декември много хора се настройват на християнска тематика. Има дори доста случаи на хора, които действително стават християни. Но, ако човек не е с овчи мозък мисли преди да направи нещо, а не първо прави, после мисли... Това се отнася съответно и какво и кога човек празнува или отказва да празнува някакъв празник някъде. А когато човек е християнин би трябвало да е особено внимателен с тези неща, за да избягва всякакви езически остатъци от празниците посветени на техните божества и свързаните с това практики. В Библията ясно и точно пише кога и какви празници да се празнуват. Тази година хората можеха доста по-сериозно да преосмислят живота и ценностната си система, както и всичко, каквото става около тях.

Макар и доста рядко тук-таме се срещат по-сериозни християни, които не вървят по течението и се съобразяват с Господа и Неговите повеления и не празнуват Коледа, рождени дни и административната Нова година на 31 декември срещу 1 януари и не приемат нехристиянските традиции свързани с тези празници. Аз не чествам Коледа и Нова година от около 14 години, а рождени дни моментално щом направих моите открития по време на писането на първата ми книга през 2009 г. преди 11-12 г. Oщe от малко дете ми се виждаше глупост дето големите хора на 31 декември стоят и чакат да стане 24 часа. Лягах да спа някъде около 10 и 10.30 до към около преди 11 часа. На колко години съм бил не съм сигурен, вероятно 10 или 12, а от шести клас в къщи няма такова нещо, като елха. Майка ми каза, че вече съм голям за елха и аз бях напълно съгласен и смятах елхата за глупост.

Абсолютно всички съществуващи коледни традиции от украсяването на иглолистното дърво - ашера, произлизащо от култа към Астарта, което от двеста години са преименували и наричат "коледна елха" до тези, като размяната на подаръци и традиционни ястия (eзическия обичай на коленето на прасе в края на декември - в Библията е специално забранено да се яде свинско Второзаконие 14:8 и Исус не е отменил това и никога, нито той, нито учениците му не са яли свинско, ранните християни не са яли свинско) и свързаните обичаи са езически и посветени на демоните и на дявола. Те просто са приели ново име, но си остават изцяло езически и мерзости спрямо Бог.

Около времето на Ренесанса започва не само да се отбелязва коледна меса в чест на Исус Христос, какъвто бил обичаят от около хиляда години, но и окултистите стартират празнувания през декември, постепенно превръщайки обикновената скромна коледна вечеря след от едно до три дневно постене на глад за смирение пред Бог в празник. Появяват се различни омразни на Бог синкретизирани езически традиции и практики с християнски наименования свързани с Рождество Христово и така наречената в Българските земи Коледа.
В Римската империя през декември се чествали дни на пълна разпуснатост наричани Сатурналия в чест на божеството Сатурн (човек, когото са обожествили), които приключвали преди 24-25 декември и в края на празниците на посочените дни принасяли в жертва избраният за крал на веселбите човек. Това било времето на зимното слънцестоене, когато се чествал празникът – рожден ден на Sol Invictus (Непобедимото слънце или Всепобеждаващото слънце). Във Вавилон пък на 24-25 декември се чествал рождения ден на Тамуз. Култът към Sol Invictus е въведен в  Рим от хомосексуалния император тийнейджър Елгабал (218-222). Тъй като в жертвоприношение на Всепобеждаващото слънце в Рим по негово време били принасяни хора не само от плебса, но и от патрициите, на патрициите това не им харесало. След заслужената насилствена смърт на Елгабал с меч в задника и идването на братовчед му на власт, култът за известно време бил премахнат. Седемдесет години по-късно култът отново се разпространява в империята, а император Константин Велики, по времето на когото римския епископ (папа) Силвестър I обявява, че 25 декември трябва да се чества, като ден на раждането на Исус Христос е бил върховен жрец на култа Sol Invictus и върховен жрец на жреческите колегии в Рим носещ титлата Pontifex maximus, която по-късно приемат и папите в институционализираната църква.

image

Стела с изображение на Сол Инвиктус с лъчи на главата, да защо ли странно напомня на статуята на свободата в Ню Йорк?


Във връзка с човешките жертвоприношения по време на Сатурналия, включително и сред войската в римските гарнизони и кралят на безредието, базирайки се на официални документи Джеймс Фрейзър пише в многотомното си изследване озаглавено Златната клонка:

"... римските войници в Дуросторум, в Долна Мизия  празнували всяка година Сатурналия по следния начин: Тридесет дни преди празника те избирали с жребий помежду си млад красив мъж, а след това го обличали в кралски одежди, за да прилича на Сатурн. Нагласен по този начин и придружен от множество войници, той се движел из града и имал пълната свобода да задоволява страстите си и да вкуси от всяко удоволствие, колкото и срамно и долно да било. Но веселото му царуване било кратко и имало трагичен завършек, защото, когато изтечели тридесетте дни и дойдел празникът на Сатурн, той си прерязвал сам гърлото пред олтара на божеството, което олицетворявал. "

В България много от неразумните хора се поздравяват с "Честита Коледа", но над 99% въобще не знаят, какво означават тези думи и какво е това Коледа и от къде произлиза тази дума и какво в действителност е нейното значение. Някои предполагат в догадките си, че може би Коледа произлиза от обичая на коленето на прасе по това годишно време, но положението е малко по-различно. Слънцето - Ярило в славянската езическа религиозно-митологическа система носело през четирите сезона на ключовите дати различни имена. По време на зимното слънцестоене, когато денят е най-къс, а нощта най-дълга и предстои постепенното увеличаване на деня носело името Коледо. А самия произход на коледо е от думата "коло" или на по-съвременен език "кръг". Така Коледа е част от езическия култ от поклонението на слънцето, което е забранено от Бог и е смъртен грях наказващ се със смърт, включително е нарушение и на първата Божия заповед от десетте заповеди на завета:

"И внимавай да не би, като повдигнеш очите си към небето и видиш слънцето и луната, звездите и цялото небесно войнство, да се подмамиш и да им се поклониш и да им послужиш" (Второзаконие 4:19)

"Ако се намери сред теб  вътре сред някоя от портите ти, които Господ, твоя Бог ти дава, мъж или жена, които вършат зло в очите на Господа, твоя Бог, като престъпват завета Му и отидат да служат на други богове, и им се покланят, или на слънцето, или на луната, или на което да било небесно войнство, което не съм заповядал ; и ако ти се каже и чуеш, тогава добре да разпиташ, и ето ако е истина и сигурно, че такава мерзост е извършена в Израил, тогава да изведеш вън при портите си мъжа или жената, и да умрат." (Второзаконие 17:2-5)

"Да нямаш други богове освен Мен. Не си прави кумир, или каквото и да е било подобие на нещо, което е на небето горе или което е на земята долу, или което е във водата или под земята; да не им се кланяш нито да им служиш, защото Аз Господ, твоя Бог, съм ревнив, който въздавам беззаконието на бащите върху чадата до третото и четвъртото поколение на ония, които ме мразят, а показвам милостта си към хиляда поколения на ония, които ме любят и пазят моите заповеди." (Изход 20:3-6)

В Библията никъде не пише Исус да е роден през декември и въобще през зимния период. Напротив пише, че когато се родил овчарите са спели на полето, а практиката в Израел била към края на октомври или първата седмица на ноември да се прибира всичкия селскостопански добитък за през зимния (дъждовния период).

„И на същото място имаше овчари, които живееха в полето, и пазеха нощна стража около стадото си.” (Евангелие от Лука 2:8)


Toвa е доста сериозен проблем. Желаещите да научат повече във връзка с времето на раждането на Исус (Йешуа) могат да прочетат изследванията в книгите ми "Езическите празници и чествания в християнството" и "Измамата за Коледата".

Човек може и трябва всеки ден да прославя Господа, но за да се чества Рождество Христово, не се знае нито датата, нито месеца, а и сам Исус не е казал, че е необходимо това да се прави. Ако беше нужно първите християни щяха да го правят, но не са. Нали не мислите, че Исус е забравил да им каже, че трябва да му честват рождения ден? В Израел не са се чествали рождени дни и подобно нещо не е правилно според Бог. Честването на рождени дни са практики свързани с езичеството и рождения ден на различните божества или хора, които искат да се обожествяват, като някои от владетелите. Първите хора, които са отбелязвали раждането на Исус на определена дата са гностичните секти от Александрия през II век. Честването на рождени дни е празник в една друга религия - сатанизма. През 60-те години на ХХ век сатанистът с псевдоним Антон ЛаВей написва книга по сатанизъм наречена Сатанинска библия. В раздела за празниците в сатанизма пише, че рождения ден е най-важния празник в сатанизма:

"След собствения рожден ден, двата най-главни празници в сатанизма са Валпургиевата нощ и Халоиуин (или нощта на Вси светии)" (The satanic bible, Anton LaVey)

                                                image

Нито в юдеизма, нито в ранното християнство са чествали рождени дни. В израелската религиозна традиция не се приемат рождените дни и чрстването на подобно кощунство се счита за грях. За съжаление много над 99 % от християните не са наясно с това. Може би едва около един на от сто хиляди до половин милион души. Единствено тези, които са го научили от мен и книгите ми разбират същността на измамата. Аз не пиша в книгите си неща, които се знаят от хората. В езически времена освен, че се чествали рождени дни за различните божества (рожденият ден на Sol Invictus примерно бил на 24 декември), хората трябвало на рождените си дни да извършват жертвоприношения на техните лични деймони, а в древна Гърция изливали в тяхна чест вино. Самото честване на рождени дни започва да се разпространява в Европа по времето на Ренесанса от окултистите и сатанистите прегрупирани в различни тайни общества и от тях и неразумни хора, които са им подражавали след време този окултен обичай се превръща в светска традиция.
 
В началото на III век видният християнски апологет Квинтий Тертулиан е предупреждавал християните в „De Idololatria” да се пазят от езическите празници и свързаните с тях практики, представляващи богохулство, сред които споменава сатурналиите, новата година и рождените дни на идолите. Той пише за задължителните за езичниците празници:

„Минервалиите са на Минерва, както сатурналиите на Сатурн, които трябва задължително да се празнуват дори и от малките роби по време на Сатурналия. Подаръците за Нова година също така трябва да са включени, и Септимониума спазван...” (De Idololatria, раздел 10)

„Същото нещо става на рождения ден на идола; всяка пищност е посветена на дявола.” (De Idololatria, раздел 10)


Както вече споменах в Римската империя на зимното слънцестоене се отбелязвал рождения ден на слънцето Dies Natalis Solis Invicti, по време на който се извършвало човешко жертвоприношение. Този празник се празнувал официално до 354 г., но дори и през V век все още имало Сатурналии, които траели няколко дни преди "Рождения ден на слънцето".

Както в юдеизма, така и в християнството Господ забранява всякакви езически практики и не трябва да се взима нищо от езичеството, което е мерзост пред Бог. В Стария завет Господ предупреждава израилтяните да не се учат нищо от практиките и традициите и начина на живот на египтяните и ханаанците:

"Да не правите, както правят в египетската земя, където сте живели, и да не правите, както правят в ханаанската земя, в която ви завеждам, и да не ходите по техните наредби. Моите закони да изпълнявате и Моите наредби да пазите и да ходите в тях. Аз съм ГОСПОД, вашият Бог." (Левит 16:3-4)


Апостол Павел в посланията си до една от църквите, където се влияят от езическите традиции пише:

"Но тогава, когато вие не познавахте Бога вие робувахте на онези, които по природа не са богове; а сега, като познахте Бога, или по-скоро, като бяхте познати от Бога, как се връщате отново назад към слабите и безпомощни първоначални неща, на които отново желаете да робувате? Спазвате специални дни, месеци, сезони и години. Боя се за вас! Страхувам се, че целият ми труд е бил напразен." (Галатяни 4:8-11)

Почти всички Коледни традиции са се оформили постепенно през последните 700-800 г., но през последните 150 г. направо се опитват да заменят Иисус Христос с измислен в САЩ анимационен рисуван "герой" – Санта Клаус с когото милиони родители нагло лъжат децата си, че носел подаръци, а украсената ашера (елха), под която във Вавилония в древността правели оргии и принасяли в жертвоприношение три месечно дете се популяризирала през втората половина на XIX век и се превърнала в централно място в домовете на много неразумни хора. Включително и на така наречените В и К християни. (В и К - Великден и Коледа - хора, които се сещат за Бог за по няколко дни годишно и стават временно "християни" за по празниците)

    image

                               image

   image

В езичеството по това годишно време в древен Рим имало обичай жена олицетворение на езическа богиня да раздава подаръци. Когато през XIX век измислили Santa Claus предположили, че това би трябвало да произлиза от холандското Sinterklaas oзначаващо свети Никола - измислен във Византия през VIII век светец. Въпреки това още от времената на Средновековието в окултизма и сатанизма са приели идеята всичко да се прави завоалирано, за да може нещата да се тълкуват по няколко начина. Имайки предвид това при Santa Claus - първата дума е анаграма на Satan - Сатана, а втората дума е фонетична заигравка с думата Claws - нокти. Получава се Satan Caws - Ноктите на Сатана. Дрехите и видът на така наречения Санта Клаус пък са точно олицетворение на нордическия бог Один с дълга бяла брада и червено наметало, в чиято чест извършвали човешки жертвоприношения на пленници. Към това после са добавени и елфите, които отново са обожествявани митични същества в нордическата езическа култура.
В някои европейски страни съществуват движения против Санта Клаус, а в Австрия на много места е забранен.

image

                                image

През втората половина на декември и по-специално след 20-22 декември в повечето от телевизиите навалят от манипулативни коледни филми пълни с измислици за Санта Клаус, джуджетата, елените и т.н., чрез които се опитват да прехвърлят вниманието от Исус Христос към Санта Клаус или да бъда по-точен към Satan Claws. В тях постоянно присъства магията забранена от Бог, като смъртен грях и се споменава за така наречения "коледeн дух", което действително е дух, но не е от Господа, а от заблудителя.

Aкo някой е вярващ или има положително отношение към християнството с тенденция към вяра и чества Рождество (въпреки че Исус - Йешуа не е роден на тази дата), то би следвал въпросът: Кой е разпнатия на кръст Исус Христос или Санта Клаус? И би ли лъгал децата си, ако има такива със Санта Клаус, Дядо Мраз или Дядо Коледа? В Библията е писано, че Сатана е баща на лъжата - Йоан 8:44.

Въпреки че в повечето страни се е разпространил обичаят Санта Клаус или Дядо Коледа да носят подаръците има и страни, където традицията е друга - християнска. Така в Полша подаръците за Рождество носи Янушек - умалително име означаващо Малкия Исус, Исус, като детенце. Така всеки, който получава подарък за Рождество, подаръкът е от името на Исус Христос.

                           image
На коледната ашера, наричана елха (част от Вавилонските традиции и идолопоклонства) поставят пентаграма - магьоснически символ и задължителен атрибут в ритуалната магия, която наричат "звезда", но това е поредният начин на забудаляване на хората, които не мислят и не разсъждават. Звездите са овални небесни тела, а не някакви петоъгълници!

    image

Магьосническа пентаграма за призоваване на демони от книга по ритуална магия от XIX век. В Стария завет Господ строго забранява практикуването на магия и е заповядано магьосниците да се убиват: "Магьосница жива да не оставиш." (Второзаконие 22:18)

Не може някой едновременно да прави неща от езичеството, които първоначално са посветени на демоните и в същото време да служи на Господа! Както Исус Христос, така и апостолите след Неговото възнесение изобличават езическите традиции и да се правят неща характерни едновременно за езичеството и да служат на Бог. В Библията е писано:

"Никой не може да слугува на двама господари, защото или ще намрази единия, а ще обикне другия, или ще се привърже към единия и ще презира другия. Не можете да служите на Бога и на Мамона." (Матея 6:24)


"Не можете да пиете Господната чаша и бесовската чаша, не можете да участвате в Господната трапеза и бесовската трапеза." (1 Коринтяни 10:21)

Раннохристиянският апологет, презвитер в картагенската църква Квинтий Тертулиан пише в трактата "Относно идолопоклонството" във връзка с идолите и идолопоклонството в разните му форми:

„Всички грехове са обида към Бога, а всичко, което Го обижда, идва от демоните и злите духове, на които идолите са посветени. Затова изобщо не трябва да се съмняваме, че щом някой върши грях, извършва именно това престъпление – идолопоклонство. Това, което прави, принадлежи на господарите на идолите.

Веднага щом дяволът въведе в света производителите на статуи, картини и други изображения от всякакъв вид, това просташко дело, от което произлязоха всички човешки беди, прие форма и име, произлязло от идолите. От този момент всяко изкуство, което произвежда идоли, под една или друга форма, става извор на идолопоклонство. Няма значение дали един образ излиза от ръцете на гравьор, скулптор или фригийски майстор на бродерии. Безразлично е дали този образ е цветен и изработен от гипс, камък, сребро, бронз или плат. Тъй като идолопоклонството съществува дори без идоли, няма значение от какъв вид, от каква материя или форма е, щом веднъж се появи.” (Тeртулиан, ОТНОСНО ИДОЛОПОКЛОНСТВОТО)


„Кой ще отрече, че този, който не признава идолопоклонството за убийство, е изгубил душата си? Само така ще познаете, че е неверен и порочен. Всеки, който служи на фалшиви богове, без съмнение изопачава истината. Всяка промяна на истината е изневяра. По този начин се потапя в блудство. Кой може да се посвети на нечисти духове, без да се опетни и измърси? Още повече, Святото Писание си служи с думата „блудство” за да покаже идолопоклонството.” (Тeртулиан, ОТНОСНО ИДОЛОПОКЛОНСТВОТО)


Oщe в началните книги на Библията с дадените заповеди от Бог в тората Бог казва:

"и да не разпитваш за боговете им, като казваш: Как служат тези народи на боговете си, за да направя и аз така? Да не постъпваш така спрямо Господа твоя Бог; защото те са извършили за боговете си всяка мерзост, която Господ мрази" (Второзаконие 12:30-31)

Исус предупреждава:

"Не всеки, който Ми казва: Господи! Господи! - ще влезе в небесното царство, а който върши волята на Моя Отец, който е на небесата." (Матея 7:21)



Много хора просто използват така наречените празници, за да се понапият, но е писано:

"нито крадците, нито сребролюбците, нито пияниците, нито хулителите, нито грабителите ще наследят Божието царство." (1Коринтяни 6:10)


Честването на Нова година вечерта на 31 декември срещу 1-ви януари е обичай въведен от изперкалия Юлий Цезар през 54 пр. Хр. посветен на божеството Янус. Самият Цезар се обявил за божество и дори повлиял на Римския Сенат през 44 г. да го обяви официално за бог.

       image

Скулптурно изображение на двуликото божество Янус в чиято чест е наименован римския месец януари и е посветена Новата година започваща от 1 януари. Според римляните Янус (наименован на древен римски крал) е бог на портите, новото начало и двуличието. Едното му лице гледа назад, а другото напред - към новата година.

В миналото различните народи чествали своята Нова година по различно време, но след въвеждането на християнството в Римската империя и неговия официален институционен статут през IV век в продължение на 1500 г. постепенно отчитането на годината от това време по римски обичай навлиза и в редица европейски народи. Въпреки че са успели да разпространят честването на Новата година в нощта на последния ден от декември в много страни, близо 70% от населението на света отбелязва Нова година по различно време.
Сами можете да си направите извода, ако сте християни дали трябва да се следват римските празници и традиции или тези написани в Библията и определени от Бог и дали трябва да се приема Новата година посветена на Янус на 31 декември срещу 1 януари. Да, в Библията има посочено време, кога да започва Новата година и това съвсем не е през декември или януари или въобще през зимата. В Библията също са посочени дни за празнуване, които обаче съвременните така наречени "християни" не празнуват. Колко по-различно би било всичко, ако хората се съобразяваха с Библията и казаното от Бог.

От вас драги читатели зависи какви да бъдете, как да живеете, какво да чествате и какво да не чествате, но добре е да се знае, че е писано:

"Не всеки, който Ми казва: Господи! Господи! - ще влезе в небесното царство, а който върши волята на Моя Отец, който е на небесата." (Матея 7:21)


                          image

Първото демонстрационно издание на книгата ми от 2009 г. Състои се от 144 страници и съдържа 58 цветни илюстрации. До края на декември я предлагам на промоционална цена за 5 лв. Желащите да си я поръчат могат да се обърнат на следния е-mail: e.h.books@abv.bg

image

А това е книгата ми в която се изследва и разобличава произходът и истинския характер на някои основни съвременни празници грешно приемани за християнски.

                      image




Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ernest
Категория: История
Прочетен: 2679795
Постинги: 576
Коментари: 1166
Гласове: 1228
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930