Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.12.2013 18:45 - Петък 13 - хубав ден
Автор: ernest Категория: Други   
Прочетен: 1236 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 22.12.2013 11:04


В някои страни като САЩ когато дойде 13 число от месеца настъпва истинска паника. А, ако случайно пък е и в комбинация от петъчен ден направо половината народ дори не отиват на работа. Нямат дори 13 етаж, а примерно 12 и половина, понеже хората се страхуват да живеят или да ходят на работа в офиси на 13я етаж. От къде произлиза всичко това?
 На 13 октомври петък 1307 г. Френския крал Филип Хубави, известен още като Филип Справедливи прави акция срешу тамплиерския орден и арестува тамплиерите и секвестира тамплиерските приорати. След разпити и процес на неголям брой тамплиери орденът е разпуснат във Франция, а по-късно и в други страни.
Дълги години записките от разпитите не са били достъпни, тъй като са се съхранявали и то на латински, но от известно време вече има възможност по-голяма аудитория да се запознае с тях. По време на встъпителните ритуали в тамплиерския орден в продължение на поне 80 години преди процесите е имало ритуал на заплюване на кръста с Исус Христос, а на инициирания се казвало да не вярва в това понеже е твърде младо. Също така при тамплиерите е имало и хомосексуални ритуали и на влизащите в ордена се заявявало, че спокойно могат да правят секс с другите тамплиери. Всичко това е пълно потъпкване на Библията и християнството.

Включвам откъс от първия разпит на един от великите сановници – Юго дьо Перо, за когото в признанията си тамплиерите твърдели, че с удоволствие участвал на ритуалите. Той умира след години в затвора.

Инквизитор: Приемали ли сте други братя (посвещавали ли сте ги)?

Брат Юго: Да, много пъти.

Инквизитор: И как ставаше това?

Брат Юго: Първо, те обещаваха да спазват правилата и да пазят тайните на ордена, после ги намятахме с мантия. След това ги отвеждах настрани и ги карах да ме целунат в основата на гръбнака, по корема и по устата. После ми носеха разпятие и им казвах, че според правилата на ордена, трябва да се отрекат от Разпнатия (Христос) и разпятието три пъти и да плюят върху него, но не им давах тези нареждания от сърце.

Инквизитор: Имаше ли такива, които отказваха?

Брат Юго: Да, но в края на краищата винаги се съгласяваха да се отрекат и да заплюят разпятието. После им казвах, че ако изпитват естествен (сексуален) пламък, който ги тласка към инконтиненция (еякулация), имат позволение да го охладят с някой от другите братя. Но не казвах тези неща със сърцето, а само с устата си.
Инквизитор: Тогава защо го казваше?

Брат Юго: Такива бяха правилата ни.

Инквизитор: Онези, които приемаха други, и те ли бяха карани да правят същото?
Брат Юго: Не знам нищо за това, защото това, което ставаше в управителното тяло, не можеше да се разкрива на онези, които не участваха. Те не трябваше да знаят. Така, че и аз не знам.
Инквизитор: Но вярваш, че всички братя от ордена са били приемани по същия начин?
Брат Юго: Не, не мисля...
По-късно при втори разпит същия ден Юго заявява, че е разбрал погрешно последните въпроси и е отговорил невярно.
Брат Юго: Точно обратното, мисля, че всички бяха приемани по този начин. Поправям се за да не лъжесвидетелствам.
След разпита на Юго дьо Перо следвал този на рицаря Раул дьо Гиз, който също бил посвещаващ.

Инквизитор: Колко братя сте приели лично?

Брат Раул: Десет или дванадесет.

Инквизитор: Както бяхте приет и вие ли?

Брат Раул: Да, освен че отказвах да целуна някои от тях по срамните части, защото изпитвах ужас от това. Другото – отричане, плюене и всичко – го правех като другите.

 Признавайки хомосексуалните действия в ордена тамплиера Гиьом дьо Варнаж казал откачено, че това е позволено на младите: „за да не бъде хулен Орденът по отношение на жените”, а Раул дьо Таверне: „Трябва да толерираме тези постъпки поради горещината на отвъдморския климат.”. Друг тамплиер – Годфри дьо Гонвил, който бил приет в ордена в Англия заявил, че първоначално се страхувал да се отрече от Христос, но приемащият го Робер дьо Тортавил – маршал на Храма в Лондон го убедил с думите: „Направи го смело, аз (Робер) се кълна в душата си, че това няма да навреди на душата или съвестта ти. Такъв е обичаят на ордена.”


image

Тамплиерски печат с изображение на двама тамплиера яздещи един кон
След процеса срещу тамплиерите останките от тамлиерите и други окултисти еретици нарекли петък 13 лош ден, но пък пред Господа това е добър ден. Бъдете благословени и не вярвайте в глупости като окултното суеверие за петък 13. Денят си е много хубав!



Тагове:   петък 13,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ernest
Категория: История
Прочетен: 2678721
Постинги: 576
Коментари: 1166
Гласове: 1228
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930