Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.05.2015 10:14 - Има биополе около всички живи организми. Лекуване с биоенергия
Автор: ernest Категория: Други   
Прочетен: 7885 Коментари: 6 Гласове:
2

Последна промяна: 03.05.2016 12:04

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Повечето хора не познават устройството не само на света, но дори на телата си. В миналото на нашата планета е имало по-развита отколкото е сегашната цивилизация1, която след огромен (природен) катаклизъм е изчезнала. Запазили са се само най-примитивните и разбира се малцина представители от предишната развита цивилизация. Част от знанията са се запазили в древни писания и някои хора2. Тъй като примитивните хора не са били запознати с технологиите и така наречената техно-магия, представителите на различните видове религиозни култове, като шамани и жреци имащи достъп до тях се възползвали от това и всяка изгубена технология и знания се превръщали в мистика за неуката част от хората. По тази причина до средата на ХХ век повечето хора от западната цивилизация не са познавали основни неща свързани с нашата енерго-физиология. А тъй като някои неща са били включени единствено в ученията на източните народи и други наричани езичници за повечето неуки християни всичко това е изглеждало като окултизъм и близко до мистицизма и магията (а в същото време християните не отказвали да се ползват от западната медицина, което е по-зле). Това специално се отнася за лекуването с биоенергия, което било заклеймявано или просто не се приемало, тъй като те въобще не били наясно за какво става въпрос и на какъв принцип се лекува. Тук може да се спомене, че понякога се появяват и хора, които са известни, като екстрасенси (в България подобно на лекарите има и много менте "екстрасенси", които просто гледат да прибират пари) и те обикновено също използват начините на лечение на биополето, но в повечето случаи те придобиват техните способности от някакъв източник. Най-често това са ниско ниво духове (демони) наричани в окултизма и магията "елементали", но може и да има и други източници. Срещат се и случаи, когато тези способности се придобиват и с помощта на споменатите във второ подредие "спящи хора", това особено се отнася за районите на Азия, като Непал, Тибет, Тайланд и т.н. 

Съвременната западна медицина в Европа в продължение на векове се развива на принципа на окултизма и билколечението, a през последните стотина години е предимно механична и обикновено не се лекува причината на заболяването и целия организъм, но единствено последствието. Докато билколечението е прекрасен начин ползвайки се от благата на природата, то при окултно-магическите методи хората си нанасят духовно проклятие. Дори най-известният Ренесансов лекар Парацелз е бил направо болен на тема окултизъм и магия. Известни са неговите астрологични амулети за лечение.

image

Парацелз, Archidoxis Magicae в Opera Omnia

image

Астрологичен талисман-амулет на Парацелз

Само до преди 200-300 години лекарите в Европа за щяло и нещяло пускали кръв на пациентите си, точно когато организмите им са ослабени и познайте само колко народ са вкарали в гроба заради тази налудничава и малоумна практика. Понякога за целта ползвали пиявици, които от своя страна пренасяли вируси и бактерии.
Днес много от билковите методи са осмивани от традиционната медицина с цел корпорациите да могат да си продадат "лекарствата". За реклама на лекарства годишно медицинските корпорации дават 23 милиарда долара. Съвременната медицина през последните 100 години прави някои важни открития, като примерно: откритието на витамините, лазерните технологии ползвани по различни начини в медицината, алоплантите на Мулдашев, присаждането на коса и тн., но в същото време основно се върти не около лекуването, а около начините да бъдат продадени така наречените "лекарства" на нуждаещите се, повечето от които не лекуват, а дори увреждат организма, като потискат симптомите на заболяването, за което са предназначени, а увреждат в друга област. Много честни лекари алармират за това, а също различни открития в областта на лекуването са или не са приемани или осмивани от официалната медицина или откритията са скривани3 и не получават достъп до ползване. И за обикновените хора, които не са наясно се получава един омагьосан кръг, от който не могат да излязат. Трябва да изясня, че като цяло целта на лекарствата е не да лекуват, а да дадат възможност организмът сам да се възстанови.

Ще дам няколко изказвания на честни и почтени лекари:

"Едно проучване, най-мащабното и пълно по рода си, показва, че всеки петнадесети болничен пациент в Съединените щати може да пострада от реакция на организма спрямо лекарствата, предписани от лекарите или вземани без рецепта, а за около 5 % от тях тези реакции се оказват смъртоносни.
Ако резултатите от проучването са точни, броят на хората, умиращи всяка година от лекарства, отстъпва само на броя на хората, умиращи от коронарна болест, рак и инсулти, и е по-голям от смъртните случаи от болести на белите дробове, пневмония и диабет.
Според експертите резултатите от проучването, публикувано в последния брой на “Journal of American Medical Association ", са най-достоверните от всички предишни резултати, тъй като в него са разгледани само случаите, когато лекарствата са били вземани правилно." (д-р Ф. Батманжелидж)

"Главната отлика на фармацевтичния тероризъм е, че той позволява на шепа хора да печелят от огромното мнозинство от населението, принудено да се раздели със спестяванията си преди да умре преждевременно в мъки." (д-р Ф. Батманжелидж)

"По тази причина създадохме система, която обслужва болестите, а няма за цел да ги предотвратява и да опазва здравето. Такава система може да бъде създадена само чрез научни изследвания в областта на физиологията, а не чрез употребата на химически препарати, тровещи организма и приближаващи смъртта. Погледнете само списъка на противопоказанията, който се прилага към всяко ново лекарство, рекламирано по телевизията и в печата." (д-р Ф. Батманжелидж)

"В медицината от десетилетия господстват различни митове, т.е. заблуди, създадени и поддържани с користни цели и насаждани ловко в съзнанието както на лекарите, така и на широката общественост. Целта на тази манипулация в световен мащаб е преди всичко да обслужва интересите на медицинската индустрия." (д-р Атанас Гълъбов)

"За да се направи преценка на състоянието на съвременното здравеопазване в глобален и локален план, трябва да се познават механизмът му на действие, силите, определящи насоката на неговото развитие както и реалните резултати. Най-важните въпроси, на които трябва да си отговорим, са: кой контролира медицината и системата на здравеопазване и кой има най-голяма финансова изгода от начина, по който те функционират сега?!" (д-р Атанас Гълъбов)

"Може да се каже, че още от самото начало на развитието на медицинската мисъл в нея са се оформили две течения. Според едното от тях, на което главно ще обърна внимание в тази глава, симптомите са болестта, с която трябва да се борим активно като с нашественик. Идеята идва още от времето на древногръцкия философ Аристотел, който е приемал, че болестта е разпознаваема по определени признаци и най-важното е да й се даде някакво име. Ако проблемите са във физическото тяло, би трябвало да им въздействаме с физически средства. Този начин на разсъждение, който е залегнал в основата на съвременната медицина, оправдава както масовата употреба на синтетични медикаменти, така и често ненужната хирургична намеса. Още в края на 70-те години на XX в. според оценки, изнесени пред конгресни подкомисии, извършването поне на 2,4 млн. операции годишно в САЩ не е било оправдано. Освен това те са стрували 4 млрд. 118$ и 12 000 живота. Едно изследване установило, че при повечето хора, на които била препоръчана хирургична намеса, нямало реални основания за такава. Но не само това - почти половината от "болните" въобще не се нуждаели от медицинско лечение!" (д-р Атанас Гълъбов)

"Медико-индустриалният комплекс експлоатира дълбоко заловените у хората желание за сигурност и усещане за защитеност, като им предлага фалшиви и неизпълними обещания за предпазване от болести и страдания чрез неподходящи средства. Оказва се непрекъснат огромен пропаганден натиск, чиято цел е да ни накара да повярваме, че природата е безпомощна, защото не е много наясно с това, което прави, и затова й трябва коректив в лицето на масово ваксиниране и приложение на алопатични препарати. Целта на тази тактика е да се внуши страх и да се постави човечеството в подчинено положение и зависимост от медицинската индустрия! Съзнанието на мнозина вече е дотолкова промито, че когато дойдат на преглед, очакват или дори сами искат да им изпишем медикаменти, а много често от такива няма нужда.
Единствената сигурна защита на организма е здравата имунна система, за поддържането на която най-голям принос имат правилното хранене, чистият въздух и подходящите физически упражнения! Т.е. естествени и евтини методи. Медицинската и в частност фармацевтичната индустрия обаче не искат вие да си спомняте точно това! Затова десетилетия наред обществото е манипулирано с обещанието за "магическото хапче", което ще го освободи от всички болести. Но както пише Лоурънс Лешан в книгата си "Холистично здраве": "Нашето вярване в магическото обещание на медицината е илюзия на цялата ни днешна култура... и ни превръща в... сърдити и претъпкани с медикаменти хипохондрици." (д-р Атанас Гълъбов)

При комерсиализирането на лекарската професия в България в някои големи градове съществува следната схема. Някои лекари имат процентно участие в бизнеса на някои аптеки и когато при тях отиде пациент те предписват скъпи лекарства, за да продават стоката си. А на места в някои болници направо има викачи (подобно на ресторантите), които работят към даден лекар и му водят клиенти на процент.

Повечето неразумни хора не умеят да съхраняват организмите си, като живеят нездравословно пият, пушат и се хранят нездравословно и чакат да се разболеят и едва след това се сещат, че трябва да са внимателни и да се грижат за организмите си. Основните фактори, благоприятстващи развитието на повечето болести са: тютюн, месо, храни съдържащи вредни вещества - ГМО и много консерванти и вредни овкусители и стабилизатори обозначвани с Е-та, прекалено количество захар, алкохол и др.
И преди съм го споменавал в постингите си и сега ще го повторя: "Истинският лекар, не е този, който успява да излекува дадено заболяване, а този, който предотвратява появата му!"

Има различни превантивни способи за поддържане на организма, като пречиствания на организма (включително и пречистващо гладуване), пиене на билкови отвари, йога упражнения, спорт (изключително полезно е бягането4) и т.н. Един от така да се каже ефектите на правенето на йога е, че човек е здрав. Преди години имах един приятел в чужбина и баща му се разболял от нещо и лекарите му казали, че му остават още няколко месеца живот. Някой му казал да започне да прави йога упражнения. След половин година човекът отново отишъл на лекар и докторите се шашнали - казали му, че не може да бъде жив, а на всичкото отгоре се бил оправил и бил напълно здрав. Когато години по-късно ходех на гости в тях баща му правше йога и си беше здрав и не се интересуваше от индийските фантсмагории и вярвания. Вече от десетилетия има отделен клон на йога, в който няма окултизъм и индийски вярвания.  

Сред индийските лечителски и превантивни практики са масажните техники ширадхара и марма - с актиизиране на енергетичните центрове. Съществува древна превантивна система за лечение е с ароматни масла, при която се използвали около 200 вида ароматни масла. Днес повечето от знанията са се изгубили, или поне не се знаят масово и се ползват около 70 вида масла. При тази система, ако някой се разболее просто сменя лекаря си, тъй като целта на тази система не е някой първо да се разболее, а после да бъде лекуван, но да бъде здрав и да не се разболява. В знаменитата любовна история между принц Джахан и Мумтаз Махал (в чест на тяхната вечна любов е построен Тадж Махал) е известно, че принцесата използвала балсам от кокосово масло и била както красива, така и много здрава.
Линк към любовната история на принц Джахан и Мумтаз Махал:

http://ernest.blog.bg/tq-i-toi/2014/03/18/ima-li-vechna-liubov-2-chast.1248830

Съществуват различни методи на поддържане на здравето и дори на младостта на организма, а също и за лекуване, но при системата на точкотерапия - акупресура и акупунктура се възстановяват енергийните канали, по които протича жизнената енергия наричана при различните учения по различен начин (съществуват уреди, с които се установява къде се намират точките). В Библията нищо не пише за устройството на човешкото тяло. Не пише, примерно, че се състои от клетки или други подробности, но това съвсем не означава, че като не пише това - клетките не съществуват. За съществуването на клетките обаче са знаели индийците, египтяните, древните гърци и някои от индианците в Америка. Едва около 1590 г. е направен първият микроскоп в Европа, за да могат да бъдат видяни клетките. И "по случайност" се оказва, че древните народи са били прави и добре са знаели за неща, които са нямали възможност да видят, тъй като по онова време технологиите, за да бъдат видяни не са съществували... 

В учебниците по биология и медицинските справочници и учебници на западната медицина никъде няма да намерите неща около биополето и различните съществуващи системи на възстановяване и лечение, но тези методи са по-добри и по-ефикасни от другите... и най-важното са напълно безвредни и от тях може да има единствено полза.

Ето какво се случва, когато някой отиде на лекар. Независимо дали някой е болен или не - може да отиде на лекар и да каже: "Тук и тук ме боли" или "Не ми е добре" и тн. и докторът, който и хал хабер си няма какво му е на пациента трябва да отгатва (ако не се правят изследвания, но дори и те не дават пълна картина на състоянието на даден индивид), какво му е на пациента. И доктора говори и пита по нещо пациента и му предписва по усмотрение някакво лекарство. Ако не ми вярвате можете да сте напълно здрави и да отидете на лекар за експеримент, като си измислите нещо и ще видите, че докторът няма да разбере, че сте здрави, но все някакво лекарство ще ви изпише. Ето това е плачевното състояние на по-голямата част от съвременатта западна медицина. Разбира се в различните държави положението е различно. В България е толкова зле, че дори няма един нормален учебник на български за учещите медицина. Тъй като се интересувам от медицина преди 4-5 г. реших да търся нещо, където да са описани действията на различните органи (поне до толкова ми е връзката със съвременатта медицина) и се оказа, че на български такова нещо няма, а изучаващите медицина в България използват на руски.
 Сред различните медицински измами в България са и менте операциите. Хората си плащат за операции, а такива така и не са им правени, а просто ги мамят и им взимат парите. През първата седмица на декември 2015 в новините се коментира случай на менте операця. Някакъв човек платил 3500 лв. за операция на някакъв прешлен на гръбначния стълб. След известно време след операцията отишъл в болница в Плевен да се прегледа и му казали, че нищо му няма на гръбнака и никога не му е правена операция, но просто са цепнали малко кожата на предполагаемото място.  

image

От дясно биополе на здрав човек, от ляво на болен

През 1939 година в СССР по време на експерименти и ремонтиране на апарат за електротерапия в градска болница е открит уред с който се вижда аурата. Така се доказва и изследва биополето, наричано в източните култури аура. Отново за поред път се оказва, че йогите (от Индия), древните египтяни, непалците, тибетците и китайците са били прави - всички живи организми имат биополе. А между другото съществуването на енергийно био поле съставeно от няколко пласта и енергийни центрове говори и за много по-сложното устртойство на нашето тяло и за съществуването на създател - Бог.

image
 

Снимка с ГРВ камера на биополе на карамфил

image

Биополе на жена в три различни състояния в третото отдясно е най-зле здравословно

Тъй като при овладяването на различни методи на лечение на биополето повечето от лекарите (лекуващите) често са придобивали и други способности тези неща или са се пазели от непосветени и единствено лекарите са били по-запознати или дори са били достояние на жреците и шаманите занимаващи се с лечителство и са имали и религиозен оттенък. Но науката и устройството на нашето тяло не е религия, освен, ако някой не я използва с определени цели при по-примитивните и неуки хора.
В посочения линк във 2-ро и 3-то подредие обяснявам за уредите с които може да се наблюдава и диагностицира биополето и енергийните центрове: 
http://ernest.blog.bg/drugi/2015/06/27/.1371598

image

 Биополе на истински влюбени мъж и жена 

Почти всички са чували израза: "да се обича5 със сърцето", но сърцето е орган на кръвоносната система. И ако потърсим отговор защо се използва този израз повечето хора няма да могат да отговорят. Но, ако се погледнат функциите и свойствата на различните енергийни центрове в тялото вече всичко придобива смисъл. Четвъртият енергиен център на нашето тяло се намира малко над сърцето в центъра на гръдния кош и отговаря за способността ни да обичаме. Този енергиен център6 играе роля в управляването на дейността на сърцето, кръвта и кръвообращението като цяло. 

Всички хора теоретично би трябвало да могат да лекуват с биоенергия, но на практика съвсем малък брой хора умее това. Някои хора имат повече жизнена сила (повече живот в тях) и могат да лекуват. Наскоро по случайност открих, че мога да лекувам (да възстановявам) биополето, след което се насочих към йогийски метод. Все още се уча и ми е много интересно и забавно, за разлика от всички други съществуващи системи при тази нещата се учат и се напредва много бързо. (При цялата тази работа с биополето и енергията разбира се могат да се правят и други неща...повечето хора занимаващи се с това може и да не са наясно, но аз съм си рационализатор и откривател, така открих и способностите си.) Въпреки че от доста години съм запознат със съществуването на различни апарати за наблюдение и снимане на биополето и съответно с неговото съществуване, което за мен не е никаква мистика, това се оказа преломен момент в живота ми. Като християнин бях скептичен към съществуването на енергийни центрове, "енергийни вихри" или на индийски наричани чакри (колела) и исках солидно доказателство, за да повярвам, но се оказа, че ми се отвориха и някакви вторични чакри и вече не мога да кажа, че ги няма, след като ги има и ги усещам и дори мога да ги контролирам. Преди около 6-7 години, когато бях на гости при мой приятел (почина при инцидент от много пиене, препиване, нo аз няколко седмици преди това го предупредих какво пише в Библията и къде отиват душите на пияниците), беше около ноември и вече хладно. Стояхме в кухнята и си говорехме, когато настъпах един кабел, към който имаше включена печка, без да съм с чехли и се сетих да го попитам дали и той усеща7 тока по кабела. Учудването ми беше, че другите хора не усещат тока. На мен те ми изглеждат малко като сакати. Как така не усещат? Имам много силно био поле, много по-силно от обикновените хора и явно просто eнергийните ми центрове са ми отворени и покрай това се случват тези неща. Имам и още една способност, която почти няма други хора, които да могат да правят. Ако кажа на някой - не могат да повярват.
Преди две години си взех една доста обемиста книга по акупунктура съдържаща и карти на тялото, но така и не ми бе останало време, да започна да изучавам акупунктура. Е, вече няма нужда от голямо учене, въпреки че пак по малко понякога ще преглеждам книгата и ще чета за акупресура и акупунктура, но всичко стана по по-лесния начин и вече мога да лекувам.

В християнството хората се молят на Бог и Той понякога изцелява и върши чудеса. Християните кръстени със Светия Дух, чийто признак е говоренето на ангелски езици (описано в Деяния на Апостолите 2 глава) следват духовните дарби и получаването на духовна сила. Има и изцелителни дарби - описани в Послание към коринтяните 12 гл.

Реших да напиша този постинг и хората, които не са наясно с биополето и другите неща споменати тук да придобият по-ясна представа за тях.    

 --------------------------------

1 Има редица данни като надписи върху камъни (като камъните от Ика, които съвременната наука не може да разбере дори по какъв начин са направени), каменни колони, каменни или плочи от твърд материал (примерно изумрудените скрижали), книги и древни артефакти, които показват знания по-големи от съвременните и разбираме, че древната или може би по-точно древните цивилизации са били на много високо ниво. Така например има около 4-5 известни индийски древни книги с описания на летателни устройства, включително в някои от тях и чертежи и описание на сплавите от които са направени, които днешната цивилизация все още не може да достигне. Преди 3-4 години при разкопки в близост до Лхаса, Тибет китайски археолози откриха древни книги в пещера, където в една от книгите има описания на летателни устройства. Това, което знаем за предпотопната цивилизация е, че хората са говорели един език и намираме артефакти с надписи от цял свят на един език, който условно се нарича пре санскрит. В древната славянска книга, известна като Велесова книга се описват срещи на племената на северните славяни с представители на някаква древна северна цивилизация (предполага се, че става въпрос за Хиперборея). Велесовата книга е артефакт с надписи от някаква смесица между старославянски и санскрит върху дървени плочи свързани помежду си с кожа.

Авторът на древната славянска Велесова книга пише, че Северната и Южната цивилизация вече са унищожени, а неговият народ вече губи спомените за тях. Според преведени части от Велесовата книга възходът на "славянската" цивилизация бил преди около 10 000 г. пр. Хр. През това време в Европа имало ледников период, но имало отделни градове, които били предпазени по някакъв начин от ледниците и имали нормален климат за живеене и тези градове поддържали връзка едни с други. Предполага се, че са умеели локален контрол над климата.

Oще по темата:

http://ernest.blog.bg/history/2014/09/22/potynalite-kontinenti-prez-drevnostta-atlantida-mu.1299086

http://ernest.blog.bg/history/2014/08/30/nlo-ot-drevnostta.1293045

По време на търсене на диаманти в Сиера Леоне откриват различни фигурки, между които човешки фигурки с рептелоидни глави, динозаври и тн., които са датирани на от преди 17 000 г. Едната фигурка на динозавър можела да издава звук, при което откриват във вътрешността й топче от хромирана стомана, а нашата цивилизация е успяла да направи подобна сплав едва през 1905 г. Когато преди известно време изследвали резците, длетата и другите инструменти използвани при строежа на пирамидите се оказало, че са направени по праховата технология, която е открита едва през ХХ век и понеже нямали отговор и научно заключение и считали, че е невъзможно в миналото да са притежавали подобни знания заявили, че инструментите са "фалшификати". Подобно е положението от открити украшения в гробници в Урал. Археоложката Марина Кримова примерно открива украшение от скидския период, което се оказва, че е сплав, която се състои от смесица от изумруди и брезова прах - сплав и технология, които съвременната наука не познава и не може да възпроизведе. Изследването показва, че сплавта е направена без топлинна обработка, на което не могат да се начудят учените.

image 

Мнението на експертите е, че чрез съвременните прахови технологии, но при топлинна обработка все пак може да се произведе подобно украшение, но то няма да е трайно и ще се разпадне до стотина години... 

2 Има и живи представители на хиляди години от предишната (може би по-точно предишните) цивилизация намиращи се в пещери, които са като консервирани в състояние на сомати. В районите на Кайлаз (Тибет и Непал) те биват наричани "спящи мъртъвци", на други места "спящи хора", тъй като те са в специално състояние на медитация и концентрация, при което не дишат, не пият вода, не се движат и нямат първосигнални признаци на живот. Те контролират целия район. Един постинг за жив човек в такова състояние, от когото са взети образци и са изследвани за недоумение на съвременната наука:

http://ernest.blog.bg/drugi/2014/03/17/podmladiavaneto-i-dylgoletieto-mit-ili-realnost-5.1248487

Основната част от остатъчни знания от миналата цивилизация са се запазили на Изток. Там е била културата и науката (математика, геометрия, астрономия, архитектура и т.н.), а Европа е тънела в невежество. Когато Марко Поло се отправя на Изток, след завръщането си разказва неща, на които тогавашните учени не са вярвали. Той разказвал, че е виждал как в Кападокия използвали "черни камъни", от които получавали светлина и топлина, а в други части на същия район  видял "черни масла", събирани за същата цел от бълбукащи ями в земята. По-късно, когато европейците преоткрили въглищата и петрола разказите на Марко Поло се оказали истина и повече никой не подлагал това под съмнение. Марко Поло споменава, че срещал и 250 годишни йоги - колко ли още време ще е необходимо, за да може всички (не само някаква част от хората - oт 7 милиарда 2-3 са наясно) да приемат и тази реалност и да свикнат с мисълта, че има хора, които не остаряват на 100-150 г. ?

Най-странното е, че дори много хора не искат да живеят дълго. През 1999 или 2000 г., когато два института в САЩ, работещи независимо един от друг почти по едно и също време обявиха, че са открили начин да се живее* 1000 г. и след това последва официално изявление по телевизиите по света на американския президент, някои хора просто казаха, че не им се живее много. След това изявление на президента повече нищо не се спомена по въпроса, а записите от изявлението му се изтриват от Youtube. Те може и да са измислили начин да живеят 1000 г., но и някои от нас знаем методи да се живее дълго. Едната от тайните техники за подмладяване и дълголетие е на принципа на въртенето на чакрите. Когато хората остареят чакрите се въртят по-бавно (има уреди за диагностика на чакрите), но съществува древен метод за възстановяване на въртенето на чакрите и човек става като на 25 г. (но някои хора, 1 на 200 започват да изглеждат и по-млади - знам и това как става) и лесно подмладяване. Знаех за тайната техника, но докато не бях сигурен за съществуването на чакрите не предприемах нищо. Вече ги правя и съм много щастлив.   
* Някои учени предполагат, че става въпрос за стволови клетки. Те се взимат от 3-4 седмични бебета, които се убиват. Наскоро гледах един нов филм, приключенско-фантастичен сюжет с любовна история, който ми хареса - Jupiter Ascending. В него се разглежда идеята, че земята е притежание на извънземна високоразвита технологично цивилизация и по някое време такива планети са ожънвани, като се унищожават живеещите на тях хора, за да се произвежда вещество, което подмладява и дава дълъг живот, като идеята за това във филма идва точно от стволовите клетки и намираните хиляди трупове на 3-4 седмични бебета.

3 Примерно откритията на доктор Райф през 30-те години на ХХ век. Институтът Франклин по онова време публикувал дълга, подробна серия статии във връзка с разработките на д-р Райф и към това получил за съхранение няколко от устройствата, които се пазят там и до днес. В началото на 30-те представители на всички научни институции се втурнали да наблюдават демонстрациите на доктор Райф и постиженията му се посрещнали с бурни овации от всички медицински гилдии от двете страни на Атлантика. И създаденото устройство с електроимпулси с определена честота, с което се унищожават всички възможни вируси и рака. Той разработил метод, при който пациентите бивали обгръщани от безвредно електрическо поле с акустична честота, докато се подлагат на интензивните краткотрайни електро импулси. Така лечебните лъчи можели да унищожават специфичните патогени в цялото тяло, без да причиняват вреда на пациента. И дори започнал да прави каталог при каква честота различните вируси са напълно унищожавани. Използвам четири цитата от книгата "Изгубените открития" на Джери Василатос:

"Д-р Райф тествал ефективния обхват на лъчите и определил безопасното за пациентите разстояние от източника на лъчение. Патогенните култури не били в безопасност никъде в близост до устройството. Д-р Райф разположил лампата в единия край на лабораторията си и започнал да поставя културите на различни разстояния от нея. В последния изумителен експеримент отнесъл културите вън от лабораторията в затворени контейнери. Оказало се, че излъчвателната лампа действа ефективно върху вирусните култури на разстояние 13 км! Металните стени не можели да предпазят вирусните култури от смъртоносните лъчи, тъй като действали като проводници. Дори при използването на алуминиеви контейнери настроените лъчи унищожавали целите си, където и да се намирали.
 Това представлявало едно от големите открития в медицината с огромно значение за човечеството. Принципът на практика правел възможно излъчване на лечебни емисии в ефира. Цели градове можели да бъдат електрически „ваксинирани“ от една-единствена подвижна станция. Потенциалът на системата бил зашеметяващ. Епидемиите можели да се контролират, без да са нужни отнемащите време индивидуални прегледи. Излъчваното смъртоносно послание щяло да унищожава специфичния патоген само с няколко прости емисии. Непрекъснатото наблюдение на заразните болести можело да се прави чрез непрекъснати здравни „предавания“."

"Използването на лампата в лабораторията осигурявало непрекъснат източник на ваксиниране. След известно време в телата на членовете на екипа имало толкова малко токсични вещества, че признаците на отпадналост започнали да изчезват. Сътрудниците му не се разболявали от нищо. Не хващали дори хрема.
 След време д-р Райф почти не използвал ръкавици, когато работел с вирусни образци. Освен това нито той, нито някой от сътрудниците му не прихванал нито една от болестите, с които се занимавали. Лъчевата тръба ги „ваксинирала“ срещу всяко заболяване."

Фармацевтичната индустрия и идеята сред някои кръгове за намаляне на населението на земята решава да унищожи д-р. Райф и откритията му:

"Лъчевата система на Райф заплашвала да заличи приетите фармацевтични методи за лечение. Подобни перспективи не се нравели на застрашените корпорации. Д-р Райф разработил средства за лечение, които вършели работа. Това се вижда повече от ясно в яростта, с която го нападнали противниците му.
 Систематичното унищожаване на това постижение говори за мащабно и ужасно упражняване на контрол над обществото, който неизбежно се свързва с корпоративни тръстове и правителствени организации. Идеята, че се допуска разпространение на болести само за да се защитават корпоративните интереси, е прекалено ужасна, за да може изобщо да бъде обсъждана. Когато федералните служители пристигнали да запечатат лабораторията на Райф, било прекалено късно. Неколцина предани сътрудници успели да отмъкнат цялото безценно оборудване и заедно с някои важни документи го прехвърлили през границата в Мексико, където се намира и до днес под грижите на Джон Крейн.
 Редакторът и главният цензор на Асоциацията „Фишбейн“ се погрижил името на Райф да бъде изтрито от всички излезли публикации, нито едно научно издание да не публикува негови материали и в нито един официален документ да не се споменава за постиженията му. Поведението му е повече от подозрително — особено като се има предвид, че Фишбейн е тясно свързан с фармацевтичните тръстове." 

"Контролът върху обществото се превърна в основна тема след края на Втората световна война. Модифицирането и регулирането на обществената мисъл чрез законови и финансови мерки доведе откритията и истинското развитие на технологиите до мъртва точка. Откритията, способни да променят света, могат да се правят, но не и да получат разпространение. Леченията на заболяванията могат да се потвърдят и одобрят, но не и да се прилагат на практика."

Дори и майка ми, която бе здравен работник имаше идеен проект комбинация от съвременна медицина с билки за лечение на СПИН или рак (аз спинозни няма да лекувам - да мрат, като са живели неморално) и когато предложи на Здравното министерство, те не проявиха интерес. Но мисля, че вече бяха лекували някого експериментирайки, но не съм напълно сигурен.
Откакто тук-таме лекувам (случва се и жени) разбрах, че всяка трета жена от 28 до 44 има миома или рак на гърдата.

4 В много случаи, когато някой отиде в Англия на лекар първо му казват да вземе да използва билки, да поспортува малко и да вземе да потича, за да си възстанови сам организма. Едва по-късно препоръчват лекарства.
 
Линк към постинг за един от начините на пречистване, който правя:

http://ernest.blog.bg/drugi/2013/12/21/prechistvaniia-1-prechistvane-na-cherniia-drob-jizneno-vajno.1221282

5  Не трябва да се бърка любовта с курвалъка - това са две различни неща. Любовта е слаборазгадан от съвременната наука феномен. Аз съм си направил мое собствено разследване по тази тема (правил съм си и експерименти с влюбени в мен тийнейджърки, повече няма да го правя) и повечето от нещата съм ги описал в моите постинги, които са доста добри:

http://ernest.blog.bg/tq-i-toi/2013/07/19/ima-li-vechna-liubov.1131334

http://ernest.blog.bg/tq-i-toi/2014/03/18/ima-li-vechna-liubov-2-chast.1248830

http://ernest.blog.bg/tq-i-toi/2014/06/15/obsebvashtata-liubov.1273245

http://ernest.blog.bg/drugi/2015/05/27/.841395  

При влюбването се променя биополето, дори цветът на биополето се променя. Като резултат от това в организма също настъпват известни промени (става въпрос предимно за първо влюбване). При мъжът и жената има разлики, включително и в любовта. При първото влюбване при жената (момичето) в биополето й се запазва закодирана информация за любовта й за цял живот. По тази причина жените истински (за цял живот) могат да се влюбят и да обичат единствено при първо влюбване и тези от тях, които държат на такива неща като любов (а не разврат) и романтика (любов за цял живот) са истински щастливи само с първата си любов. И единствено при първата любов при жените (първото влюбване) чувствата се задържат трайни. Това е едно от условията, за да се получи истинска любов, като тази между принц Джахан и принцеса Мумтаз Махал от историята за Тадж Махал. Има хора, които са си един за друг и изследванията показват понякога нещо невероятно, феномен - биополетата им от силата на любовта направо да се слеят, но подобно нещо може да се случи единствено, когато за жената това е първо влюбване и обича истински. По тази причина е много важно условие хората да са морални, за да може да се получи истинска любов за цял живот.
За разлика от жените, при мъжете (тази част от тях, които могат да се влюбват и си падат по любовта, понеже има голям процент мъже, на които въобще не им пука за чувства) не е задължително да е първо влюбване, за да се получи голяма любов (причината е в това, че Господ първо създава мъжа, а за него прави жената), както обяснявам и потвърждавам с факти в подредията започвайки от 5-то подредие към постинга с по-долу посочения линк, но има и една подробност обикновено не става някой да е влюбен, нещо да се случи и след месец хоп голяма любов, въпреки че при мъжете е възможна, най-често трябва да мине време:

http://ernest.blog.bg/tq-i-toi/2014/11/08/za-liubovta-i-oshte.1311629

Ако някой мъж си пада по истинската любов трябва да бъде морален и да е с момиче, което му харесва (както според критериите му за външен вид, така и да притежава определени качества, които да му харесват), необходимо е да е на първо място морална, млада, не може да вземеш някоя на 24-25 г. и да чакаш голяма любов - вече й е късно и не става (в ранното християнство жените се омъжвали до 20 г. и аз така трябва максимум до 20 г. и да й е първа любов). За нея мъжът трябва да е първа любов и тя да не е ходила с никого другиго, а освен това трябва да го има и привличането с любовните чувства (не става просто да вземеш двама души и голяма любов - не става). А, ако момиче иска истинска любов, трябва когато се влюби за първи път да държи на любовта си до край - докато е жива. Логиката е много проста, ако някоя може и иска да обича истински, тя не си ги сменя и не се среща с различни, но е с първата си любов. Истинската любов се среща единствено при моногамните жени! Най-правилно е жените (момичетата) да са с първата си любов. А тези от тях, които са прецакани и са си изтървали, не са си дочакали или изоставили първата си любов и живеят неморално като прасета (в любовен аспект животите им са като кочини пълни с различни хора, а не един мъж, когото да обичат-първата им любов, както трябва да бъде) с проститутско-курвенско самосъзнание на принципа, че са общи, като си сменят гаджетата и мъжете или пък направо се срещат с различни - никога не са истински щастливи на тема любов (ако бяха щастливи  - никога не биха си ги сменяли, ако щастието се измерваше по това колко е сменила някоя, то проститутките щяха да са най-щастливите, ама не са - демонизирани са*). За някои развалени и демонизирани не различаващи греха от доброто, позорът им е причина за радост, примерно проститутките се радват като имат повече клиенти. Праведниците и грешниците се радват на различни неща!Хората живеещи неморално и съгрешаващите сексуално са пълни с демони (някое момиче може да е девствено и пак да е развалена на тема любов и да е леко демонично опресирана, ако е с курвенско поведение, като излиза с различни или ходи с различни и си ги сменя - това е грешно пред Бог, да ме прощавате, ама аз от малък, от дете от 6-7 г. много мразя и ненавиждам курвите и курвеещите се пачаври (споменатите са най-лошите момичета), аз харесвам морални, добри, женствени и качествени момичета). Бихте ли си купили долни гащи, които са ги носили няколко дущи? Същото е когато някое момиче вече е ходило с няколко души или излиза с различни - гнусно е! (а жената е много повече от долното бельо - за да може човек да я обича цял живот, а не да й прави номера) Обикновено много от този вид хора, като им се каже, че това е грешно започват силно да се дразнят от демоните вътре в тях и да хулят християнството и хората живеещи непорочно (признак на действието на демони - това го знаят повечето християни). Когато някой обясни греха и неморалността и другите не само, че не приемат казаното, но застанат против - това са демони!

"Защото нашата борба не е срещу кръв и плът, но срещу началствата, срещу властите, срещу духовните сили на нечестието в небесните места." (Ефесяни 6:12)

Гонение на демони:
 https://www.youtube.com/watch?v=5cAUV6KWA-8

* Исторически пример. По времето на Юстиниан събрали всички проститутки в Рим и ги затворили в един замък. Предложили им, ако искат да приемат християнството и като се откажат от професията си да ги пуснат, но стотици от тях, без някой да ги принуждава скачали от стените на замъка и се разбивали в скалите.

Момичетата и жените с блуднически (курвенски) манталитет хем са грешници (на път към Ада), хем са прецакани на тема любов. С курвалък любов не се намира и при Господа не се отива! Неслучайно в последната книга от Библията (макар и в друг контекст) Господ казва:

"Но имам това против тебе, че си оставил първата си любов." (Откровение 3:4)

Около 90% си знаят какви са и не търсят любов при паплачта от покварени хора с объркани представи, които не различават добро от зло, но на част от по-малоумните понякога може да им се иска хем да живеят развратно, като си сменят партньорите, хем да имат любов (няма как да стане) и считат това за нормално - това си е техен проблем. Tака или иначе по някое време момичетата и жените разбират че за тях няма любов, но само връзки, a при това на жените бързо им минава времето. Всеки рано или късно си получава заслуженото! Освен че полигамните жени не стават да бъдат обичани, истинската любов за такива е химера (това всеки с акъл го знае), те създават връзки единствено с нечестивци, на които не им пука дали те вече са били влюбени в някого, дали са ходели с някого, спали или дори развеждали (това всеки го знае). Моралните момчета и мъже, включително и религиозните не харесват, момичета които си ги сменят или излизат с различни - те ги презират. По това се различават моралните от неморалните. Полигамните, неморални - общи момичета и жени си нямат половинки в живота, но временни четвъртинки, осминки, 32-вторинки, 60-тинки и тн., а момчетата и мъжете с които са ходели, спали, омъжвали се падат помежду си "баджанаци". Те не стават за (добри) съпруги и за майки - те не могат да научат децата си на нищо добро или поне не могат да дадат собствен пример. Има добри жени и добри майки, а има и лоши жени и лоши майки. Eдин пример за лошо, развалено момиче станало майка. Детенце пита майка си как се е запознала с баща му и тя понеже не иска да го лъже започва: "Излизах с различни момчета и мъже..." и разказва разни неща, а детенцето по някое време пита: "Мамо, а ти била ли си и проститутка?" Като не им отърва такива общи продължават да си ги сменят, като се развеждат и се прехвърлят на следващия безумен грешник. Te създават връзки единствено с нечестиви мъже, които често им изневеряват и ако знаят истината са нещастни, a повечето от нечестивите, невярващи мъже пият и над 60% от тях пребиват жените си, масово е. (за разлика от мъжете жените изневеряват рядко - изчислено е, чe e 1 % и единствено по две причини: когато са си изтървали първата любов и им липсва любов или когато са нимфоманки) А има и такива от тези жени, които искат мъжете им да им изневеряват. Мулдашев разказва един такъв случай в книгата си В обятията на Шамбала. Развалените неморални хора нямат водителство от Господ, който да им каже или потвърди с кого да започнат връзка, за да се омъжат или оженят и да имат щастлив брак с любов. Те не живеят с идеята, когато се влюбят за първи път да живеят с мъжа на любовта си за цял живот и да го обичат, но спокойно си ги сменят. Те не правят разлика между любов и курвалък. Те не само, че не осъзнават безчестието си, но дори се хвалят, когато си хванат ново гадже или се омъжат втори, трети път. В съпоставка Библията казва за добрата (добродетелната) жена (освен че тя е вярна на мъжа си, на първата си любов докато е жива), че тя носи добро, а не зло на съпруга си през всичките дни на живота си:

"Кой може да намери добродетелна жена? Защото тя е много по-ценна от скъпоценни камъни. Сърцето на мъжа й уповава на нея; и не ще му липсва печалба. Тя ще му донася добро, а не зло, през всичките дни на живота си." (Притчи 31:10-12)  

Освен че в биополето се запазва информация за първото влюбване (при жените) за цял живот, но също се пази и допълнителна информация и от родителите и бабите и дядовците. Има нова наука, известна като епигенетика, която доказва, че хората унаследяват не само РНК и ДНК, но също и емоциите или травмите на своите предшественици по някакъв друг неизвестен начин (е аз мога да обясня как става тази работа). Ние сме отделни личности отличаващи се от нашите родители, но тъй като не сме създадени в епруветки, а прекарваме 9 месеца в телата на нашите майки сме свързани с пъпната връв. Така биополетата с нашите майки са свързани с нас и покрай това се запазва информация за някои емоционални усещания от тях. Съвсем неслучайно е, че много от близнаците имат понякога свързани усещания и ако се случи нещо по-силно при някого от тях, другата личност го усеща - ами били са свързани едновременно с майката по едно и също време, а чрез нея и заедно и по този начин в биополетата им се запазва информация и някаква форма на свързаност и това не е мистика. Другият въпрос е, че именно майката има склонността да усеща децата си. Примерно детето играе в градинката и нещо пада и се наранява и тя веднага интуитивно хуква - това е поради интуицията плюс създадената връзка запазена в биополето.
 Ако става въпрос за унаследени травми - има два начина за възстановяване и това са: молитва от типа на тези за разчупване на родови проклятия с подчертаване на освобождаване от травми или пост емоционални практики. В някои случаи именно от това запазване на унаследена информация, наричано епигенетична линия или маркер организмът си развива способности за предпазване от някои неща свързани по майчина линия с преживявания от предшествениците.  

6 Наскоро лекувах един човек. Първо се помолих и след това, когато първоначално пробвах да го сканирам (в това още се уча и свиквам, но забелязвам, че общо взето над 90% им хващам проблемните им зони, другото - лекуването е лесно) и не успях много добре да му хвана къде точно не му е наред.  Единствено нещо неясно усетих в лявата му половина около сърцето (може би просто съм усетил пулсациите на сърцето му, понякога ми се струва, че при някои хора усещам как тече кръвта по тялото им, примерно като скенирам крайниците им, а те са здрави и им няма нищо, понеже иначе им хващам нередностите - наскоро на един, който е бил военен веднага му усетих едната китка, където е бил прострелян). Вероятно просто биополето на този пациент е било много зле, но когато започнах да го лекувам веднага усетих къде са му проблемните места. При него имаше много силно нарушение точно в областта на споменатия енергиен център свързан с кръвоносната система и чувствах много силна болка (повече от нормалното, обикновенно чувствам лека болка в дланта от самата ми вторична чакра с която лекувам, което е нещо нормално, а хората усещат топлина, която излиза от ръката ми), но при втория сеанс вече го усещах нормално - бях го оправил (поне за момента). Понякога с няколко сеанса по моя метод може да бъде излекуван някой с хронични заболявания, който боледува дълги години. Този човек ми беше казал доста отдавна, че имал проблеми с кръвното и аз му казах какво йога упражнение да прави и ще се оправи, но той не беше започнал да го прави и след диети и тн. горе-долу беше се позaкрепил до някъде, но не напълно. Също така човекът бе станал доста безчувствен и инертен. Нещата пасваха - точно както е с този енергиен център.

7 Има хора с различни дадености и способности. Така например в Либия има засечен случай на момиченце на 12 годинки, чиито сълзи, като изсъхнат се превръщат в кристали, в елмази.
Както вече споменах при момичетата до 12-13 г. е най-развита интуицията, но също е забелязано, че свръхспособностите при момичетата се появяват между 12 и 13 г. - това е времето, когато в телата на момичетата започват да настъпват промени с постепенното им превръщане в жени. Най-често срещаната свръхспособност при тях е ясновидството с предсказването на бъдещето. По тази причина при езическите народи жените, момичетата ясновидки са били много повече (10-20 пъти повече) от мъжете. При индианците от племето апачи има ритуал при момичетата, известен като White painted Woman на 14-годишна възраст, след който момичетата стават жени и могат да се омъжват. При избраната White painted Woman - тя има способности да вижда бъдещето и да лекува (има хубав уестърн с романтичен момент, където се споменава това - Brocken Arrow). Ритуалът се е запазил в памет на първите мъж и жена оцелели от потопа.



Тагове:   медицина,   биоенергия,


Гласувай:
2



1. debeloto - претендираш, че си християнин, а ...
03.05.2015 19:24
претендираш, че си християнин, а умело пишеш и разпространяваш скрити, подсъзнателни, "приключенски", а понякога и открити сатанински учения. в случая просто нямам думи, но ще се спра на такива като йога, биоенергия и тем подобни психопатии на атанас & co, които, ако той ги бе открил, а не преписал, разбирам. говориш за по-развита цивилизация, за катаклизъм. тогава, какво да правим с Битие глава 1 и 2 от Библията???? няма как твоята позиция и написаното в Библията да са верни едновременно. Всеки вярващ знае, че Библията е непогрешима, чистото и истинско Божие Слово.
Съжалявам за острия език, но целта ми не е конфликт, а друго, дано има смисъл...
цитирай
2. ernest - Нямам намерение да ставам друг, освен да бъда християнин
04.05.2015 07:18
debeloto написа:
претендираш, че си християнин, а умело пишеш и разпространяваш скрити, подсъзнателни, "приключенски", а понякога и открити сатанински учения. в случая просто нямам думи, но ще се спра на такива като йога, биоенергия и тем подобни психопатии на атанас & co, които, ако той ги бе открил, а не преписал, разбирам. говориш за по-развита цивилизация, за катаклизъм. тогава, какво да правим с Битие глава 1 и 2 от Библията???? няма как твоята позиция и написаното в Библията да са верни едновременно. Всеки вярващ знае, че Библията е непогрешима, чистото и истинско Божие Слово.
Съжалявам за острия език, но целта ми не е конфликт, а друго, дано има смисъл...


Не се очудвам от подобен коментар. Говоря за наука, а не за метафизика. Има уреди - гледаш и виждаш. Ако на някой не му харесва, че в Библията нищо не пише за клетките на човешкото тяло и живите организми, биополето и за ДНК - ами може и да не вярва в тези неща - но с това няма да стане по-духовен или по-умен, но ще си остане неук и примитивен. В Средновековието в Европа са мислели, че земята е плоска и римокатолическата църква е поддържала това становище и който кажел, че земята е кръгла го убивали (Галилео Галилей). Ама в древните писания (Египет, Индия, Гърция, индианците в Америка) пише, че земята е кръгла и дори има карти на земята. Тъй като тези знания за земята, че е кръгла идват от езически култури съвсем не означава, че християните не трябва да ги приемат и да твърдят, че земята е плоска - по този начин няма да станат повече християни. Земята ще си остане кръгла. В момента в интернет има псевдохристиянски налудничави материали където се твърди, че земята е плоска.
За силата на биополето - това се споменава дори и в Библията.

"И една жена, която от дванайсет години страдаше от кръвотечение и която бе разнесла по лекари целия си имот и не могла да бъде излекувана ни от едного, приближи се изотзад, допря се до края на дрехата Му; и веднага кръвотечението й престана.
И рече Исус: кой се допря до Мене? И когато всички се отричаха, рече Петър и ония, които бяха с Него: Наставниче, народът Те обкръжава и притиска, а питаш: кой се допря до Мене?
Но Исус рече: допря се някой до Мене, понеже усетих, че излезе сила от Мене. Жената, като видя, че не можа да се укрие, разтреперена се приближи и, като падна пред Него, изяви Му пред целия народ, защо се бе допряла до Него, и как веднага се е излекувала." (Лука 8:43-47)

При лекуването с биоенергия лекуващият или просто намества биоенергията на пациена използвайки силата на собственото био поле или отдава от своята биоенергия, като едновремено по същото време приема енергия от заобикалящата среда от въздуха. Така например Распутин, който имал способности да лекува, но не познавал начините на самовъзстановяване, когато излекувал дете от царското семейство с биоенергия лежал после две седмици да се възстановява, което е глупост на невежа, който не е можел сам да се възстановява и не умеел да се изчиства от негативната енергия на болните. Аз още преди да открия, че мога нещо такова вече се самозареждах, а едно от първите неща, които научих бе да се изчиствам. А на практика забелязах, че понякога докато правя сеанс на някого в същия момент зареждам енергия понеже е необгодима за дадения човек и тя преминава през мен и моето състояние дори се подобрява. Има и случаи на някои, които нямат нужда от изчистване, като примерно Джуна.

Относно непогрешимостта на Библията много може да се спори. Първо тя не е в първоначалния си вид. Особено пък първите книги. Ами взимаш първа и втора глава на Битие и виждаш разликите, как са нещата наобратно. (Повечето хора не са достатъчно умни и затова не виждат и не забелязват разминаванията в Стария Завет.) Стария завет с който разполагаме е компилиран от различни запазили се текстове по време на Вавилонския плен и се появява през 6 век пр. Хр. По тази причина на места има сериозни разминавания по време на описанията на различни случки (открил съм над 30 разминавания), но са се запазили основните истини и Божиите заповеди, които написани на две места са абсолютно едни и същи.

В Библията също пише, че е имало потоп обхванал цялата земя - унищожил тогавашната цивилизация. А относно предишната цивилизация има достатъчно писания и артефакти. Да не говорим за така наречените "неуместни артефакти".

Този постинг е написан, за да бъде в полза на хората, а не за да ги заблуждава! Смятам, че пиша изключително компетентни постинги на високо ниво, но на някои хора явно им трябва известно време за да осъзнаят и разберат написаното.
Направих и доста добавки към първоначално написаното в постинга плюс още три подредия 1, 5, 6 и 7 и смятам, че е още по-добър. Както вече написах - науката не е религия. Да се самоцитирам:

"Но науката и устройството на нашето тяло не е религия, освен, ако някой не я използва с определени цели при по-примитивните и неуки хора."

Ако нещо не разбирате от казаното, моля не се срамувайте да питате или, ако не ви е ясно защо съм го написал.
цитирай
3. ernest - За разминаванията както споменавам в първия коментар
06.05.2015 09:41
В първата книга на Библията още в първа глава пише, че на третия ден Господ дава на земята да произрасте трева, после на следващия създава животните и едва по-късно човека:

"И Бог каза: Да произрасти земята крехка трева, трева семеносна и плодоносно дърво, което да ражда плод, според вида си, чието семе да е в него на земята; и стана така. Земята произрасти крехка трева, трева която да дава семе, според вида си, и дърво, което да ражда плод, според вида си, чието семе е в него; и Бог видя, че беше добро." (Битие 1:11-13)

"И Бог каза: Да произведе водата изобилно множества одушевени влечуги, и птици да хвърчат над земята по небесния простор. И Бог създаде големите морски чудовища и всяко одушевено същество, което се движи, които водата произведе изобилно, според видовете им, и всяка крилата птица според вида й; и Бог видя, че беше добро.
И благослови ги Бог, казвайки: Плодете се, размножавайте се и напълнете водите в моретата; нека се размножават и птиците по земята. И стана вечер, и стана утро, ден пети" И Бог каза: Да произведе земята одушевени животни, според видовете им: добитък, влечуги и земни зверове, според видовете им; и стана така. Бог създаде земните зверове според видовете им, добитъка - според видовете му, и всичко което пълзи по земята, според видовете му; и Бог видя, че беше добро." (Битие 1:20-25)

И така според първа глава едва след това е създаден човекът:

"И Бог каза: Да създадем човека по Нашия образ, по Наше подобие; и нека владее над морските риби, над небесните птици, над добитъка, над цялата земя и над всяко животно, което пълзи по земята. И Бог създаде човека по Своя образ; по Божия образ го създаде; мъж и жена и създаде. И Бог ги благослови. И рече им Бог: Плодете се и се размножавайте, напълнете земята и обладайте я, и владейте над морските риби, над въздушните птици и над всяко живо същество, което се движи по земята." (Битие 1:26-28)

Да обаче във втора глава на Битие пише обратното...
цитирай
4. ernest - За разминаванията (продължение)
06.05.2015 09:47
Във втора глава на Битие пише обратното на първа глава, а именно, че Бог първо направил човека, а след това останалото и още нямало никаква трева, докато в първа глава пише, че е направил тревата и растенията на третия ден:

"А никакво полско растение още нямаше на земята и никаква полска трева не беше още поникнала; защото Господ Бог не беше дал дъжд на земята и нямаше човек, който да обработва земята; но пара се издигаше от земята та напояваше цялото лице на земята.
И Господ Бог създаде човека от пръст из земята, и вдъхна в ноздрите му жизнено дихание; и човекът стана жива душа. И Господ Бог насади градината на изток, в Едем, и постави там човека, когото беше създал. И Господ Бог направи да произраства от земята всяко дърво, що е красиво на глед и добро за храна..." (Битие 2:5-9)

От следващите стихове разбираме, че едва, когато Господ заселва Адам в Едемската градина създава животните и доста по-късно жената:

"И Господ Бог каза: Не е добре за човека да бъде сам; ще му създам подходящ помощник. И Господ Бог създаде от земята всички полски зверове и всички въздушни птици; и ги приведе при човека, за да види как ще ги наименува; и с каквото име назовеше човекът всяко одушевено същество, това име му остана. Така човекът даде имена на всеки вид добитък, на въздушните птици и на всички полски зверове. Но помощник, подходящ за човека, не се намери." (Битие 2:18-20)

Много се извинявам, че съм малко по-умен от повечето хора и забелязвам неща, които те не виждат и не разбират и, че трябваше да пиша всичко това в коментарите, за да обяснявам.
цитирай
5. ernest - Като обобщение
08.05.2015 07:26
Държа да отбележа, че съществуването на биополе и енергийни центрове или пък съществуването на грешки и неточности в Библията не променят нещата - правилният път към Господ е Библията. Просто в по-старите текстове (преди книгата на Исая, която е непокътната) се намират разминавания поради компилирането на това, което се е запазило (по време на Вавилонския плен свещените текстове почти са се загубили и са се опитвали да ги възстановят) и не са искали да променят нищо, а са поставили текстовете такива без промени каквито са били в състоянието им към дадения момент. Първият сборник от книги за Новия завет се появява в края на III век и през IV век са събрали текстове определени за канонични във формата на книги (няма нито една запазена), а промените, които са направени при Вулгата 90 години по-късно не са съществени (повечето са нюанси в превода), като изключим разбира се глупостта, че "Моисей има рога", като е преведена неправилно думата карнут означаваща "сияе", кoято едновремено означава още и "рога".
В източните религии основната измама се състои в идеята за прераждане. В Библията е казано:

"И тъй като е определено на човеците веднъж да умрат, а след това настава съд" (Евреи 9:27)

И така измамата е в това, че като си мислят, че няма последствия и просто ще се преродят там в нещо и някои хора правят каквото им падне. Да, ама - не. Има Божий съд и всеки ще си получи заслуженото!

Не трябва да се бърка физиология на човешкото тяло, медицина или добрите йога гимнастики поддържащи организма в прекрасно състояние с религия.
цитирай
6. rumen21 - Интересно
05.11.2017 21:13
Може ли повече информация относно въртенето на чакрите. Имам сходни с Вашите интереси, ако желаете можете да ми пишете на : rumen_peichev@abv
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ernest
Категория: История
Прочетен: 2662461
Постинги: 576
Коментари: 1166
Гласове: 1228
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031