Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.05.2020 15:43 - Как транснационалните корпoрации се опитват да контролират цели страни
Автор: ernest Категория: Други   
Прочетен: 581 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 06.05.2020 14:00

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
"Доста добре е, че хората от страната не разбират нашата банкова система, понеже, ако бе така, аз вярвам че щеше да има революция още преди утре да съмне."
Хенри Форд 1922 г.

John Perkins, който е унищожил икономически четири държави през 2004 г. издава книгата Confession of an economic hitman (нa български излиза под името - Изповедта на един икономически килър) в която разкрива как корпорациите, Световната банка и правителството на САЩ унищожават икономиките на редица страни от третия свят и се опитват да ги контролират.

Вербуван от Националната агенция по сигурността на САЩ, в продължение на три десетилетия Джон Перкинс обикаля света като суперплатен консултант от елитна международна корпорация с цел - да доведе до "васална" зависимост Индонезия, Панама, Еквадор, Колумбия, Саудитска Арабия, Иран и други стратегически важни страни, заради техните ресурси.

Когато не могат да се справят с президентите се организират (финансират) преврати в правителствата или изпращат наемните убийци наричани от тях "чакали". Задачата на икономическия убиец е с подкупи или даването на заеми да ги направят зависими, като се представят умишлено завишени икономически прогнози, "как ще се развие икономиката", ако се вземе заем. Сред другите варианти са да се спретне малък певрат (примерно Садам Хюсеин, който е наемен убиец за американците и когато се проваля бяга в изгнание, а те убиват направо по време на излъчване по телевизията предишния президент на страната Касим, който искал повече пари от приходите от петрола да отиват за хората от страната му). Един от малокръвните начини е да се организира катастрофа. Примерно със самолет.

Тези проекти финансирани от Световната банка и Международния валутен фонд (МВФ) служат за обогатяване на американските корпорации, докато в същото време създават осакатяващи дългове за тези държави, правейки ги зависими от САЩ. След време поради невъзможността от погасяване на заемите съоъветните страни са принудени да отстъпят природните си ресурси или да бъдат приватизирани различни държавни сектори от чуждестранни играчи. Или се упражнява натиск при различни гласувания в ООН, кoeтo се явява манипулиране, а съответния "заем" легален подкуп за достигането на различни фючърсни цели. Джон Перкинс е автор на редица книги по темата.

Когато Джон Перкинс е изпратен в Индонезия, той се представя, като антрополог изследващ индонезийският бит. За един месец страната е напълно променена.

Първият икономически убиец е Кермит Рузвелт (внук на президента Делано Рузвелт), който през 50-те години на ХХ век е изпратен от ЦРУ на мисия в Иран и успява с няколко милиона долара и малко кръв да замени демократично избрания президент с шаха1. Но той е държавен служител и за да няма проблеми водещи към държавната политика на САЩ следващите икономически убийци вече не работят за правителството, но са "икономически консултанти" към частни корпорации. Така се появяват Economic hitman (икономическите убийци). По време на студената война през 50-те години, след като Куба става социалистическа от САЩ са обезпокоени, че цяла Латинска Америка може да последва примера им и започват Operation Condor (Операция кондор), чиято цел е в тези страни да бъдат поставени диктатори и диктаторски режими. За целта са използвани именно икономическите убийци и "чакалите".

Корпорациите се контролират от банките, а банките контролират Федералния резерв, който представлява картел от частни банки, които печатат парите на САЩ. Така се получава, че когато някой сам реши да си напечата пари е фалшификатор, а когато банките вземат да напечатат повече банкноти това е държавна монетна система.

Включвам линк, където говори Перкинс и обяснява игрите.

------------------------

1 Години по-късно през 1979 г. самият шах Мохамед Реза Пахлави е премахнат, като му е организирана революция. Причина е, че шахът се противопоставя на преминаването на наркотици през страната му и наркотизиратето на неговия народ. Търговията с наркотици се държи от 200 години от Комитета на 300-те и е влизала сред "търговските продукти" на Източноиндийската компания. Добър пример е опиумната война между Китай и Великобритания. Първата опиумна война се води от 1839 до 1842 г. между Британската източноиндийска компания и династията Инг с цел принуждаване на Китай да разреши на Великобритания да внася и продава опиум в Китай. Последната война в Афганистан също беше свързана с преразпределение на маковите полета и пазара на опиум между англичаните и американците.






Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ernest
Категория: История
Прочетен: 2678796
Постинги: 576
Коментари: 1166
Гласове: 1228
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930