Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.02.2022 13:46 - Канада протести 540 км камиони във верига, затваряне на гранични пунктове със САЩ - борба за демокрация. Какво продължава да се случва? ПОБЕДА
Автор: ernest Категория: Други   
Прочетен: 1940 Коментари: 4 Гласове:
3

Последна промяна: 20.04.2022 08:39

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Oт няколко дни в Канада започнаха протести. Искаха да накарат превозвачите на стоки с големи многотонни камиони (на английски Trucks) пътуващи на дълги разстояния да се ваксинират задължително при пресичането на границата със САЩ и хората от цялата страна се вдигнаха и започнаха мирни бунтове с поставянето на канадското знаме на камионите и лозунги против ограниченията, ваксините, зелените сертификати и цялата тази измама. Всички хора се вдигат против, включително и тези хора, които са се ваксинирали 2-3 пъти, след като разбират, че са излъгани и продължават да се разболяват и виждат, че всичко това е измама и продължават да им казват, че ще трябва да си слагат ваксини по 4-5 или повече пъти. Лекарите в Канада отбелязват, че 50% от заболелите са неваксинирани, а другите 50% са ваксинирани. А Канада е страна с голям брой ваксинирани - около 80% от канадците са ваксинирани поне по два пъти. Не е тайна, че включително и премиерът на страната, който си направил всички необходими ваксинации (2 или 3) хваща ковид.
  Отава е почти блокирана от идващите с камионите. Хора от цялата страна се присъединяват. В много градове има протести и са блокирани от траковете. Към пристигналите в Отава на 29 януари се присъединяват и някои индианци*, които отиват в Парка на Конфедерацията в Отава и си правят типи и извършват обреда с пушенето на лулата на мира. Дори полицията е солидарна с протестиращите. При пристигането на Конвоя на Свободата в Отава Криста Хейс - дъщерята на Премиер министъра на Отава Дъг Форд организира рали за посрещане и е на страната на конвоя. Вече почти всички искат махането на диктатора Джъстин Трюдо, който се е скрил някъде, носи се слух, че е в бункер в околностите извън Отава и се обажда и лъже в Twitter против хората от Канада и протестиращите наричайки Конвоя на Свободата "малка несъществена част от съсловието на шофьори на тракове" и "маргинално малцинство от шофьорите на тракове", като изявлението му е направено не за хората от Канада и САЩ, които знаят истината и каквото и да кажат в новините, ако не отговаря на истината могат да са наясно със случващото се, но за новинарските емисии на фалшивите манипулирани новини в различни страни. Също така правителството на този етап не иска въобще да обръща внимание на протеста, все едно, че няма нищо. Oтносно въпроса за фейк нюсовете разпространявани от официалните мейнстрийм медии е показателен факта, че международната новинарска агенция Bloomberg News на 4 февруари около 16 часа написаха на официалната си страница, че Русия е нападнала Украйна и след повече от 9 часа на 5-ти в 1:19 изтриха написаното с извинение, че станала "грешка". Истината е, че, ако беше станала грешка щяха да го изтрият след 5 до 10 минути, а не след 9 часа и половина. Не е станала грешка, но е умишлено! А междувременно страницата е прегледана от милиони хора и Блумберг са припечелили между другото туй-онуй от рекламите. За тази умишлена "грешка", чиято цел е била определена реакция най-вероятно за пореден път ще трябва да заплатят няколко милионна глоба за разпространение на лъжливи нoвини. Предният път Блумберг заплащат 6 милиона. Няколко дни по-късно Блумберг пишат, че Русия ще нападне Украйна на 15 февруари, но нещо не познаха и твърдението им, че знаят датата за нападение отново се оказа лъжа - фейк нюз.

image

Конвоят на Свободата пристига в Отава (столицата на Канада) на 29 януари. Шофьорите на тракове си направили фейсбук група, където се организирали за мирни протести, но от фейсбук им блокирали групата и na 29-ти се прехвърлили в Twitter
 
image

                                Хората приветстват Конвоя на Свободата
 
 Почти цяла Канада мрази Трюдо и неговите ограничения и мнозина искат оставката му. А с извъртяните му думи още веднъж се виждат лъжите и опитите за манипулиране на общественото и международно мнение от негова страна - Трюдо малкия лъжец с фейк нюзовете. Тоя да не иска да изкара, че половин Канада работят, като шофьори на тракове за далечно каране и милион и четиристотин хиляди души, които са се вдигнали са малко и "малка част от работещите" тази професия. Канада е втората по големина страна в света, но е слабо населена с население от 38 милиона (около 7-8 милиона са емигранти първо поколение и децата им, някои с двойно гражданство) и със сигурност нямат 3 или 4 милиона шофьори на тежкотоварни камиони - тракове. В Отава пристигат 200 хиляди шофьори и това е масово явление, а останалите над милион са блокирали различните провинциални столични градове и някои гранични пунктове.
За да може да се скрива истината и случващото се от Youtube след няколко дни блокират канала на шофьорите на тракове, който излъчва.

image

  Премиер министърът на провинцията (щат) Саскачеуан заявява, че в скоро време в провинцията ще започнат да отменят ограниченията в поверената му област и той поддържа протестиращите с писмо. Също така Премиер министърът на провинция Алберта заявява, че към края на март ще започнат изменения съобразявайки се с протестиращите.
  Когато кметът на Отава се обръща към началника на полицията на града, той му отговаря, че не вижда нищо нередно и нищо противозаконно и хората имат право да протестират. Няколко дни по-късно, когато искат от шефа на полицията да разгони протестиращите, при което с уклончиви думи, той казва, че не може да направи това. С което показва, че полицията изцяло поддържа протестиращите.
 
  Милиони хора са съпричастни, цифрата не може да се пресметне, но поне 30 милиона от населението на страната или много повече, а местните хора от Отава, които излизат по улиците в мирно протестиране при пристигането на Конвоя на Свободата са около 50 хиляди души, но медиите с фейк нюсовете по лъжливата част от телевизиите умишлено намалят бройката на 10 хиляди.
Над 200 км опашка от камиони и коли, които се наричат Конвой на Свободата и по някое време конвоят достига 540 км и половин милион души, a нa 28 януари колоната от камиони достига милион и 400 хиляди души и към тях се включват още 50 хиляди автомобила. Хората 100% поддържат протеста на Конвоя на Свободата и дори успешните бизнесмени и хора с финансово благосъстояние за 2 седмици събират 9 милиона в подкрепа, за да ги използват да купуват храна, да си платят бензина и всичко необходимо. По някое време глобалните банкери просто блокират сметката, за да не може протестиращите да се ползват от парите. - Ето това е да имат хората налични пари, а не някой да им спре кранчето, ако нещо не им отърва. Събрани са над 10 милиона долара към американската фондация GoFundMe, но по някое време тя си ги присвоява и казва: "Вие сте окупирали града" и завява, че имало насилие и други незаконни действия в Отава, което е нагла лъжа. В такива случаи се съдят, но в случая важното е, че дори и да им върнат парите (включително и с някакво обезщетение), че те не могат да се използват на момента. При подобно положение местните хора, които ги поддържат просто лично ще ходят при шофьорите и ще им носят храна (сандвичи), и напитки, а може и да им дават налични неголеми суми пари по 50-100$. От фондацията заявяват, че ще дадат парите на някой по-надежден. За 2 дни обаче информацията за измамата от тяхна страна минава пределите на САЩ и Канада и няколко стотици милиона души ги намразват. Главният съдия на щата Флорида и главният съдия на щата Тексас заявяват, че GoFundMe са измамници. На GoFundMe им става ясно, че повече с нищо няма да може да се занимават и дейностите на корпорацията - платформа за събиране на средства и собствениците й завинаги приключват с дейностите и бизнеса си и на 4-ти заявяват, че останалите пари (9 милиона$ - 10 в канадски$) ще бъдат върнати в рамките на 10 работни дни на притежателите им, които са направили даренията. Трябва да се изясни, че на 27 януари, преди да тръгне Конвоя на Свободата са усвоени от шофьорите 1 милион $ от GoFundMe.

Междувременно се намира друга платформа, където набързо също се насъбират пари и ги разпределя към шофьорите, а има и други начини на прехвърляне на дарения. Другата платформа е от САЩ GiveSendGo и вече са събрани над 8 милиона$, но върховния съд на Канада излиза с постановление, че забранява парите да се дават на шофьорите. Само че платформата е Американска и канадския съд няма юрисдикция над американски фирми и фондации извън страната си. И няма никаква власт да им заповядва нищо. Малкият диктатор Трюдо пак се изхвърли не навреме и не на място oпитвайки се да се изживява, като диктатор. А парите могат лесно да бъдат усвоявани по различни начини. Най-елементарното е, че шофьорите на тракове могат спокойно да прескочат за половин час до някое погранично американско селище да ги вземат и на човек да изнесат до Канада по 10 хил$, или чрез биткоини, които не могат да бъдат проследени през дарк нета или други начини. Толкова са много начините. GiveSendGo заявяват, че част от парите са прехвърлени в биткоини и по този начин нито могат да бъдат спрени, нито проследени (ако се прехвърлят по официален начин по банков път могат да се проследяват, тъй като се извършва банкова операция и има информация в самата банка).

Има твърдения, че в началните дни на Конвоя на Свободата около 150 хиляди американски шофьори на камиони - тракове от близките до Канада щати се отправят в поддръжка на своите канадски колеги и защита на свободата. Дори бившият президент на САЩ Доналд Трамп се изказва в подкрепа на Конвоя на Свободата. И партията на демократите в САЩ, като цяло ги подкрепя.
Започват и блокирането на някои пунктове с границата със САЩ, като цялата граница се предвижда да бъде блокирана от протестиращите, ако се наложи.

Какво продължава да се случва


На 3-ти февруари протестиращите решават да охлабят, като поосвободят леко улиците на града и голяма част от камионите се оттеглят временно, за да може хората спокойно да минават с колите си на работа и магазините, но протестът продължава и няма да спре. Чакат правителството и Трюдо да се върнат, за да поставят директно пред тях исканията си.
На 5-ти февруари в Отава пристига голям конвой от трактори на селскостопанските производители, който един вид се присъединява към Конвоя на свободата.

На 5-ти в събота, въпреки температурата -25 градуса (през деня е около нулата или +сово) в Отава излизат няколко десетки хиляди души от местните хора и се веселят на улиците, като самоорганизирано носят храна и я раздават безплатно на улицата, някой от музикалния бизнес изкарва огромни уредби и пускат на улицата музика и се веселят. Повечето хора излизат навън с децата си. Децата също излизат и започват да си играят на хокей (националния спорт на страната) по улиците (това им е било забранено вече близо 2 години). Дори идват още някои шофьори на тракове, за да подкрепят колоната с тракторите на производителите на селскостопанска продукция. Има и един инцидент. Някъде в града пада метална конструкция пълна с камъни и 4 души са пострадали (тя по всяко време е можела да падне). На следващия ден обаче полицията започва да конфискува горивото от носещите на протестиращите шофьори. На следващия ден обаче плъзват изключително голям брой хора с туби за гориво, но стотици или хиляди от тях вътре нямат гориво, а вода и полицията се отказва да се занимава с това. 
В понеделник кмета на града обявява извънредно положение в града и започват арести - има арестувани 79 души от местните хора по леки обвинения. Тъй като при обикновено положение не може да прави, каквото си поиска Трюдо, то при извънредно положение може по нареждане отгоре да се вършат разни недемократични неща. Така например полицията конфискува от два камиона нарязани дърва, които стоят отвън на тротоара, понеже може да се ползват за огрев и барбекю на улицата. В същото време температурите вечер са около -15, а денем няколко градуса +. Кметът Джим Уотсън се обръща за помощ към другите провинции да изпратят в Отава още 1800 полицаи за "поддържането на реда", които искат да са там до края на седмицата. Явно освен траковете, за да не могат жителите на града след свършването на работните дни да излязат масово през уикенда на улицата и да се радват и забавляват със семействата и децата си. Кметът се обръща към шефа на полицията на града и иска да премахнат протестиращите от града със сила, но шефът на полицията отговаря, че не може. Оказва се, че около 25% от шофьорите на камиони са дошли заедно със семействата си с жените и малките си деца. 

На 7-ми Джъстин Трюдо най-после излиза от хралупата си и отива в Парламента. В официалните си изявления Трюдо отново лъже и се опитва да се изявява, като диктатор. Той казва, че Канада е единна. Никой не приема и не вярва на думите му. Ако може въобще да се каже, че Канада е единна, то Канада е единна против него и хората са масово за протестиращите. Друг уникален идиотски бисер от негова страна е, че малкия диктатор Трюдо заплашва дарителите от САЩ, които са направили дарения за Конвоя на Свободата, че има служби и с тяхна помощ, ще ги открие и ще ги накаже. Тоест отправя заплахи към граждани на друга държава, които си въобразява, че може да накаже. Тоя съвсем се е побъркал. Да не би да е решил да обяви война на САЩ? Смешник с когото вече и децата се подиграват и в интернет го рисуват, като клоун. Един от известните дарители с голяма сума е Илон Маск.
На 7-ми има и промени сред политическите партии в Парламента. Въпреки че до това време опозиционната консервативна партия не е взимала отношение към случващото се започва да заема позиция. Междувременно лидерът на консервативната партия е сменен и мястото е заето временно от Кендис Берген, която казва, че трябва да се обърне внимание на протестиращите и на техните искания. И се обръщат с питане към другата партия - либералната партия, чийто представител е Трюдо, кога най-после ще обърнат внимание на протестиращите.
Трюдо заявява, че ще се срещне с представители на тракерите, но само за 5 минути (прави се на интересен и много важен и трудно достъпен по този начин). Така или иначе Трудо отказва да отиде и да се срещне с представители на Конвоя на Свободата. Няколко души федерални депутата от партията на Трюдо, виждайки екстремистките маниашки лудости на Трюдо напускат либералната партия и остават в парламента, като независими депутати.

Различни премиер министри на провинции (щати) на 7-ми надвечер започват да правят изявления за отмяна на мерките и всички ограничения, задължителните ваксинации, зелените паспорти и кюар кодовете.
В провинция Саскачеуан от 13 февруари се отменят задължите ваксинации, тестовете за достъп до различни места и носенето на маски.
В провинция Квебек от 14 март ще бъдат свалени всички ограничения, ваксинации, носене на маски и т.н.
В Алберта се свалят всички ограничения от 1-ви март.
За Бритиш Къламбия изчакват за около седмица и ще дадат становището по въпроса, кога да свалят мерките.
В Ню Фаундленд, Лабрадор и др. също правят изявления за сваляне на ограниченията, които по-късно ще бъде решено, кога да започнат свалянето на мерките.

На 12 февруари исканията на протестиращите са насочени с искане на оставката на Трюдо.

На 13 февруари са блокирали сметките на двама от водачите на Конвоя на Свободата, което е незаконно, но можеше да се предвиди такава реакция от страна на погазващия правата на хората Трюдо.

Вече са затворени повечето изходи на границата със САЩ от протестиращите и шофьорите са заклещили и летището в Отава. На 13-ти февруари са затворени още 2 или 3 пункта на границата със САЩ, 1-2 в Бритиш Къламбиа. 

На 14-ти е отворен един от главните пунктове на границата със САЩ, известен като моста Амбасадор, който е блокиран за 4 дни от около 70 камиона, като полицията се опитва с разговори, без насилие да се разбере с шофьорите и арестува един човек. Същия ден в щата Алберта са арестувани са 11 души с оръжие. Да припомня и да изясня за тези, които не са наясно - Канада е страна, където е разрешено носенето на оръжие, а това са съвсем мирни протести с подкрепата на почти цялото население на страната. В демократичните страни е нормално и разрешено от закона да се протестира. Ако в някоя страна не разрешават протестирането и демонстрациите на хората, това вече не е демокрация, а диктатура, а този, който би трябвало да е избран от народа да ръководи страната има задължения към хората, а ако се държи към народа си така и не разрешава протести или демонстрации е диктатор. В поста използвам словосъчетанието малкия диктатор Трюдо. Диктатор понеже не му харесват протестите и не зачита избирателите си (би трябвало да му е ясно, че повече няма да го изберат, а изборите са наесен), а малък (дългуч е 1.88), понеже това е Трюдо младши, баща му е Пиер Трюдо е бил министър-председател на Канада през 60-те и 70-те години. А самият Джъстин Трюдо до момента е известен в политическата си дейност само с едно нещо - при преизбирането му през 2018 г. позволява официално наркоманията в страната и се отварят официални магазини за продажба на наркотици. Неслучайно в Канада на Трюдо му викат Trudope, като за пояснение думата dope означава наркотик. Другото е, че през 2016 г. Джъстин Трюдо застава начело на гей прайда на педерастите и лесбийките в Торонто.

image

                          Трюдо начело на гей парада в Торонто през 2016 г.


Така сега след лъжите пред международната общественост, които официално изрече преди две седмици, че протестиращите били "малка част от съсловието на шофьори на тракове" и "маргинално малцинство от шофьорите на тракове" в Канада, трябва да признае, че не са малка част, а са всичките шофьори. Той заявява че има намерение да използва закона за специални мерки, който се използва само при специални ситуации обезпечаващи сигурността на Канада и законът се е наричал Военно положение. Такива са били използвани по време на Втората световна война и веднъж баща му е използвал в мирно време през така наречената "октомврийска криза". Движението за отцепването на Квебек (френскоезичният регион на Канада населен с французи и френски канадци) от 1963 до 1970 г. взривява около 95 бомби, има няколко души убити и много ранени през годините и през октомври 1970 г. Трюдо баща въвежда закона за специални мерки. Само че сега няма необходимост от такива мерки. Всички протести до момента са мирни и народа не е наранен от протестиращите, а се радва и ги подкрепя. Не само това, но след протестите народа си прибира дори малкия брой изхвърлени по земята кенчета и няма никакво замърсяване.

Провинция Онтарио на 14-ти също заявява, че до края на седмицата ще премахне ограниченията и мерките - това, за което се борят от Конвоя на Свободата.

Така виждаме, че мерките падат, а Трюдо понеже се чувства частично победен или може би по-скоро с наранено его се опитва да получи неограничена власт и показва психопатичния му психологически надменен профил - той просто се опитва да си отмъщава и да показва своето незачитане на народа на Канада. Дори със самото отлагане и нежелание да се срещне и да дискутира с тракерите, след като с много увъртания заявява, че ще се срещне само за 5 минути, но след това отказва с това си държание демонстрира надменност и незачитане на народа и избирателите си. В същото време с неговата височайша намеса организира хакването на сървъра на втората платформа GiveSendGо на 13 февруари и се разкриват дарителите, които са 92 845 души към дадения момент. 55.7 % на парите от дарителите са от САЩ, а 39% от Канада. Да, много законен метод е хакването на сървър, ама, ако му хакнат сървъра на неговото правителство, диктаторчето май ще започне да квичи и да обвинява хората и да търси да ги наказва. Защо не го осъдят за подбуди за хакването на официално функционираща американска финансова платформа? Сред американските дарители присъстват Доналд Трамп и Томас Сибел (софтуер милиардер), който е дарил 90 хиляди $. Оказва се обаче, че много от дарителите са използвали измислени имена и има няколко анонимни и Трюдо удари на камък. Всички тези недемократични и деспотични действия от страна на Трюдо водят до факта, че нормалните хора от цял свят го намразват. Доналд Трамп нарича Трюдо "лунатик, който разрушава Канада" и предлага на тракерите да ползват неговата платформа Truth Social.
Трябва да се знае обаче, че има и други нетрадиционни начини на прехвърляне на пари, които не могат да бъдат проследявани и много хора биха ги използвали.

 Трюдо малко или много е глупак, тъй като, ако прекали може да се случат някои неща в страната (от организацията на военните ветерани и бивши полицаи подкрепят Конвоя на Свободата), а дори и нищо да не се случи, ако просто шофьорите на тракове престанат да обслужват доставките, дори нищо да не протестират и нищо да не блокират, което е много лесно и законно и той не може да накара някого да върви и да работи и да кара товари - абе от къде ще намери милион и половина шофьори! Първо той няма къде да ги затвори, ако му се оставят милион и половина души, а с останалите протестиращи ще станат поне няколко милиона и какво ще прави? Хем луд, хем надут, хем глупав, хем си въобразява, че става за диктатор, ами и за диктатор не става - Канада не е някаква малка бананова република. Да припомня, че протестите започват, когато на 15 януари правителството обявява за Американските трак шофьори, които пресичат канадската граница и идват да им носят стоки в страната да са имунизирани плюс писиар тест освен всичкото на това, а също изискват и всички канадски шофьори да са имунизирани. Какво ще правят, като не идват Американски трак шофьори в страната им и канадските трак шофьори отказват да работят и да им носят стоки?

  Джъстин Трюдо заявява, че въвежда закона Emergengy Act, като по този начин си самообявява неограничена власт и е просто начин на узурпирането на властта от либерал - фашистите и превръщане в диктатура. Така Трюдо официално става диктатор и се отменят гражданските права на човека, ще бъдат отменени свободата на словото, събранията и правото на протести. Терминът диктатор е римско понятие и в древен Рим се използвал за човек, който е получавал временно неограничена власт. И това се използвало първоначално само по време на война. А, че защо му беше на Трюдо да иска да въвежда военно положение? Явно иска да бъде официално диктатор. Мислите, че Трюдо е глупав и не знае, какво означава думата диктатор ли? Е може и да е глупав, а може и да му се иска да бъде такъв.
При прилагане на закона Хартата на свободата ще е невалидна. И в момента в Канада е пред фашизъм. Това е опит за официална форма на преврат от тези, които вече са във властта. Според закона на Канада няма никакво юридическо право при мирни протести да се въвежда този закон и по-специално, като дори Трюдо не се опитва да се срещне и да разговаря с протестиращите. Единствената цел е узурпирането на властта и понеже не иска да подаде оставката си, която искат протестиращите. На 15-ти по телевизията в Канада излиза заместник Министър председателката Кристиа Фриланд** (внучка на нацист) и обявява положението с финансов контрол на всички валутни трансакции, включително и с криптовалутите*** под предлог финансирането на терористически организации (тоест опитва се да изкара тракерите с мирните протести, които в 25% са с малките си деца в камионите на по 4-5 годинки за терористи). Всички финансови институции постоянно трябва да дават пълен отчет. И се предвижда да бъдат арестувани хората и затваряни без съд и присъда, както се прави при хунтите. Още преди надигането на тракерите с 40 тонните камиони в Канада прекаляват с крутите мерки и става известен случая с арестуването на един пастор. На 8-ми февруари е арестуван за пореден път пасторът поляк - Артур Павловски от Калгари, който е на страната на тракерите, за неносене на маска, а в началото на януари е арестуван заедно с брат си за протести пред Министерството на здравеопазването и двамата са глобени. По време на разгара на пандемията той продължава да отваря църквата и да проповядва и е арестуван за това, по-рано е бил в Солидарност - полската организация, която свали Соц режима и по-късно доведе до демократични промени в страните от соц лагера. Maй от хунтата пак са го арестували за пореден път.
С извънредното положение в момента или ако бъде въведен споменатия закон никой канадец не може да напусне страната и да замине за САЩ или поне без разрешение. (А от 16-ти февруари обявяват, че ще смекчат мерките на пътуващите до Канада - за имунизираните няма да се изисква допълнителен писиар тест) По този начин дарителите от САЩ според новите канадски луди мерки на либерал - фашистите влизат в графата терористи и действията им са терористична дейност. (Да припомня на тези, които не знаят, че през 1936 г. Канада и САЩ са били пред прага на война със струпани войски по границите и САЩ са щели да ги нападнат.)
Някои щати обаче отказват да приемат новите ограничения. Примерно Квебек казват, че при тях всичко е наред и отказват да приемат наредбата на Трюдо. Същото е положението с щатите Манитоба, Алберта и Саскачеуан. Въобще Премиер министърът на Саскачеуан Скот Мо поддържа Конвоя на Свободата.

На 15-ти февруари милиони хора в Канада излизат на протести. A хората от Конвоя на Свободата продължават да стоят.
На 16-ти февруари излиза твърдение от служител в Общината на Отава, че началникът на полицията в града Питър Сололи си е подал оставката след критики, че не се е справил с протестите и не ги е прекратил. Ами нямат ли право хората в Канада да протестират? Диктаторчето надига роги и е уволнило шефа на полицията, понеже хората по закон имат право на протести и не са направили нищо противозаконно и шефа на полицията си е изпълнявал съвестно задълженията. Официалната манипулирана преса, като CBS News обаче пише, че полицейския шеф Сололи трябвало да си подаде оставката, заради "издевателства и нестабилно поведение", което е точно обратното на действителността.

image

Снимката от Отава със задраскан надпис на фалшиво отразяващи новините CBC

В същото време има и няколко медии, които отразяват случващото се реално или с подкрепа към Конвоя на Свободата.

Всеки път, когато излиза да говори Трюдо използва лъжливо думите "нелегално протестиращи" и "незаконни протести", само, че протестите не са нелегални, а Канадската конституция дава правото да се протестира. Тоест Трюдо още от самото начало на появата на Конвоя на Свободата погазва Канадската конституция и той трябва да бъде съден за тези си думи!

На 16-ти февруари Конвоят на Свободата призовава към седмица без ходене на работа от 21 до 27 февруари.

На 17 февруари въпреки заплахите от страна на Трюдо, че ще бъдат арестувани протестиращите и всички, които им помагат хората излизат по улиците, а от Конвоя на Свободата прииждат още хора с камиони. Също така се появяват и повечко военни ветерани в подкрепа на протестиращите. А в някои от по-малките населени места полицията не само приветства, но и прегръща буквално с братски прегръдки протестиращите.
Във връзка със заплахата от страна на Трюдо и фашизираната му компания за блокиране на сметки без съд, 5 главни канадски банки излизат офлайн и работят само на място с кеш. Образуват се тълпи и банкова паника от хора теглещи пари от сметките си. Тази наредба на Трюдо обърква икономиката на страната. В някакъв момент банките започват да отказват да изплащат пари на много хора. Те могат да фалират, ако хората си искат и си вземат парите. Някакъв човек бизнесмен примерно искал да си вземе парите 80 хил$ и да ги прехвърли в Американска банка, но му заявяват, че могат да му ги дадат след 3 седмици, като има предварително насрочена уговорка.

Трюдо продължава да заплашва демонстрантите с въвеждането на закона за специално положение в страната. До привеждането му в сила в седемдневен срок се очаква парламентът да гласува обявеното от Трюдо решение за или против въвеждането на Emergency Act. Кендис Берген, която е лидер на демократите обявява, че нейната партия ще гласува против въвеждането на този закон.

На 18 февруари са арестувани 100 души от мирните демонстранти. Арестувани са трима от водачите на тракерите Тамара Линч, Крис Барбър и на следващия ден 19-ти Пат Кинг. По някое време има твърдения, че са пуснали Пат Кинг, но за сега още не е освободен. Крис Барбър е освободен по някое време следващия ден при условие, че ще напусне Отава.

Новият временен шеф на полицията на Отава подава оставката си. Диктаторът Трюдо не може да намери шеф на полицията на Отава, който да му се подчинява и да върши незаконни неща, понеже хората са канадци и са съпричастни със случващото се и спазват законите на страната си.

Последно заплашват тракерите, че ако ги арестуват след 8 дни, на тези, които са дошли с домашните си любимци - кучета и котки ще ги убият - ще ги приспят. Това, като начин на сплашване няма да даде резултат, но ще повдигне много сериозен въпрос сред международните групи и организациите на любителите на животните, а ако направят грешката да убият дори и 1-2 домашни любимца не само ще ги намразят от цял свят, но и веднага ще започнат да съдят Трюдо и неговото правителство.

Пред площада на парламента има струпана полиция и някакви военни части. А хората ги освиркват и пеят канадския химн, като се прегръщат.

  На 17 в Парламента говори една млада жена от консервативната партия от еврейски произход Мелиса Ланцман един вид в поддръжка на тракерите и обвинява Трюдо, че е изгубил контрол и разпалва пламъците на неоправдано извънредно положение в страната и той по заобиколен начин я обижда и нарича нацистка и членовете на консервативната партия заявявайки: "Консерваторите могат да стоят с хора, размахващи свастика и могат да стоят с хора развяващи знамето на конфедерацията". Друг представител на консервативната партия заявява, че в тяхната партия имат хора, които са от еврейски произход и иска от Трюдо веднага да се извини, при което той не й се извинява. По-късно Ланцман казва, че е еврейка потомка на евреи, които са били в концлагерите. Когато Ланцман заявява, че иска да й се извини, той отказва и напуска Парламента. Дори родният брат на Трюдо по майка - Кайл Кемпер казва за него: "Той се държи, като агресор".  Много голяма грешка от негова страна, по този начин хората от еврейската диаспора в Канада, дори и тези, които не са заемали някаква позиция до момента ще са против него и ще го подгонят за обидата и могат да създадат сериозен международен въпрос и да го осъдят за думите му.

На 18-19 полицията е блокирала входните пътища на града, за да намали максимално прииждащите за демонстрациите пред Парламента от околностите на Отава от Онтарио, които идват с колите си и след това се прибират обратно. Изискват при влизане в града резервация за хотел, а цените са се вдигнали от 150$ на 450$. 

На 19 правителството докарва и конна полиция пред Парламента в опити за разпръсване на мирно протестиращите и пеещите канадския химн. Има и някакви военни, които не е ясно от какви части са, появяват се непотвърдени слухове, че не са канадци.
През уикенда има един случай на конната полиция, когато с конете си полицията прегазва една възрастна жена и сега тя е в болницата, просто си преминават през нея. Има и други случи на насилие и ранени от страна на полицията в Отава, включително и един военен ветеран, който е бил 20 г. военен, което неминуемо ще доведе до отглас в организацията на военните ветерани против режима на Трюдо.

image

По улиците има много случаи канадската полиция в Отава да разбива стъклата на превозни средства, които имат веещи се канадски знамена, като деянието им е крайно неконституционно. По същия начин постъпват със залепени лепенки с канадското знаме. Полицията още използва срещу демонстрантите сълзотворен газ, стреля с гумени патрони и бие с гумени палки хората. Тракерът, който първи влиза в Отава в неговия камион му взимат камиона, не му позволяват да си тръгне с него, изнасят го някъде и разбиват стъклата му и му казват, че ако иска да си го прибере в това състояние трябва да плати 5 хил$. Обикновените канадци, които никога нищо не им се е случвало в страната са буквално шашнати и направо не им се вярва в това, което се случва и казват, че те живеят в Канада, а не в някаква тоталитарна страна. В повечето случаи, като заловят и арестуват някой от протестиращите, след задържането ги карат да подпишат документ, че ще напуснат Отава и няма да се връщат пак в продължение на определено време, като им казват, че иначе няма да ги пуснат. От арестуването на някои хора е известно, че срокът за който са принудени да подпишат е една година. Но, когато хората откажат да подпишат, тъй като в повечето случаи е просто метод за сплашване ги пускат, но в някоя част на града по-отдалечена от протестиращите. И съответно след половин - един час пак се връщат сред протестиращите. Всичко това се случва през събота и неделя и е незаконно от страна на полицията. Имали са намерение в петък да гласуват в  Парламента за или против приемането на Emergency Act, но не са гласували и всички тези действия на полицията са незаконни. А въобще цялата тази работа с разбиването на стъкла на коли с канадското знаме буди всеобщо възмущение на цяла Канада. Тракерите напускат Отава и остават извън града, като казват, че това е само началото на съпротивата. Просто все още в Канада нощно време е от -15 до -30 градуса и никой не иска да бъде нощно време в камиона или автомобила си без стъкла, но времето ще се стопли.   

Канадският парламент след уикенда гласува въвеждането на военното положение с така наречения Emergency Act, което дори няма смисъл, след като мирно протестиращите демонстранти пред Парламента са прогонени.

Канадският конституционен фонд и Канадската асоциация за граждански права са подали в съд Канадското правителство за използване на закона за специално положение.

В другите части на Канада тракерите се увеличават и има много голям увеличаващ се конвой с много километри в Квебек.

На 20 февруари криптовалутните компании отказват да блокират парите на дарителите на Конвоя на Свободата.

На 20 или 21 в някои други части на Канада се вдигат и канадски каубои и идват на коне присъединявайки се към протестиращите, както е в Сюррей (град на границата със САЩ), където е блокирана границата.

На 22 сред удряните от полицаите пред Парламента е и канадската журналистка Alexa Lavoie и случаят е показан по Fox News и има отглас извън Канада. В момента полицията спира всеки в Отава да покаже документите си да се види, че е жител на провинция Онтарио.

НОВОСТИ

Дикататорът Трюдо падна. Както по-горе писах, въпреки че бяха разгонени мирно протестиращите от Оттава, Трюдо отказа да отмени военното положение. По някое време Премиер министрите на провинциите (щатите) започват да пишат в интернет, че ги заплашват и изведнъж Трюдо излиза и казва, че сваля военното положение в Канада. Оказва се, че има няколко жалби внесени както в ООН и в други международни организации и вечерта му се обадили по телефона и от там му казали, че ако не премахне военното извънредно положение ще следва трибунал за нарушение на правата на човека. Също така има изказвания на някои европейски политици, които осъждат неговото поведение. Репресиите приключват. Ще започне разследване, кой е давал заповедите за всичко това, което се случва в Канада и всички документи да бъдат разсекретени. Така че Трюдо повече от вероятно ще бъде съден, както и за мерките въведени в Канада преди две години.

Между другото само да спомена, че преди седмица в Австралия имаше митинг с около един милион души, а в САЩ започна Конвой на Свободата от Аделанто, Калифорния с първоначални 30 камиона тракове, които са взели съгласие с властите и ще преминат през САЩ и към тях ще се прибавят камиони и след 11 дни ще бъдат във Вашингтон.

"Не се оставяй да те побеждава злото, но ти побеждавай злото чрез добро" (Римляни 12:21)

---------------------------
*  По-късно вожда Уенди Джоко на племето алгонкини от Пикуаканаган се дистанцира от случващото се в Отава и извършването на церемонията и от взелите участие в нея.
Вождът Нипинак от Манитоба прави изявление около 7-8 февруари, като заявява:
"Ако вашата свобода се състои в отхвърлянето на свободата на другите, тогава вие нямате въобще свобода."
"Как мога да вложа енергия в Конвоя на Свободата, като ние все още се опитваме да открием нашите изгубени деца"

Да изясня - през последните поне 80-90 г.  има хиляди безследно изчезнали индиански деца. Преди около две десетилетия се разкрива съществуването на тайни масови гробове на индиански деца в Канада, а редом с това става ясно и за съществуването на сатанинско тайно общество в Европа и Америка на име Деветият кръг във висшите ешалони на властта, сред които английската кралица, кралските семейства на Белгия и Холандия, основателя на Клуба Билдерберг, някои висши римокатолически служители, сред които папата Йозеф Рацингер (бивш нацист, който бе принуден пред разобличения и си подаде оставката), архиепископът на Кентърбъри Джъстин Уелби (който подкрепя педерастията в англиканската църква) и др. Разследванията откриват тайни масови гробове на малки деца жертвани от тях.  Откритията за нечовешките жертви, които направо е трудно да приеме в ума си нормален човек са оповестени от църковният служител Кевин Анет - автор на голям брой книги (около 15) и публикува няколко книги за изчезналите индиански деца и се говори за геноцид над децата от племето мохаве. За дейността си и разкритията Анет беше номиниран за Нобелова награда за мир.
                                       image
       Една от книгите на Кевин Анет за геноцида на индиански деца в Канада

През 2011 г. Кевин Анет организира международен трибунал за разследване на лица от римокатолическата църква и висши представители във властта, с което папата и английската кралица са подведени под съдебно разследване за планиран геноцид над племето мохаве, а на Кевин Анет е отказан достъп за влизане в Англия. Официалната преса отказва да коментира въпроса и само се опитват да изкарат Аннет за някакъв луд конспиролог. Една възрастна индианка, която разказва на Кевин Анет, че когато била малко момиченце и английската кралица посетила техния римокатолически интернат и излязла някъде към някакви хълмове с две малки индиански деца, които никога повече не се върнали след няколко години е арестувана по скалъпено обвинение и умира в затвора. Имаше и няколко малобройни протеста с индианци и подкрепящи ги хора във връзка с това и за искане на нормално погребение на 50 хиляди индиански деца открити в различните тайни масови гробове в Канада, които са станали жертва на Деветия кръг за около 80 г. Примерно през 2008 г. в римокатолическо училище на индианците мохок е разкрит масов гроб с телата на индиански деца. Четете статията ми Секснасилие и сатанински ритуали в римокатолическата църква от януари 2017 г. По време на международния трибунал основан от Кевин Анет с представители от шест държави са представени документи от римокатолически служители следящи действията на Деветия кръг от 1773 г., включващи и скорошни техни престъпления.

** Кристия Фрииланд по майчина линия е от украински произход. По време на окупацията от нацистите, времето на Втората световна война дядо й Михайло Хом"як (украинец) е в сътрудничество с нацистите и е главен редактор на вестника Кракiвськi вiстi на украински, където представя обстановката про нацистки, прославя Хитлер и нацизма, публикуват се статии в превод на украински от нацистката немска преса и пропагандни антиполски и антируски материали. През май 1943 г. е публикувана серия от антисемитски материали. Михайло си сътрудничел с Вермахта и SS. В края на войната през 1944 г., понеже е нацист и не може да остане в освободените от нацистите територии в Полша или СССР (Украйна) Михайло Хомяк бяга в Бавария (западната част на Германия), където живее в периода 1944 -1948 г., а след това емигрира в Канада. За пред хората в Канада обаче Кристия лъже, че дядо й бил жертва на Втората световна война и избягал в Канада през 1939 г. Въпреки лъжите й може да се изкарат вестници или снимки от вестниците. В не малко библиотеки има такива вестници и са добре известни имената на главния редактор и работещите към вестника.
                 image
Публикувани са 1401 броя и всичко написано във вестниците е налично и може да се провери. Има и официален сайт на украински към националната библиотека на Украйна с броевете от 1940 и 1941 г. в цялост с всичките статии и там разбира се присъства името на дядото на лъжливата Кристия Фрииланд.

*** Въпреки че на места има така да се каже официален пазар с криптовалути, които се продават и извършват трансакции по купуването и продаването им, то както началото, така и основната част от дейностите с криптовалути се извършват по недосегаем от никого начин без банки, без посредници. Всички видове дигитални пари са измама и нямат никакво реално покритие. Криптовалутите са създадени от и за хората и сделките в сенчестия бизнес, за да не могат да бъдат проследявани парите. Повечето от по-тъпичките хора са свикнали да казват: "Гугъл знае всичко", което не е така. Гугъл показва само ниското ниво на информация, сайтове и търговски дейности в интернет. И дори понякога гугъл не иска да отвори някои нормално ниво сайтове и иска друга по-надеждна търсачка, която не иска бисквитки и не следи и не спира достъп. Има друго ниво в интернет наричано дарк нет, за което е необходима друга търсачка, пространство на анонимност и ако някой не прави нищо стандартно свързано с останалите му дейности в другия интернет на този компютър с другите настройки, дори и да се опитват да го следят не знаят, кой е и не могат да разберат. В дарк нета се извършват всякакви трансакции и плащанията стават единствено с криптовалути. Така при необходимост може да се финансира чрез криптовалута в другото пространство. Оттам получилият криптовалутата (която не може да се проследи в дарк нета) може да се договори на място в даденото селище сделка с някой, който разполага с кеш (пари в брой) и парите са в наличност, без банкови трансакции и без някой да знае, кой с колко пари разполага. А бе, много е просто, лесно и ясно.













Гласувай:
3



1. panazea - Дано успеят ! Стоят на студа !
02.02.2022 14:26
Трюдо се е скрил като мишка !
цитирай
2. ernest - Е те камионите са им приспособени
02.02.2022 14:55
panazea написа:
Трюдо се е скрил като мишка !


за дългокрайни пътувания и спане в камионите и тъй като са северна страна всичко е устроено. Tемпературiтe в Оtawa са -20°-25° C.
цитирай
3. notfun - .... за съжаление
02.02.2022 19:24
Не чух никаква адекватна трактовка на този панаирджийски парад

..... Толкова е лесно да излъжеш плебса
с малко хляб и зрелища. . За да разтовари напрежението
Разбира се, че това е тотален сценарий на великите архитекти.
те затова са архитекти..
. а ,вие плебс..
цитирай
4. ernest - Нещата не зависят само от кукловодите, но от хората и по-висши сили
03.02.2022 07:20
През 1996 г. от 30 май до 2 юни в Канада в Kingbridge Centre се провежда годишната среща на клуба Билдерберг, по време на която решават да разделят Канада на 4 части, но информацията излиза още по време на срещата и хората си съобщават, вдигат се и запазват цялостта на страната си. За да се запази чист за избирателите Джъстин Трюдо примерно не е бил на среща на Билдерберг, иначе не биха го избрали. Така че кукловодите може едни планове да си правят, ама целите им не могат винаги да бъдат постигани.
цитирай
5. notfun - ... много слаб отговор, колега
03.02.2022 09:41
..... Великите архитекти, са винаги две крачки напред
oбикновено, те играят..' всички "Роли"..

.... трябва още да почетете Хегел
и окултната геополитика на вътрешните игри.
които,се подготвят 100 _200г напред!!
цитирай
6. ernest - Не е така
04.02.2022 15:08
Хегел доразвива и дава гласност на теорията проблем - реакция - решение. Като се съсздава проблем, който довежда до определена реакция и се предлага предварително взето решение. Толкова за Хегел.
Те не са на една крачна напред, но са с планове за нещо, което съвсем не рядно не става на тяхната. А освен това, както казах има висши сили.
Теориите, които развива Хегел са от преди 200 г. Сред умните хора обаче тук-таме се срещат и по-умни от останалите. Така от по-ново време някои по-умни хора, които разбира се са съвсем малко са забелязали и отчитат и още нещо. Горе- долу от последните 15 или 30 г. Това е неизвестният фактор или неотчетеният фактор, който често напълно променя очакванията в разни такива ситуации на подобен сорт хора, които си правят сметката без кръчмар.
Така например Трюдо или някой друг, идиот, като него може да се крие 2-3 седмици и след това излиза и тъй като в Канада е пълно със сняг и лед се подхлъзва и пада и умира на място, колкото и да се мъчат все нещо изниква и променя обстоятелствата и води към добро.
Да добавя още, че има няколко различни вида организации, които правят планове за бъдеще - за 100-200 г. напред и не всички са зли и лоши. Има и добри. Така например аз знам името на една от организациите създадена преди около 800 г. чието име вероятно никой не е чувал в България, няма го в книга на английски или български. И организацита е добра с добри хора и добри цели.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ernest
Категория: История
Прочетен: 2680095
Постинги: 576
Коментари: 1166
Гласове: 1228
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930