Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.05.2016 22:38 - Пoдготвя се осми икуменичен всемирен православен събор. Ще се състои ли или не?
Автор: ernest Категория: История   
Прочетен: 1696 Коментари: 2 Гласове:
3

Последна промяна: 15.05.2016 07:36

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

От 21 до 28 януари 2016 година, по покана на Вселенския патриарх Вартоломей, в Православния център на Вселенската патриаршия в Шамбези, Женева, се проведе срещата на предстоятелите на православните автокефални църкви с цел да се решат въпросите около предстоящия Всеправославен събор. БПЦ е представена в Шамбези от патриарх Неофит.

На 18-27 юни 2016 г. се подготвя всемирен православен събор в Истанбул в църква „Св. Ирина“. Всяка Православна църква се очаква да бъде представена от 20 архиереи. Без ни най-малко съмнение ние сме свидетели на исторически събития сочещи идването на последното време.

Позабелязваме интересна забележка във връзка с наименованието на предстоящия Всеправославен събор. Представителят на Московска патриаршия заявил, че той не бива да се нарича „Вселенски“, защото неговият авторитет не съответства на авторитета на първите Седем вселенски събора, върху които се гради учението и живота на Православната църква.

За унищожението на Руската православна църква римокатолическата църква отваря клонове на йезуитския орден в Русия в няколко града, като Москва, Петербург, Калининград и др. А протестантските пастори се оказва, че почти всички са агенти на ЦРУ и са заловени изключително голям брой такива.

На 29 юни 2014 г. в Страсбург е подписан меморандум от руската, гръцката православна църква, римокатолическата църква, руското правителство, кипърското правителство свързан с политически въпроси и сътрудничество с Европейския съюз. От руска страна меморандумът е подписан от Иларион Алфеев. Подписалите се задължават да извършат реформа започваща от 1 май 2016 г. до 2020 г.

Какво в действителност се случва зад фасадата на тези дейности?

Да припомня, че в датата 1 май има символика - това е датата на създаването на баварските илюминати. А целта е икуменизъм към изграждането на Новия Световен Ред и изграждането на единна световна църква в която в крайна сметка да се стигне до задължително поклонение към Луцифер. От предварителните планове станали известни от писмата между Джузепе Мацини и Алберт Пайк е ясно, че тяхната цел е да се премахне, както християнството, така и едновременно с това и атеизма и да се въведе поклонението към Луцифер. Запланирани са били три световни войни. За първи път писмата са цитирани в книга през 1925 г., много преди на някой да му дойде идея, че е възможно да има Втора световна война.

http://ernest.blog.bg/politika/2010/06/14/shte-ima-li-treta-svetovna-voina.561519 

Цитирам писмата между Джузепе Мацини и Алберт Пайк:

„Първата Световна война трябва да доведе до възможността илюминатите да свалят силата на царска Русия и да направят тази страна крепост на атеистичния комунизъм. Отклоненията от агентурата (агентите) на илюминати между британската и германската империя ще бъде използвано за да се формира тази война. В края на войната, комунизмът ще бъде построен и използван за да разруши по поръчка другите правителства и по поръчка да отслаби религиите.” 

  „Втората световна война трябва да бъде формирана и благоприятствана от разликите между фашисти и политически ционисти. Тази война трябва да бъде доведена до разрушаването на нацизма и политическият ционизъм да стане толкова силен, че да учреди суверенната държава Израел в Палестина. По време на Втората световна война международният комунизъм трябва да стане достатъчно силен за да се балансира с християнството, което ще бъде умерено и държано в шах до времето което е необходимо за крайния социален катаклизъм.”

 „Третата Световна война трябва да бъде формирана и благоприятствана от разликите причинени от "агентурата" на "илюминатите" между политическите ционисти и лидерите на ислямския свят. Войната трябва да се дирижира по такъв начин, че исляма (повечето от ислямо арабския свят) и политическия ционизъм (държавата Израел) взаимно да се разрушат едни други. Междувременно другите нации, все повече разделени от този резултат по принуда ще воюват до точката на пълно физическо, морално, духовно и икономическо изтощение... Ние трябва да отприщим нихилистите и атеистите и трябва да провокираме страховит социален катаклизъм, който в целият си ужас ще покаже ясно на нациите, ефектът от абсолютният атеизъм произхода на диващината и най-кървавата бъркотия. Тогава навсякъде поданиците, задължени да отбраняват самите себе си срещу световното малцинство от революционери ще унищожи тези разрушители на цивилизацията и множеството разочаровано от християнството, чийто деистичен дух от този момент ще остане без компас или направление... ще получат чистата светлина чрез всемирното шествие на чистата доктрина на Луцифер, изкарана най-после публично. Това шествие ще бъде резултат от противодействащо движение, което ще последва разрушението на християнството и атеизма заедно конкуриращи се и унищожаващи се в същото време.”

Това е времето на началото на края и подготовката за диктатурата на Новия Световен Ред с идването на антихриста и превъщането на нашата планета в огромен затвор. За целта е предвидено създаването на единна световна полиция, която да контролира и репресира хората, евентуално и църковна полиция, нещо от сорта на бившата католическа инквизиция.

Промените в църковните служби, които се изискват при споменатия меморандум са:

1 Премахване на иконостаса.

2 Замяна на византийските икони с ренесансови картини.

3 Въвеждане на музикални инструменти по време на службите в църквите.

4 Премахване на свещеническите одежди на църковнослужителите.

5 Подстригването на косите и брадите на свещениците.
 
6 Премахване на бденията в църквите и манастирите.

7 Премахване на антисемитските икони на светиите в църквите.

8 Въвеждането на антирасистки проповеди в църквите.

9 Премахване на антисемитските химни в църквите.

10 Премахването на утреней (тази руска дума не я разбирам, ако някой знае да каже) от службите.

11 Въвеждането на нови неща в църквите.

12 Въвеждането на празник за холокоста.

13 Премахването на всички национални празници в църквата.

14 Реформиране на всички християнски празници.

15 Промяна на всички религиозни училища в църквата.

16 Въвеждането на общи служби за всички вярващи от всички религии.

17 Премахването на религиозните погребения и изгарянето на мъртвите.

18 Премахване на задължителното кръщаване на деца.

19 Разрешаване на хомосексуалните бракове и разрешение да си осиновяват деца.

20 Премахване на патриаршеството в Ерусалим, Александрия и Антиохия.

21 Да се оставят три патриаршества Римското, Константинополското и Руското.

22 Приемането на Ватикана на първостепенна (водеща) роля в християнството.

23 ООН да ръководи християнската църква и да я консолидира (обединява).

image

Откакто съществува църквата службите се извършват единствено от мъже и така е дадено от Бог, но вече се опитват да включват и жени. което може да се отчете, като работа по 11 точка

На 12-ти февруари папата и руския патриарх Кирил се срещнаха на летището в Хавана и това се оказа поредната икуменична среща за обединението на църквите.

http://ernest.blog.bg/history/2016/02/15/zashto-se-sreshtat-papata-s-ruskiia-patriarh-sled-1000-g-otl.1430185

Добре е да се знае, че руския патриарх Кирил е бивш агент на КГБ. След срещата с папата Кирил е приеман от мнозина православни християни за вълк в овча кожа и предтеча на антихриста. 

По-долу включвам много хубав разследващ филм обясняващ много неща по темата.

В момента се води масово информиране за опитите на това, което се опитват да направят. Всички патриарси и потенциални участници в събора ще получат информационни писма, как може да се излезе от тази критична ситуация и Руската православна църква да не участва в икуменичните игри на задкулисните играчи. 






Гласувай:
3



1. ivoki - БОГ ДА НИ Е НА ПОМОЩ !!!
14.05.2016 23:39
БОГ ДА НИ Е НА ПОМОЩ !!!
цитирай
2. ernest - Положението е много сериозно
14.05.2016 23:50
нали заради това и създадоха проблема с бежанците и атентатите - за да се опитат да накарат църквите да се обединят пред създадения проблем. Разпространената от Хегел теория е създаване на въображаем или действителен проблем с предвидена реакция и подготвено вече решение. Това не винаги работи, има далновидни хора, а и мнозина от нас знаят тези неща и се информираме, но все пак. Проблем-Реакция=Решение.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ernest
Категория: История
Прочетен: 2679296
Постинги: 576
Коментари: 1166
Гласове: 1228
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930